Tsonga finále neobhájí, vypadl s Verdaskem

28. 1. 2009, 09:35
Aktuality 8
Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga nezopakuje loňskou finálovou účast na grandslamovém Australian Open. Pátý nasazený hráč ve čtvrtfinále nestačil na Španěla Verdaska, kterému podlehl ve čtyřech setech. Přemožitel Radka Štěpánka se v prvním grandslamovém semifinále v kariéře utká s krajanem Rafaelem Nadalem, nebo s Francouzem Simonem.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco rozhodl o svém vítězství především stoprocentním využíváním brejkbolů. Na čtyři prolomené servisy potřeboval jen čtyři šance, naopak při svém podání dokázal hrozby odvracet, Tsonga proměnil jen dva z 13 brejkbolů.

Zápas přemožitele Radka Štěpánka a Andyho Murrayho s loňským finalistou byl od začátku podle očekávání vyrovnaný. První set, ve kterém si oba hráči drželi své servisy, získal Verdasco pro sebe v tie-breaku, ve druhé sadě mu Tsonga konečně dokázal sebrat podání a vyrovnal na 1:1.

Od třetí sady už se ale začal prosazovat Španěl, který stejně jako v předchozím zápase těžil především z vynikajícího forhendu. Poprvé dokázal prorazit Tsongův servis a potom ještě jednou, a i když sám o podání přišel, třetí set skončil jeho vítězstvím. Rozjetý Verdasco poté hned v úvodu čtvrtého dějství znovu prorazil podání soupeře, který při něm neuhrál ani bod. To už loňskému daviscupovému hrdinovi stačilo k tomu, aby poprvé v životě postoupil do semifinále grandslamového turnaje, ve kterém se utká se svým krajanem Nadalem.

"Nebylo to jednoduchý zápas, byl pořádně těžký," řekl po utkání šťastný Verdasco. "Ve třetím a čtvrtém setu jsem se cítil mnohem líp než v prvních dvou. Měl jsem víc štěstí než on v tie-breaku," dodal. Jeho soupeř měl pro svou porážku jednoduché vysvětlení. "Myslím, že Fernando hrál lépe než já. Byl agresivnější, podával líp, to je všechno. Kdykoliv jsem měl možnost vzít mu podání, Fernando zahrál dobrý míč."


Do semifinále čtyřhry postoupil český tenista Lukáš Dlouhý, který po boku Inda Leandera Paese ve čtvrtfinále porazil 6:1 a 7:6 italskou dvojici Simone Bolelli, Andreas Seppi. Čtvrtý nasazený pár turnaje tak má šanci minimálně zopakovat finálovou účast z loňského US Open. Dlouhý je spolu s Ivetou Benešovou i v semifinále mixu.

Australian Open - středeční výsledky mužů:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Verdasco (15-Šp.) - Tsonga (5-Fr.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý, Paes (4-ČR/Indie) - Bolelli, Seppi (It.) 6:1, 7:6 (7:5).

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tsongo už jsi vypadl, víš o tom, asi o to ví. Tomu Verdascovi se ale daří
Reagovat
smazaný uživatel
asi o tom ví
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolu:-} skoda,ze jsem se nemohl koukat... Jeste musis odstranit Rafika a potom Te budu uynavat jeste vice :-} Tedy pokud Roger pujde ay do cile, jakoze v to doufam...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Verdasco zvysoka kašle na to, jestli ho nějaký Vamos Fernando uznává, nebo ne:)))A jen tak mimochodem, už teď by si zasloužil absolutoriun za to, co předvádí na AO!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rybka je dnes nějak podrážděná...
Reagovat
smazaný uživatel
No ale souhlasíš se mnou, ne??:)) A s tím koním, nebo kobylím ksichtem, opravdu jsem se domníval, že tím máš na mysli Schiavoneovou:))
Reagovat
smazaný uživatel
Co zase cenzore řešíš? Bylo to takhle, psal jsem o dvou tenistkách: "Nemusí ani jít o úplné ohyzdy jako Schiavone, ale třeba i kobylí hlava je mi dost nesympatická."
S čím mám souhlasit?
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, že Verdasco si zaslouží velké uznání už teď a nemusíme čekat, jestli porazí Rafu, nebo ne!! A Jelena J. nevypadá jako kobylí hlava:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist