Tsonga se s Turnajem mistrů rozloučil výhrou

13. 11. 2008, 13:19
Aktuality 17
Jo-Wilfried Tsonga ze Šanghaje neodjede bez vítězství. Francouzský tenista, který už nemá šanci postoupit do semifinále, ve svém třetím utkání porazil Novaka Djokoviče 1-6 7-5 a 6-1 a znovu se tak pomstil za porážku ve finále letošního Australian Open.
Jo-Wilfried Tsonga

Dnešní duel mezi Jo-Wilfriedem Tsongou a Novakem Djokovičem byl soubojem, který už na postupu ze skupiny nemohl nic změnit. Francouzský tenista byl po dvou porážkách vyřazen z boje o semifinále, naopak Djokovič se dvěma vítězstvími v kapse už o postup nemohl přijít. Ve hře ale stále byla vysoká prémie, na kterou by měl Srb nárok, kdyby v Šanghaji triumfoval bez jediné porážky. A o tu ho dnes Tsonga připravil.

Do zápas přitom vstoupil mnohem lépe Djokovič, který Francouzi sebral hned první podání a úvodní set následně získal hladce v poměru 6-1. Pak se ovšem Tsonga dostal do rytmu a srbskému tenistovi byl mnohem vyrovnanějším soupeřem. Druhou sadu získal pro sebe a v rozhodujícím setu už Tsonga naprosto ovládl dění na dvorci. Djokovičovi hned prolomil podání a často chybujícímu vítězi Australian Open pak povolil jediný game.

"V prvních dvou setech byl lepší než já, ale ten druhý jsem získal já. Byla to krádež za bílého dne," řekl po utkání Tsonga. "Potom pro něj bylo asi těžké udržet koncentraci, protože už měl postup v kapse a musel myslet na další zápas."

I když byl minimálně v úvodní sadě lepší, Djokovič uznal, že Francouzovo vítězství bylo zasloužené. "Není to jednoduché. Na tomhle turnaji hraje osm nejlepších hráčů světa. Každý zápas je obtížný a člověk musí odevzdat všechno, aby vyhrál. (Tsonga) měl větší podporu v hledišti, ale to jim nemůžu vyčítat. Je to dobrý hráč, zajímavý, v jeho hře je hodně emocí. Dnes si zasloužil vyhrát."

V Červené skupině se rozhodlo o druhém páru, který si zahraje v semifinále. Bratři Bryanové dnes sice prohráli, ovšem na jejich postupu to nic nezměnilo. V přímém souboji o druhé postupové místo se utkal uruguaysko-peruánský pár Cuevas/Horna s dvojicí Bhúpathí/Knowles. Ve vyrovnaném zápase se z výhry radovali Jihoameričané, kteří zvítězili 6-7 7-6 10-5.

Výsledky - Šanghaj - Zlatá skupina:
Dvouhra:
Tsonga (6-Fr.) - Djokovič (2-Srb.) 1:6, 7:5, 6:1.


Výsledky - Šanghaj - Červená skupina:

Čtyřhra:
Coetzee, Moodie (JAR) - B. Bryan, M. Bryan (USA) 6:2, 2:6, 12:10, Cuevas, Horna (Urug./Peru) - Bhúpathí, Knowles (Indie/Bah.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 10:5.

Konečná tabulka:
1. B. Bryan, M. Bryan 3 2 1 5:3 51:42
2. Cuevas, Horna 3 2 1 4:4 53:49
3. Bhúpathí, Knowles 3 1 2 4:4 45:48
4. Coetzee, Moodie 3 1 2 3:5 43:53

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
On ho nechal vyhrať... prečo je taký dobrý? Asi si šetrí sily... už mohol mať zase o niečo viac zarobené :-) Som sa tak tešila, že mu to oplatí.... teraz na to určite mal..... A teraz má veľkú príležitosť.. Musí to vyhrať!! A potom pomálúčky pred Fedexa ;.)
Reagovat
smazaný uživatel
hasta la vista tsonga, to byl tvuj posledni turnaj mistrů.
Reagovat
skott
Tri vitezstvi Tsongy v rade behem dvou mesicu jasne ukazuji, jakym smerem se oba hraci po AO vydali.Djokovicovo kolabs na konci druheho setu a jeho tri nevynucene chyby byly jeste usmevne, ale nechutne vypusteni tretiho setu se mu odpustit neda.Sktecny bojovnik...takovy hrac si postup na druhou pozici nezaslouzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy, když tu píšeš o Djokovičovi, vyznívá to tak, že Srb po letošním AO neuhrál už vůbec nic.. dost přitažené, ale už jsem si zvykl ;-). Ale v posledních týdnech šla kvalita jeho hry trochu dolů, to ano. Jinak dnešnímu vítězství Tsongy bych žádnou váhu nedával, Novak ho ve třetím setu prostě nechal vyhrát.
Reagovat
Radzha
to jo ale moc to nechápu proč ho nechal. Kdyby vyhrál tak by postoupil z prvního místa a s největší pravděpodobností by dostal Simona. Takhle schytá Murrayho jestli Federer nějak zázračně nevyhraje čemuž nevěřím
Reagovat
skott
Tak dokazal si spocitat, ze do semi pujde stejne z prvniho mista, po prvnim vyhranem setu.Navic jestli postoupi i Roger tak si nevybere...
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrát ho asi nenechal. Šlo mu o peníze, co dostane hráč, který na turnaji neprohraje. Stačí málo a i tak dobrý tenista se po pár chybách může psychicky vykolejit.
Úsměvné jsou především antipatie pana skotta vůči některým hráčům. Nemusíme je mít rádi, ale dá se to komentovat i bez předsudků.
Reagovat
skott
Jiste si zapas videl, ze Brozi?Tsonga se v prubehu druheho setu dostal do tempa z Parize a vracel udery i v krkolomnych pozicich.Djokovic nebyl spatny, ale po ztrate servisu ve tretim setu mu bylo jasne, ze Tsongovi ho zpatky nevezme a ani to nepotreboval.Asi mu slo o prvni misto a to mel jiste, jenom na turnaji mistru si muze prijit na 1.3milionu, na 100tisicich mu urcite tolik nezalezi.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl. Ale i tak je jasné, že když je někdo ve druhém setu blízko vítězství a nakonec prohraje 5-7 a musí hrát dál, tak to na psychiku pro třetí set může mít vliv.
Reagovat
smazaný uživatel
pokud se nemílim 1.3 milionu dostane hráč který turnaj vyhraje bez porážky
Reagovat
skott
Nemylis, ale ja to myslel tak, ze ve srovnani s tim co si muze vydelat na jedinem turnaji, je tech 100tisic prakticky nic a dulezitejsi je setrit sily.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím chceš říct, že jedna prohra ve skupině sníží celkovému vítězi odměnu jen o 100 tisíc na 1,2 mil.? Ten pokles by měl být větší. Jinak důvod mé první odpovědi byl jiný. Jsou tady 2 tenisti a 3 tenistky, které nenávidíš a jejichž výborné výsledky přehlížíš.
Reagovat
skott
Prize money je nastaveno celkem logicky, za vyhru ve skupine 100tisic, za semi a finale se umerne dulezitosti zapasu zvysuji.A nemyslim si, ze bych uspechy Djokovice pehlizel.Napsal sem, ze hral dobre, Tsonga byl proste lepsi.Jenom by svetova trojka nemela vypoustet zapasy, pochybuju, ze divaci v hale, kteri plati za listky byli nadseni.Treba Roger by si to nedovolil.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že vítěz který prohrál 1 zápas má za finála 600 tisíc
Reagovat
skott
Tak to by bylo ponekud krute aby jedna porazka ve skupine stala viteze 700tisic;-) Ja myslim, ze v takovem pripade (celkovy vitez s jednou prohrou) by bral 1.2milionu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, Novak ještě z té pětky neoblíbených dopadá celkem dobře. Ta tvá zaslepenost je patrná ve více směrech. Když se řešilo, které tenistky jsou hezké, tak jsi odpověděl, že všechny (!) Rusky, Daniela a Agnieszka. Což se přesně kryje s tím, komu fandíš. Na takovou hloupost reagoval i nepofata.
Reagovat
skott
Na tom zase neni tolik zajimaveho, tenistky nejsou zadne modelky.Muzes na tom snad neco poprit?a i kdyby, kazdy ma jiny vkus.Nepofata souhlasil, jen napsal, ze jsou i jine tenistky hezke;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist