Turnaj mistrů: Berdych si může v Basileji zajistit vstupenku

1. 11. 2010, 17:16
Aktuality 23
Nic není jisté, ale po víkendu už může. Tak by se daly shrnout šance Tomáše Berdycha na účast na Turnaji mistrů. Nejlepší český tenista zůstává v žebříčku pro postup do Londýna stále šestý a postupem do finále turnaje v Basileji si může teoreticky zajistit vstupenku na prestižní podnik.
Tomáš Berdych

"Záleží na výsledcích, a proto pořád těžko říci. Měl by se kvalifikovat, pokud postoupí v Basileji do finále nebo turnaj vyhraje, ale to záleží i na výsledcích dalších hráčů v Basileji a ve Valencii," napsal Simon Higson z ATP Tour na dotaz ČTK, co potřebuje Berdych k účasti na Turnaji mistrů. "Jinak by měl (v Basileji) postoupit do semifinále, aby neztratil," doplnil Higson.

Pětadvacetiletý Berdych porazil v sobotu na exhibici v Budapešti Švéda Robina Söderlinga a odtud se přesunul do Švýcarska. V prvním kole tam finalistu Wimbledonu Berdycha, kterému se na podzim příliš nedařilo, čeká Němec Tobias Kamke, 72. hráč dvouhry ATP.

Pro Turnaj mistrů zbývá obsadit tři volná místa, přičemž Berdych je první z nekvalifikovaných. Na kontě má 3665 bodů a náskok 515 bodů před devátým Španělem Fernandem Verdaskem. Za Berdychem je sedmý Španěl David Ferrer a na osmém místě je zatím Američan Andy Roddick.

Své šance na postup do Londýna zvýšili desátý Rus Michail Južnyj účastí ve finále v Petrohradu a vítěz z Vídně Rakušan Jürgen Melzer. Po turnajích v Basileji a ve Valencii mají tenisté ještě šanci na pořádnou porci bodů další týden na akci série Masters v Paříži.

Na Turnaj mistrů, který se uskuteční 21. až 28. listopadu, už se kvalifikovala pětice ve složení Rafael Nadal ze Španělska, Švýcar Roger Federer, Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a Söderling.

Žebříček pro Turnaj mistrů 2010 k 1. listopadu:

Kvalifikovaní:
1. Nadal (Šp.) 11.450
2. Federer (Švýc.) 6785
3. Djokovič (Srb.) 5525
4. Murray (Brit.) 5135
5. Söderling (Švéd.) 4200

Aktuální pořadí do 8. místa:
6. Berdych (ČR) 3665
7. Ferrer (Šp.) 3325
8. Roddick (USA) 3305

Hráči, kteří mají šanci:
9. Verdasco (Šp.) 3150, 10. Južnyj (Rus.) 2910, 11. Melzer (Rak.) 2605, 12. Tsonga (Fr.) 2345, 13. Čilič (Chorv.) a Almagro (Šp.) oba 2150.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro ty, co maji vyhrady vuci Berdychovi. Kdyz uz chcete snizovat kvality tohohle hrace, pak za jeho ucast na turnaji mistru vdecite hlavne neschopne konkurenci, ktera jej za cele tri mesice, kdy nepredvadel hvezdny tenis, nedokazala dohnat, vyradit z boje o turnaj mistru! Na vasem miste bych vsak spise prijal fakt, ze k ucasti na turnaji mistru staci par jakychkoliv velkych uspechu, ktere Berdych ziskal. Dle hlediska aktualni formy bychom mohli do Londyna s takovou pozvat treba Haider-Maurera anebo Troickeho, experti!
Reagovat
smazaný uživatel
nechápu proč ho všichni tak podceňujete že nás dostal do finále DC byl i na wimbledonu ve finále letos pro něj byla hodně úspěšná sezóna a turnaj mistrů si zaslouží a má na to hrát s elitou. Že občas prohraje to se prostě stane. když má jet přes půlku světa na další turnaj tak je jasný že se pokaždý na něj nestihne dobře připravit.
Reagovat
smazaný uživatel
občas prohraje? odkad jsi spadl ty trdlo!!?? prohrává už 3 měsíce všechno to jde!
Reagovat
smazaný uživatel
Co bys cekal? Zvracenost ceskeho fanouskovskeho kotle. Pokud se dari, peji chvalu, az zjisti ze sportovec neni stroj, pak nadavaji a degraduji veskere predchozi uspechy. Trdla v cele s panem lopata43 nema cenu komentovat. :-) Jiste, ze si turnaj mistru zaslouzi, byl ve finale Masters, ve finale grandslamu a body hovori za vse. :-) Body nesmazou ani plky techto radoby odborniku.
Reagovat
smazaný uživatel
Béďa je ocas a ty homouš!
Reagovat
smazaný uživatel
Radeji bych byl homosexual, nez byt tak hloupy jako ty, jelikoz spatne myslet je nejvetsim zlem.
Reagovat
smazaný uživatel
ty trdlo z brazilie. na turnaj mistrů musí jít 8 nejlepších hráčů světa! Berdych nepatří momentálně ani do TOP 40
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ty trdlo z Nemanic. Na turnaj mistru pojede bodove nejuspesnejsich osm hracu sveta za tento rok. Tve zajmy jsou kazdemu u prdele. Ber to jako fakt. Ke vsemu nikdo ze svetove spicky nema stabilni formu, nevim koho bys tam chtel. Doby, kdy spicka predvadela cely rok vyborny ci dobry tenis, jsou pryc. Netoci se propad formy jen kolem Berdycha, joudo! Vytvor si imaginarni hrace roboty a hraj si svuj fiktivni turnaj mistru. Odbornici jako ty, by meli zmizet z internetu.
Reagovat
smazaný uživatel
Klebresone vzdy kdyz ctu neco od lopaty tak zacnu rudnou a vymyslet odpoved ale ty jak bys mi bral slova ahned trefne reagujes. Dekuji ti za to a v tomto smeru te budu jen podporovat jelikoz s blbosti se musi neustale bojovat.

Ad lopata - tvoje slova o TOP 40 jsem jiz nekolikrat rozebiral ale zjevne jsi naprosty tupec jelikoz to meles porad dokola.
A k tomu ze uz 3 mesice vsechno prohrava tak jsi uplny nouma.
Vzdyt za posledni 3 mesice ma bilanci 7 vyher 10 porazek tak to trosku neodpovida tomu co jsi psal. Nu proste nouma chceme mi z tebe smat i brecet zaroven!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je hráča číslo 6 hodně mizerná bilance. pravidleně prohrává s hráči kolem TOP50
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si chuj, ted se ti musim opravdu smat:)))... reagoval jsem na to ze jsi napsal ze 3 mesice vsechno prohral a ty odpovis takhle... dobre me dnes bavis diky:)....
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, ty jsi neskutečný vůl, Berdych za poslední 3 měsíce obráží jenom pětistovky a Masters kde potkává kvalitní hráče už v 1. kole. Navíc je to finalista z Wimbledonu a Miami a semifinalista Rolland Garros, tak si na něj teď hráči více věří. A že má slabší období? Co měl Murray na jaře? Djokovič ze začátku roku taky neměl extra formu a to jsou hráči, kteří jsou postavení líp než on. A že nepatří do Top 40? Tak kdo tam teda podle tebe patří? Kolam 40. místa v rankingu jsou hráči, kteří jsou rádi za osmifinále na grandslamu a mají povadené tak 2 turnaje za rok!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tj třeba to samý jako tvrdit že ja nwm LLodra umí jen čtyřhru nebo že federer nepatří do první do první pětky. Podle lopatoj berdych zkatil tiket tak je nasranej nebo je to proste jen idiot a tím top 40 tomu jen dal korunu
Reagovat
lasseklus
Melzer a Tsonga jsou ze hry, myslim ze uz mu Londyn nikdo neveme :)
Reagovat
smazaný uživatel
vypadne ve druhým kole
Reagovat
smazaný uživatel
znovu tve vestecke schopnosti.. no to jsem zvedav jak ti vyjdou:)).. zatim mas u me 0% uspesnost!!....
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš si zajistí vstupenku? Akorát tak do kina...
Reagovat
BooOoo
přesně tak !! je to turnaj mistrů a on nevyhrál ani jeden jediny turnaj teto sezony .. tak si myslim že předvest v sezoně tři-čtyři dobré výkony na turnaji by na Londyn stačit neměly
Reagovat
janek
Myslim že i podpruměrne vykony mu budou stačit ,protože ma nahrano,ale co dal fakt nevim
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi jouda! Na to, ze vyhraje nejakou ATP 250 si za nejakou dobu jiz nikdo nevzpomene ale na finale Wimbledonu se nezapomina. Asi nevis, co pro hrace znamena nastoupit na centralnim dvorci All England Clubu. A vzdy budou ty tri-ctyri dobre vykony stacit, pokud budou z grandslamu ci Masters. Ty jo, zasnu nad lidskou tuposti.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosty souhlas s tebou, uz jsem si myslel ze na server venovany tenisu lezou lidi co tenisu nerozumeji:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz se mu opravdu zadari, semifinale max.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem zvědavý jak ten náš labil dopadne :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist