Tsitsipas: Až to bude povinné, tak se naočkuju. Do té doby ne

17. 8. 2021, 15:47
Aktuality 112
Řek Stefanos Tsitsipas zatím nemá v úmyslu nechat se očkovat proti koronaviru. Třetí hráč světa prohlásil, že si vakcínu nechá dát, až pokud to bude povinné kvůli účasti na turnajích.
Profily hráčů
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

ATP veřejně vyzvala tenisty, aby se nechali očkovat, Tsitsipas je však proti. "Mně nikdo nic neřekl. A nikdo z toho také neudělal povinnost," řekl novinářům před vstupem do turnaje Masters v Cincinnati.

"Dřív, nebo později se budu muset nechat očkovat, ale zatím to k účasti na turnajích není povinné, tak jsem se očkovat nenechal," přidal třiadvacetiletý finalista červnového French Open.

S povinnou vakcínou nesouhlasí také světová jednička Srb Novak Djokovič. Naopak další dvacetinásobní grandslamoví šampioni Španěl Rafael Nadal a Švýcar Roger Federer, který už se nechal očkovat, jsou přesvědčení, že sportovci se musí očkováním podílet na návratu k normálnímu životu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

112
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
paprikovygulas1
Tak sa niektorí športovci boja pichnúť jednu ihlu do tela až sa boli na to pozerať. Pritom ak by sa jednalo o doping, pričom by mali zaručene, že im nikto na to nepríde, tak by mali v sebe už niekoľko ihiel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Filosof vs Seb zní nadmíru dobře a podobně se dá těšit i na Zvíře vs Lloyd. Ovšem díky okolnostem to vidím nejspíš na HL.
Nicméně konfrontace stylů to budou zajímavésmile
Reagovat
sojka1
na Sebu jsem hodne zvedava.... a hlavne ted zklamana svoji neformou, na Pero vs Denis a Founa vs Kvido opravdu uz nemam... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fouňa vs Kvído je hit, to je jasnýsmile ale ani k tomu se asi nedostanu. Vidím to ale 50:50smile
Reagovat
EllNino
Na Denise jsem dneska neměl ani já, tohle je trochu silný kafe smile
Reagovat
FerrariF50
Ať se každý podle svého uvážení dá či nedá očkovat, každýho věc a rozhodně nebudu za jeho rozhodnutí dělat z člověka uplnýho de.ila. Ale to co se děje, totální masáž ze všech stran, 1000 článků denně o vakcinaci a tolik článků o tom, že lidé co si nechtějí dát vakcínu jsou vlastně nesvéprávný id.oti s IQ houpacího koně a základním vzděláním, to je podle mě ten největší humus a to je naprostá urážka a nechutný smýšlení. Takto lidi přesvědčovat, způsobem, aby si přili méněcenní a hloupější než ti co si vakcínu dají. Ta propagace, to všechno kolem co se děje už od začátku je hnus všech hnusů a kdo si myslí, že je to pro dobro či zdraví lidstva a ne jen pro prachy a zase prachy je sakra naivní. HNUS totální a už kvůli tomu ať jdou někam se všema mutacema, vakcínama a se vším tím ponižováním lidí s jiným názorem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
a.magerova
Mně na tom hlavně vadí ten hon na čarodějnice:

"Neočkovaná pečovatelka nakazila očkovaného seniora a ten zemřel!"

Člověk se pak pídí po podrobnostech a zjistí, že 85 letý senior byl vážně nemocný, očkovaný byl v lednu a zemřel v červnu, kdy už nemusel mít protilátky, a že není jisté, zda zemřel na covid či s covidem a také není ani jisté, že ho nakazila právě ta pečovatelka, která byla pravidelně testována a dodržovala všechna bezpečnostní opatření...
Reagovat
smazaný uživatel
to je skôr antireklama, kde ockovanie nezabera, pripadne dotycnemu spôsobuje komplikacie, kym neockovany bez problemov jede dal, asi si to vselijaky vedci,lekari,politici,novinari neuvedomuju, titul a vzdelanie automaticky nezarucuju aj rozum,v detstve som si to myslel
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vladka
smilesmilesmile
Reagovat
RFanousek
Zcela souhlasím
Reagovat
peRFect
Nebudu říkat těm co se neočkují, že jsou idi*ti. Ale druhým dechem jim říkám, že jsou naivní. To zní jako vyrovnaný názor. Upřímně, vyjma TP čtu už jen sem tam novinky a idnes. Nikdy jsem tam neviděl článek, který by neočkované pomlouval, či zesměšňoval. Dokonce i ve veřejných diskuzích jsou zesměšňováni spíše ti, kteří jsou očkování, viz. ohrané přirovnání k ovcím. Nevidím to jako ty. Neříkám, ať si každej dělá co chce, protože je tu nějaká kolektivní odpovědnost. Čerpáme výhody kolektivu, měli bychom dodržovat pravidla kolektivu. Dezinfo scéna má v dnešní době velice jednoduchou pozici. Sociální sítě roznesou vše během chvíle s obrovským dosahem. Ono dělat si co chci, to už tu jedou různé biomatky a podle toho to také vypadá s černým kašlem, spalničkami atd.. Každopádně bych se nikdy nesnížil vysmívat se neočkovanému, že je to hlupák. Možná má zdravotní indispozice, možná je na některé látky intolerantní, možná má dostatek přirozených protilátek a možná jen nemá správné informace. Podivuji se pouze nad těmi, které to vysekalo, jakože jipka a kyslík a očkovat se nenechali. Hovořím o přímých, či nepřímých spoluhráčích z hokeje a tenisu, ročníky 82-90. Jednotky lidí.
Reagovat
Grape
Moc hezky shrnuto smile
Reagovat
FerrariF50
Ano je opravdu naivní si myslet, že to není jen totální miliardový byznys. Článků, kde se dělají z neočkovaných naprostý hlupáci jsem tedy za poslední dobu viděl sakra dost a je rozdíl, jestli se to píše třeba právě na novinkách přímo ve článku, nebo co si pak píšou jednotlivci pod článkem v diskuzích. Pro mě je celá ta nechutně agresivní propaganda očkování totální dno a dal bych krk za to, že za covidem a tím co se tu už rok a půl děje je plno jiných zájmů, než je ochrana obyvatel. A to, že se mají lidi řídit většinovým smýšlením je uplná hovadina, to už tu taky kolikrát bylo a vzejde z toho možná tak totalitní moc, co jiný názor neuznává, třeba totalitní Německo kde taky 90% němců milovalo svého vůdce a bezmezně mu věřili a co z toho nakonec bylo.
Reagovat
peRFect
Kdo,popř. který ekonomický proces by měl mít prospěch ze sériové výroby mrzáků,což mají být všichni očkovaní?Ekonomika a to globálně vzato potřebuje makáče,lidi kteří pracují, vytváří produktivitu a tím odvádí daně a živý celý systém.Ti tu ekonomiku tvoří.Chápu,že na tuhle otázku neumíš odpovědět,protože argumenty ve smyslu nacismu jsou omlouvám se,ale poněkud ubohé.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Můžu se ptát jinak: Které vlády nebo firmy mají zájem na tom, aby se naše planeta devastovala a udržitelný rozvoj se stal pouhou utopií? Kde a pro co/koho budou pracovat ti makáči, o kterých píšeš?
Je těžké si přiznat, že jsou společnosti i jednotlivci, kterým nezáleží ani na životech ani na nějaké ekologii? Jestli tohle nevidíš, tak asi nosíš růžové brýle.
Reagovat
peRFect
Předpověděl jsem,že nebudeš umět odpovědět.V pořádku.Větvit diskuzi do dalších témat jako je ekologie,je zbytečné a nemá to konce,promiň,nebudu se účastnit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty jsi prostě prototyp toho arogantního vědce, co nechce připustit jinou "pravdu" než tu svoji. Tak si ji nech a ať se ti s ní dobře žije, ale neobtěžuj s ní ostatní.
Tvoje hláška: hledat už nemusím" vypovídá dostatečně...
Zástupy vědců, co věřili v jediné a správné a mýlili se, si můžeš dohledat v historii kdekoli. Jestli ti smrdí ekologie, můžeš klidně zůstat u medicíny. V astronomii bys jich taky pár pohledal.
Jak jsem psal, také část poznatků čerpám od svých známých-lékařů i pracovníků v laboratoři. Jejich pohled jednotný není.
Život mě naučil, že ani ten nejuznávanější vědec a arogant bez schopnosti sebereflexe nebo přihlédnutí k názorům jiných, nemusí mít pravdu.
Reagovat
peRFect
Nejsi paranoidní?Kde v tomto vláknu píšu,že hledat nemusím?Co hledat nemusím?Nejsem prototyp člověka s jednou pravdou a narozdíl od tebe jsem poměrně vyrovnaný.Připouštím seriózní a legitmní diskuzi.Dovol ale,abych ti připomněl,že jsi na můj dotaz neodpověděl a navíc jsi ještě asertivně ofenzivní.Vesmír i ekologie mě zajímají,ale o tomto zdejší diskuze není a proto nevidím,proč bychom k těmto tématům měli utíkat.Pokud jsi tímto chtěl naznačit,že vše souvisí se vším,oka,možná téma pro filozofický kroužek.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nepotřebuji pátrat víc. Stačí mi...

Nevím tedy, co si o tom myslet. Zvláště, když pak píšeš nějaké nesmysly o nacismu, jako bych o něčem takovém někde psal. To je prostě nenápadná manipulace, které jsou plná média.
Ano tedy - byl jsem asertivně ofenzivní v reakci na tvoji zavádějící a taktéž ofenzivní odpověď (podívej se také, jaký používáš slovník: nacismus, mrzačení, paranoidní - závěr si z toho vyvoď sám).
Teď, protože jsi neuznal moji nepřímou odpověď jako dostačující, odpovím na dotaz ohledně mrzačení.
Vždy, když se vytvoří zjednodušení, tak většinou dochází ke zkreslení nebo manipulaci.
Asi se shodneme, že je celospolečenský a globální tlak na očkování. Vlády podobně jako naše mají výběr ze skupin odborníků. Pokud jim nějaká nabídne "standardní řešení situace" vakcínou, na kterém státy sice prodělají, ale vydělají na něm zájmové skupiny jak uvnitř vlád (což je dobře vidět u nás), dále lékaři za výkony a zprostředkování a i pojišťovny, protože očkování zaplatíme hlavně my z našich daní a to očkovaní neočkovaní bez rozdílu.
Nejde tedy o to, že by někdo řekl - klidně je zmrzačte. Ale klidně řekne naočkujte jich co nejvíce, protože je to pro nás nejvýhodnější (politicky i ekonomicky). Až na úzký kruh odborníků nikdo nedovede předpovědět, jak se zachová virus nebo jaké budou mít vakcíny následky (hlavně ve spojení s imunitou), takže vlády to odkývají, a kdyby se nedejbože v budoucnu něco zvrtlo, kdo ponese zodpovědnost?
Odpověď těch, co zbydou u kormidla bude nejspíš: my těm odborníkům věřili, nebyl důvod jim nedůvěřovat. (tohle není jen budoucnost, tohle se už stalo i u nás při první, druhé vlně)
Ber to tak, že i toto moje vysvětlení je nutně zjednodušené a exemplární. Nechci nikoho přesvědčovat o své pravdě, chci jen vyváženou informovanost a minimalizaci omezování svobod.

Jinak kolektivní imunita vůči covidu prostřednictvím očkování je opakovaně překonaný mýtus (což bys měl jako dobře informovaný vědět).
Reagovat
peRFect
Máš pravdu,o nacismu nepíšeš ty,ale kolega ve vlákně,kdy jsem se domníval,že kominikuji s tím samým člověkem.Ty jsi naopak vzal kontext níže uvedeného a vložil jej sem.Děláš z toho guláš a já do něj spadnul.To úvodem.Jinak samozřejmě tvá informovanost,jak uvádíš pro vyvážení,je mimo.Celospolečenský tlak na očkování je,neb covid je celospolečenský problém.A je třeba řešit příčinu,ne důsledek.Každý lék na světě má vedlejší účinky,stejně tak i očkování.Logicky,byť jsme všichni lidé,každý máme jinou přizpůsobivost,inunitu atd..Někdo je alergik,někdo diabetik,jiný kardiak,osteoporotik,někdo vše a řadu dalších.Historicky neexistuje očkovací schéma,globálního pojetí,které by více ubližovalo,než pomáhalo.A to ani když půjdu do detailu,tak 95>5.Jednoduše,všechny globální vakcíny měly obří prospěšnost a minimální neprospěch.Lékaři žádný extra přínos z očkování nemají.Naopak,jedná se (např ve zmíněné FNHK se očkuje na klinice hematologie a pod její vedení proces spadá) o lékaře,kterým jejich běžná činnost stojí.Jehlu mimochodem vpichuje sestra,lékař je pouze administrátor.A jak jsem psal jinde,výrobci vakcíny jsou oproti výrobcům takového paralenu vlastně žebrota..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Tenhle člověk se snaží hledat pravdu a píše rovinu. Nic nikomu nenutí, jen nabízí zamyšlení.
https://www.krajskelisty.cz/praha/25990-smis-proti-meses-obcan-proti-obcanovi-komentar-stepana-chaba.htm

V jiném jeho komentáři je možné dohledat video (z YT okamžitě smazané) se S. Pekovou - taktéž nenásilné, snaha ukázat informace, které nejsou politikům pohodlné, ale za kterými si jako vědec stojí.
Reagovat
SwissMaestro
Hodně lidem nic neudělala, hodně lidem pokazila vakcína zdraví trvale. Já tuhle loterii nebudu hrát ani když to nařídí povinně. Nikdo na to navíc nemá právo. Je to moje tělo a toto rozhodnutí nepřísluší nikomu jinému než mě samotnému.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
můžu se zeptat, s jakými argumenty pracuješ, když vypouštíš do světa, že hodně lidem pokazila vakcína trvale zdraví?
Reagovat
smazaný uživatel
Argument - jedna pani povedala :)

Títo antivaxeri ma dojímajú snad este viac ako fanusikovia Rogera Federa.
Reagovat
MartinPa
Nemusíme chodit daleko - Rafa - po očkování vypadává s neznámými hráči, Roger - čeká na další operaci, Novak - jen pomyslel na očkování a vypadl z OH :-)
Reagovat
turista
No tak Roger už končí a Rafa do roka taky asi skončí.
Reagovat
Esgalnor
Jak/jakým lidem vakcína na Covid trvale pokazila zdraví? Kolika? Co konkrétně se stalo?
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ze takovy lidi jsou, ostatne jako pri kazdem ockovani, ale tohle, co tady napsal Swiss Master je klasicka fake news, na kterou samozrejme nema zadny podklady, protoze ani neexistujou... je to lhar
Reagovat
smazaný uživatel
jedna se ale o jednotky, max desitky
neni jich hodne a stoprocentne jich neni hodne, co nejakej Swiss Maestro zna
Reagovat
Tomas_Smid_fan
On nepíše, že jich hodně zná, ale že je jich hodně. Někomu se může zdát hodně 200 v ČR, jinému nedělají vrásky tisíce. To je relativní. Pro tu bandu nahoře jsme jen čísla, ale někteří z nás se tak necítí a nechtějí se stát statistickou nebo jinou chybou.
Fake news jsou na obou stranách barikády, jen ty jedny mají punc oficiality.
Pokud chceš ty postižené, stačí číst zahraniční tisk, který není tak závislý jako u nás. Dočteš se zejména o závažných problémech se zrakem, trombózách a srdečních problémech.
U nás třeba zapadnou velmi zajímavé studie, které vyvracejí masírku očkování kvůli kolektivní imunitě. Hradecká univerzita zjistila, že nenaočkovaní studenti (teenageři) svojí přirozenou imunitou prospějí té kolektivní více než ti naočkování. Tím de facto vyvrátili jeden, oficiálními strukturami nejvíce šířený hoax. Příkladů, kde něco nehraje je spousta a samozřejmě stejně tak existuje i spousta hloupých lidí, co šíří nesmyslné hoaxy. Kolega se tu žádného přešlapu nedopustil, tak se ho musím zastatsmile
Reagovat
dappe
Napsal to stylem, že je to snad skoro 50/50, k tomu použil slovo loterie. smile Loterie to samozřejmě žádná není. Závažné problémy jsou statistická chyba, obrovská smůla. Celé je to o práci s pravděpodobností. Člověk, co se je schopen oprostit od okolního světa, a používat vlastní hlavu, musí mít podle mě jasno.

Celkově mi to je celé relativně jedno, jen když na to přijde řeč, tak některá ta argumentace mi přijde opravdu zvláštní.:)
Reagovat
HolyMotors
Naprosto souhlasím. Jsem rád, že tu ještě někdo dokáže nabídnout střízlivý a věcný pohled bez přepálené hysterie, která se tady strhla. To mi snad působí ještě větší deprese než Naomi média..
Je skandální, kolik lidí jede bezostyšně tuhle antivakcinační linku na hraně šíření dezinformací a čisté idocie, samozřejmě často bez jakýchkoliv argumentů.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kolik lidí jede bezostyšně tuhle vakcinační linku na hraně šíření dezinformací a čisté idocie, samozřejmě často bez jakýchkoliv argumentů.smile
Bez jakýchkoli argumentů tu napadáš diskutující s tím, že neargumentují?smile Aspoň nelži! Já tu argumenty dodal, dodal jsem i jednu ze seriózních studií, diskutoval jsem s lékaři a dalšími lidmi pohybujícími se v oboru, poslouchal imunology.
Statistiky jsi líný si dohledat nebo před nimi zavíráš oči, protože je to zkrátka pohodlnější.
dappe sice tvrdí, že je mu to vlastně jedno, ale pak opět bez argumentů napíše, že lidem, co přemýšlejí, musí být jasnosmile
No, mně jasno je i není: Jasno mám v tom, že co se děje v souvislosti s covidem není v pořádku a už vůbec ne snahy o omezování svobod.
Co mi není jasné, jak tohle svinstvo vlastně vzniklo a kdo má nejblíže ke správnému řešení. Proto se o problematiku zajímám a nekývám hlavou na to, že je očkování samospasitelné. Nejen situace v Izraeli ukazuje, že tomu tak není.
Znám hodně lidí, co něco prohlásí a pak se toho drží zuby nehty, jakkoli by věc byla seriózně vyvrácena, a to jen proto, že nejsou schopni přiznat, že se mýlili.
Tím končím a nebudu se k tomu vracet. Zdrojů sice není mnoho, ale pokud umíš/te cizí jazyky, solidní informace, studie a statistiky se dohledat dají. Informací na hranici věrohodnosti se v našem tisku objevuje denně mnoho. A časem se objevují zcela protichůdné.
Očkování proti covidu prosím neplést s očkováním proti obrně, tetanu, tyfu apod. Je mezi nimi totiž několik podstatných rozdílů.
Reagovat
peRFect
Jenže argumenty nemáš ty. Popíráním vědecké veřejnosti bychom se asi příliš daleko nedostali, že? Pravděpodobně by na planetě bylo 10-20% současné populace a to jen díky tomu, že by žila v izolaci, viz. kmeny v jižní americe. Absolutní většina lékařů, je očkovaných, epidemiologů, virologů atd. snad 99% - nechávám odchylku pro ty, kterým to není doporučeno dle aktuálního zdravotního stavu, těhotenství atd.. To je pro mě směrodatné. A že nějakej chirurg, zubař, nebo zkrachovalec pediatr na hranici šarlatánství prohlásí, že očkování je zbytečné, ubližující, nic neřešící apod., pro mě není pádný argument. Jenže dezinfo scéna na tom staví svoji pohádku. O penězích, moci a ovládání. Možná by se stačilo podívat, jaké příjmy má výrobce vakcíny a jaké výrobce paralenu a ibalginu. Ty vakcináři jsou proti nim chudáci. Ale takové info už do krámu nehodí. Ano, medicína je byznys - proč ne? Když je někdo ochoten zaplatit 250 tisíc provizi za prodej bytu (tedy služba rovna téměř nulové přidané hodnotě a finančně cca 10-15 tis), pak není důvod, aby si farma společnosti účtovali za své léky. Když to pomáhá a funguje, tak to pro charitu asi těžko budou dělat. Ale stavět na tom, že očkování je jen kvůli penězům je snad nejhloupejší argument ever. Asi jako - můj táta je větší než tvůj táta.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vyjádřím se jen k jednomu (na další fakt nemám sílu a už ani náladu - kdo chce, dohledá si sám).
Píšeš, většina doktorů je očkovaných - ok nevyvracím. Ale kdybys pátral víc a nezůstával jen na povrchu, pak bys zjistil, že možná 10-20% (třeba to i podceňuji) doktorů byla přímo i nepřímo donuceno se nechat naočkovat. Dokonce až tak, že po nich vedení vyžadovalo písemné vyjádření, proč se nechtějí naočkovat. Trochu mi to připomíná komunisty, když chtěli důvody, proč někdo nechce vstoupit do strany... Samozřejmě mnoho lékařů se nechalo naočkovat, protože to považují za správnou cestu. A jim to určitě nevyčítám.
Takže tak, "realita" může vypadat různě. O to mi jde. Protože říci A a neříci B je často zavádějící. Komunisté na sjezdech taky zvedali ruce pro v 99,9% ale proč? Věřili tomu všichni?
Reagovat
peRFect
Nepotřebuji pátrat víc.Stačí mi lékaři v podobě přátel,kolegů manželky,či mých zákazníků z FNHK hovořím o různých lélařích z různých klinik,často ve vedoucích funkcích.Jejich autentické názory,pohledy a poznatky mi můj usudek utváří a dokreslují.Hovoří smysluplně,odborně a logicky a když si oproti tomu postavím laické a zjednodušené názory Šmuclera,Klause,nedejbože Landy a Czákové?
Vědecká veřejnost,zejména z řad imunologů je doslova zesměšňována,přičemž zcela běžný argument dezinfo scény je: řiďte se svým selským rozumem.Srovnal bych to asi s autoškolou.Když autoškolou nepolíbeného pošlu na kruháč,nebo na složitější křižovatku,bude se řídit selským rozumem a pravděpodobně způsobí nehodu.Jeho selský rozum jednoduše vychází z vědomostí,které jsou v tomto spíše nevědomosti.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
moji odpověď máš ve vlákně nahoře.

k tomuto:
vytváříš zavádějící přirovnání: stavíš odborníky proti neodborníkům - argumentační faul.
A pokud máš napojení na FNHK, tak bys mohl vědět o tom projektu, kdy tam zjišťovali přínos imunity očkování mezi studenty a závěr byl ten, že nenaočkovaní studenti přispívají kolektivní imunitě více než naočkovaní. Studii lze dohledat na internetu nebo ji můžeš získat přímo ve FNHK. (tento argument jsem uváděl v odpovědi Burrowsovi nebo někomu)
Reagovat
peRFect
O takovém projektu vážně nevím. Činnost mediků téměř nesleduji. Vím jen o IG skupině, která vyvrací mýty a dezinfo o očkování. Argumentačních faulů si nejsem vědom, to je pouze tvůj způsob chápání a interpretace, kdy se automaticky snažíš vše vyvracet. Jen dovol abych ti připomněl, že ty jsi v pozici, kdy zpochybňuješ většinu vědecké veřejnosti, tzn. důkazní břemeno je na tvé straně. Samozřejmě i postojem jsi právě ty ten odlišující se. Ale okej, třeba máš pravdu. Třeba všechny přežiješ, třeba se mi smrskne pérko, nebo naroste třetí oko. Na kr*pla, ani duševního mrzáka to zatím nevypadá, cejtím se dobře a tenis hraju nejlíp za posledních 10 let, byť mám nejmíň natrénováno :-)
Reagovat
Amputace
Argumentační faul jsi použil například ve chvíli, kdy jsi lékaře odmítající očkování označil za zkrachovalce na hranici šarlatánství, zatímco lékaře očkování podporující za odborné autority, kterým by se mělo věřit. Dokonce jsi fauloval podruhé hned vzápětí, když jsi jednu skupinu jasně vyvýšil a co do relevantnosti jejího názoru jednoznačně upřednostnil na základě toho, že je početnější. Do diskuze samotné se zapojovat nechci, ale tohle jen na okraj k těm argumentačním faulům.
Reagovat
peRFect
Upravil sis interpretaci, jak se tobě hodí. Napsal jsem zkrachovalí pediatři, protože takoví prostě jsou, kteří na dveře napíšou, že očkovaní lidé k nim mají vstup zakázán. Pediatr vůbec nemá odbornost k tomu vakcíny posoudit, ale spousta z nich má potřebu, ještě velice laickými argumenty, vystupovat. Ano, ti všichni, společně se Šmuclerem apod. jsou pro mě zkrachovalci v tom slova smyslu, že se chtějí pouze zviditelnit a je jim jedno jak. O faktu, že řada z nich jsou šarlatáni, že např. onkologickým pacientům prodávali L&R Cosmetics s tím, že je to vyléčí, nebo je podporovali v samoléčbě výtažky z konopí, ani nemá smysl více psát. Bohužel těch případů znám dost a proto nemám stud a už vůbec nepovažuji za argumentační faul takto se vyjadřovat.
Reagovat
Amputace
To není pravda. Ty jsi celou část odborné veřejnosti (o té psal Tomáš), která s očkováním nesouhlasí - a která bezesporu existuje -, zúžil právě jen na tuto skupinu pediatrů, vesnických felčarů, Šmuclerů a podobně. Je to dost obdobné argumentační selhání, jako v opačném případě - tedy odmítání očkování na základě smyšlených účinků, nepravdivých statistik atd. Stoprocentní shoda v otázce očkování neexistuje ani mezi odborníky, takže se nesnaž nutit představu, že ta minorita, která nesouhlasí, sestává pouze z vyhořelých a neerudovaných nazdárků, zatímco ti skuteční odborníci jsou jednoznačně pro. To je právě ten argumentační klam.
Reagovat
peRFect
Argumentační faul je především napsat, že neexistuje shoda. To totiž může vyznívat, že je vědecká veřejnost (ta erudovaná) je rozdělená na 50/50. Anebo 90/10? Za mě je to cca 75/25 a to mi stačí, v takovém případě opravdu nepotřebuji dál pátrat. Měř všem stejným metrem a neprezentuj jen tobě pohodlné.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok, prostě jsi jeden z těch, se kterými se nedá dojít ke konsensu. Když to přeženu, klidně by ses zbavil nepohodlných 25%(i kdyby to byla pravda), jen abys měl pokojsmile

Poslední otázku, pak už s tímto vláknem končím.
Jsi v této diskuzi bez střetu zájmů?

Jakkoli, přeji hodně úspěchů v tenisu a ať nám covidové šílenství zmizí.
Reagovat
Amputace
No jenže ona shoda opravdu neexistuje. Je úplně nesměrodatné, jak ti to vyznívá, ale nějaké 75/25 skutečně není shoda. Můžeš psát o většině, ale rozhodně ne shodě. A bagatelizovat navíc onu minoritu jako nezpůsobilou k nějakému relevantnímu a erudovanému hledisku, což ty přesně činíš, je argumentační faul jako Brno. Stačí se podívat do historie, kolikrát se nakonec zpětně ukázal hlas menšiny jako pravdivý (tím neříkám, že tomu tak je i tentokrát). Lidé většinou věří tomu, co se jim jeví jako pravdivé v přítomnosti, to je přirozené. Ale nepřipouštět ani náznak jiné varianty, to je zaslepenost a pohrdání diskuzí - tedy přesně to, co, jestli se nepletu, máš za zlé protistraně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přeci jen ještě jednu poznámku k té odborné-vědecké veřejnosti. I kdyby bylo rozdělení 75/25 nebo podobné - kdo kdy hýbal dějinami a díky komu jsme se posunuli, kam jsem se posunuli? No nebyla to ta většina, ale právě ta menšina vizionářů nebo jednotlivců, kteří i přes odpor většiny, často museli za svoje názory, teorie a vynálezy těžce bojovat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
děkuji za pochopení, přesně toto jsem měl na myslismilesmile
Je ale zvláštní, že prRFect požádá o argumenty a odpověď, já mu vyhovím a on de facto jen zopakuje to, co postoval předtím, včetně toho argumentačního faulu. Mám na problematiku svůj názor, mám ho též podpořený odborníky, ale nikomu ho nenutím jako ten správný. Jde mi o vyváženost, která tu prostě chybí. Dost dobře je nejednotnost vidět i v novém článku o sporu imunologů s vládou ohledně uznávání protilátek. Je to spor odborná veřejnost vs neodborný vládní šiml, který prostřednictvím Vojtěcha zaržál: k protilátkám nemáme dostatek dat, očkujte se!
A tendence srovnávat tato očkování s těmi zaběhnutými také hodně pokulhává. Kdyby se srovnávat dalo, myslím, že by mnoho lidí, zřejmě včetně mě, nemělo s očkováním pražádný problém.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a btw, popírání vědecké veřejnosti, která je proti očkování (a nejde o žádné šarlatány) je pro tebe čím?
Reagovat
peRFect
Samozřejmě, že tu hru budeš hrát. Tvých dětí se taky nikdo nebude ptát, zdali chtějí hexavakcínu.
Reagovat
Dobry-den
Aspoň na Tenisportále s tím dejte pokoj! smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
Smrt patří k životu. Beze zbytku. Máme blahobyt jaký nikdy na zemi nebyl, umírali lidi i na šlupce vod banánů, tak to je.
U tohohle už jsme jen v byznys situaci, základ se udělal a nyní by měl každý zvážit jestli dokáže žít tak či onak... nebo nedokáže.
V tuhle chvíli už se nechytá vir, ale dolary.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile je to tak. Stálé zdraví přeji.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
peRFect
Moje děti si zaslouží být se svými prarodiči. Rozhodně je to legitimnější, než aby tu možnost neměli kvůli někomu, kdo má názor jako ty. Medicína za posledních 30 let postoupila obrovsky a pokud se chceš vrátit životním stylem do středověku, nebo na stromy, můžeš. Ale nechoď si ani pro paralen, mohl by ses divit, co píšou v příbalovém letáku.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Novakem a Tsitsipasem. Imunitní systém to likviduje lépe, jak celá vakcína. "Jednou z obav doprovázejících vývoj vakcín proti onemocnění COVID-19 je riziko, že imunitní odpověď na podanou vakcínu může způsobit vlastní onemocnění. Imunopatologie vyvolaná očkováním se může projevit jako akutní odpověď na samotnou vakcínu nebo jako zesílení onemocnění po virové infekci. Jelikož jsou tyto vakcíny vyvíjeny poměrně rychle, je zcela zásadní zabývat se bezpečností vakcín už v raných fázích procesu vývoje. Z tohoto důvodu je při klinickém hodnocení velká pozornost věnována právě bezpečnosti a účinnosti vakcín. Důležité je rovněž uvažovat o výrobě vakcín v globálním měřítku. K dosažení kolektivní imunity je třeba zajistit celosvětově dostatečné množství vakcín." "Čím více mutací se v S proteinu objeví, tím menší může být účinnost vakcíny.

Jak již bylo uvedeno, stimulace a paměť imunitního systému po prodělání onemocnění COVID-19 se jeví komplexnější než po vakcinaci, imunitní systém člověka má širší repertoár ?zbraní? proti jednotlivým částem viru SARS-CoV-2, včetně T-lymfocytů namířených proti mnoha úlomkům všech virových proteinů. Proto lze předpokládat, že účinnost imunity po prodělání onemocnění COVID-19 nebude mutacemi tolik ovlivněna jako účinnost imunity získané po očkování výše uvedenými typy vakcín."
https://www.mc-praha.cz/mcp/aktuality/
Reagovat
turista
Můžeme děkovat těm kdo dokázali ty vakcíny vyvinout. Náš imunitní systém rozhodně není dokonalý.
Reagovat
mendrit
Náš imunitní systém dokonalý je, jen si ho každý člověk nesmí odrovnat, bay na něj mohl nadávat.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
bIbec
Se přiznám, že ač sem říkal, že se naočkovat nenechám, tak sem nakonec "podlehl". Kvůli rodině, aby na mě neukazovali prstem (všichni se nechali naočkovat přede mnou)

Ale jako mám prej vakcínu s 42% účinností. Za dva měsíce už bude beztak úplně k hovnu. Ten virus mutuje, podobně jako mutuje chřipka.

Raději ať se ti dementi postarají o to, aby když už to někdo dostane, aby měl odpovídající péči. Vakcinace, testování a tohle všecko je jenom jakoby forma útěku, který nikam nevede.
Reagovat
Fandina
A jak se chceš jinak bránit tomu viru, když nic jiného než očkování nebo prodělání choroby není? Nijak. Nebo jak?
Reagovat
bIbec
Já nevím fandino, ale představa, že mám 42% účinnou vakcínu a můžu si tak posedět na posrané zahrádce a druzí nemůžou, mi přijde fakt poněkud bizarní.
Reagovat
bIbec
všechna omezení, které nařídil stát zrušit, okamžitě. Je jedno jestli seš očkovanej nebo ne.

Takhle bych to řešil. Firmy ať si dělají co chtějí.
Reagovat
Fandina
Ta omezení se dělaly všude na světě a smyslem je zabránit šíření viru a dělalo se to tak i ve středověku s morem, před sto leti se španělskou chřipkou. Vždycky se lidi snaží nějak bránit.
Reagovat
bIbec
covid 19 není mor. A ano, všude na světě sou dementi.

Ale jak říkám, firmy ať si dělají co chtějí. S nařízením zaměstnavatele se nechat očkovat nebo testovat problém nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
očkování šíření viru nezabrání. Panelákem se to prožene jako vítr. Jakmile někdo v suterénu kýchne tak to mám za chvíli v bytě (8 patro). V karanténě bylo jen pár rodin a zbytek neví o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako v paneláku a je to. Panelák jako příměr.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že 42 procent je dost, i kdyby to bylo 5 procent, tak je to pořád víc než nula.
A že lidi, kteří jsou očkovaní na zahrádku mohou a druzí ne, to není bizardní, to je výraz toho, že očkovaný člověk má menší pravděpodobnost, že se nakazí a nakazí druhé. Bizardní bychom pak mohli nazvat celou covidovou situaci. Ale on je to problém. A lidi by ho rádi vyřešili.
Reagovat
FerrariF50
Až ti budou dávat desátou vakcínu na dvacátou mutaci a budeš z toho mít iminutu uplně v háji, tak si pak vzpomeneš na ty potřebný vakcíny, ale to už bude pozdě. Už teď se všude píše, že na nějaký mutace delta, ióta a takový nesmysly budou potřeba další a další vakcíny, tak dobrou chuť.
Reagovat
Fandina
Já mám v sobě minimálně 25 vakcín proti chřipce, takže mě opakované očkování nijak nevadí. Před lety jsme měli celá rodina ošklivou chřipku a od té doby se necháváme očkovat. Samozřejmě, je to různá mutace, která může zrovna řádit, ale od té doby musím zaklepat, chřipka nebyla. Já mám tyhle zkušenosti s očkováním. Ale chápu, že někteří lidé očkování nevěří.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je mRNA to proti chřipce není. Tam je oslabený virus. Ještě nedávno se nesměly geneticky modifikované potraviny a přitom to prochází trávicím traktem kde se to rozloží na základní stavební prvky. Geneticky modifikovaná vakcína najednou nevadí.
Reagovat
Fandina
Vadí všechno, ale co máš dělat, lidi se snaží s tím nějak bojovat. Očkování je také způsob, jak zmírnit nemoc nebo ji nedostat.
Reagovat
smazaný uživatel
jenže viruse mění modifikuje a účinnost vakcíny slábne. Vakcína bude mít vždy zpoždění před virem.
Reagovat
Fandina
Koukám, že je tady samý odborník na nemoci. Je to jednoduché, já očkování věřím, jiný ne a tím je to dané.
Reagovat
smazaný uživatel
smileFandinino smile
Reagovat
Grape
Virus mutuje hlavně díky tomu, že je nás naočkovaných málo. Když bychom dosáhli kolektivní imunity, bude virus v defenzivě. Úplně asi nezmizí, ale mohl by třeba zeslábnout na úroveň chřipky.
Jedinou alternativou k očkování jsou neustálé lockdowny a to aspoň já osobně už vážně nechci.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Modla kolektivní imunity. Kde to máš podložené? Virus v defenzivě - co udělá, aby se z ní dostal? Proč jsou u nás kvalitní jen ti experti, co očkování doporučují? Všichni ti s opačným nebo jiným názorem nejsou tak dobří? Jak poznáme kvalitního experta? Pozná ho Vojtěch?smile
Reagovat
Fandina
Já myslím, že je to jednoduché. Stačí se podívat na statistiky a zjistit, jak je to s onemocněním když se očkuje a když se neočkuje. To je důkaz o tom, jestli má očkování smysl. Všechno ostatní jsou jen kecy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok, tak se podívej na statistiky Izraele, ale klidně i Británie. Dál na statistiky účinnosti jednotlivých vakcín po měsících. Dál na statistiky vážných následků. Třeba se můžeš podívat i na historii firmy Pfizer. A co provedou 2-x vakcíny s imunitou neví nikdo. Zkus se zeptat někoho z odborníků a uvidíš sama. Vědci v tomto nejsou zdaleka jednotní.
Reagovat
Fandina
Chceš říci, že víc lidí zemřelo po očkování než před ním?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pokud umíš číst, tak třeba pochopíš, o čem jsem psal. Snažíš se otevírat jiné téma, které je samozřejmě za hranicí spekulace - covid tu je skoro 2roky. Očkuje se jak dlouho? Co chceš porovnávat? I odborníci se shodují, že nemají relevantní data, tak jestli je máš ty, tak jim je dodej, určitě budou rádi...
Reagovat
rubens
Dobrou chut, Fandino...smilesmile
Reagovat
Fandina
Proč chuť? Ty žádnou nemáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinosmile
Reagovat
rubens
Vakciny nesvačím...smile Ale když ti to dělá dobře, nejsem proti..smile
Reagovat
smazaný uživatel
já ani jednu a taky nebyla
Reagovat
Fandina
Já ji měla, před očkováním.
Reagovat
smazaný uživatel
já mám tu imunitu nějakou silnou. Babička mě hlídala když mi byl rok. Pak í našli TBC a já nic.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
smile tak zase přesně popsáno. Je to obyčejný obchod a podvod. Kapsu si mastí distributor vakcín a nevím ještě čeho všeho.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doporučuje se podívat na statistiky z Izraele. Tam je v nem.péči dokonce více očkovaných než neočkovaných. Včera to bylo cca ze 450 250 očkovaných... Tedy jakékoli rozlišování je jen šmejdstvo vládních garnitur, nejen u nás.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
dappe
Když je většina lidí naočkovaných, tak je přeci logické, že je většina v nemocnici také naočkovaných. :)

Smysl očkování je jednoznačně v ulevení nemocnicím, to je ta nejdůležitější věc, kterou si není schopna po dvou letech většina lidí uvědomit. I úleva o pár desítek procent má smysl. Vztahovat to vše subjektivně na sebe je o naprostém nepochopení problému.
Reagovat
smazaný uživatel
základ je nechat si otestovat protilátky
https://www.mc-praha.cz/mcp/prehled-vakcin-proti-covid-19-mechanismy-ucinku-vyhody-a-nevyhody/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jenomže on ten problém s největší pravděpodobností leží zcela jinde... (viz vyšetřování původu viru)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
když si po sobě přečteš, cos napsal, dává ti to smysl? Mně to přijde jako protimluv. Ale což, příklad byl Izrael a podle něj nemá smysl zobecňovat. Mně vadí to nové náboženství, kdy nás má spasit očkování vakcínami, o jejichž spolehlivosti se dá právem pochybovat. Každý na ně reaguje jinak a já rozhodně nechci trpět následky, které jsou již prokázané. I kdyby se jednalo o promile případů. Se statistikami covidu se u nás manipulovalo, jak bylo zrovna potřeba. Zažil jsem už v životě hodně pokusů o manipulace, takže si raději vše xkrát ověřím. A co se zdraví týká, tím spíše. Radši se o něj starám a snažím se mít dobrou imunitu.
Reagovat
smazaný uživatel
smile máte pravdu, souhlasím s vámi ve všem
Reagovat
dappe
Smysl mi to dává. První odstavec je snad jasný a druhý se týká toho, že očkování neznamená žádný nakažený a žádný mrtvý, ale méně lidí v nemocnicích. S tím spojené menší omezování života celé společnosti.

Já upřímně moc nevím, co přesně řešíš? Respektive z jakého pohledu? Já mám občas i kolem sebe pocit, že jsou tu lidé, kteří se vůbec nebojí Covidu, ale očkování pro ně může být obrovský problém.

Pokud nevěříš, že tě očkování dostatečně ochrání, ok chápu. Ale pokud máš pocit, že je pro zdravého člověka nebezpečnější očkování než si projít těžším/těžkým průběhem té nemoci. Tak tomu opravdu příliš nerozumím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Tak to presne je.

Ludia sa viac boja ockovania, ako covidu.

Kolega vyssie napisal, ze riziká očkovania uz predsa boli preukázané. Tie miliony mrtvych na covid za fakty nepovazuje, lebo s tym sa manipuluje.

Proste urcite percento ludi verí na čarodejnice, tak to v spolocnosti je a vzdy bude. Veria ze vsetko je inak a prisli tomu na kloub.
Reagovat
JanITCZ
https://www.lalibre.be/planete/sante/2021/07/27/un-faux-bilan-des-effets-indesirables-et-deces-lies-a-la-vaccination-contre-le-covid-19-circule-en-ligne-XXWI3UR2LFG25NXX674KI6UV7U/?fbclid=IwAR0s5rnk6LAuFH-cOP2EK6fHQc7pw3tQv_O3bWzZjbbMo4Z1aOxd0BTOo_c
Reagovat
RFanousek
Já jsem nepodlehl a nepodlehnu. A v rodině to máme půl na půl a jsme parádně rozhádaní. Myslím, že vztahy v rodině už jako před tím nebudou.
Reagovat
Pavol
Vzťahy sú vždy najdôležitejšie. Dobré vzťahy - dobrý život. Ja vzťahy opravujem vždy keď sa to aspoň trošku dá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
až tak, kvůli očkování?smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Kdysi byli lidi rozhádaní kvůli komunistům, teď kvůli Babišovi, do toho covid... a teď všechny ty možné kombinace! smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas. Jenom je se divím, že jsi podlehl zrovna teď, kdy je účinnost skoro nejnižší a je známo o to více vedlejších účinků. Je to věc každého, ovšem vládní omezení, ještě když je nedejbože vyhlašuje Vojtěch, to je prostě pohroma. Jsme na tom biti jak zdravím tak ekonomicky. A nic si na těch šmejdech nevezmeme. A bohužel je pořád dost nemyslících, co zvolí tu samou verbežsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile tak, smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile hezky napsáno, budeme dělat jakože dyž. Ten jejich alibismus, ta jejich bezinfekčnost. Prachy rozházeli a teď budou zdražovat bez čeho všichni nemohou být (energii, paliva atd.)smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist