Tsonga si postup zasloužil víc než já, uznal Nadal

25. 11. 2011, 12:53
Aktuality 28
Když včera prohrál s Francouzem Tsongou a přišel tak o možnost poprvé v kariéře získat titul z Turnaje mistrů, nehledal druhý tenista světa Rafael Nadal žádné výmluvy. Jo si postup zasloužil, řekl na adresu soupeře Nadal.
Profily hráčů
Rafael Nadal (atpworldtour.com)

"Nehrál jsem dobře. V prvních dvou setech to bylo docela slušné, ale abych vyhrál takový zápas, musel bych předvést něco extra. A to se mi nepovedlo," řekl Nadal. "Jo si postup zasloužil víc než já," přidal pětadvacetiletý Španěl.

Šestadvacetiletý Tsonga, který ze skupiny B postoupil spolu s Rogerem Federerem, byl z první semifinálové účasti na Turnaji mistrů v kariéře v euforii. "Hrál jsem fantastický tenis," prohlásil.

K výhře mu prý pomohlo i video z Australian Open 2008, kde na cestě do finále vyřadil také Nadala. "Koukal jsem se na to a říkal jsem si: Páni! Tehdy jsem měl hodně síly, tvrdší údery a byl jsem rychlejší, ale zase jsem hrál jako šílenec. Letos jsem si to srovnal v hlavě," dodal.

Vypadnutím v základní skupině Nadal potvrdil, že Turnaj mistrů není jeho nejoblíbenějším podnikem. Bývalý první hráč světa se na závěrečném podniku sezony představil pětkrát a jen jednou - loni - došel do finále.

Letos navíc neměl nijak oslnivou formu. Získal sice tři tituly včetně grandslamového Roland Garros a zahrál si mimo jiné ve finále US Open a Wimbledonu, to je však pro světovou dvojku málo. "Jednou jste nahoře, podruhé zase dole. Já teď neprožívám nejlepší období. Hlavně konec roku pro mě byl hodně těžký," uvedl Nadal. "Důvodů je hodně, mohl bych o nich mluvit hodiny. Možná nehraju s takovým odhodláním, asi jsem byl o něco unavenější než obvykle. Jsem spokojený s tím, jak jsem v posledních třech týdnech trénoval, ale v zápasech to nebylo ono. Můžu hledat omluvy, můžu hledat, v čem byl problém, ale teď není ten správný moment o tom mluvit," dodal rodák z Mallorky.

Nadala nyní čeká finále Davis Cupu proti Argentině. A Španěl doufá, že na oblíbeném povrchu si alespoň částečně napraví náladu z nepovedeného roku. "Na antuce mám na všechno víc času. A taky mám štěstí, že když budu hrát špatně, tak mě může kapitán vyměnit," prohlásil.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli nepostoupí Djokovič je to v háji. I když hraje tužku má pořád větší šanci porazit Federera než Berdych nebo Ferrer. Těm dvoum dávám dohromady tak 5% šanci na výhru (Berdych 3 a Ferrer 2). Jinými slovy sbohem 3. místo. :-((((
Reagovat
smazaný uživatel
To by si ho musel Andy zasloužit, to 3.místo. Bohužel o třetí místo se nehraje na turnajích v Asii. Chce to přidat GS. Myslím ale, že Andy to časem dokáže. V Austrálii bude mít ideální příležitost, Novak už takovou sezonu nezopakuje, Roger bude už brát vavříny hlavně v hale (myslím, že ještě Wimbledon by mohl dát) a Rafa, tam to bude nejtěžší, antuka a co dál ?? ...
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, ja Federerovi verim podstatne vice na GS titul na USO nez na wimby... stacilo by, kdyby z all england clubu dovezl zlatou medaili ze singla:))
Reagovat
smazaný uživatel
To je šok!!! Srbové sehráli férový zápas. Ale vlastně nejde o srby, jde o ty dva. Ale rád je proto mít nezačnu.
Tomáši pojď!!! Máš to ve svých rukou. Chce to hrát stejně agresivně jako včera Jo a musí to vyjít, tohle na španěly platí.

Ještě poznámka k neustálé diskuzi Federer - Nadal. Všichni kdo tady plivete na Nadala, především Pe3k, je to opravdu ubohé. Mě se také nelíbí Rafův tenis, ale jako sportovec i člověk si zaslouží velký obdiv. Za to, co tady píšeš, Petříku, se můžeš akorát stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím po delší době prognózu Tomáš-David, tak to by mohlo Berďovi vyjít, já vím, že mu fandíš a napsal jsi to jenom proto, aby vyhrál. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no pro mně to šok není(spíš naopak- viz můj předchozí příspěvek) Novak toho má za sezonu plné zuby.Pokud Berďa nevyhraje, měl by nastoupit proti Rogerovi!
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím,že hoši ze Srbska se dohodnou. Je ale otázka zda bude Novak ochotný, nebo schopný hrát dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dohoda se nekonala, je to porpvé co mě Srbové příjemně překvapily. Mě se ten Janko snad začne líbit i jako tenista:)))
Reagovat
smazaný uživatel
dneska je Berdych úplně bez šancí. Ferrer má životní formu a sfoukne Berdycha jako svíčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to je moc malinkej a ma kratky pacičky. O nic mu navic nejde, tak to proda na betfairu.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně to vypadá, že by to mohlo Tomovi vyjít!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo je to v pohodě. Doteď jsem byl nervozní jak to večer dopadne ale teď už si jsem jist jeho výhrou akorát možná nebude na postup stačit ale to neva i těch 200 bodíků se bude hodit:)
Reagovat
smazaný uživatel
To by si zasloužilo sázku o barák, pokud Ti tedy ještě nějaký zbyl....
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nemýlím tak snad první příspěvek od začátku TM a je to opět prognoza hodna skvělého odborníka.
Reagovat
taffer
Tady se to dneska zase semele !
Reagovat
kombajn
to je ubohe vzdycky kdyz prohraje tak se na neco vymlouva hnus a proto mu nikdy fandit nebudu to radsi djokovice uz KRAL JE JENOM JEDEN ROGEEEER FEEDERER
Reagovat
smazaný uživatel
a kdy se na něco vymlouval?..pokud vím,pro porážky od Djokoviče žádné výmluvy nehledal.Na začátku sezony zápasil s virozou a to snad nezpochybní nikdo..tak kdy se teda vymlouval,po jakém zápase?
Reagovat
Pe3k
To myslíš vážně? Nadal se snad po každé prohře v letech 2006-2010 na něco vymlouval. Dokonce jsem na netu četl názory jeho fandů, že zdravý Nadal je neporazitelný...Přitom Nadal se nikdy neporazitelnosti ani nepřiblížil. Jeho nejlepší sezona? 10 proher, Federerova? 4 prohry,5 proher,6 proher, k tomu se nadal ani nepřiblížil.
Reagovat
Matti
hodně se snažíš, ale myslím, že dostat z petříka špetku objektivnosti je nadlidský úkol. A to, jak se v jiném článku snaží všemožně dokázat, že fanoušci Federera jsou lepší než fanoušci Nadala? Kdo jen tady už měl takové tendence .....a už vím, jeho dvojče armstrong.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten dodatek o tom dvojčeti, to sis nemohl odpustit, co? :-))))))
Reagovat
Pe3k
To není jen dodatek, většina z nich si furt myslí, že jsme jedna osoba...A pak mě budou ještě přesvědčovat, že já jsem ten neobjektivní...No je to sice nošení dříví do lesa, ale diskutuji s nimi.
Reagovat
smazaný uživatel
nikdo není neporazitelný,ale když říkáš,že Rafa se Federerovi ani nepřiblížil a ni v oné sezoně 2010,tak to rozhodně fér není..v minulé sezoně mohl nakrásně prohrát deset zápasů,ale vyhrál 3 grandslamy,3 Masters a pětistovku..to samé co se v nejlepších sezonách dařilo Federerovi.A co si neodpustím říct-Rafa měl v sezonách 2008 a 2010,kdy jasně dominoval světovému tenisu proti sobě tvrdou konkurenci v podobě Federera a už tehdy velmi kvalitního Djokoviče,zatímco Federer v sezoně,kdy prohrál čtyři zápasy,měl nějvětší konkurenci v podobě hráču jako Roddick,Hewitt,Nalbandian,Ljubičič nebo Safin..Rafa tehdy teprve dozrával.Takže daleko obtížnější je dnes prohrát tak málo zápasů když je konkurence nesrovnatelně větší než byla v sezonách 2004-2006.A Rafa opravdu v některých obdobích skoro neporazitelný byl..v r.2008 držel neporazitelnost 31 zápasů od začátku května až do poloviny srpna a v r.2010 prohrál od poloviny dubna do poloviny září,tedy za pět měsíců pouze 2 zápasy..jak říkám,neporazitelný nebyl nikdy nikdo,ale skoro neporazitelný byl Rafa minimálně v těchto dvou obdobích..o antikové neporazitelnosti čítající 81 zápasů mluvit ani nebudu
Reagovat
smazaný uživatel
Petríku, Petríku..Prečo táraš nezmysly..O 14.19 bol pridaný Mattov príspevok, kde ťa v reakcii na tvoj príspevok označil za rozdvojeného..Čirou náhodou o 3(!) minút neskôr o 14:22 sa do diskusie POHOTOVO zapojil Armstrong, ktorý predtým v diskusii vôbec nefiguroval. O ďalších 5 minút, o 14:27 prichádza znova na scénu Pe3k..Zaujímavé.

Tebe pri klamstvách dokonca unikajú základné súvislosti..Robíš to spôsobom, že sa aj sám nachytáš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych vidět tohle někdy říct Federera.
Reagovat
rib
no, já bych respektovala, že každý má svůj styl a každý je jiný...
Reagovat
W.G.M.
No me docela rozesmalo, jak rikal, ze kdyz bude hrat spatne, ze ho muze kapitan vymenit :-), ale jinak myslim, ze tohle by Roger klidne take mohl rict, je docela dost tenistu, kteri priznaji, ze na to proste v dany okamzik nemeli :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ten dodatok o možnosti výmeny počas DC je samozrejme klišé, povedaným zo slušnosti..Avšak po zápase triezvo zhodnotiť svoj špatný výkon rozhodne patrí medzi osobnostné prednosti športovca. Nie každý ich dosahuje, dokonca to viem aj konkrétny príklad ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist