Tsonga porazil Nadala a je v semifinále! Španěl dohrál

25. 11. 2011, 07:08
Aktuality 105
TURNAJ MISTRŮ - Jo-WIlfried Tsonga v závěrečném duelu skupiny B porazil v třísetové bitvě světovou dvojku Rafaela Nadala a při druhé účasti na Turnaji mistrů je poprvé v semifinále. Do něj doprovodí Švýcara Federera z druhého místa, naopak poražený Nadal v Londýně dohrál.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

Roger Federer si zajistil postup do semifinále už výhrami nad Tsongou a Nadalem a první místo potvrdil včerejším vítězstvím nad Američanem Fishem. Toho v předchozích dnech porazili i Rafael Nadal a Jo-Wilfried Tsonga, kteří tak v závěrečném večerním duelu skupiny B svedli přímou bitvu o 2. místo.

Tsonga měl s Nadalem bilanci 2 výher a šesti porážek, letos ho porazil na trávě v Queensu, ale v září v semifinále Davisova poháru na španělské antuce utrpěl debakl. V Londýně však byl v lepší herní pohodě Francouz. Zatímco s Federerem odehrál třísetový zápas a Fishe porazil poměrně snadno 7-6 6-1, Nadal udolal Američana až v tie-breaku třetí sady a v posledním zápase utrpělo jeho sebevědomí značnou trhlinu, neboť s Federerem padl drtivě 3-6 0-6.

Jo Wilfried Tsonga oslavuje postup do semifináleV prvních dvou setech byl k vidění jediný brejk, který zaznamenal až závěru druhé sady Nadal. To ale pouze vyrovnával na 1-1, neboť úvodní dějství ztratil v tie-breaku. Duel, který sledovalo 17.500 diváků, tak musel rozhodnout třetí set. V něm pětadvacetiletý Nadal poprvé v utkání trvajícím nakonec 2 hodiny a 42 minut ztratil podání, což vzápětí ještě dvakrát zopakoval a devětadvacetiletý Tsonga nakonec zápas i za pomoci 11 es a 46 vítězných úderů vyhrál 7-6 4-6 6-3.

"Dnes jsem předvedl skvělý tenis. Nevím, jestli Rafa hrál dobře, ale neustále bojoval, aby se vrátil zpět - to ho dělá velkým šampionem. Ale já dnes hrál opravdu agresivně. Měl jsem skvělé procento winnerů a dostával jsem soupeře neustále pod tlak," komentoval Tsonga.

Francouzský tenista startuje na Turnaji mistrů podruhé v kariéře, v roce 2008 skončil s jednou výhrou ve skupině. Letos z ní postoupil a v semifinále se utká s vítězem skupiny A. V té má neblíže k 1. místu David Ferrer, za jistých okolností může vyhrát ještě Tomáš Berdych.

Nadal: Třetí set byla katastrofa
Rafael NadalNadal má za sebou pátou účast na Turnaji mistrů, jeho maximem zůstává loňské finále. "Myslím, že jsem dnes moc dobře nehrál,"lamentoval rodák z Mallorky.

"První dva sety jsem nehrál špatně, ale ani ne dobře. A pro úspěch v takovýchto zápasech zkrátka dobře hrát musíte. A jestli se mi první dva sety nepovedly, tak ten třetí byla katastrofa," hodnotil španělský hráč. "Ale Tsonga je každopádně nebezpečný hráč, nikdy to pro němu není snadné. Má skvělý servis a je agresivní. A chcete-li ho porazit, musíte pro to udělat něco navíc. A to jsem dnes nedokázal.

Sezona přesto pro Nadala neskončila. Příští víkend může na domácí antuce v Córdobě pomoci své zemi k triumfu v Davisově poháru. Španělé hostí Argentinu.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.930.000 eur)
čtvrteční výsledky (24. 11. 2011)

Skupina B:
Tsonga (6-Fr.) - Nadal (2-Šp.) 7-6(2) 4-6 6-3
Federer (4-Švýc.) - Fish (8-USA) 6-1 3-6 6-3

Konečná tabulka:
1. Federer 3 3 0 6:2 3
2. Tsonga 3 2 1 5:3 2
3. Nadal 3 1 2 3:5 1
4. Fish 3 0 3 2:6 0

Čtyřhra - skupina B:
Mirnyj/Nestor(3-Běl./Kan.) - Llodra/Zimonjič (2-Fr./Srb.) 4-6 6-3 10-7
Fyrstenberg/Matkowski (8-Pol.) - Bopanna/Qúreshí (5-Ind./Pák.) 6-2 6-1

Konečná tabulka:
1. Mirnyj, Nestor 3 3 0 6:2 3
2. Fyrstenberg, Matkowski 3 2 1 4:3 2
3. Llodra, Zimonjič 3 1 2 4:4 1
4. Bopanna/Qúreshí 3 0 3 1:6 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

105
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po kliknutí na diskusiu som ani netušil, aké rošambó tu nastalo...Vieš Pe3k, keď sa človek s triezvou hlavou pozrie na tvoje hysterické výstupy v diskusii, zaradí ich do kontextu tvojho tradičného správania, príde k záveru, že to už nie je celkom normálne. Si chorý!Môžem mať nejakého hráča v nemilosti, môžem ho podpichnúť, no tým sa to pre mňa končí. Ty tu ale pravidelne "masturbuješ" a snažíš sa ustavične Nadalovi znížiť kredit. Po všetkých stránkach!..Niečo ťa musí veľmi štvať, pravdepodobne kdesi v podvedomí tušíš, že Rafa je lepším tenistom a nemôžeš sa s tým zmieriť..Tým by sa tvoje detinské teátro dalo vysvetliť.Odporúčam ti trocha vypnúť, je to len tenis a neprenášaj si ho tak rapídne do svojho osobného života...+ Zároveň mi hlava stojí nad tým, ako sa dokážeš názorovo a principiálne znegovať. Niekedy to dokonca dokážeš v jednom príspevku(Príspevok o 14.39 je pre fajnšmekrov)..Naozaj sa nedá reagovať na každý tvoj pseuargument, skús si to po sebe prečítať..Absolútne ti tam uniká rácio a v mnohých prípadoch len tendenčne trepeš. O to viac zarážajucejšie je, že svoje postoje balíš do objektívneho pozlátka a naopak práve ty sa cítiš ukrivdený. Vraj funguješ len ako alternatíva početnej protiFeder. skupine..Haló, kamarát..O čom sa tu bavíme, skús si pozrieť intenzitu svojich výpadov a hlavne konštantnú pravidelnosť. Snáď žiaden článok sa nezaobíde bez tvojich narážok, si posadnutý!+ A mimochodom, na základe akého kľúča si dospel k názoru, že turnaj mastrov je najťažším turnajom v kalendári?Pretože tam hrajú najlepší 8?...A na iných Masters nehrajú :)?..Hrajú tam tí istí 8 + ďalších 64 tenistov zo širšej tenisovej špičky..Zároveň to je turnaj, kde nemôžu prehrať na rozdiel od benevolentného systému turnaja majstrov..Teraz si odpovedz, ktorý turnaj je ťažší..
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodom, to sa už fakt budeme argumentovať hypotézami, ako si to predviedol prvým príspevkom?..Čo by bolo, keby bolo?..Veď tým pádom je celá debata bezpredmetná, keďže to diskusie by sa mali podávať iba relevantné argumenty..Teda fakty, prvý set bol 7:6 a od kanáru mal tak ďaleko, ako máš ty blízko do blázninca.
Reagovat
SwissMaestro
Těšil jsem se na další souboj Rogera s Rafou a druhý jmenovaný to takhle pokazí. Snad se vzchopí a bude se mu v příští sezoně dařit. Každopádně nikdy nesmí předčit jednoho hráče. Rogera Federera. Doufám v jeho šestý titul z Turnaj Mistrů a velký comeback i na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už z toho Pe3ka nemůžu on je inteligentní chytrý nikdy neudělá zadnou pravopisnou chybu a Rafovo fanoušci jdou podle něj dementní hlupáci. Co tu on předvádí tak pitomec je spíše on ... Už se mi to úplně hnusý číst od toho "inteligenta" příspěvky bohužel toho na jeden článek nasází tolik že to nejde přehlédnout..... Si doopravdy trouba promin ale většího sem ještě snad ani nevidel, nepotkal apod.....
Reagovat
smazaný uživatel
*jsou
Reagovat
W.G.M.
No to vis, no, ja pisu bez diakritiky a ty tam mas nejake interpunkcni nedostatky, shrnuto podtrzeno, jsme hloupi jako malovane sane.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to tak bude, jedinej on je Ing, Docent a kandidát věd atd..... Přitom je to s prominutím u me fakt trouba....
Reagovat
W.G.M.
Mili tenisovi priznivci, chcete-li usnadnit orientaci v dnesnim slusnem prispevkovem pridelu, upozornuji dopredu na nikamvedouci debatu zacinajici Pe3kovym prispevkem s nadpisem Highlights! Nejedna se o debatu o tenise, nybrz o rozdeleni fanousku na dobre a zle, hloupe a chytre apod.

Dekuji za pozornost ;-) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tam Rafu pěkně zničil.Smekám
Reagovat
smazaný uživatel
Už i to jak si Rafa hrábnul v tie-breaku za stavu 1:1 po jasně letícím bekhendu Tsongy do autu musí o něčem vypovídat.Psychika,nejistota a nekoncentrovanost!Všechno ruku v ruce.Takový Rafa nebýval.Ani když se vrátil po zranění,což je pro vrcholové sportovce vždy stršně těžké.
Reagovat
rib
Poté co jsem viděla Nadalovu tiskovku s výbornou hlubokou sebereflexí, je mi tento tenista o dost sympatičtější než dřív. Jeho stylu hry moc nefandím, na druhou stranu myslím, že Rafa odvedl maximum, na které včera měl. Přeju mu hlavně příjemný měsíc nabírání sil...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..pěkná zpráva.Ale Rafa ani předtím netrpěl nedostatkem sebereflexe.Pokornějšího hráče jen tak člověk nenajde..žádná namyšlená halasná trouba
Reagovat
W.G.M.
Ano, take me prekvapuje, ze si toho lide vsimli az teprve ted :-).
Reagovat
smazaný uživatel
také je mi smutno,že to vidí tak málo lidí nebo že jim trvá tak dlouho než to zjistí
Reagovat
smazaný uživatel
že Rafa byl tak vychovaný..vyrostl z něj slušný a pokorný člověk,který o sobě dokáže kriticky přemýšlet i přes úspěchy kterých už dosáhl..a to dokáže ze sportovců málokdo.Ale ono už to že neprahne po žádném luxusu,neprohání se v drahých fárech atd.ukazuje na jeho povahu.Prostě je to moc fajn fér kluk:-)
Reagovat
rib
no, všeho s mírou milí přispívatelé, co ta reklama na Armani? Já bych se vůbec nedivila, kdyby měl fáro a užíval si vydřené peníze... Vždyť si to zaslouží, vrcholový tenis je taky dost řehole! Já bych mu to přála :-)))
Reagovat
Pe3k
První odkaz Federer - Fish hd kvalita, druhý Nadal Tsonga shit kvalita:

http://www.youtube.com/watch?v=8YyOfCJFwx4

http://www.youtube.com/watch?v=SOIARuWbRSw
Reagovat
smazaný uživatel
urážky..nevím proč to děláš,ale člověku je z toho zle..já taky Federera nesnášíma,el plně ho respektuji a nikdy bych se nesnížil k uřážkám..a je to smutný vzhledem k tomu,že nejlepší zápas tenisové historie(a na tom se shodne většina)spolu odehráli právě Nadal s Federeram ve Wimbledonu.Obě jsou legendy a jestli to ty odmítáš,tak jsi fakt ubohej
Reagovat
Pe3k
Tady sice není vlákno pro diskuzi, ale budiž. Takže ty ho zároveň nesnášíš a respektuješ? No zle ti je z toho jak se Nadal prezentoval na tm. Nevím proč tu pleteš nějaký wimbledon před 3 lety. Jeden z těch nejlepších to byl, ale spíš díky atmosféře a tomu, že se konečně Nadalovi povedlo vyhrát wimbledon. Nejkvalitnější tennis historie to určitě nebyl. Roger neměl formu a Nadal do toho musel dát vče aby tak tak vyhrál.
Reagovat
W.G.M.
S Pe3kem nema cenu se bavit... Jeho uporna snaha o objektivitu je smesna, skoro z kazdeho jeho komentare cisi zapsklost a nenavist k Rafovi. Je to proste ubozak, uz jenom kdyz si clovek precte ty jeho cancy a vzpomene si, jaky slovnik tu na zacatku tasil.
Reagovat
smazaný uživatel
nemám ho rád lidsky,je m? nesympatický,to říkám otevřeně,ale respektuji to čeho dosáhl..jinak k tomu dalšímu cos řekl-většina odborníků ai fanoušků se shodla že to nejlepší zápas historie byl..nejen kvůli atmosféře,ale i kvůli kvalitě hry.Kdyby měl Federer špatnou formu,nedošl by do finále..bylo to výborné finále,i když já považuji za ještě lepší to co následovalo-finále na Astralian Opan-to byl pro mě nejlepší zápas historie..tvrdit že Rafa vyhrál proto že měl Federer slabší formu je směšný..už rok předtím málem vyhrál,tam to ještě nevyšlo,o rok později už ano..zato Federerovi triumfy byly snadnější-porazit Philipousise a většinou bezzubého Roddicka(až na rok 2009)umění nebylo...
Reagovat
tito
Jojo. Fandím Rafovi ale nevím, proč bychom tady měli brečet, když se mu turnaj nepovedl. Prostě to ke sportu patří. Ale fanatismus některých příznivců je až zarážející a někdy má i velmi tragické dohry. Vzpomeňme na taky jistě "objektivního" fanouška Steffi Grafové, který nakonec neunesl její porážky od Moniky Selešové. A koneckonců Mark Chapman byl taky fanoušek. Jen trochu divný, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa by se měl bát až bude v budoucnu usilovat o svůj šestnáctý sedmnáctý triumf na grandslamu,aby náhodou v hledišti neseděl s kudlou za opaskem jakýsi Pe3k:-)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
omluva za dnešní časté překlepy..nemám moc času protože dělám deset věcí najednou a nekontroluji po sobě napsané:-)
Reagovat
Pe3k
Jsi jeden zmála RN fanoušků s kterým se dá normálně komunikovat, a proto se tě zeptám, jestli ti nepříde divné, všímat si pouze mých cílených urážek Nadala, když ve vašem fanclubu je mnoho naprostých sprostých žump, kteří si nevybíravým způsobem berou do úst Rogera Federera. A pokud realisticky zhodnotíš dění na tomhle foru, tak naprostá většina fandů Federara je k Rafovi slušná a naprostá většina fanoušků Rafy je k Federerovi neuvěřitelně sprostá. Já jsem snad jediný kdo zesměšnuje Rafu a to dělám jen proto, aby si ti id.oti slízli co zaseli.

Abych čekal v hledišti a neunesl něčí prohru je čistě sci-fi blábol, který může napadnou jen a jedině fanouška Nadala....tito fakt dmence od tebe.
Reagovat
W.G.M.
"A pokud realisticky zhodnotíš dění na tomhle foru, tak naprostá většina fandů Federara je k Rafovi slušná a naprostá většina fanoušků Rafy je k Federerovi neuvěřitelně sprostá."

Ano, ano, toto je naprosto kristalove cista ukazka objektivnosti, nadhledu a nezaslepenosti :-D
Reagovat
Pe3k
A nevím jak si přišel na to, že bude Nadal bojovat o 16 grand slam, když jich má 10 a dalších 6 by mu v průměru trvalo 3 a půl roku, což je dost neuvěřitelná představa, když nyní prohrává i s hráči širší špičky...Stůjte nohama na zemi. Nadal Federerův rekord nikdy nepřekoná a Federer naopak nějaký ty slamy přidá (viz. názor legendy Roda Lavera).
Reagovat
Pe3k
No to jde vidět, jak je pro tebe těžké vnímat realitu. Jemnuj diskutéry (kromě mě), kteří urážejí Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
odsuzuji jakékoli urážky a těm co to dělají bych jen vzkázal,že jsou ubozí..a to se týká i fanoušků Rafy..uznávám jen kritické argumenty,ne vulgární zkazky kanálního ražení..pokud se k ním někdo sníží,nemám pro něj nic jiného než pohrdání..je to ale server od serveru-podívej se na seznam jak už jsem včera uváděl..tam zase ve většině případů létají nadávky směrem k Rafovi.Prostě jak mezi fandy Rafy,tak i Federera jsou ubozí sprosťáci na kterými si musí slušný člověk odplivnout..já se obklopuji v životě slušnými lidmi a mám kamarády i mezi fandy Federera a normálně se slušně bavíme,spíš je to taková zábavná přetlačovaná,které se vždycky zasmějeme..takže že sem napíše pár sprosťáků neznamená to,že je to nějaký vzorek Rafových fanoušků
Reagovat
W.G.M.
Clovece, zacinam byt cim dal tim vice presvedcena o tom, ze ty ctes v diskusich jen to, co se ti hodi do kramu, pripadne to, co se ti tam nehodi, milostive zapomenes... Uvedom si ovsem, ze i pro tebe to predstavuje riziko, a to takove, ze tu budes za chvili vsem, kteri ty diskuze naopak ctou pozorne a bez predsudku, jenom pro smich (coz uz teda minimalne u jednomu cloveku jsi).

Proste s tebou to fakt nema cenu, bylo by to lepsi, kdyby jsi opravdu poradne cetl a vzpomnel si na vsechny ty tvoje pricmrndavace typu Taffer (nebo jak se jmenuje, mam tu v tech prezdivkach trochu zmatek), kteri se ke kazdemu tvemu vypadu na Rafu s radosti pridaji.
Reagovat
Pe3k
Souhlasím a jsem rád, že je zde konečně někdo normální z řad Nadalovců.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně před dvěma lety prorokovali Rafovi i pád z desítky a říkalo se,že už nevyhraje ani jeden grandslam..a pak získal během roku čtyři.Když se vrátí do formy z roku 2010,je možné aby se mu to povedlo- chces snad zpochybňovat?..s Rafou to už mnohokrát vypadlo dost zle,před dvěma lety byl pro většinu po Turnaji mistrů na odpis(tam hrál opravdu strašně,dvakrát hůř než letos)..a pak zcela ovládl následující sezonu a hrál si s ostatními jak s hadrovými panenkami..proč by se to nemělo opakovat?
Reagovat
Pe3k
No tak zaprvé: Ty jsi žena? To mi uniklo. Za druhé, čtu vše, ale jak si mám asi tak vše pamatovat? To, že se mi bude kdokoliv smát mě nemůže nijak vadit, vzhledem k místnímu osazenstvu a k tomu, že i ti, co zde píší slušně sklízí posměch...

A hlavně, uvědom si, že komunikace s tebou je stejná jako s jinými naprosto stupidními fanoušky Rafy, napíšu jmenuj lidi co uráží Rafu a ty napíšeš jednoho...Což mimochodem odráží realitu, protože jsem zde psol. dobou sám kdo Rafu uráží.
Reagovat
smazaný uživatel
to že Rafa nato potenciál má nepopřeš pokud jsi objektivní a pokud ho respetuješ stejně jako já Federera...
Reagovat
Pe3k
Reakce viz výše. Vzorek Nadalových fanoušků je pro mě opravdu děsivý. Sleduju to zde i jinde na netu již dlouhou dobu, že lidé bez vzdělání a inteligence (či lidé tmavší plati) fandí Nadalovi a lidé z opačného konce jako je Kevin Spacey fandí Federerovi. V reálu znám jen jednoho člověka co je normální (policista), který fandí Rafovi, jinak celá má rodina, přítelkyně, celý můj stolně tennisový oddíl fandí Rogerovi a vesmě se jedná o inteligentní a vzdělané lidi. Samozřejmě musí býz vyjímky na obou stranách...
Reagovat
Pe3k
A co se týče Rafy, před dvěma lety mu bylo 23 což rozhodně není věk na konec kariéry či větší pokles výkonnosti ,ale nyní mu táhne na 26 a díky tomu, že má extrémně náročnou, vleklou sezonu a hlavně, že se dostal na vrchol tak brzy, musí zákonitě jít zase brzy dolů...Což je pravý opak Federera...
Reagovat
W.G.M.
Vis, opravdu si moc nepamatujes, jak ostatne sam pises, jinak bys vedel, ze ja fandim i Rogerovi i Rafovi, ovsem moznost zase nekoho, kdo te poklada za beznadejneho diskutera, oznacit za stupidniho nadalovce, je evidentne prilis lakava...

Jak muzes tady vynaset takove soudy, ze naprosta vetsina fanousku Rafy je sprosta vuci Rogerovi a ze naprosta vetsina fanousku Rogera je vuci Rafovi pouze slusna, kdyz sam tvrdis, ze kdo si ma vsechno z diskusi pamatovat? To potvrzuje mou domnenku, ze si pamatujes jen ty kousky, ktere se hodi do tve skladacky "stupidnich a agresivnich Nadalovych fanousku".
Reagovat
W.G.M.
Petre, tvuj prispevek o vzorcich fanousku snad proboha nemuzes myslet vazne, ze to byla ironie, ze jo... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
..tak to se nezlob,ale to je fakt blábol.Je to rozvrstvené podobně-každý má na své straně řadu inteligentních fandů a také řadu blbců..já pro změnu osobně znám nejméně deset fandů Rafy kteří jsou inteligentní a slušní lidé..a podívej se do ochozů při jeho zápasech-jsou tam samí usměvaví slušní fanoušci,stejně jako u Federera..to je prostě nesmysl.A mimochodem,loni byla v Rafově loži Kylie Minogue a to je snad celebrita tmavší pleti?..jinak k té tmavší pleti,já rasista nejsem,takže to nepovažuji za handicap pokud by to tak bylo,ale nesleduji,že by takoví mezi jeho fandy převažovali..nejhorší je ale jak to podáváš-proboha,vždyt Federerovi fandí ta inteligentní část lidstva a Rafovi ten plaps z ulice..to je fakt hnus a to ti říkám otevřeně..ne,já žádná vyjímka nejsem,většina Rafových fanoušků je slušná stejně jako většina fanoušků Federera.Nevím proč by Rafa měl přitahovat nějakej společenskej odpad,když je to jeden z neslušnějších a nejférovějších sportovců současnosti...
Reagovat
Pe3k
Paní či slečno W.G.M myslím to naprosto vážně. Pokud sledujete zdejší diskuze, nemohlo vám uniknout, že Nadalovi fanoušci jsou naprostí asociálové. Můj vzorek fanoušků, kde sem uvedl Kevina Spaceyho se může zdát úsměvný, ale dokonale odráží realitu, kterou se snažím nastínit. Viděl jsi minulý ročník tm? Kdo fandil Nadalovi? Maradona, bouřlivý feták, který inteligence moc nepobral, kdo fandil Nadalovi? Tiery Henry, Kevin Spacey, Gwen Stefani...

Je těžké objektivně zhodnotit takovou masu fanoušků, když mám k dispozici jen vorek několika desítek místních + lidi s kterýma si píšu na youtube, ale pokud bych měl vynést soud, Nadalovi fanoušci vesmě tenisu nerozumí, mají nízskou inteligenci a žalostný pravopis...
Reagovat
Matti
on to fakt myslí vážně s tím vzorkem fanoušku.:-):-):-)
Reagovat
W.G.M.
A je opravdu tak neprekonatelne tezke pripustit, ze proste vzdy a vsude budou lide slusni a lide mene slusni, lide inteligentni a mene inteligentni? Nerozumim tve potrebe tu stale vyzdvihovat fanousky Rogera, ano jsou mezi nimi slusni a inteligentni (viz Sojka napr., to je opravdu zarivy priklad), ale i fanouskove tveho razeni. Stejne tak mezi fanousky Rafy jsou slusni a inteligentni (napr. zrovna tady marty), ale take Frantz, Barney apod.

Hlavne si opravdu davej pozor na to, cim a jak argumentujes. Snazis se tu ze sebe delat nejakou intelektualni smetanku, poukazujes na mizernou argumentaci a spatny pravopis, ale sam se nekdy zamysli nad tim, co tu pises.
Reagovat
tito
Bohužel nebyla, je to vážnější, než jsme si mysleli.......
Reagovat
smazaný uživatel
nevím jak na tohle reagovat..nepozoruji,že by např.fanoušci Rafy co sem píšou dnes,bojovali s pravopisem a nerozuměli tenisu.Ty prostě Rafou pohrdáš,marginalizuješ jeho úspěchy a ještě se snažíš ocejchovat jeho fanoušky jako asociály s půlkou mozku..Federerovi fandí Gwen Stefani,Rafovi Kylie Minogue..to že mu fandí Maradona není jeho chyba-prostě mu fandí.A zrovna jednu z největších legend fotbalu kritizovat nebudu jen proto že se chová jak se chová..hodnotím jeho fotbalové umění..to co ale teď řekl,mě opravdu znechutilo.Já taky znám na druhé straně hlupáky z řad Federerových fanoušků a podle toho nesoudím všechny..já jsem inteligentní a vzdělaný člověk a přesto je mi Federer nesympatický,je v něm prostě něco se mi nelíbí pokud posuzuji jeho charakter..Rafa je pro mě mnohem vřelejší a pokornější člověk a proto mu hlavně fandím.Je pro mne unikátem v dnešním bezcharakterním a hrubém sportovním světě současnosti...
Reagovat
Pe3k
Primárně chci dosáhnou toho, že se zde bude slušně diskutovat, což bohužel nejde dosáhnou tím, že budu slušně diskutovat.

Samozřejmě jsou slušní a chytří lidé na obou stranách, bohužel zde spolek Nadalových fanoušků je naprostý plevel. Argumentuji fakty. Můj pravopis není dokonalý, ale to by nenapsal bez chyb nikdo, kdyby toho musel psát tolik co já bez kontroly...Ty nejsi třeba ani schopná psát háčky a čárky.

Byl bych opravdu rád, kdybych se mýlil. Třeba mě časem nějací Rafoví fanoušci přesvědčí, že sou slušní a ohleduplní a dokáží uznat (nesporné) kvality Rogera Federera.
Reagovat
W.G.M.
Ja mam pocit, ze normalne snim, ze to je jeste nasledek toho, ze jsem dnes kvuli nevolnosti nemohla vubec spat, ze mam zkratka nejake halucinace... Takhle zjednodusene uvazovani uz jsem dlouho u nikoho nevidela.
Reagovat
Pe3k
Dobrý komentář. Mnoho zdejších fanoušků Nadala neumí napsat ani slovo pravopis. Naštěstí tu teď nejsou. Rafou nepohrdám. Beru ho jako vrcholového sportovce, legendu antukové hry a obrovského dříče. Vadí mi jeho nesnesitelné zdržování, hrabání se v ... a další věci. To, že po zápase vystupuje slušně, je fakt, který sice neplyne z Rafové hlavy, ale z výchovy jeho strýce Toniho.

Fandím ti, abys zvým zdejším vystupováním vnesl nadhled a pokoru i k ostatním fanouškům Rafy.
Reagovat
Pe3k
Taky mi je od rána zle.

Znovu musím apelovat, aby ses podívala na váš fanklub a pročetla si jeho komentáře (né dnešní) a až pak prosím hodnoť, kdo má jednoduché uvažování...
Reagovat
W.G.M.
Hmm, tak ty se evidentne citis byt nejakym arbitrem slusnosti a relevantnosti na teto diskusi... pekne, pekne..
Reagovat
Matti
možná by bylo lepší, si přečíst to co tady předvádíš dnes ty sám.
Reagovat
Pe3k
To ne. Jen bych rád dosáhnul alespoň částečné objektivnosti z řad fanoušků. Pokud tu nikdo nebu psát urážky a bláboly, ani já nebudu.
Reagovat
tito
To se již blíží makromanickému bludnému chování. Podstatné je, jak dalece se jedná o vlastní přesvědčení, či jen provokaci.
Reagovat
Pe3k
Možná by bylo lepší začínat větu velkým písmenem. A možná by bylo lepší psát někomu, kdo si s tebou psát chce.
Reagovat
W.G.M.
S nim to fakt nema vubec smysl... Je to proste k smichu, opravdu, stale vyzaduje argumenty, citovani, vyjmenovanani, sam na prime otazky konkretni odpoved neda. Je to jenom rasista (jak nam dnes predvedl) presvedceny o vlastni vyjimecnosti, objektivite a nadhledu.
Reagovat
Pe3k
Na kterou otázku jsen neodpověděl? Že jsem rasista, může říct jen idi.t, v tvém případě kráva. Obzvlášť když fandím Tsongovi a Monfilsovi a nadal je stejné rasy jako já.
Reagovat
tito
Administrátor nic?
Reagovat
W.G.M.
Jen at to tu necha :-), at si vsichni mohou precist, jake to ma Roger slusne fanousky ;-).
Reagovat
Pe3k
:D Teď jsi mě vrcholově pobavil. Prý administrátor nic? Padají zde daleko tvrdší výrazy a nemažou je a krom toho, jen nazývám věci pravými jmény...
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. Jeden neslušný (já) a desítky naprostých žump tam od vás...Ale ani to vám nestačí, abyste prozřeli.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon s VELKYM WÉÉ
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle argumentem se určitě polemizovat dá..někteří hráči holt potřebují delší soustředění před podáním,někteří 3-4 vteřiny..u Djokoviče jsou ty pauzy často ještě delší mimochodem.Ale je to soustředění,ne záměrné vyvádění protivníka z rytmu a zdržování..a co se týče té výchovy-tak každý potřebuje určitou výchovu aby se stal slušným člověkem.Ale Rafa v sobě má smysl pro čest a pokoru,takže to do něj Toni nemusel násilně vtloukat..Rafa poctivě a spokorou dřel od raného dětství,takže už někdy v pěti,šesti letech byly položeny základy k tomu jaký je..takže názor,že by takový nebyl bez jeho strýce není na místě..on ho jen celý život dobře vedl a díky tomu všemu je Rafa hodný nenafoukaný kluk,který ke každému přistupuje s maximálním respektem.Takoví nafoukanci jako je třeba Berdych by se od něj mohli učit...
Reagovat
smazaný uživatel
já rozhodně patřím mezi ty,kteří uznávají kvality Rogera Federera..nejde mi o to ho špinit,je pro mě také legendou tohoto sportu,mezi které bych kromě Rafy a něj zařadil ještě Samprase,Lavera,Borga a Agassiho..těchto šest si opravdu nezaslouží,aby byli sprostě napadáni kýmkoli vzhledem k tomu co dokázali..a i když Agassi vyhrál za svou kariéru v uvozovkách jen 8 grandslamů,přesto je pro mě obrovskou legendou,kterou mám rád stejně jako Rafu..čísla nejsou vždycky všechno a ohánět se jen jimi taky není vždycky na místě.Je dost možné,že kdyby se nato takový Borg v pětadvaceti nevykašlal,mohl mít na kontě třeba 20 grandslamových titulů,Sampras zase vyhrál sedmkrát Wimbledon..je spousta kritérií podle kterých můžeme nejlepším tenistou historie vyhlásit dobře pět různých hráčů..já sem nepíšu abych dehonestoval Federera,jen tu diskutuji proč je z mého pohledu Rafa nejlepším hráčem historie.Argumenty pro to mám a slušně je tu uvádím a slušně je tu také obhajuji..o nic víc mi nejde-jen o to aby tu zazněly moje názory a argumenty a aby se o něm případně objektivně diskutovalo
Reagovat
smazaný uživatel
..tak před dvěma lety touto dobou byl Rafa už pátým měsícem na totálním dně což se v plné nahotě projevilo na turnaji mistrů..právě že v těch třiadvaceti se potýkal s velkým poklesem výkonnosti,nesrovnatelně větším než teď na konci sezony..a tehdy se taky mluvilo o tom,že už nato nemá,že bude v následující sezoně už jen klesat až nakonec postupně spadne z první desítky..byl z hlediska skoro všech totálně odepsaný a nikdo by si na jeho návrat na první místo krom nejvěrnějších nevsadil ani zlámanou grešli..jenže za pár měsíců se objevil tento všemi odepisovaný Fenix v plné síle a vyhrál tři granslamy a tři Masters během necelých pěti měsíců během nichž byl defacto neporazitelný..to bylo pro všechny překvapení,že se z úplného dna a bahna dostal opět na absolutní vrchol.Nyní zdaleka v takovém bahně není a pokud se dobře připraví na další sezonu a chytne ten správný drajv jako v minulé sezoně,není důvod aby v té příští opět nedominoval..jak už jsem řekl,nebýt letos Djokoviče,byl by v tuto chvíli opět neohroženou jedničkou a ne jedním,ale dalšími třemi grandslamovými tituly v kapse..nebudu tu machrovat,vše ukáže následujících 12 měsíců
Reagovat
Pe3k
První set mohl Rafa dostat dalšího kanára, protože při každém svém podání prohrával, ale Jo nedokázal ani jednu šanci využít. Nadal se sice trochu zlepšil, ale furt to bylo žalostné. Nic jiného než zlepšení mu ani nezbývalo, protože se zhoršit už asi moc nemohl :D
Reagovat
Matti
ty zase perlíš, set prohrál 6/7 a mohl dostat kanára :-). Tsonga měl všeho všudy 2 brejkboly a ty tu budeš polemizovat o kanáru. Sklouzáváš pořád níž a níž.
Reagovat
Pe3k
Nevím jestli jsi zápas viděl, ale jestli ano asi jsi měl nasazené růžové brýle.Prvních 5 gemů hafan při svém servisu prohrával 0-30 takže stačilo, aby Tsonga ty první 3 proměnil a byl by stav 6:0, protože Nadal neměl absolutně žádou šanci prolomit jeho servis.

Tak či tak Nadal dostal další výprask a jede domů. Minulý rok to byla jeho jediná šance vyhrát turnaj mistrů. Nejtěžší turnaj na okruhu s tím jeho antitenisem nikdy nevyhraje...
Reagovat
Matti
z 0:30 se proměňuje brejkbol, aha tak to potom jo. A z těch 0:30 jen jednou Tsongu pustil na brejkboly, takže řeči o kanáru jsou opravdu mimo mísu. Zápas jsem si samozřejmě viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
6:7,6:4 3:6 je výprask..aha,to jsem nevěděl.Pokud vím,Federer od něj dostal 2:6,to ale výprask nebyl viď
Reagovat
Pe3k
Smysluplnou odpověď sem samozřejmě od tebe nečekal. Ano při stavu 0:30 se nejedná o breakball, ale i tak je to velká šance na prolomení soupeřova servisu, obzvláště když je tento stav několikrát v řadě...Mimo mísu je, že světová dvojka zahraje za set 1 winner (zápas s RF).
Reagovat
tito
Až bude Roger vyhrávat jen Basilej, tak pro změnu ta bude nejtěžším turnajem na okruhu.-D Jinak 2:l přičemž jeden ze dvou vyhraných v tiebreaku- to je panečku kanonáda.
Reagovat
smazaný uživatel
v Cincinati málem kanára dostal od Tsongy Federer když jsme u toho..tam ho od toho dělily jen dva míče,pro pořádek
Reagovat
Pe3k
Taky ses přišel vybrečet? Já vím Nadalové výkony jsou k pláči. Turnaj nevyhrál 9 měsíců a navíc 30 letý Federer ho spráskla jak psa :D
Reagovat
smazaný uživatel
když Federer jako světová jednička dostal od Nadala ve finále RG 6:1,6:3 a 6:0 kdy prohrál posledních devět gamů co..to byl jen takový drobný výpadek:-D
Reagovat
Matti
smysluplně tady nereaguješ ty, když tvrdíš, že měl být kanár. Tsonga měl, opakuji dva brejkboly a to ještě v jednom gamu, takže nesoudné řeči a nulové argumenty o kanaru tady ukazuješ ty.
Reagovat
Pe3k
Klasická demence Nadalových fanoušků. Turnaj mistrů, je nejtěžším turnajem proto, že tam musí každý hrát jen s těmi nejlepšími (top 8) nikoliv proto, že Federer o5 vyhraje. Turnaj Basel 500 sem nepleť.
Reagovat
smazaný uživatel
nevyhrál turnaj 10 měsíců pokud si dobře vzpomínám:-)
Reagovat
Pe3k
Když Roger dostal výprask od Nadala na french open 2008 tak se samozřejmě jednalo o pořádný výprask. Tam není prostor pro jakékoliv pochyby. Mě fakta nedělají žáden problém, ani to, že Federer dostane výprask...
Reagovat
Pe3k
10 měsíců to určitě nebylo. Navíc teď vyhrál 2 turnaje v řadě a vypadá to na 3 :)

A hlavně si ty hlavo uvědom, že Federer nic už vyhrávat nemusí je zdaleka nejlepší v historii...Kdežto nadal se musí snažit, aby se o něm nemluvilo jen jako o antukovém specialistovi, což už bohužel taky neplatí, když dostává na prdel i na antuce :D
Reagovat
smazaný uživatel
když někdo dostane výprask..ten dostal Rafa v úterý,ale rozhodně ne včera.Důležité je,že gamy od stavu 0:30 pak už zvládl a dal dva tři dobré servisy..takhle by se dalo spekulovat o všem-prohrál 6:7,ne 0:6,protože ty gamy otočil..kdyby 0:6 dostal,řekl bych ano,je to výprask..já s tím taky nemám problém a nejsem alibista
Reagovat
Pe3k
Ano byla to z mé strany čirá spekulace.
Reagovat
smazaný uživatel
10 měsíců to bylo jestli sleduješ kalendář a umíš počítat..na začátku ledna vyhrál Doha a pak až na začátku listopadu Basilej-to je deset měsíců pokud se neplatu..jinak Rafa taky nikoho nemusí o ničem přesvědčovat-vyhrál všechny čtyří grandslamy a zkomplatoval je skoro o čtyři roky dřív než Federer..na antuce je to už teď suverénně nejlepší hráč historie,který jako první a jediný vyhrál v jedné sezoně všechny Masters a Rolland Garros..a i letos na antuce vyhrál 3 turnaje z pěti tak nevím jaké výprasky.A že není jen antukový specialista dokázal pětinásobnou účastí ve finále Wimbledonu a i kromě vítězství na betonových grandslamech i několika betonových Masters
Reagovat
tito
Roger je nepřekonatelný v hale, Rafa je Král antuky, nikoliv jen antukový specialista. Opravdu se nedomnívám, že TM by byl nejtěžší turnaj, zvláště když se hraje na dva. Navíc letošní je spíše turnajem kriplů( vzhledem k výpadku 3 na žebříčku lépe postavených tenistů než Roger), mezi kterými je jednooký králem. Ale tím rozhodně nezpochybňuji jeho halové kvality jen jeho konkurenci zde. A jen drobná poznámka- kdyby se TM hrál na antuce, byl by jsi první, kdo by jeho úroveň zpochybňoval. A možná že bychom se v některých argumentech shodli.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako to moc nesouhlasím.Zhoršit se mohl ještě víc a i zlepšit.Jenže zlepšení moc nepřicházelo.Spíš tak paběrkoval a trápil se s forhendem což je jeho největší zbraň.Nadal ztrácí lesk o tom žádná,ale ve včerejším zápase prostě neměl proti Tsongovi šanci.Dva roky zpět by se tu psalo jinak.Tsonga hrál víc koncentrovaně a víc věřil i ve výhru když viděl,že Rafa není tak nebezpečný jako dřiv
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas:-)
Reagovat
tito
Účast ve třech finálových zápasech na gradslamu a druhé místo není objektivně ztráta lesku ani kvality.To se jen jeví z pohledu parádní Noleho formy. I když o výpadku např bekhendu jsme toho tady sebekriticky napsali více než dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak lesk trochu zmatněl,abych byl přesný
Reagovat
smazaný uživatel
vždycky záleží na formě..Tsonga má letoš životní formu a věří si na všechny z nejlepší čtyřky-ne jen na Rafu.I Federera letos dvakrát dal..Tsonga byl předtím dvě sezony v hodně velkém útlumu,vždycky ale měl potenciál porážet ty nejlepší,což letos začal potvrzovat..hala Rafovi nikdy neseděla.Před dvěma lety to z jeho pohledu byla opravdu katastrofa a pak přišla sezona snů..takže o ztrátě lesku bych tu nemluvil vzhledem k tomu,že hala je pro něj tak neoblíbená..od ledna do září podával konstantní výkony a nebýt Djokoviče,tak i letos získal tři grandslamové tituly,o Masters ani nemluvě..a ještě jednou k Tsongovi-když hraje svůj nejlepší tenis,může porazit opravdu kohokoli a může celý turnaj i vyhrát..i na Federera tam má,jen nesmí znervoznět jako se mu to stalo v neděli v rozhodujícím gamu třetího setu...
Reagovat
darek.vrana
Co asi prožívá Söderling. Jak je to pomíjivé, tady rozhodně neměl chybět, pak přijde nemoc a už po něm ani pes neštěkne...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Wilfriede!!!Nadal ztrácí šťávu a balí,Haha!Bojovník Rafa dobrý,ale to boužel někdy nestačí,kdžyž nepřichází kvalitativně lepší údery než od soupeře.Smekám Rafovi za bojovnost a Tsongovi za kvalit tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
no parada, Rafa venku, Murray venku (i kdyz zraneni mu nepreju, jen jsem chtel aby dostal od vsech rychtu), Tomik ma sanci na postup a Roger zatim suvereni, turnaj v plym proudu a zatim to vychazi presne tak jak jsem si to pral:)
Reagovat
smazaný uživatel
Začátek zápasu a ten Hlupák řekne, že ted se začíná rozdělovat zrno od plev. Osm nejlepších tenistů světa. Po tom všem, co museli od ledna projít.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tohle jestli nekdo vypusti z huby tak to musi bej hovado...
Reagovat
Stan_Borowitz
rychlost returnu druhého servisu (na obrazovce "2nd server return speed") s rychlostí druhého servisu. Dokonce to pak ještě rozebíral, že Nadal zase nemá o tolik pomalejší druhý servis...
Reagovat
Stan_Borowitz
omlouvám se, nějak se mi tam připletla práce, samozřejmě "2nd serve" tam mělo být...
Reagovat
Matti
bojoval, dřel, navzdory tomu, že mu nešel forehand a ani celkově forma žádná, tak to nezabalil a nedal to Tsongovi zadarmo. Tak ještě příští týden doma zvládnout argentince( nic lehkého)a pořádně odpočinout. A v další sezoně, pojďme zase bojovat. Ono to půjde. Vždy po horším roku se Nadal zase v následujícím vzchopil.Vamos Rafa.
Reagovat
tito
Jasně, fandíme dále. Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš to bude mít hodně těžký:( Ferrer je rozjetej, Tipsarevič může mít problémy s tím kotníkem, Djokovic se jen tak nedá. Ale pořád to je otevřený:) Budu fandit do poslední chvíle.
Reagovat
smazaný uživatel
Jooooo Jo mě moc potěšil a doufám že Rafa bude v příští sezoně jen klesat a klesat:))... ale na antuce to asi všem zase ukáže:(...
Reagovat
Teo
Anebo ho vypráská Novak jako letos. Na antuce.
Reagovat
tito
Nedomnívám se. Spíš se starejte o to, co Roger. Minulý rok vás taky navnadil výsledky na TM. Někteří již viděli grandslamovou žeň a ono potom nic. A nevidím jediný důvod, proč by si ho příští rok neměli Rafa s Nolem podávat znovu.:-) / pokud se tedy ještě nepřidá Murray- což je více než pravděpodobné/
Reagovat
smazaný uživatel
opakuje se loňský podzim..Federer je v hale výborný,bez diskuse.Tam jsou ale specifické podmínky.Neupírám mu,že mu to v hale jde a je tam dlouhodobě nejlepší,to ale nic pro outdoorovou sezonu neznamená,letos jako loni...
Reagovat
VlS
No, tak teď ještě aby postoupil Tom a o titul budou hrát hráči s rankingem 4-7. To by byla velká zajímavost. Pojď Tome!
Reagovat
a.magerova
Jakože druhá liga :-))
Jeden z nich bojuje o 100. finále 70. titul o dorovnání Lendla v počtu vyhraných zápasů na TM (Lendl 39), ten dotyčný zatím "jen" 37 !!!

Jak mě Rafa štval, tím že RF porážel, teď je mi ho i líto :-((.
Gratuluji Tsongovi k vítězství - parádní výkon u sítě - byla radost ho sledovat (ale ráda ho nemám).
Reagovat
VlS
Ale žádná druhá liga, spíš jen "pousmání" se nad tím, jak život přináší situace, které by před týdnem kde kdo prohlásil za výplod chorého mozku (i já bych to řekl)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist