Tohle mělo být tajné, odpověděla Serena na Federerův návrh spojit ATP a WTA. Poté odpověď smazala

24. 4. 2020, 11:31
Aktuality 89
Středeční příspěvek Rogera Federera na sociálních sítích, v němž nabádal ke spojení mužského a ženského tenisu pod jednu organizaci, je teď nejsledovanějším tématem v tenisovém světě. Na návrh švýcarského veterána odpověděla i majitelka 23 grandslamových trofejí Serena Williamsová. "Tahle informace byla tajná a ještě se neměla dostat ven," napsala tenisová ikona v reakci. Tu poté smazala.
Profily hráčů

Pokud nás tenisté nevodí za nos, tak je jasné, že se spojení obou organizací plánuje už nějakou dobu. Dlouho se však o ničem veřejně nevědělo a tenisté v hráčských radách i vedení ATP a WTA úspěšně tajili, že mají něco takového za lubem.

Vše začalo středečním příspěvkem Federera na Twitteru. "Docela by mě zajímalo... jsem jediný, kdo si myslí, že teď je ten správný čas spojit mužský a ženský tenis? Samozřejmě nemluvím o tom, že by ženy a muži hráli proti sobě, ale o spojení ATP a WTA do jedné organizace. Musím totiž s některými z vás souhlasit, že je matoucí, když muži a ženy mají oddělený systém žebříčků, jiná loga, jiné oficiální stránky nebo jiné kategorie turnajů."

K příspěvku Federera se vyjádřil i jeho slavný krajan Stan Wawrinka. Podle trojnásobného grandslamového šampiona se nejednalo o obyčejný příspěvek, ale o odhalení něčeho ze zákulisí tenisového světa. A ukazuje se, že měl pravdu.

Přišla totiž i reakce od člena hráčské rady Vaska Pospisila, který spekulace vlastně v odpovědi na Federerův tweet potvrdil. "Skvělý nápad. ATP na tom pracuje od ledna."

Měl ale Federer tu roli, aby se dosud utajovaná informace dostala na povrch? Nad tím visí velký otazník, protože se objevila nová informace, respektive reakce nejúspěšnější aktivní tenistky Sereny Williamsové. "Tahle informace byla tajná a ještě se neměla dostat ven," napsala tenisová ikona v reakci na Federerův příspěvek. Tu poté smazala. Zřejmě se mělo jednat o soukromou zprávu Federerovi, nikoli odpověď, kterou uvidí každý.

Veřejně se o možném spojení ATP a WTA ještě před několika hodinami nevědělo, i když to mohly některé komentáře šéfa ATP Andrey Gaudenziho naznačovat. "Tenis má teď velkou příležitost, pokud budeme pracovat jako jedna skupina. Tahle krize nás může buď ještě více rozdělit, nebo nás navždy spojit. Doufám v to druhé," uvedl Gaudenzi v jednom z rozhovorů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
Nola
Fandina ma fuziu v malicku :D

na zaciatok by som jej navrhla, aby nova webova stranka s logom najvacsiho kozla ponesla nazor RFtour
Reagovat
Fandina
Jsi trapná.
Reagovat
Nola
thank you

dovolim si tvrdit, ak by podobny tweet vypustila trebars Serena . ostatne hracky nemaju narok, tak ju tu zozeru zaziva, kedze sa angazoval Fedex, tak ticho po pesine, pritom celkom jasne vyjadrili svoj nazor uz davno pradavno, snad 2-3 sa priznali, ze im tento navrh velmi nevonia....
Reagovat
Fandina
Mně je jedno, kdo to vypustil. Já se bavím o tom, co by to znamenalo.
Reagovat
misoSK
Ona to napísala skôr ako Feďo, tým pádom to nemá logiku.
Reagovat
Kozoroh
Říkám vám už teď, pokud se ATP a WTA spojí, nadělá to více škody než užitku. Dnes tenisté dotují tenistky na grandslamech a společných turnajích, kvůli politicko-korektnímu BS o rovnosti odměn, po sloučení ATP a WTA ta pochybná rovnost bude vyžadována všude.
Reagovat
Fandina
Co takhle udělat v zemi dvě vlády, jedna pro muže a druhá pro ženy.
Reagovat
Fandina
Chci tím jen říci, že všechno je otázkou dohody. Pokud se hraje stejný turnaj, jako GS, tak je asi na místě, že jsou stejné odměny, i když by pochopitelně, kdyby byly jiné, se nic nestalo. Ale jsou turnaje, které hrají jen ženy a jiné které hrají jen muži a to včetně místa konání a tam není důvod, proč by nuceně měly být stejné odměny. Ale je to jen můj názor, samozřejmě, že to může být třeba úplně jinak a odměny budou u obou stejné. Ale pokud tomu tak bude, tak ten důvod může třeba být i podpora druhého, slabšího a ani na tom nevidím nic špatného. Všechno je věc dohody. A ve sloučení vidím praktičnost. Počítám méně lidí v menežmentu, stejné reklamy, loga, stránky atd..
Reagovat
paddy
Proč by s tím měly oba managementy souhladit, když by se propouštělo? Jestli lidi zůstanou, tak to bude nárůst byrokracie. Vymýslí to tak, aby všem zůstala koryta.

Stejná organizace není důvod pro stejné peníze. FIFA zahrnuje i ženy a odměny se dramaticky liší. Vše je odvislé od sponzorských peněz. Fotbal je nejpopulárnější, a proto jsou přeplácení. Lukostřelba nikoho nezajímá, a tak asi dělají sport při práci. Sufražetky ve všem hledají genderismus.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou, že jedna organizace nemusí mít stejné peníze pro ženy i muže. Píšu to výše. Záleží na dohodě.

A co se týká vedení organizace, tak záleží na té neužší špičce. Když se ta dohodne, že se bude propouštět, tak se propouštět bude. A počet lidí se zmenší.
Reagovat
Fandina
Jsou různé turnaje kluků a holek v různých místech. Nemyslím si, že když je v Praze turnaj holek, na který se najdou sponzoři, tak se bude dělat i turnaj kluků, jen proto, že se bude slučovat vedení organizace. Dál zůstane jen jeden, na který se seženou peníze.
Reagovat
Fandina
PS ... tiskové oddělení má šéfa a dva pracovníky, po sloučení šéf a tři pracovníci, úspora dva lidi. Atd..
Reagovat
paddy
Bohužel u organizací fungujících na základě dotací to tak nefunguje.

Slavná ochránkyně lidských práv, Šabatová, nabrala plno nových lidí, čímž si vytvořila loajální jádro. Proč ne, když to platí stát, tedy my.

Šéf českého OH výboru, Kejval, je neschopný manažer, který se nechal uplácet od Hušáka ze Sazky, který ji zbankrotival. Kejval si pak stěžuje, že zmizely peníze pro sportovce, když Kejval a spol. Hušákovi vše podepisovali, takže nesou plnou zodpovědnost.

Takových neschopných je plno a primárně je zajímá vlastní kapsa. Pelta s Berbrem ve fotbale atd.
Reagovat
Fandina
Já jsem člověk z praxe a ujišťuji tě, že když se dva domluví, že sloučí dvě firmy a uspoří lidi. Tak to tak funguje.
Reagovat
Fandina
Všechno je v lidech. Někdy je sloučení firem i nutné a pak jede a rozvíjí se. Pokud budou tenisové orgány chtít, tak se sloučí a uspoří lidi.
Reagovat
Fandina
A pokud neuspoří lidi a uživí se všichni. Jejich věc. Ale já bych při každém sloučení úsporu lidí předpokládala.
Reagovat
paddy
já z praxe zase vím, že díky synergii se mají na papíře uspořit náklady, ale v realitě to často tak nedopadne, protože sloučit dvě firmy není jen tak, jiné IT, skryté problémy, takže často jsou vícenáklady, se kterými se nepočítalo
Reagovat
smazaný uživatel
snazia sa zachranit WTA,ktora kolabuje,casy rivalit Graf-Seles,Clijsters-Henin,Venus-Serena-Maria,ci hracky ako Davenport,Capriati su prec,nie je to o tom,ze su to zeny,ale ze to malokoho zaujima,aj ATP bude mat po ukonceni BIG3 problemy,ja si zapas Thiem-Zverev rad pozriem,ale nie je to nieco na co by som sa vyslovene tesil,ci stracal mnoho casu,navyse "vdaka" korone som z profi sportovcov dost znechuteny,môze sa stat ze sledovanie obmedzim na ukor vlastneho sportovania:)
Reagovat
Nola
WTA skolabuje, ak neusporiada TM v Shenzene, je to cierne na bielom na NYT, su v deficite uz teraz pomaly, len niektori to nie a nie pochopit.... teraz ide iba o to, kto sa najviac na tejto fuzii nabali, ak sa uskutocni.....
Reagovat
Fandina
Tak máš kolem sebe neschopné lidi. Jak jsem psala, kdo chce, sníží, kdo nechce bude hledat výmluvy.
Reagovat
paddy
nesmysl, jedná se o největší firmy světa, ty mají nejlepší manažery, bohužel odměňovaní systém je motivuje dělat fúze, kreativní účetnictví a jiné kraviny, protože si spočítají, že jsou tam většinou 5-10 let, a pak jsou jinam

existují odborné studie, které toto popisují, jde o problém s corporate governance, zájmy akcionářů, manažerů a věřitelů se často liší
manažerům nejde o dlouhodobou prosperitu, protože tam už nebudou. Snaží se manipulovat zisk firem v rámci zákonných mantinelů.
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly. Každá organizace má nějaké vedení a záleží na tom, kdo to je a co s tím bude chtít udělat. Podle toho, co ty píšeš, tak by nikdy nedošlo k žádné změně v žádné organizaci. Vždycky je někdo, kdo má hlavní slovo. Všude. A záleží na něm. Ať je to jedinec, valná hromada, víc lídí. Ti rozhodují. A podle toho, na čem se dohodnout. To se udělá.
Reagovat
Fandina
Jinak samozřejmě, nic nemusí být jednoduché, problémy být můžou všude. Spíš jde o to, konkrétně tady ATP a WTA, jestli je vůle ke spojení a jaké mají důvody. Nicméně třeba jenom podle toho co čtu, tak by měly být jedny stránky, pár let jsem stránky a jejich správu dělala, tak pokud budou jedny, tak ty druhé se zruší.
Reagovat
paddy
Nejde o webstránky, ale manažerské posty. kapříci se sami nerozpustí. Garantuji ti, že počet ředitelů zůstane stejný nebo se funkce bude jmenovat jinak. Zejména u organizací, které žijí z dotací (sponzorů).
Anebo šéfové ATP a WTA si losnou, koho z nich vyhodí? Směšné.

mimochodem nedávno psali, jak hlasování o přidělení MS ve fotbale a OH provázela korupce. A vždycky jsou v tom namočení Afričani. Civilizovaná Evropa nic nezmůže, protože váha hlasu je stejná.
Reagovat
Fandina
Jde o stránky, jde o nájmy, jde o dvojité reklamy na turnajích, jde o dvojitá jednání s ITF. Tam jsou rezervy ve financích. A o funkce si klidně můžou losnout.
Reagovat
smazaný uživatel
nemel voloviny,stranky ,loga zaujimaju minimum fanuskov,ak by to tenis niekam posunulo tak som prvy za,uz konecne uznaj,ze WTA a ludom s tym spojenych,hlavne hrackam ide primarne o peniaze,ved na tom nie je nic spatne
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly, smyslem sloučení je i to, že dvě organizace matou fanoušky, dvoje loga, která se mění na sítích, tam kde se hrají společné turnaje, hledání v dvojích stránkách. To jsou mimo jiné důvody, proč by bylo praktické sloučení. A ve všem jsou peníze.
Reagovat
Fandina
Dvoje stránky, všechno dvojité. Já nejsem tenistka, mně je jedno, kolik berou. Píšu o tom, co by to znamenalo z ekonomického hlediska při sloučení.
Reagovat
Fandina
Respektive, co by to mohlo přinést.
Reagovat
smazaný uživatel
sledujem tenis cca30 rokov,teraz prvykrat som si vlastne vsimol,ze sa nejake loga vôbec na spolocnych turnajoch menia,ale aj keby som si to vsimol skôr je mi to sumafuk,nejdem si pozriet zapas kvôli pre mna nepodstatnym blbostiam,ale preto ze chcem vidiet zaujimavy match,som nazoru,ze stupenci celeho zlucenia to potrebuju okecat,len namaju argumenty tak sa uchyluju k takymto chabym pokusom,je to trapne,ak by priznali,cely zensky tenis ide do kopru bo chybaju globalne osobnosti,potrebujeme pomoc aby sme prezili,tak by som to pochopil,tu sa budu hrat este na hrdych,ze vlastne cely tenis posuvaju niekam...
Reagovat
Fandina
Jak jsi přišel na to, že ženský tenis jde do kopru. Například na TM sehnaly víc sponzorů než na TM mužů. V Praze je ženský turnaj, na který se sehnali sponzoři. A spoustu jiných turnajů po světě. Serena a Mária jsou například mně úplně ukradené a znám spoustu lidí, kterým také. Na nich svět ani sponzoři nestojí.
Reagovat
paddy
kdyby byl ATP TM v Číně, tak prize money je ještě vyšší, jenže je v Londýně

v Číně myslím byly větší prize money než na GS, ale hrálo se na suchém zipu, což přineslo plno krásných zranění, Andreescu doteď. Je vidět, že WTA je plné odborníků (hrabošů).

Čína má velké finanční kapacity, proto tam jsou turnaje bez diváků. Podívej se na kalendář a prize money. Peking atd. Jeden náš DC reprezentant dělal trénera v Číně.

proč Arabové a Rusové vlastní anglické fotbalové kluby?
proč asi nejsou velké tenisové turnaje v Andoře nebo San Marinu?
v bohatém Lucembursku je pouze ušmudlaný International
Reagovat
Fandina
A jak to souvisí s tím, že někdo chce sloučit ATP a WTA a já předpokládám, že by sloučení bylo praktické z x důvodů, i finančních. A že si turnaje WTA na sebe sehnaly sponzory dosud, na svoje turnaje na tom faktu nic nemění.
Reagovat
Fandina
A nevěřím tomu, že si WTA na turnaje sežene dotace i nadále a nepotřebuje k tomu sloučení.
Reagovat
Fandina
A věřím tomu, že si WTA sežene peníze i nadále a nepotřebuje při tom sloučení.
Reagovat
paddy
reagoval jsem, že tvrdíš, že úspěch WTA je dán tím, že si sehnali peníze
špičkové hráčky zmizely a peníze image nezachrání

tenis se posunul do Asie jen kvůli penězům, ale není tam o něj zájem, což sponzorům nevadí, ti mají jiné cíle, takže WTA může být spokojená

myslím, že do Wimbledonu by mnoho hráčů přijelo i zadarmo, všechno si za peníze nekoupíš
Reagovat
Fandina
Psala jsem, že WTA si dovede sehnat peníze sama. A věřím tomu, že tomu bude tak i nadále. Bez ohledu na to, jestli se bude nebo nebude s někým slučovat. A podle mě je jedno jestli hrají známé nebo nové hráčky. Protože život jde dál a staré hvězdy nahradí nové. A to, že v Asii je víc peněz, to ví každý.
Reagovat
ivecka
Píšete, že jste z praxe. Ale hodně naivní, že? Vsadím se, že k žádnému zásadnímu snížení nákladů nedojde.
Reagovat
Fandina
Jasně, všechno je špatné. Všichni kradou a všichni lžou.
Reagovat
Fandina
Jednoduše řečeno, když mají lidi dva byty a sestěhují se, tak se jim náklady sníží. Všechno je to v lidech.
Reagovat
smazaný uživatel
je to o ludoch,plne suhlasim
Reagovat
smazaný uživatel
len vacsinou sa vztahy zhorsia:))
Reagovat
Fandina
Co se týče, že někdo nabírá lidi z našich peněz nebo prohospodařování nebo krádeže kdekoli, tak to není téma o kterém se bavíme.
Reagovat
ivecka
Váš názor skutečně nechápu. Když hrají ženy turnaj, který muži nehrají a to ani na stejném místě a naopak, vůbec nedává smysl nějaké debatování o odměnách. Když jsou to zcela rozdílné turnaje, tak si každý pořadatel nastaví dotace podle svého, ne? S čím to jako chcete srovnávat?
Reagovat
Fandina
S ničím.
Reagovat
Fandina
Psala jsem to v příspěvku, pokud budou hrát každý jiné turnaje, je tam pokaždé jiný finance, jiní sponzor, jiný pořadatel. Takže stejné finance by být neměly, ale hodně lidí se domnívá, že budou.
Reagovat
Fandina
jiní sponzoři, jiné finance, jiný pořadatel
Reagovat
smazaný uživatel
bude to jedna firma,harmonizacia dotacii,je otazka casu,napr.na zaciatok budu tisicky povinne organizovat obe sutaze a pod.,zlucenie je prvy krok,je to jednoduche,ved sa na to nemôze ist hrrr:)
Reagovat
smazaný uživatel
bude sa co najviac tlacit na co najviac spolocnych turnajov,je to spekulacia,ale inak by cele zlucenie nedavalo akykolvek zmysel
Reagovat
Fandina
Je to možné, jak píšeš, ale je možné i jen zastřešení, jako třeba ve fotbalu. Kde jsou jiné soutěže mužů a žen a jiné odměny.
Reagovat
smazaný uživatel
akurat konkretne v tenise uz precedens vytvoreny je,spolocne turnaje existuju,nemam statistiky ci na vsetkych su rovnake PM,ale na vacsine ano,preto tu je "sanca" omnoho vacsia ako pri kolektivnych sportoch,mne sa paci ako to ma zorganizovane atletika,odmeny na sutaziach su rovnake nezavysle od discipliny a pohlavia,ale startovne rozdielne
Reagovat
Fandina
Na GS jsou stejně odměny, to je pod hlavičkou ITF. Jinak na společných mají ATP a WTA jiné PM.
Reagovat
Vlk-v-trave
Mistryne diplomacie...:)

"Tahle informace byla tajná a ještě se neměla dostat ven,"

...Federer se pod Alpami nudi, tak z nudy nadhodil tema, pochopitelne nemel sajnu, ze nejaci bafunari ve WTA s nekteryma hrackama pripravuji nejakou svou vytouzenou tajnou akci spojeni.

Serena videla post Federera, dostala zachvat, lekla se, ze se to provalilo a napsala svuj post...
Pak ji bafunari volaji, ze ten Svycar o nicem nevi, at ten svuj post okamzite smaze :)))

A bafunari ted volaji Fedexovi, aby moc nemyslel, a hlavne aby o tom nepsal posty a sel radeji pinkat s mickem o zed.
Reagovat
paddy
naštve, když to plánuješ prozradit sám - pomalá jako na kurtu :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
Marduch
Jeste bezelstnejsi nez jsme doufali, tak urcite..
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Federer netusi, co sa deje na okruhu :)
Reagovat
tommr
Serena je jako obvykle úplně mimo. Federer pouze nadhodil otázku jestli by se ATP a WTA neměly spojit v jednu organizaci. Nevím proč by to mělo být tajný a nemohlo se o tom veřejně diskutovat ...
Reagovat
Fandina
V článku se píše, že se o tom bavilo už delší dobu, neveřejně.
Reagovat
Fandina
Podle mě se zdá to slovo tajné přitažené za vlasy, ale je možné, že se o tom nějaká skupina lidí bavila a nechtěli, aby to ještě vyšlo na veřejnost.
Reagovat
Marduch
Protoze to nevis, tak se tomu divis ;-)
Reagovat
Nola
snad tento graf nieco tommrovi vysvetli, ATP nepotrebuje WTA, je to opacne

https://twitter.com/VitIllankovan/status/1253077046907068417
Reagovat
Patik
Presne tak..to sa nemalo dostať na povrch..teraz bude na zemi chaos..a čo tie milióny ľudských životov ktoré to ovplyvní a poznačí dokonca života..:/
Reagovat
Marduch
to už neokecáte, Elegánovci :p
Reagovat
smazaný uživatel
Elegán Roger opat na hulváta
Reagovat
Patik
ten človek nemá boha pri sebe..u mňa definitívne skončil !!! .......
Reagovat
Nola
neblazni, pozri kolko stupencov ho podporilo, chudaci, ani netusia, ze ide len a len o biznis a jedine zeny, ktore ho zaujimaju su jeho dve dcery, Mirka a Gauf, ktoru ma v portfoliu
Reagovat
smazaný uživatel
Stupencov, myslis tie ovecky typu Paitik?..:)
Reagovat
dappe
U vás dvou by to především chtělo pomalu uvažovat o nějaké terapii.
Reagovat
Fandina
Hlavně, když tak dobře víš, jaký je Rogerův zájem. Ubohé.
Reagovat
Patik
Dcéry,Mirka,Gauffová a zabudla si jeho mamu..len mu daj..arogant jeden len peniaze aby nahrabal..typický miliardár..! :)
Reagovat
Nola
tak, este som zabudla na sestru, rodina nie je voda....
v neposlednom rade sa ospravedlnujem najvacsim fanynkam magerke, sojke a annah, snad si Fedex spomenie a nejake drobne im venuje :)
Reagovat
Patik
Drobné ..hmm to ťažko..Roger je ten typ človeka ktorý nedá nikomu ani cent..žgrloš a sebec..hanba mu...
Reagovat
a.magerova
Rogerova sestra má dvojčata, kluka a holku, takže Roger kope i za neteř... :-))

Mně už toho Roger dal.... neurekom... ;-)
Reagovat
Nola
zavidim, a som v rozpakoch, sledujes ho od jeho zrodu?
Reagovat
annah
Už věnoval a rozhodně to nebyly jen drobné. S penězi to ovšem nemělo nic společného... :-)
Reagovat
Patik
Myslím si že Roger je ten posledný ktorý by v niečom videl peniaze..alebo nejaké zisky..myslím si že chce pre tento šport len to najlepšie nakoľko v ňom figuruje dekády..a určite vie aké následky ..klady a zápory môžu mať niektoré zmeny..veď sa v tom pohybuje celý život..
Reagovat
Nola
Fullfan to dohodne v neskorych nocnych hodinach :DDD
Reagovat
Fandina
Jsi trapná.
Reagovat
Fandina
Bylo to tajemství, prý se o tom mluvilo od ledna, ale možná nehraní tenisu, prázdno, nic nedělání byl ten impuls k tomu o tom jednat.
Reagovat
Fandina
Vhodná příležitost o tom začít jednat.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovci zas neudržali tajomstvo a chceli zlíznuť smotanu ako vizionári.
Reagovat
FiNe
tvůj RF komplex je hodně hluboko zakořeněný. Co se stalo? Rozdupal ti v mládí bábovičky?
Reagovat
annah
Asi nejen babovicky. Muselo to být něco mnohem většího podle stupně nenávisti. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Teda nepoznám, vidím, že stádo je dost velké, ba priam az neobmedzené..::)
Reagovat
FiNe
???? přiznám se - RF mám rád, ale to i jiné hráče...DelP, Monfilse, Thiema a spoustu dalších no a ty ostatní aspoň respektuju???? já jen jestli tě baví pořád plivat na jednoho z nejlepších hráčů historie? Dík za odpověď
Reagovat
blixa
Je to spiknutííí ! Jsou za tím ilumináti !!! Serena v tom jede taky !!! Škandááál !!! :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
"navzdy spojit" ty vole,to su kecy,kazda zmluva je vypovedatelna
Reagovat
smazaný uživatel
to malo byt hore
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist