Tsonga poslal Francii proti USA do vedení, Isner však vyrovnal na 1-1

6. 4. 2012, 16:25
Aktuality 3
DAVIS CUP - Tenisté Francie udělali ve čtvrtfinále Davisova poháru díky Tsongovi, který porazil Harrisona, první krok na cestě za postupem přes Američany. Ti se však vrátili do hry díky Johnu Isnerovi, který si hladce ve třech setech poradil se Simonem.
Jo-Wilfried Tsonga

Zatímco Francouzi si v 1. kole poradili ve Vancouveru s Kanadou, Američané šokovali výhrou na švýcarské antuce. Bez Roddicka i Boba Bryana si poradili s Federerem a Wawrinkou a o podobný kousek se o tomto víkendu snaží i ve Francii. Ta si rovněž na americké ranaře v čele s Johnem Isnerem zvolila antuku, na které se za necelé dva týdny bude hrát turnaj Masters 1000 v Monte Carlu.

Kapitáni obou týmů museli pár dní před samotným zápasem nedobrovolně sáhnout do sestav. Francouz Guy Forget se musí obejít bez Gaela Monfilse, kterého ze hry vyřadily problémy s břišními svaly, Američan Jim Courier zase přišel o svou jedničku a devátého hráče světa Mardyho Fishe, který se omluvil kvůli extrémní únavě. Domácí trio Tsonga, Benneteau a Llodra tak doplnil Simon, šanci ve výběru Spojených států dostal mladík Harrison.

A právě Ryan Harrison nastoupil hned k úvodnímu zápasu, ve kterém ho čekal šestý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga. Devatenáctiletý Američan se však favorita nezalekl a ve třetím gamu mu vzal podání. Brejk ale nepotvrdil a set nakonec prohrál 5-7. Když pak Tsonga bez problémů zvýšil na 2-0 na sety, schylovalo se k očekávanému rozuzlení. Ve třetím dějství měl ale francouzský tenista problémy na podání, přestal trefovat vítězné údery a Harrison utkání zdramatizoval. Tsonga ale velké drama nepřipustil a nakonec zvítězil 7-2 6-2 2-6 6-2 a získal pro Francii první bod.

Tsonga nezkušeného soupeře přestřílel na winnery 60-24, přičemž udělal jen o 18 nevynucených chyb více.

Do druhého zápasu nastoupil Gilles Simon, jenž nahradil Monfilse, a hostující John Isner. Ten by se stejně jako ve Švýcarsku, kde si v únoru vyšlápl na Federera, mohl stát americkým hrdinou i ve Francii. Na antuce v Monte Carlu dnes Simona porazil hladce 6-3 6-2 7-5  a čtvrtfinálový duel tak vyrovnal na 1-1 na zápasy.

"Šel jsem na kurt a věřil jsem si. Hrál jsem velmi dobře. Jednoduše," komentoval Isner. "Jen servis nebyl příliš skvělý, prvních servisů jsem mohl trefit více."

V sobotní čtyřhře nastoupí Julien Benneteau s Michaelem Llodrou proti deblovým světovým jedničkám Bobu a Miku Bryanovým.

- DAVIS CUP ČTVRTFINÁLE -
(Francie, Monte Carlo / antuka)
kompletní výsledky (06. - 08. 04. 2012)

Francie - USA 1-1 ... po pátečních dvouhrách
pátek 6. dubna 2012:
Tsonga - Harrison 7-5 6-2 2-6 6-2 ... (1-0)
Simon - Isner  3-6 2-6 5-7 ... (1-1)

sobota 7. dubna 2012:
Benneteau/Llodra - Bryan/Bryan

neděle 8. dubna 2012:
Tsonga - Isner
Simon - Harrison

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
.... Ryan srdnate a ty vyborne, Johne, ze pry jen servis! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klobuk dole John a cela Amerika..Zreb sa s nimi nemazná a napriek tomu robia divy..
Reagovat
smazaný uživatel
dufam ze tych zabozrutov porazia
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist