Tiafoe odvrátil všech jedenáct brejkbolů, na trávě ve Stuttgartu vykročil za obhajobou titulu

12. 6., 18:57
Aktuality 0
Čtvrtý nasazený Američan Frances Tiafoe (26) na trávě ve Stuttgartu zdolal i díky odvrácení všech jedenácti brejkbolů 7:5, 7:6 domácího Yannicka Hanfmanna (32) a vykročil za premiérovým obhájením titulu. Ve čtvrtfinále nechybí ani italský mladík Lorenzo Musetti (22), který zvládl téměř tříhodinovou bitvu s Němcem Dominikem Köpferem.
Frances Tiafoe (© Profimedia)

Tiafoe – Hanfmann 7:5, 7:6

Aktuálně 28. hráč světa Frances Tiafoe loni ve Stuttgartu poprvé překročil čtvrtfinále travnatého turnaje ATP a nakonec dokráčel pro svůj třetí a zároveň poslední titul, čímž zkompletoval trofeje ze všech povrchů. Při obhajobě prvních dvou neuspěl - na hardu v Delray Beach 2019 skončil na prvním soupeři a letos v Houstonu prohrál až ve finále.

Nyní v Německu má šanci číslo 3 a první ze čtyř překážek již překonal. S domácím Yannickem Hanfmannem čelil ve čtyřech různých gamech celkem 11 brejkbolům, servis ale ani jednou neztratil a po téměř dvouhodinovém boji zvítězil 7:5, 7:6.

Ve čtvrtfinále se šestadvacetiletý Američan utká s krajanem Marcosem Gironem, nebo Britem Jackem Draperem.

Musetti – Köpfer 6:7, 7:6, 6:3

Lorenzo Musetti na začátku června prohrál ve třetím kole antukového French Open pětisetovou bitvu s Novakem Djokovičem, která končila až po třetí hodině ranní. Nyní už italský mladík zvládá přechod na trávu, na které loni na všech třech akcích vyhrál dva zápasy a letos ve Stuttgartu výsledek obhájil.

Po výhře ve dvou tie-breacích nad Francouzem Giovannim Mpetschim Perricardem dokázal otočit i bitvu s domácím Dominikem Köpferem. Německého soka udolal po 2 hodinách a 49 minutách hry 6:7, 7:6, 6:3, byť byl celkem čtyřikrát dva míčky od porážky.

"Byl to hodně náročný zápas. Viděli jsme dvě a půl hodiny opravdu dobrého tenisu. Dominik hrál velmi, opravdu velmi dobře. Oba jsme bojovali až do konce a já jsem na sebe pyšný," komentoval Musetti.

O první semifinále na travnatém turnaji si dvaadvacetiletý Ital zahraje s Kazachem Alexanderem Bublikem (H2H 0:2), kterému vzdal předloni v Queen's Clubu a letos padl v bitvě v Adelaide.

Třetí nasazený Bublik, jenž loni na zeleném pažitu porazil Jannika Sinnera, Alexandera Zvereva či Andreje Rubljova a cestou do osmifinále Wimbledonu zaznamenal šňůru osmi zápasů bez porážky, začala letošní boje na trávě výhrou 6:1, 7:6 nad Srbem Hamadem Medjedovičem.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Stuttgartu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist