Tipsarevič útočí na Turnaj mistrů, je už desátý

24. 10. 2011, 07:30
Aktuality 15
Letošní Turnaj mistrů by mohl mít velmi překvapivého účastníka. O jedno z posledních tří volných míst se mimo Berdycha pere také Janko Tipsarevič. V žebříčku letošní sezony mu patří 10. místo a na osmého Tsongu ztrácí 545 bodů.
Janko Tipsarevič

Čekání Janka Tipsareviče na titul z turnaje ATP bylo dlouhé. Před měsícem se však dočkal v Kuala Lumpuru a včera triumf zopakoval i v Moskvě. V žebříčku je tak už na 13. místě a v hodnocení letošní sezony, které určí složení letošního Turnaje mistrů, je už desátý. V závěru sezony se tak překvapivě porve o účast na prestižním podniku v Londýně.

"I kdybych říkal, že na Londýn nechci myslet, věděl jsem, že je to pro mě velká příležitost," uvedl jeden z konkurentů Tomáše Berdycha. "Každý bod pro Londýn se teď počítá. Bude to hodně těžké, ale není to nemožné. Když se mi nepodaří kvalifikovat se pro Londýn, pak je mým dalším cílem zakončit rok v Top 10," dodal Tipsarevič.

Sedmadvacetiletý Srb byl kromě dvou titulů letos také dvakrát ve finále, ve čtvrtfinále US Open či v semifinále turnaje Masters 1000 v Montréalu.

Tomáš Berdych si v boji o Turnaj mistrů drží stále šestou příčku a je v nejlepší výchozí pozici pro přidělení jednoho ze tří volných míst. O další body bude bojovat příští týden v Basileji, kde se potká s domácí hvězdou Federerem či světovou jedničkou Djokovičem. Oba by se na kurty měli vrátit po zranění, které je do hry nepustilo od zářiového Davisova poháru.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tipsíkovi fandim i přesto že jsem čech
Reagovat
Tominoo
mne pride janko ako velky bojovnik. ja ho respektujem
Reagovat
smazaný uživatel
jak píšete chlapi, jak se Tipsarevič dostane do Londýna tak snad odhlašuju Nova sport nebo co :-/ Tipsarevič je ale chytrý a "vylízává" turnaje připomínající challengery (Moskva- největší konkurent poslední čtvrt roku marný Troicki) a předtím K. Lumpur to samé, zrušit tyto futures.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bys tenhle kanál odhlašoval? Loni z TM ani nedávali naživo všechny zápasy, u nováků má před tenisem přednost vynikající ruský hokej.
"Naši" diváci si žádají hokej, tak bude hokej. Pro pár příznivců tenisu stačí Relive. Novácké přenosy tohoto typu ti snad nevyhovujou?
Reagovat
hatatytla
nechápu co proti Jankovi máte, nevim jestli jste někdy hrály tenis, ale na kurtu musí být maximální soustředěnost, takže ten výraz arogantní sfingy nejde brát vážně. Mimo kurty je to normální pohodovej chlapec.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to nechápu, ale je to jejich názor...
Reagovat
vojta91
beztak, az tam bude vyhodna dvojka, tak si Janko proti sobe vsadi...
Reagovat
misoSK
necitaj tolko bulvaru
Reagovat
VlS
Myslíš jako, že Tipsarevič je vlastně Tip - Carevič?
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tam bude hrát tenhle hnusák, tak jde letošní Turnaj mistrů mimo mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ho poznáš, chytrolín ? :)
Reagovat
hatatytla
To už těžko dotáhne, ve hře je sice docela dost bodů, ale to by se Tsonga musel zranit. Tipsa maximálně jeho výsledky okopíruje. A v paříži bude Tsonga možná největší favorit na prvenství.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že startuje teď v každé díře, je to bohužel i možné. Nejde jen o Tsongu, jsou tam další 2 volná místa.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen to ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist