Tsonga a Murray jsou po boji v semifinále. Jeden si zajistí premiérové finále

4. 7. 2012, 21:14
Aktuality 12
WIMBLEDON MUŽI - Ať postoupí kdokoliv z nich, bude to pro něj premiérové wimbledonské finále. Do druhého pátečního semifinále dnes postoupili loňští poražení semifinalisté Jo-Wilfried Tsonga a Andy Murray, který má čtvrtý pokus na to, aby se stal prvním domácím finalistou od roku 1936.
Jo-Wilfried Tsonga

Čtvrtý nasazený Andy Murray díky lépe zvládnutým koncovkám udolal po vyrovnané bitvě 6-7 7-6 6-4 7-6 světovou pětku Davida Ferrera ze Španělska, který hrál wimbledonské čtvrtfinále poprvé v kariéře. 

Murray na Centrálním dvorci prohrával v úvodním setu už 2-5, ale ztrátu smazal a vynutil si zkrácenou hru. V ní měl však navrch španělský tenista. Tie-break rozhodoval i o osudu druhé sady a Ferrer v něm vedl 5-2 a 6-5. Čtvrtý nasazený však setbol odvrátil, vyhrál 8-6 a srovnal krok. 

Ve třetím setu se Murraymu povedl klíčový brejk v koncovce, takže ho vyhrál 6-4. K podobnému úspěchu měl nakročeno i ve čtvrté sadě, kdy za stavu 4-4 vedl při podání soupeře 40-15, ale Ferrer tentokrát brejkboly odvrátil. Vzápětí museli za stavu 5-5 oba aktéři odejít do šaten kvůli dešti. Když se vrátili, rozhodovalo se po dalších dvou gamech znovu v tie-breaku. Murray proměnil hned první mečbol a vyhrál 7-4. 

Pětadvacetiletý Brit tak ve Wimbledonu postoupil čtvrtý rok po sobě do semifinále, dál ale ještě dosud nebyl. V cestě do vysněného finále, které si domácí tenista v All England Clubu nezahrál dlouhých 76 let mu na rozdíl od posledních dvou let nebude stát Španěl Rafael Nadal, kterého překvapivě vyřadil český tenista Lukáš Rosol.

Tentokrát se domácí naděje utká s Jo-Wilfriedem Tsongou, s nímž má výbornou bilanci. Murray ho porazil v pěti ze šesti vzájemných zápasů včetně obou duelů na trávě. 

Francouz Tsonga, který si zopakuje loňskou účast mezi čtyřmi nejlepšími, dnes zdolal rovněž ve čtyřech setech 7-6 4-6 7-6 6-2 Philippa Kohlschreibera. Němce, který si odbyl debut v grandslamovém čtvrtfinále.

Prvními semifinalisty se stali po suverénních představeních ve čtvrtfinále Novak Djokovič a Roger Federer.

- WIMBLEDON muži -
(Velká Británie, tráva, 16.060.000 liber)
středeční výsledky (04. 07. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Mayer (31-Něm.) 6-4 6-1 6-4
Federer (3-Švýc.) - Južnyj (26-Rus.) 6-1 6-2 6-2
Murray (4-Brit.) - Ferrer (7-Šp.) 6-7(5) 7-6(6) 6-4 7-6(4)
Tsonga (5-Fr.) - Kohlschreiber (27-Něm.) 7-6(5) 4-6 7-6(3) 6-2 

Semifinálové dvojice: Djokovič - Federer, Murray - Tsonga.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je mne jedno kdo vyhraje ale přal bych si aby vítěz toho semifinale vyhrál celý turnaj
Reagovat
pepi
to bych si prala taky,ale finale bude bez sance
Reagovat
Padme
není bez šance:)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si preji,aby ten kdo vyhraje toto semifinale vyhral cely turnaj,ale vice fandim Tsongovi,je to muj nejoblibenejsi hrac na okruhu,ikdyz Andyho mam taky rada,jeste kdyz je domaci:)
Reagovat
a.magerova
Vedle se to neskutečně hádá, tak si něco napíšu sem :-))
Přeji si finále Roger vs Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
To si přejeme společně :-) Tak snad naši dohodu pobtrdí i chlapci na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad už mna dominance big 3 a v poslední dobe big 2 přestáva bavit .
Reagovat
a.magerova
No vždyť jsem dnes na Tebe celý den myslela, vedle se všichni hádaj, tak tady to obrátím na vyznání lásky soupeřovu fanouškovi :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ooo, jsem poctěn, opětuji a děkuji, žes na mě myslela. V pátek budeme myslet společně.
Reagovat
Padme
Vedle se nehádáme:)) Možná jsme se přenesli i na spirituální rovinu... ;)
Reagovat
a.magerova
Doufám, že i slavit budeme společně :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Doufáme a věříme!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist