Tipsarevič si v Kuala Lumpuru zahraje o první titul

1. 10. 2011, 12:27
Aktuality 9
ATP KUALA LUMPUR - Janko Tipsarevič postoupil v Kuala Lumpuru do třetího letošního finále a má pátý pokus na to, aby si připsal první titul z turnaje ATP. Ve finále se utká s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič po loňském triumfu v Davisově poháru zažívá - stejně jako krajan Novak Djokovič - životní sezonu. Dvakrát byl ve finále, na Masters v Montrealu se dostal poprvé do semifinále a na US Open hrál poprvé v grandslamovém čtvrtfinále. Ve sbírce mu však stále chybí titul z turnaje ATP.

Dočkat by se mohl v hale v Kuala Lumpuru, kde si jako třetí nasazený poradil s Italem Cipollou, ve čtvrtfinále mu kvůli zranění kyčle vzdal Davyděnko a v dnešním semifinále si sedmadvacetiletý Srb poradil po setech 6-4 6-3 s Keiem Nišikorim.

Tipsarevič porazil o pět a půl roku mladšího Japonce i v pátém letošním vzájemném střetnutí. V Čennaí a Bělehradu nakonec skončil v semifinále, v Delray Beach a Eastbourne Nišikoriho vyřadil stejně jako v Malajsii v semifinále, ve finále pak ale vždy prohrál.

Pátý pokus získat premiérový titul bude mít v neděli v Kuala Lumpuru proti Marcosi Baghdatisovi. Kypřan v prvním semifinále zabránil čistě srbskému finále, když smetl druhého nasazeného Viktora Troického 6-3 6-1 a postoupil do svého prvního finále v sezoně, celkově jedenáctého. Dosud vyhrál čtyři turnaje.

- ATP 250 KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch / hala, 850.000 dolarů)
sobotní výsledky (01. 10. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Baghdatis (Kypr) - Troicki (2-Srb.) 6-3 6-1
Tipsarevič (3-Srb.) - Nišikori (Jap.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Andy to suverénně zvládl a podle očekávání získal titul, nic jiného s při tomhle obsazení čekat nedalo. Včera se Simonem to byla bitva, výměny často s více než třiceti údery, dneska ale pohodička, nechápu, jak mohl Monfils s tím slizounem včera prohrát, zvlášť, když v TB vedl dvakrát o brejk.
Reagovat
smazaný uživatel
Marcos hrál výborně, především ve 2. setu výborně returnoval a Troickému nedal žádnou šanci na návrat do zápasu. Doufám, že to dotáhne do konce a po roce a tři čtvrtě získá titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď jsem zjistil, že v Tokiu na sebe narazí Marcos a Andy. Tak to fakt nevim, komu budu fandit. Doufám, že to bude souboj dvou vítězů turnajů z tohoto týdne.
Reagovat
hatatytla
Marcos hraje dobře, ale jeho forma je zkreslená monentální výkoností Melzera s Troickim. Opravdový test příjde zítra. Pro mě je Janko docela velký favorit, ikdyž ho dvakrát rád nemám.
Reagovat
misoSK
Ja verim Marcosovi, dnes Troicki nehral dobre, ale bolo to aj preto ze ho Marcos k nicomu nepustil, hlavne po druhom podani ziskaval Marcos okamzite ohromny tlak, returnoval tie lopty este v stupani snad dva metre v kurte, konecne ma potesil nielen hrou, ale i vysledkom
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by Marcos zvládl i druhou část "srbského dvojboje". Budu mu fandit jako vzteklý :-), protože vidět tu vystajlovanou dámičku s trofejí fakt nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
asi budes muset, Baggy ztraci grady, tech marnych bekhendu je uz moc..... Skoda prvniho setu, kdyby necaroval v brejku s temi kratasy, mohl mit daleko luxusnejsi naskok! A vsimni se, Tipsy je premyslive v neutralni bile, aby se netloukl s trofeji a kvetinami ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ne, model doplnila cerna bundicka. :-) Jinak ale, co jsem videla, tak se tlacil Marcosovi do bekhendu a prehraval ho .... roli ani tak moc ne, celkem klidne predstaveni, sel si za svym, veri si, no.....
Reagovat
smazaný uživatel
Děkujuuu za postřehy i náznak modního okénka :-). No..bohužel jsem musel na celý den zmizet, takže jsem nefandil vůbec..natož jako vzteklý :-(. Ale aspoň jsem nemusel sledovat černobílého Janíčka s trofejí. Třeba si dá na oslavu něco nového vytetovat..viděl bych to na nějaký moudrý japonský citát napsaný v azbuce :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist