Tsonga v Paříži vyřadil Djokoviče a dál bojuje o Šanghaj

30. 10. 2008, 20:27
Aktuality 12
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga podruhé za sebou porazil svého přemožitele z finále letošního Australian Open Novaka Djokoviče. Zůstává tak ve hře o Turnaj mistrů, stejně jako Američan James Blake, který dnes přešel přes Kohlschreibera. Ve čtvrtfinále jsou takév favorité Federer a Murray.
Novak Djokovič

Miláček domácího publika Jo-Wilfried Tsonga třetího hráče světa Novaka Djokoviče zaskočil agresivní a přesnou hrou. První set vyhrál 6-4 a byl na dobré cestě k postupu. Srbský tenista se však vzpamatoval a druhou sadu získal poměrem 6-1. Tsonga si navíc několikrát nechal ošetřovat stehenní sval a s jeho ambicemi na Turnaj mistrů to vypadalo zle.

Nabuzený Francouz se s fanoušky v zádech nevzdal. V rozhodujícím dějství znovu dokázal soupeře brejknout, sám byl na servisu sebejistý a nakonec se i přes zranění mohl po setech 6-4 1-6 6-3 radovat z postupu do čtvrtfinále.

Tsonga tak svého přemožitele z Melbourne porazil už podruhé v řadě - před měsícem si s Djokovičem poradil ve finále turnaje v Bangkoku a získal svůj první titul.

Ve čtvrtfinále si Tsonga, který ve druhém kole porazil Radka Štěpánka, zahraje s turnajovou sedmičkou Američanem Andym Roddickem.

Mezi nejlepších osm hráčů turnaje BNP Paribas Masters postoupil také James Blake. V dnešním osmifinále porazil Němce Philippa Kohlschreibera dvakrát 6-4 a může se těšit na Federera, kterého letos po osmi neúspěšných pokusech konečně porazil: v Pekingu Švýcarovi překazil zlatý olympijský sen.

Tsonga i Blake tak zůstávají ve hře o Turnaj mistrů. Oběma může za určitých okolností "stačit" dostat se v Paříži do finále. V něm by nesměli prohrát s Nalbandianem.

"Nemyslím na to, jdu od zápasu k zápasu. Pokud porazím Andyho, možná to na mě v semifinále padne. To se uvidí," předvídal Tsonga.

Ostatní favorité jdou dál
Švýcar Roger Federer vyhrál už sedmnácté z posledních osmnácti zápasů. Loňský finalista dnes v Paříži porazil 6-3 6-4 Chorvata Marina Ciliče a postoupil do čtvrtfinále.

Nezaváhal ani čtvrtý hráč světového žebříčku Andy Murray, který od prohry ve finále US Open stále jen vyhrává. Ve Francii si poradil po setech 6-3 7-6 s Fernandem Verdascem a postoupil mezi nejlepších osm. Zítra narazí na obhájce Nalbandiana, který se stále může dostat do Šanghaje, přestože Turnaj mistrů jako prioritu konce sezony nevidí. .

Všech devět brejkbolů dokázal odvrátit španělský tenista Rafael Nadal a po výhře 6-3 6-2 nad domácím Gaelem Monfilsem postoupil do čtvrtfinále. Dalším soupeřem světové jedničky může být Tomáš Berdych, kterého ještě dnes čeká duel s Davyděnkem.

ATP MASTERS PAŘÍŽ (Francie, hala, 2.270.000 eur) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Nalbandian (8-Arg.) - Del Potro (9-Arg.) 6-4 6-0
Roddick (7-USA) - Simon (10-Fr.) 6-3 7-5
doplněno:
Tsonga (13-Fr.) - Djokovič (3-Srb.) 6-4 1-6 6-3
Blake (11-USA) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 6-4
Federer (2-Švýc.) - Čilič (Chorv.) 6-3 6-4
A. Murray (4-Brit.) - Verdasco (15-Šp.) 6-3 7-6(6)
Nadal (1-Šp.) - Monfils (Fr.) 6-3 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Coetzee/Moodie (6-JAR) - J. Murray/Vízner (Brit./ČR) 7-5 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

12
Přidat komentář
weak
co je to tady zase za hystericky brekot? :-)
DJOKOVIC v tomto zapase nehral vubec spatne, byl to super zapas z obou stran a TSONGA byl proste o chlup lepsi... moc chtel novakovi vratit prohru z finale AUSTRALIAN OPEN a to se mu taky povedlo... nevim o jakem "vybuchu" djokovice tady mluvite...
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, furt je to borec 8-) hold je víc plný energie na začátku sezóny než na konci ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bych z těch drobných neúspěchů na konci sezóny nedělal takovou tragédii. Únava, která se nahromadí za celý rok, se může projevit. Potkalo to letos víc hráčů. I tak měl Djokovič velmi dobrou sezónu.
Reagovat
skott
Dneska se Tsonga pripojil do klubu hracu, kteri Djokovice letos porazili alespon dvakrat.Nevim jestli je to unavou, ale rozhodne se Djokovic musi zacit obavat o sve setrvani mezi peti nejlepsimi hraci, proti Tsongovi hral opravdu mizerne.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel musím souhlasit,vlastně jsem ho celkem dlouho neviděla vyhrát.A TSonga hnaný publikem hrál fakt sqwěle,ty prohozy byly fakt luxusní.Bohužel jsem viděla až třetí set a ten mě fakt nepotěšil...Nějak toho Djoka poslední dobou nepoznávám...
Reagovat
smazaný uživatel
Zase trochu silné tvrzení.. Dva nepovedené turnaje a hned se má obávat o pětku? :-) Herně šel na konci roku dolů, ale to není poprvé (jak už jsi sám zmínil). Počkal bych s prognózami na začátek příštího roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy mam fakt pocit,že nehraje tak uvolněně,jako na začátku roku..Jako by ta radost ze hry z něj nějak vyprchala...Ale tak uvidíme co bude dál,hned bych ho taky neodepisovala...
Reagovat
smazaný uživatel
Tož ale co ten můj Djokovič furt dělá :-(
Reagovat
skott
naprosto bezny zaver sezony v jeho podani...
Reagovat
smazaný uživatel
no taky sem si říkala, že to už bylo aj minule! měl by s tím chlapec něco dělat nebo si budu muset změnit svůj nick :-D
Reagovat
skott
Asi by mel chlapec vic potrenovat, nick bych ovsem na tvem miste zmenil okamzite!
Reagovat
skott
Djokovic uz ponekolikate v posledni dobe naprosto smesny.Tsonga si vytvarel brejky prakticky pri kazedm jeho servisu, na siti neomylny a jeho voleje uz jsou opet jako na AO.Navic se z nej stava specialista na trisetove zapasy i kdyz druhy podobne jako Marat s Monacem vypustil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist