Tsonga si v Marseille připsal druhý titul v sezoně

22. 2. 2009, 16:28
Aktuality 1
ATP MARSEILLE - Třiadvacetiletý Francouz Jo-Wilfried Tsonga vyhrál halový turnaj v Marseille. Druhý letošní titul si připsal po výhře nad krajanem Llodrou a v ponděllí se v žebříčku vrátí do první světové desítky.
Jo-Wilfried Tsonga

Francouzské finále vyhrál Jo-Wilfried Tsonga. Čtvrtý nasazený hráč dnes porazil Michaela Llodru 7-5 7-6 a spolu s prémií 88.500 eur získal druhý letošní titul a celkově čtvrtý v kariéře.

Třiadvacetiletý Tsonga porazil svého o pět let staršího krajana za hodinu a 43 minut. Rodák z Le Mans zaznamenal již 19. výhru v dosavadních 22 letošních zápasech a v počtu vítězství je v úvodu sezony na okruhu ATP nejlepším tenistou. Na druhém místě jsou s 16 výhrami Radek Štěpánek a Andy Roddick, které večer čeká finále v Memphisu.

Dvanáctý hráč světa Tsonga, který se stejně jako Llodra s velkou pravděpodobností představí 6. až 8. března v Ostravě v duelu Francie s českými tenisty v prvním kole Davisova poháru, se s krajanem ve finále utkal již podruhé v sezoně. Před dvěma týdny v Johannesburgu porazil Jeremyho Chardyho.

Jsem šťastný, že jsem vyhrál právě teď. Můj otec podstoupil před pěti dny chirurgický zákrok. Zdejší vítězství věnuji jemu, Určitě mě teď sleduje z nemocnice, posílám mu pusu," nazadržel emoce Tsonga.

Llodra si mezi sety nechal promasírovat rameno. "Bolest se nahromadila z velké dávky zápasů v singlu i deblu," řekl Llodra, který o pár chvil později uspěl alespoň ve finále čtyřhry po boku Clementa.

- ATP 250 MARSEILLE (Francie, tv. povrch / hala, 576.000 eur) -
nedělní výsledky

Dvouhra - finále:
Tsonga (4-Fr.) - Llodra (Fr.) 7-5 7-6(3)

Čtyřhra - finále:

Clément/Llodra (Fr.) - Knowle/Ram (1-Rak./Izr.) 3-6 6-3 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist