Titul z Miami ukořistila Clijstersová a posune se do top 10

3. 4. 2010, 20:49
Aktuality 10
WTA MIAMI - Kim Clijstersová ovládla prestižní tunaj v Miami. Ve finále zametla s Venus Williamsovou a v pondělí se poprvé po svém návratu na kurty vrátí do první světové desítky.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Souboj bývalých světových jedniček ve finále turnaje v Miami vyhrála Belgičanka Kim Clijstersová, když porazila Venus Willamsovou jednoznačně 6-2 6-1.

Clijstersová se s Williamsovou ve finále utkala popáté a po necelé hodině si připsala třetí výhru.  "Neměla jsem nejlepší den. Hrála opravdu dobře, ale nesmetla mě z kurtu. Dnes jsem bojovala hlavně sama se sebou," řekla americká tenistka.

"Od začátku zápasu jsem cítila, že dneska to bude dobré. Venus je jedna z nejlepších tenistek všech dob, věděla jsem, že proti ní budu muset předvést něco extra," uvedla Clijstersová.

Triumf ji v novém vydání světového žebříčku posune do elitní desítky, kde se objeví poprvé od svého návratu k tenisu po dvacetiměsíční pauze po porodu. V příštích čtyřech měsících navíc neobhajuje žádné body, včetně bodově nejštědřejších Roland Garros a Wimbledonu.

Šestadvacetiletá Belgičanka získala druhý letošní titul a celkově sedmatřicátý. Na Floridě ztratila jediný set v semifinále s krajankou Heninovou.

O tři roky starší Williamsová mohla triumfovat na třetím turnaji za sebou, když předtím vyhrála v Dubaji a Acapulku. Sérii patnácti zápasů bez prohry ale neprodloužila. V Miami si finále zahrála poprvé po devíti letech, na tituly z let 1998, 1999 a 2001 nenavázala.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
sobotní výsledky (03. 04. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Clijstersová (14-Belg.) - V. Williamsová (3-USA) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta Kim vypadá skvěle!!! A tenis taky umí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi slepý!!!!!Uplný uchyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji,můra jedna škaredá.Chudáci kluci z Belgie.Heninova fůůůůůůůůůůůj!Ale tenisove talenty,to zase jo.To těm našim modelkám hodně chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kim hrala dobre a Venus tragicky cize zasluzeny titul a hlavne tesia ma tie body do rebricka pre Kim
Reagovat
smazaný uživatel
Kim sa stane svetovou 10kou a potom dufam postupne pojde na No.1
10ta Samanta Stosur ma 3565 pricom tolko jej ostane lebo obhajila QF a kym si pripise tisicku cize bude mat 3860 bodov.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace rovněž Lukášovi k titulu v deblu. Teď ještě Tomáš a budeme mít v Miama dva vítěze :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se přidávám ke gratulaci ale musí pro gratulovat i Paesovi jinak v Miami 2 češi kteří by vyhráli to by byl úspěch
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem viděl jenom druhý set, ale Kim si s ní dělala, co chtěla. Takovej náklep před domácím publikem.. Mám z toho velkou radost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Venus si tam udělala pořádnou ostudu , to ani nemusela hrát a rovnou to vzdát . Už vím asi proč si zafačovala tu druhou nohu , jen aby se mohla vymluvit kdyby náhodu prohrála tak aby to viděli všichni a mohla si říct že byla zraněná tak do toho nemohla dát všechno . Jde vidět že ten ženský tenis je jen amatérské úrovni , a Kim a Justine to jen potvrdili , věřím tomu kdyby se Kim a Justine vrátili na kurt v šedesáti letech tak je stejně nikdo neporazí . Jde vidět že ten ženský tenis je úplně k smíchu a je jen dobře že se Clijstersová a Henin vrátili jinak by to byl úplný odpad to WTA .
Reagovat
smazaný uživatel
tak tohle je zas koment amatéra...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist