Turnaj mistrů: Berdycha čeká ještě tuhý boj

25. 10. 2010, 16:32
Aktuality 8
Dvouměsíční výsledkové trápení Tomáše Berdycha ohrožuje účast nejlepšího českého hráče na letošním Turnaji mistrů. Aktuálně šestý tenista světa má sice dobrou výchozí pozici, jeho pronásledovatelé ale mají šanci ho bodově přeskočit a Berdych tak zřejmě bude muset bojovat o Londýn až do poslední chvíle.
Tomáš Berdych

Na Turnaj mistrů, který se uskuteční 21. až 28. listopadu, už se kvalifikovala pětice Španěl Rafael Nadal, Švýcar Roger Federer, Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a také Švéd Robin Söderling.

Zbývají tři volná místa, přičemž wimbledonský finalista Berdych je nyní první z nekvalifikovaných. Na kontě má 3.665 bodů a v plánu turnaj kategorie 500 (vítěz získá 500 bodů) v Basileji a akci série Masters v pařížské hale Bercy, kde vítěz bere tisíc bodů.

Za Berdychem je sedmý Španěl David Ferrer s odstupem 340 bodů, dalších dvacet bodů ztrácí zatím osmý Američan Andy Roddick.

Pětadvacetiletého Berdycha, který má tento týden volno, můžou ohrozit i devátý Španěl Fernando Verdasco a desátý Rus Michail Južnyj, přičemž druhý jmenovaný si může polepšit už v následujících dnech v Petrohradu, kde je nasazenou jedničkou.

Při nadprůměrných výsledcích nejsou mimo hru ani Rakušan Jürgen Melzer, startující tento týden doma ve Vídni, nebo Francouz Jo-Wilfied Tsonga, turnajová dvojka v Montpellier.

Žebříček pro Turnaj mistrů 2010 k 25. říjnu:

Kvalifikovaní:
1. Nadal (Šp.) 11.450
2. Federer (Švýc.) 6785
3. Djokovič (Srb.) 5525
4. Murray (Brit.) 5135
5. Söderling (Švéd.) 4200

Aktuální pořadí do 8. místa:
6. Berdych (ČR) 3665
7. Ferrer (Šp.) 3325
8. Roddick (USA) 3305

Hráči, kteří mají šanci:
9. Verdasco (Šp.) 3150, 10. Južnyj (Rus.) 2805, 11. Melzer (Rak.) 2400, 12. Tsonga (Fr.) 2255, 13. Čilič (Chorv.) 2150, 14. Almagro (Šp.) 2130.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych potiz udrzet se v osmicce nejlepsich pro turnaj mistru, mit nebude. Ferrer si svou pozici udrzi take a misto Roddicka nastoupi v Londyne nejspise Juznyj. Berdych ac je marny, tak jeho pronasledovatele na tom nejsou o mnoho lepe!
Reagovat
Vojtiik
hlavne at tam jede a-rod :) neobhajuje takze by se tam mel udrzet vicemene... misto Ferrera Tsongu a je to idealni.. ale to je asi moc velka utopie :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je, zvlast kdyz ma Tsonga neustale problemy se zdravim! Jinak bych jej v Londyne videl nejradeji take. Roddick si privodil zraneni stehenniho svalu, myslim si ze mnoho zapasu jiz ve sve kariere neodehraje.
Reagovat
Vojtiik
omlouvam se pane doktore, ale ja si budu myslet a doufat v neco jineho ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pocitej s horsim, doufej v lepsi. Jednoduche reseni, sousede manzelu Roddickovych. :-) Zadny z tvych oblibencu se bohuzel na turnaj mistru nepodiva.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych s prehladom si tam zahra v Londyne- ved Berdych absolutne nic neobhajuje a je zopar 250tok, dve 500ky a 1000ka v Parizi uz je velmi malo bodov v hre a je na 6.mieste.pricom Juzny obhajuje finale teda 300 bodov vo Valencii a SF tam Davydenko a Verdasco, Roddick s Ferrerom tiez nic jak Berdych ale tazko predpokladat ze obaja ho predbehnu ked je malo bodov v hre plus este dakto ako Verdasco ci Juzny by sa tam musel prepchat pred neho a nehovorim o tom ze skoro kazdy rok dakto sa zrani alebo daco a nestartuje cize ak by aj bol 9ty na 90% tam pojde ako nahradnik- podla mna je Berdych uz oboma nohami v Londyne a vdaci za to svojmu super letu a inac katastrofickej sezone zvysku hracov co su 5-12 dajme tomu. Teda este okrem Juzneho ten mal dobru sezonu celkovo
Reagovat
Jose
Jestli se nepletu, tady o žádnou obhajobu bodů nejde - sčítají se jen body od začátku sezony, jak "YTD Singles Rankings" napovídá...
Reagovat
smazaný uživatel
Hej toto su od zaciatku sezony samozrejme- sa mi nezdalo preco DAvydenko tu neni na 11. mieste ako na ATP stranke. Aj tak ale Berdych by mohol prijst o WTF len ak by sa zranil dakde v hale v Parizi inac ho tam vidim jednoznacne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist