Trumfy Francouzů? Llodra a Lyon

16. 9. 2010, 15:39
Aktuality 5
S útočným stylem Michaela Llodry a vítěznou aurou Lyonu v zádech se pokusí francouzští tenisté vybojovat poprvé po osmi letech postup do finále Davis Cupu. Za soupeře mají Argentince, kteří spoléhají hlavně na Davida Nalbandiana.
Profily hráčů
Kapitán Guy Forget a Michael Llodra

Zkušený Michael Llodra, přemožitel Tomáše Berdycha v prvním kole US Open, začne daviscupové semifinále proti Juanu Monakovi. Ve druhé dvouhře se pokusí Gael Monfils zastavit rozjetého Davida Nalbandiana. Kapitán Francie Guy Forget sází na stejnou dvojici, která v červenci rozjela vítězné utkání proti obhájcům titulu Španělům.

"Pod francouzskou vlajkou s fanoušky v zádech a kapitánem na lavičce se mi hraje skvěle. Celý národ je za námi a já doufám, že dokážeme překonat další velkou překážku," řekl Monfils.

Nalbandian se vrátil k tenisu po operaci kyčle v létě a hned pomohl týmu vyhrát ve čtvrtfinále nad Ruskem. Na jeho zkušenosti sází výběr kapitána Tita Vazqueze i ve Francii. "Tady to bude těžší než v Rusku, ale věřím, že síly na postup máme," uvedl Nalbandian.

Argentina se musí obejít bez loňského vítěze US Open Juana Martina del Potra, který se stále zotavuje po zranění. Domácím zase chybí Jo-Wilfried Tsonga a omluvil se rovněž Richard Gasquet.

Francie ještě s Argentinou nikdy neprohrála. Třikrát se radovala z výhry na Roland Garros v letech lety 1952, 1955 a 1960, naposledy zvítězila v Buenos Aires roku 1982. Francie sice vyhrála Davis Cup už devětkrát, ale v poslední době jsou úspěšnější Argentinci, kteří za uplynulé čtyři roky postoupili dvakrát do finále soutěže.

Semifinále DC Francie - Argentina (Lyon, hala - tvrdý povrch):
Pátek (začátek 13:30): Llodra - Monaco, Monfils - Nalbandian
Sobota (15:00): Clément, Llodra - Schwank, Zeballos
Neděle (13:00): Monfils - Monaco, Llodra - Nalbandian

 

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
weak
Reagovat
smazaný uživatel
Díky trumfům získají triumf v tomhle SF :-)
Reagovat
weak
...to je možné, každopádně je to ale v nadpise překlep... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Překlep bych tomu neříkal. Spíš se autor spletl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist