Titul z Las Vegas si odvezl Querrey

10. 3. 2008, 08:50
Aktuality 0
Svůj první titul v kariéře vyhrál dvacetiletý Sam Querrey. Americký tenista porazil ve finále turnaje v Las Vegas 4:6, 6:3 a 6:4 o rok staršího Kevina Andersona, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.
Profily hráčů
Sam Querrey

Dvoumetrový Querrey ve finále uspěl i přes to, že se nemohl příliš spolehnout na svůj jindy vynikající servis. Proti Andersonovi měl úspěšnost pouhých 57% prvního podání, dokázal svému soupeři ale nasázet 12 es a odvrátit devět z deseti brejkbolů.

Anderson naopak v prvním setu dokázal ze svého servisu těžit. Querrey uhrál po prvním servisu svého protivníka pouhé čtyři body, sám si nechal podání sebrat a prohrál 4-6.

V průběhu zápasu ovšem Anderson přestal být při svém servisu tak jistý a Američan toho dokázal využít. Klíčový moment podle něj přišel ve druhé sadě. "Při brejkbolu ve druhém setu jsme odehráli skvělou výměnu. Zahrál jsem reflexivně několik volejů na síti a potom jako by se to otočilo," řekl po utkání šťastný Querrey. "Tohle bylo pět nejlepších zápasů, které jsem za sebou na okruhu odehrál. Získal jsem tím spoustu sebevědomí," dodal 66. hráč světového žebříčku, jehož v úvodu sezony zbrzdilo zranění zápěstí.

Ve čtyřhře neuspěli ani ve svém letošním čtvrtém finále světové jedničky Bob a Mike Bryanové. Americká dvojčata se musela sklonit před francouzským párem Julien Benneteau, Michael Llodra, který získal první společný titul v kariéře.

Výsledky - Las Vegas:

Dvouhra - finále:
Querrey (USA) - Anderson (JAR) 4:6, 6:3, 6:4

Čtyřhra - finále:
Benneteau, Llodra (3-Fr.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 6:4, 4:6, 10:8

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist