Tsitsipas neztratil set ani s Rubljovem a v Monte Carlu slaví první titul z turnaje Masters

18. 4. 2021, 15:55
Aktuality 51
ATP MONTE CARLO - Stefanos Tsitsipas se stal prvním řeckým vítězem turnaje Masters 1000. Dvaadvacetiletý tenista ovládl bez ztráty setu antuku v Monte Carlu, kde v dnešním finále přehrál 6-3 6-3 Rusa Andreje Rubljova.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

"Ani nedokážu popsat, jak se teď cítím. Přemohlo mě tolik různých emocí a nostalgie," řekl Tsitsipas v rozhovoru na kurtu v Monte Carlo Country Clubu, kde v roce 1981 získala juniorský titul i jeho matka Julia Salnikovová. "Oba jsme si zasloužili být ve finále. Předvedli jsme úžasný souboj a skvělou show. Myslím, že to můžu považovat za zatím nejlepší týden mého života," dodal.

Dvaadvacetiletý Tsitsipas vstoupil do utkání razantně, zatlačil soupeře daleko za základní čáru a brejkem hned ve druhém gamu rozhodl jinak vyrovnaný první set. Lépe zvládl i vstup do druhé sady a při podání soupeře pak i zápas uzavřel.

"Před zápasem to byly velké nervy. Vždycky proti sobě chceme předvést do nejlepší. Dneska to bylo hodně těžké, zvlášť když to bylo finále. To vždycky přináší extra stres a zvyšuje to důležitost zápasu. Jsem pyšný, jak jsem to zvládl," pochválil se Tsitsipas, jenž exceloval především na podání. Po prvním servisu prohrál jen čtyři fiftýny a soupeři nenabídl jediný brejkbol.

Tsitsipas uspěl ve finále Masters na třetí pokus a získal nejcennější trofej od roku 2019, kdy vyhrál Turnaj mistrů. Letos se radoval poprvé, v březnu nezvládl finále v Acapulcu. Celkově šestý titul kariéry vybojoval po sérii tří finálových porážek. Jednu z nich mu loni v září v Hamburku připravil i o rok starší Rubljov.

Ruský tenista, jenž v Monte Carlu ve čtvrtfinále vyřadil jedenáctinásobného šampiona Rafaela Nadala, už letos získal titul v Rotterdamu a celkem má na kontě osm turnajových úspěchů. Na premiérový úspěch na Masters si ale bude muset ještě počkat.

Čtyřhru ovládli rozjetí Chorvaté Mektič s Pavičem
Nikola Mektič a Mate Pavič proměnili osmý letošní turnaj v již pátý titul. Chorvaté ovládli i druhý letošní podnik Masters 1000, dva týdny po Miami slaví triumf také na antuce v Mote Carlu. Ve finále zdolali 6-3 4-6 10-7 britský pár Dan Evans a Neal Skupski.

Mektič s Pavičem před triumfy na Masters zvítězili také v Antayle, na Murray River Open v Melbourne a v Rotterdamu. Zápasovou bilanci mají 29 výher a 3 porážky.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Francie, antuka, 2.460.585 eur
nedělní výsledky (18. 04. 2021)
• Dvouhra - finále •
Tsitsipas (4-Řec.) - Rubljov (6-Rus.) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (2-Chorv.) - Evans/Skupski (Brit.) 6-3 4-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
Vlk-v-trave
http://www.puntodebreak.com/2021/04/19/nadal-djokovic-obsesionado-records-no-enfoque

Nadal se vyjadril k posedlosti Djokovice honit rekordy. Nadala rekordy nezajimaji:)

Konec kariery neplanuje. Je jiste, ze urcite bude hrat do roku 2024.

A co motivuje ke hre Nadala? Pry si uziva okruh a tenis...jako, ze bude rad za vic GS titulu, ale neni tim tak posedly jak Djokovic :D

Je rad, ze jsou souperi jako Djokovic, Federer, nebot se diky souperum muze zlepsovat, ale nechce je apriori porazet, jen proto, ze jsou jako nebezpecni...dulezite je zlepsovani se.:)

Stas me nezajimaji, jedine co me zajima, tak jit na kurt a hrat, nase rekordy stejne nekdo prekona, stejne jako ty Samprase, ikdyz se zdaly byt k neprekonani.

Souperi, ktere bere jako nastupujici generaci, a silne natolik, ze se na nich muze zlepsovat:

Aliassime, Shapovalov, Medvedev, Zverev, Tsitsipas nebo Thiem...

Nejak zapomnel na Rubleva:D Ale asi po tom zapase nema co zlepsovat...

Neskutecny cancy... takze Djokovic je posedly honenim GS, a on ne :DDD ale stejne rekne... paaar tech GS by se jiste siklo... par? No jeden urcite, ze...

Ted nevim, kdo je vetsi komediant, jestli ten Djokovic nebo Nadal :) Ale bavi oba slusne.
Reagovat
Patik
to sú také pokrytecké kecy Nadala..jemu a Tonimu by som neveril ani nos medzi očami..to sú asi najväčší gloryhunteri pod slnkom..aj Nadal dobre vie že tie rekordy už nikdy nikto neprekoná..toto čo tu bolo už nikdy nikde nebude..strašné žvásty.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerove rekordy su prekonatelne; Nadalove RG nie.

Ale to je proste tym, ze Federer je len bežny tenista.
Reagovat
Nola
smile Rafa sa nam nejak rozkecal, taky skromny chlapec to byval smile
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo to Vlk kvetnato dofarbil :)
Reagovat
Vlk-v-trave
A proc bych tam daval ten link... co myslis?:)
Jak bych chtel napsat nejakou urban legend, tak by to bylo nejen bez linku, ale take uplne patrne z kontextu:)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si mysliš, že na ten španielsky link aj niekedy nikto klikol?
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak se zaprezentoval skromne:)))
Reagovat
Marduch
Mně utkvela Rafova hlaska po finále posledního RG. "From now we are definitely two!" (jinak ale rekordy nehonimsmile)
Reagovat
Pe3k
Ne nadarmo mu říkají Humbalito...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jedna vec je, co rika Nadal mediim, druha vec je, co si opravdu mysli, no a treti vec je, co si pak o tom mysli lide:)

Je to podle mne hlavne PR politika. Kouni se na plno clanku Toniho Nadala. Podivej se co rika Toni, a jak mluvi o Fedexovi. Nevim, zda cilene, ale nezapomina pripominat, ze to je nej. tenista ever. Synovce naucil, ze ho jen tenisove neprehraje a na tom postavil celou svou filozofii, tedy ze jako horsi hrac muze vuli a pili porazit kohokoliv, vyuzil charakteru Nadala, ktery je ultimatne soutezivy typ a ikony Fedexe.
Kdyz na nejakem GS chybi Federer, Toni to oznacuje pomalu za tragedii a nezapomene vyhlasovat vsechny ty patosy na adresu Svycara,.... kdyz chybi Djokovic, tak to ani moc nekomentuje... dokonce se netaji tim, ze ani proti sobe nemusi na GS hrat.

Fedal si zbudovali svou pozici, a jeste se mohou tesit jak ty dva tabory do sebe siji, nebot cela pozornost je nasmerovana na ty dva hrace a Toniho musi hrat u srdce, ze synovec vyrovnal v poctu GS nej. hrace. a muze vesele pokracovat se svymi prednaskami u TEDa...jak se jeho zivotni dilo pekne podarilo.

Fedex s Nadalem si pomalu lezou vis kde... Djokovic jde bokem,,,

No a kdyz otec Djokovice vyjede proti Fedexovi, tak se nelze divit, ze si Nadal najde take tu svou cestu...jak reagovat:)

Aby ses stal GOATEm, musis preci prekonat GOAta, jinak to nema smysl. (jako mne to je jedno, ale takova klasika v politice Toniho.) Djokovic jim v tom dela burdel:D
A shodou okolnosti ten jeho cholericky otecko to jeste tezko snasi, ze je synacek takovej odstavenej:))) v cele te akci GOAT. Proste trochu jak na piskovisti... za mne B3 nejlepe mijet obloukem...

Jedine co mu tam verim jem ze je soutezivy typ... to je stala konstanta, znama od prvniho rozhovoru, kdy jeste uvadel jako svuj nej. povrch travu a nemel jeste GS.
Reagovat
Vlk-v-trave
http://www.puntodebreak.com/2021/04/18/rublev-he-sentido-agotado-no-excusa

Rivalita Rublev x Tsitsipas
Doufam, ze to je zacatek necoho velkeho:)

Radost i smutek zaroven.
Skvely tyden, finale uz za hranou unavy, Stefanos hral famozne.

Antukova sezona
Skvely zacatek, finale Masters, a nemusim nic spec. obhajovat, dva roky zpet jsem byl zraneny.

Do Barcelony prijedu, doufam, ze si ty dva dny jak nejlepe odpocinu, tesim se na dalsi Masters, Madrid, Rim, budu se snazit hrat jak nejlepe to jde, ale je jasne, ze ne kazdy tyden se bude darit.

Prohry
Kdyz prohraji beru to dost vazne, potrebuji vzdy cas, aby se vzpamatovat, novy turnaj tomu pomuze.:)
Reagovat
turista
Titul je v dobrých rukách. Velká gratulace Stefanosovi.
Reagovat
Patik
zo Stefanosovej hry je občas cítiť Federera..tento rok toho môže dosiahnúť veľa..Rublev vykročil do zápasu nesprávnou nohou..žiadna flexibilita ani chuť niečo pozmeniť počas zápasu..mimochodom nevedel som že Tsitsipasa trénuje Stallonesmile
Reagovat
Berny
Myslim, ze zdejsi komentatori opet potvrdili jedno: nadal bude i letos marne hledat soupere na RG. Vsichni jsou favoriti, nadal duchodce, nadal uz letos(16.rok) to nedá..

Tak si to zopakujeme za poslední 4 roky ztratil nadal na RG 3 sety dohromady. Tesim se az jeden vyzivatel ty 3 zvladne sam.

Nadala odepisovat když:

1) 5 mesicu zpatky nadal zdemoloval na RG vsechny koho potkal (ano Sinner 1 set byl nebezpecny)

2) jeho nejvetsi souperi ? Rublev - nice vyhra ale na GS zatim nic prevratneho na 25 let. Cici hraje hezky uz 4.rok.... posledni RG 2 sety proti Djokimu byl sparing.. Thiem na poslednim RG snad uspokojen z predchozi vyhry na US (to opravdu sampion nedela). Djoko ve finale ? bez komentare

Ano Nadal jednou zacne prohravat, ale v dobe kdy jeho souperi na GS nepredvani vubec nic opet opravdu az neslusne jen naznakem psat ze by Nadal letos nebyl hlavni favorit, nejblizsi 3 turnaji napovi k forme víc, ale napr sezona 2019 nebyla lepsi.. a to Nadal proti Fogninimu hral jeste hure., smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já teda Rafu neodepisuju, ale bude to mít sakra těžké.
A jen takový dotaz, jak často se mění forma? Jednou za půl roku, za rok? Že píšeš o formě, kterou měl před půl rokem...
Nějaký vyzívaný vyzyvatel se určitě najde. Jestli už letos, uvidíme.
Reagovat
paddy
Ja to vidím takto

Borg "26 let" - Nadal "26 let" 3:1 smile
Reagovat
smazaný uživatel
V podstate suhlasim..Nadalov rozpačity vstup do antukovej sezóny je uz pomaly tradičný.

Tsitsipas hral minule RG SF, kde hral 5 setov s Djokovicom a na zaver totálne odpadol fyzicky. On totiz den pred RG este hral finale antukoveho turnaja v Hamburgu. Velmi zlý turnajovy kalendár, z ktoreho sa tento rok poučí. Navyše herne ide hore, uz v Australii to s Rafom dokázal, navyse ten obrat z 0:2 mu v pripadnom zapase pomoze. Dnes hral naozaj výborne.
Reagovat
paddy
prostě MC není RG

stejně tak Ústí není Praha! smile
https://www.youtube.com/watch?v=YekM__wA8TY&t=71s
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. O tom píšem vyššie. Nadal už viackrát nemal dominančnú antukovú sezónu a RG vyhral. Hneď posledné dve sezóny, hoc tá posledná je skreslujúca. Podobným štýlom vyhral RG aj v roku 2014. Je však treba podotknúť, že nejaký turnaj pred RG by Nadal vyhrať mal. Keď nevyhral žiaden, myslím, že sa to stalo len raz, RG nevyhral. (2015)
Reagovat
Patik
Nadal tam neprehrá ešte niekoľko sezón..veď ten turnaj je jediné čo umí..čo by bez neho robil..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ako ašpirant na Goata vie ako opanovať svoj Grandslam.

Druhý ašpirant na Goata má tiež svoj Grandslam.

Nikto iný v historii svoj grandslam nemal. Hovorím dobre Paťo?
Reagovat
Carmelo
Nadal nikdy GOAT nebude. Je to hráč jednoho turnaje/povrchu. Zeptej se 100 lidí, třeba Messiho, Jokiče, MCDavida, Ngannoua, O,Sullivana, Van Gerwena, Bradyho, Karabatiče, Furyho, Madjera, Timo Bolla, kohokoliv, a víc jak 50 procent ti řekne, že nejlepším tenistou historie je Federer.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja rikam Lejvr.
jsem mezi temi 100 lidma? a nebo jsem mimo tech 100:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer ním logicky byť nemôže, keďže nemá ani ten jeden turnaj, ktorý má Nadal, že áno.

Roger vyplnil dieru medzi odchodom Samprasa a príchodom BIG2, a to zas vôbec nie je málo.
Reagovat
peRFect
Jakože devět je o tolik víc než osm?lol
Reagovat
smazaný uživatel
Ee...Jakožto, neni GS, kde by bol aktívny s rivalmi.
Reagovat
sojka1
o klukach bych psala alespon pravdive - Rublevovi je 23 let a mozna i z pozice dospeleho cloveka shovivaveji - Tsitsipasovi je 22! (Kde v jejich veku byl Nadal, bych povazovala jen za usmevnou namitku, velmi dobre si totiz vzpominam, jak vypadal.) A Thiemem, pokud bude v poradku, bych se opravdu nerouhala.... ale to uz je jen osobni udiv... :-)
Reagovat
Kozoroh
Čekal jsem tvrdší boj, na Rublova asi zapůsobila atmosféra prvního velkého finále.

Gratulka Cicipasovi, pro kterého bude letošní MC první z řady dalších triumfů na turnajích Masters. Turnaj vyhrál bez ztráty setu a narozdíl od antukového prince Thiema má antukové Masters, což je trochu zvláštní. Zvýšila se pravděpodobnost Forehandovy předpovědi, že Cicipas někdy v budoucnu vyhraje RG, zatímco Thiem zůstane na ocet.
Reagovat
paddy
Místní to svádějí na únavu

Cyp má výhodu, že Rafa je už skoro důchodcem, a v nejlepsich letech se s Rafou už nepotká. Takovou výhodu Thiem nemá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dom se potkal s Rafou a teď ho vystřídá Stefanos a další. A do toho koleno...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já bych to nesváděl ani na únavu ani na finále. Stefanos ho prostě přehrál, antuka mu sedí víc, má víc času na pestřejší údery než má Rubl...
Reagovat
svetova.dvojka
Jestli bude hrát Roland Garros i Federer, tak je myslím o favoritovi jasno...
Reagovat
Pe3k
Gratz. Teď už je jeho cíl jedině vyhrát gs. Jde jen o to, kdo bude dříve, jestli Zverev, Medvěděv nebo Tsitsipas.
Reagovat
SydneyOpen
1. Tsitsi
2. Medvěděv
3. Zverev
Reagovat
hippos
zverevsmile
Reagovat
SydneyOpen
Tak a na RG si dojít pro 1. GS smile pokud bude mít Tsitsi formu a nepodělá se tak tam Nadala porazí
Reagovat
paddy
dosud se mladí vždy podělali...
Reagovat
Nola
na RG sa hra na 3 vitazne, je to iny sport smile
Reagovat
paddy
a hlavně GS finále je level výše než samotný GS smile
Reagovat
Nola
to ano :D tam je Rafa neporazitelny, musi ho niekto sejmut ida cestou, to plati dodnes.... a ten, ktory ho vyradi, RG zasadne neovladne
Reagovat
smazaný uživatel
Ak bude hrať Rafa tak ako v piatok, tak áno.

Ak bude hrať Nadal ako tak minulý rok na RG, Tsitsipas sa môže aj rozkrájať.
Reagovat
SydneyOpen
No Nadal je zas o rok starší, ale u Tsitsipase to bude o hlavě, prostě se nesmí podělat, pokud to opět neunese tak RG vyhraje znovu Nadal. Nikomu jinému moc nevěřím že Nadala letos na RG porazí
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme s čím príde Thiem a Djokovič.

Ale bolo by fajn, ak by sa títo štyria zoradili do prvých štyroch nasadených, ale myslím, že Medvedev im to tam rozbije.
Reagovat
Kozoroh
Není šance, aby Medvěd vypadl z TOP 4, to spíš Thiema Cicipas vyšoupne z lukrativních míst. S Thiemem se cosi děje, možná zranění, které skrývá delší dobu, nebo uspokojení kvůli dosaženému cíli - zisk GS titulu - a problém s nalezením nové motivace.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, akurát som to pozeral. Medvedevovi tých 10K bodov zostane do RG, takže bude druhý alebo tretí, aj keď vynechá antukovú sezonu. Tak snáď sa Nadal, Thiem aj Tsitsipas nestretnú v jednej polke, lebo to hrozí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dom přijde s bolavým kolenem a Joker se Srdjanem a chutí vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak bude hrať Rafa tak ako v piatok, tak áno.

Ak bude hrať Nadal ako tak minulý rok na RG, Tsitsipas sa môže aj rozkrájať.
Reagovat
svetova.dvojka
Fenomenální výkon, Stefanos míří na čelo žebříčku...smile
Reagovat
paddy
podle očekávání to můžeme u Rubleva svést na hlavu smile smile smile

na antukové 1000 bych s ním do budoucna nepočítal

čekáte...
https://www.youtube.com/watch?v=edewDCBYZV4
Reagovat
Vlk-v-trave
Tim sance Rubleva ted stoupla o 99% jak si to napsal :D
Neco ve stylu minuleho roku - Nadal letos RG nevyhraje :D jisteeeee.
Ta Pegula, co si vzpominam, to byl take pekny zarez.
Ty bys mel brat od nekterych hracu uz pomalu prizemoney:) Od Nadala teda urcite:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist