Tsonga: Rozhodčí nadržoval Nadalovi

29. 3. 2012, 18:41
Aktuality 20
Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga po prohře ve čtvrtfinále turnaje v Miami obvinil rozhodčího na umpiru Damiana Steinera, že nadržoval jeho soupeři Španělovi Rafaelu Nadalovi. Světová dvojka vyhrála 6-2 5-7 6-4 . Nadal zvláštní zacházení od rozhodčích odmítá.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Tsonga si už během utkání a hlavně po něm stěžoval, že všechny sporné míčky šly proti němu. "Není to fér. Pokud byl míček blízko čáře, tak rozhodčí nikdy neohlásil aut proti Rafovi," prohlásil Tsonga. 

Přiznal, že kvůli sporným rozhodnutím ztratil koncentraci. "Soustředil jsem se na sledování čar pro případ, že by došlo ke spornému rozhodnutí a musel bych si vzít jestřábí oko," uvedl Tsonga.

Nadal si však nemyslí, že by mu rozhodčí nadržoval. "Chápu, že je to někdy frustrující. Ale je to problém jestřábího oka. Podle mě rozhodčí necítí takový tlak jako dříve, jelikož máme možnost si dopad míčku ověřit, proto na sebe neberou odpovědnost a neopravují výroky lajnových rozhodčích," reagoval Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
horska.kraslice
Chyby rozhodčích patří k tenisu, takto se už vyjádřilo několik velkých tenistů. Je fakt, že Tsonga je dost emotivní hráč, což u chlapa s jeho výzorem kontrastuje. Hádky s rozhodčími působí (obecně) většinou trapně, jsou nejen důsledkem chyb rozhodčích, ale i nezvládnutou frustrací hráče. Nutno podotknout, že jinak je Tsonga sympaťák, při porážce svoji frustraci zvládá a z jeho gest při podání ruky je vždy zjevné ocenění soupeře.
Reagovat
Madrileno
Typickej Frantik, za vsechno muzou rozhodci. Nebrec, chlap jak hora a takovej bolestinek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím..Proti Tsongovi odpískal dve penalty a neprávom udelil červenú kartu!
Reagovat
smazaný uživatel
a kterej rozhodčí to pískal?
Reagovat
ezpana
Damian Steiner
Reagovat
smazaný uživatel
tak to vůbec nvm kdo to je, to jsem čekal někoho známějšího.
Reagovat
hatatytla
tenhle rozhodčí je posera co jenom ohlašuje skore, Tsonga mu to řekl dobře, že takhle nikdy nebude nasazenej na SF nebo finále.
Na to koukal jak když mu ulítly včely.
Zlatej Lahyani, kterej co vidí tak hned ohlásí, idkyž samozřejmě občas udělá chybu.
Reagovat
smazaný uživatel
Prijde mi ze, ze v Miami jsou nejhorsi rozhodci. Koukal jsem na ten zapas ale kdyz mate jen tri moznosti na opravu tak kolik radeji takovych balonu nechate ale ve finale by mel body...skoda..snad priste
Reagovat
spaniel
Souhlas, třeba zápas Nadal-Nishikori, tam těch chyb bylo docela hodně a Nishikori skoro nikdy nevzal jestřába a na svou škodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak to bylo i v zápase Fish-Almagro .. Všechno šlo ve prospěch Fishe !!
Reagovat
smazaný uživatel
Jedenáct minut od vydání článku o Rafovi a Pe3k nikde.
Reagovat
Matti
pšt nebo to zakřikneš. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze uz se trochu boji...... je proti nemu v celku velka kampan
Reagovat
spaniel
Vcelku se píše vcelku. Celkem snadno se to dá zapamatovat.
Reagovat
smazaný uživatel
ok
Reagovat
Pe3k
Vařím, jinak bych napsal dřív :D

Nadalovi nadržuje celá federace atp. Všechny povrchy se zpomalily na mininum a nikdo ho netrestá za jeho věčné zdržování a další porušování pravidel.
Reagovat
smazaný uživatel
...musím souhlasit...a není jediný kdo na tom vydělává:))
Reagovat
smazaný uživatel
Az na to vy chytraci, ze A.open, Paris/hala, Rotrdam i Roland atd .....jsou daleko rychlejsi ( zmena povrchu.... a na Garos miče
Reagovat
smazaný uživatel
zas už droguješ :-) hlupče
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist