Titul jednou získám, moc po něm toužím, řekla Zahlavová-Strýcová

18. 7. 2010, 22:15
Aktuality 4
Sedm let čekala na ženském okruhu WTA, aby se vůbec dostala do finále dvouhry. Boj o premiérový titul ve dvouhře dnes tenistka Barbora Zahlavová-Strýcová promarnila a ve finále ECM Prague Open prohrála s Agnes Szavayovou z Maďarska. Nabitá sebevědomím ale věřila, že jednou na vytoužený vavřín dosáhne.
Profily hráčů
Barbora Zahlavová-Strýcová

"Titul chci hrozně moc, toužím po něm a třeba přijde už příští týden," odvětila s širokým úsměvem Zahlavová-Strýcová v útrobách štvanického stadionu na otázku, jak dlouho bude čekat na singlový titul, když jen postoupit do finále jí trvalo poměrně dlouho. Ve čtyřhře přitom už má ve své sbírce osm turnajových vavřínů. 

"Řekla jsem si, že tenis chci hrát do třiceti, takž máme ještě šest let (na zisk titulu)," spočítala čtyřiadvacetiletá Zahlavová-Strýcová, v letech 2002 a 2003 vítězka juniorky na Australian Open.

Plzeňská rodačka hraje nejlepší tenis v kariéře. Díky pražskému finále se posune premiérově do elitní padesátky v žebříčku a doufala, že se jednou dočká i turnajové výhry. "Když budu takhle pracovat na svých slabinách a budu trpělivá, tak myslím, že dřív nebo později přijde," uvedla Zahlavová-Strýcová. "Proto hraju tenis, abych vyhrávala turnaje, ne abych končila ve druhém třetím kole."

V souboji se Szavayovou neměla podle svých slov k výhře daleko. Po prohrané první sadě druhou získala a ve třetí vedla 2-1 a podávala. "V ten moment jsem ztratila sama sebe nebo koncentraci. Kdybych vedla tři jedna, tak to mohlo být jiné," litovala nevyužité šance.

Z Prahy přes porážku odjede do rakouského Bad Gasteinu, kde ji na úvod čeká krajanka Sandra Záhlavová, spokojená. "Asi převažuje spokojenost, ale hlavně si odsud odvezu na další turnaje velké sebevědomí," doplnila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,ano,pokud chce byt repre tenistka,musi na sobe zapracovat komplexne.aby nebyl takovy rozdil co rika pri oficiálnim rozhovoru a co sama sobe nebo trenerovi, Bylo to bohuzel hodne srozumitelne a nevkusne. Ale jinak je uzasna obranarka, podobne jako Jelena Jankovic, ale chce to vydrzet celý zapas a ne jen chvilky.Urcite dobrou tenisovou budoucnost pred sebou ma.
Reagovat
Gulbis
na ČT4 dnes v odpoledních hodinách i mladí fandové tenisu mohli z úst paní Záhlavové slyšet výrazy jako např. "mrdá jí", "píča" atd...
Reagovat
smazaný uživatel
já byl přímo na štvanici a nestačil jsem koukat na tu slovní zásobu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist