Troicki má v Moskvě třetí šanci na zisk prvního titulu

23. 10. 2010, 23:42
Aktuality 0
ATP MOSKVA - Viktor Troicki si v Moskvě zahraje od premiérový titul z turnaje ATP. Srbský tenista si dnes ve dvou setech poradil s Pablem Cuevasem a v nedělním finále vyzve nasazeného Kypřana Baghdatise.
Viktor Troicki

Před 14 dny v Tokiu jako jediný dokázal potrápit světovou jedničku Nadala, ale nevyužil mečboly. Turnaj v Moskvě zahájil Viktor Troicki obratem proti domácímu Tursunovovi a následně po bitvě vyřadil nasazenou trojku Tsongu. Ve čtvrtfinále deklasoval Zeballose a dnes neměl příliš práce se Štěpánkovým přemožitelem Pablem Cuevasem.

"Byl to povedený zápas, hlavně při mečbolu jsem zahrál asi nejlepší míček na turnaji. Dnes jsem se snažil hrát agresivně a to se ukázalo jako úspěšná taktika. " pochvaloval si Troicki, kterého letos čeká finále Davisova poháru proti Francouzům. "Moje forma je čím dál lepší. V prvním kole jsem prohrával 0-1 na sety a 0-3 ve druhé sadě, pak jsem zdolal Tsongu a teď už jsem ve finále!"

Troicki si ve finále zahrál loni v Bangkoku a v roce 2008 ve Washingtonu, když nestačil na Simona, respektive Del Potra. A ani v ruské metropoli ho v boji o premiérový titul nečeká snadný soupeř. Utká se se čtvrtým nasazeným Marcosem Baghdatisem, se kterým letos jediné vzájemné střetnutí ve dvou sadách prohrál.

Kypřan v dnešním semifinále udolal Uzbeka Denise Istomina 6-4 6-7 7-6. Baghdatis během úvodních dvou setů ani jednou neztratil podání, v rozhodujícím dějství ale prohrával už 0-3 a navíc byl dva brejky pozadu. S bojovností sobě vlastní však nepříznivý vývoj obrátil a nakonec po dvou a půl hodinách vydřel cen vítězství.

"Byl jsem nějaký ztuhlý, hrál jsem defenzivně. Dařilo se mi jen na servisu. Ale neustále jsem bojoval a za stavu 0-3 ve třetím setu jsem udělal změnu a začal hrát agresivně," komentoval pětadvacetiletý rodák z Limasollu.

"Doufám, že ve finále se můj výkon zlepší. On (Troicki) byl v Tokiu blízko výhře nad Nadalem, tento týden porazil Tsongu a je plný sebevědomí," má respekt ze svého soupeře Kypřan, který bude usilovat o pátý triumf. Finalista Australian Open 2006 letos vyhrál turnaj v Sydney, kde ve druhém kole porazil právě Troického.

- ATP 250 MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
sobotní výsledky (23. 10. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Baghdatis (4-Kypr) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-7(5) 7-6(2)
Troicki (Srb.) - Cuevas (Urug.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist