Thiem v Pekingu porazil Tsitsipase a slaví čtvrtý letošní titul

6. 10. 2019, 16:00
Aktuality 49
ATP PEKING - Dominic Thiem ve finále turnaje ATP 500 v Pekingu zdolal po obratu ve třech setech Řeka Stefanose Tsitsipase a získal čtvrtý letošní titul. Turnaj ATP vyhrál rakouský tenista popatnácté v kariéře.
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem si už postupem do finále definitivně zajistil čtvrtý start na Turnaji mistrů, letenka do Londýna ho ale neuspokojila a dnes své snažení v čínské metropoli dotáhl až k titulu.

Šestadvacetiletý Rakušan ve finále porazil o pět let mladšího Řeka Stefanose Tsitsipase 3-6 6-4 6-1 a vedení vzájemné bilanci zvýšil na 4-2.

Letos Thiem navázal na triumfy z Indian Wells, Barcelony a Kitzbühelu, ve finále neuspěl jen na Roland Garros. Celkově si připsal 15. titul.

"Nikdy jsem v Pekingu nevyhrál ani zápas a letos se tu sešli skvělí tenisté. Mám velkou radost, že jsem dokázal vyhrát těžké zápasy a získat titul. Hodně to pomůže mé sebedůvěře v závěru sezony," pochvaloval si Thiem.



Tsitsipas v Pekingu neúspěšně útočil na svůj celkově čtvrtý titul a první z turnaje kategorie ATP 500. V boji o premiérový start na Turnaji mistrů si upevnil pozici na 6. místě.

Další body v boji o Londýn může Tsitsipas získat příští týden na Masters v Šanghaji, kde začne ve druhém kole proti Kanaďanu Augeru-Aliassimemu, nebo Kazachu Bublikovi. Thiem čeká na vítěze duelu mezi domácím Ze Zhangem a Španělem Carreñem.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3.666.275 dolarů
nedělní výsledky (06. 10. 2019)
• Dvouhra - finále •
Thiem (1-Rak.) - Tsitsipas (3-ěk.) 3-6 6-4 6-1
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Polášek (Chorv./SR) - Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
Krisboy
Woe, článek o turnaji v Pekingu, kde nestartoval nikdo z Pig3 a místní zakomplexovanci si musejí ty svoje pinďoury poměřovat i tady :(((

Kozorohu, ty jsi hodně klesnul.
Reagovat
Cico93
Thiem strieda veľké výkony s doslova prepadákmi...
Ale keď mu ide, tak sa mi páči a rád sa na jeho hru pozriem.
Reagovat
Krisboy
Jj, to je, čertužel, pravda. O uplynulém víkendu byl zrovna na vrcholu své výkonnostní sinusoidy. Snad tam vydrží aspoň do konce sezóny. Třeba SF v Londýně by jemu i tenisu jako takovému slušelo :)
Reagovat
turista
Ale má už 16 titulů takže je hvězda.
Reagovat
paddy
Tennistic Productions (YT)

Which player will end up with most Grand Slams?? 4,4 tis. hlasů

Tsitsipas 9 %
Zverev 8 %
Medvedev 77 %
Felix AA 5 %
Reagovat
paddy
Reagovat
smazaný uživatel
Z tejto stvorice by som si za tento kurz s radostou vybral Tsitsipasa, prípadne FAA..

Čísla sú len prehypovanou reakciou amerického leta.

Medvedev bude mat vo februári 24r., Stefanos 21 a FAA 19..To je pointa vsetkého.

Znamená to, ze Medvedev sa este par rokov bude pretláčať nielen s rovesníkmi, ale aj najvacsimi hráčmi histórie, ktorí na okruhu nemusia strašiť ešte 1-2r, ale 3-4. Tsitsipas má ideálnu perspektívu, je mladý, kazdého z BIG3 uz porazil a ked skoncia bude v ideálnom veku prebrat žezlo.
Reagovat
EllNino
Letos za mě špička špiček, jak u žen, tak u mužů, parádní výkony na všech frontách :)
Reagovat
Krisboy
Holky jsem moc nesledoval, ale co se týká chlapů, naprosto souhlasím. Obě semi a finále byla oslava útočného a intenzivního tenisu! Jen tak dál, mám z "mlaďasů" radost.
Reagovat
Patik
Vačší pohár byť nemohol..
Reagovat
paddy
Zatím se oba profilují jako antukáři, stats na hardu nejsou špičkové. S takovou GS na hardu nevyhrají, to spíš Medveděv.

Thiem sice letos získal 2 tituly, ale vedle toho má hodně výpadků v 1k. Ale na antukáře dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev má 23 a v Tsitsipasovom veku nemal ani polovicu Grékových úspechov, mimo antuky.
Reagovat
gigin
Zajímavé že Dom má největší titul právě z hardu a jeho zápas na USO 2018 s dalším "cihlařem" a feťákem byl jeden z nej na hardu, co jsem viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
To ako nie je tohtoročná bilancia skreslená Nadalom, tak tá kariéra Thiemova na antuke ovplyvnená Nadalom je. Dve finálové a jedna SF prehry, za posledné tri roky. Stáť na druhej strane ktokolvek z tenisovej histórie, dnes je Thiemovým najvacsím titulom RG.
Reagovat
gigin
Chtěl jsem jenom říct, že označit současného Thiema jako antukáře mi prostě nevoní. Na trávě bude vždycky asi jalový. Ale to je fuk, já jen tak. Zdar.
Reagovat
paddy
strejda Wiki se přiklání k antukáři

Career W/L
Hard 58%
Clay 75%
Grass 50%
Overall 65%
Reagovat
smazaný uživatel
Strejda Wiki berie zápas ako zápas. Počítač nikdy nebude mat ludský cit. Paddy, nebuď ako počítač.
Reagovat
paddy
Jsem bot jako ty. Jelikož jsi bot nižší generace, tak jsi to nepoznal :)

pozn: 1/3 zdejších nicků tvoří botnet

https://www.youtube.com/watch?v=0vhfEgQVDAc
Reagovat
smazaný uživatel
Klobúk dole za reflexiu, to sa od umelej inteligencie počíta. Snáď to od tej živej stále možno považovat za kompliment.
Reagovat
Kozoroh
Tak to zas prr. Borg, kdybychom ho přizpůsobili dnešní technologii a kondiční přípravě, tak by Thiema taky porážel. Borg v nejlepších letech byl na antuce podobným monstrem, jako vrcholný Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, nebol.

Lebo čísla..:)
Reagovat
turista
Tady souhlasím s Forehandem. Ani Borg dokonce ani Vilas tolik titulů na antuce jako Nadal nevyhráli.
Reagovat
Pe3k
To bude tím že Nadal hraje v éře bez antukových specialistů, takový jednooký král mezi slepými..?
Reagovat
Kozoroh
Uvědomuješ si, že Borg skončil předčasně? Tady nejde o absolutní počet titulů z RG (kde i tak je Borg druhý za Nadalem), ale s jakou převahou dokázal jednotlivé ročníky vyhrát. 2x bez ztráty setu, další titul bez ztráty setu na cestě do finále. A co je nejdůležitější - Borg byl jeden z psychicky nejsilnějších tenistů historie, který ustál řadu obtížných situací, Thiem nikdy nebyl a ani nebude mentálně odolný na úrovni ATG.

Tvé tvrzení "Stáť na druhej strane ktokolvek z tenisovej histórie, dnes je Thiemovým najvacsím titulom RG" vypovídá negativně o tobě, o tvých mezerách v tenisové historii. Nadal nebyl jediný antukový hegemon.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. Tvrdit, ze Borg bol podobným monstrem ako Nadal vypovedá o tvojich medzerách v tenisovej histórii..Keď sa ideme chytat za slovíčka..

Borg na antuke ziskal prvé dva RG, z piatich pokusov. Nadal vyhral 9RG za 10 rokov :)

Borg ma mozno blizko k Djokovicovej Austrálii, vlastne percentuálne je ovela lepsi, rovnako ako Federer v Londýne, ale stále ma veelmi daleko od Nadala v Parizi :)
Reagovat
turista
Asi ano.
Reagovat
turista
Myslel jsem Thiema.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, velmi dobrý tenis a zaslúžený titul po skalpoch vážnych súperov..

Už len zopakujem, čo som načrtol vedla. Thiem odohral tento rok 9 antukových turnajov a vyhral dva nizsej kategórie. Naopak zo siedmych turnajov na harde uspel na dvoch prestížnych vo svojej ATP1000 a ATP500 kategórie. To určite stojí za zmienku. Prehry s Nadalom tentokrát rozdiel nerobia, kedze prišla len jedna. Thiem je na harde hráčom, pripraveným vyhrat GS.
Reagovat
Kozoroh
Na AO se mu moc nevede + Melbourne je Novakovým panstvím. Jestli Thiem vůbec získá GS titul na hardu, tak to bude USO.
Reagovat
Jon61
Co je USO? Já ze ze socialismu pamatuji UHO = Universální Hnědá Omáčka, což byla dle popisu omáčka, která se podávala k různým přílohám i masu.
Reagovat
Krisboy
Universální světlá omáčka. Varianta UHO pro fajnšmekry.
Reagovat
Jon61
Obojí nic dobrého pro gurmány. Italové a Francouzi jsou považýováni za gurmány, když jedí dršťky, nelze považovat Čechy za prasata, která sežerou všechno. :)
Reagovat
dunphy
Něco k tenisu by nebylo? Asi osmsetsedmdesátýčtvrtý příspěvek o ničem, zaplácáváš tím každé druhé vlákno.
Reagovat
Jon61
Poněkud podrážděná reakce, berete se moc vážně, smysl pro humor Vám chybí.
Tak něco vážnější k tenisu. USO - US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Za posledných 6 rokov vyhral Djokovic Austráliu 3krát, dominanciu si predstavujem inak. Thiem navyše vyhral dva posledné GS zápasy, tieto typy Nolemu nesedia.
Reagovat
Kozoroh
Proč si vybral šest let? Odpovím si sám, kdyby jsi vybral posledních pět let, tak za tu dobu má No1e stejný počet titulů na AO jak Rafa na RG :) Tolik k dominanci.
A k těm dvěma prohrám Djokera s Thiemem si zapomněl dodat, že proběhly na antuce, Djokerově nejslabším a Thiemově nejsilnějším povrchu, nemluvě o tom, že první proběhla za Novakovy herní krize a ta druhá byla ovlivněna větrem. To už aby No1e chystal speciální herní taktiku na Doma, aby ho Dom nezaskočil na AO :)
Reagovat
Elip13
Rozhodně bych Djoka oproti Domimu neomlouvala, Domi je rozhodně lepší na antuce a vymlouvat se na herní krizi a nebo vítr je nesmysl.
Reagovat
Kozoroh
Nesmysl je těmito prohrami argumentovat na hardu, a to ještě v souvislosti s AO, který je No1eho výsostným územím.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo práve 6r?..

Pretože reč je predsa o Thiemovi, ktorý má 26r..

Svoje prvé Australian open odohral v roku 2014, tak kedy som to mal počítať..

Antuka je Thiemovým najlepším povrchom a Noleho druhým najlepším. To je pravda. Stále vsak platí, ze Djokovic ho na GS stále neporazil. A dokonca prehral 3/4 posledných zápasov. Ten jeden uhaluzil cez TB. Takze ano, tvrdim, ze Thiem Djokovicovi nesedí, na harde sa za posledné dva roky nestretli a ja ti prajem, aby si za tu svoju povýšenosť na Thiemovu adresu zaplatil QF prehrou v Melbourne. Snáď sa stretnu, skonči to ako má a bude klud, opat raz :)
Reagovat
Kozoroh
Já si stejně myslím, že ten 6-letý rámec jsi vybral z jiného důvodu, než jaký uvádíš, ale nechme toho... Thiem byl v sezónách 2014-15 hráčem, který se teprve rozkoukával na ATP Tour.

Zas to tvé tvrzení o antuce coby No1eho druhém nejlepším povrchu... To není žádný fakt, ale jen domněnka. Fakt to byl před 9 lety, dnes už je tráva Djokovým druhým povrchem a fakta jsou na mé straně - 5x WCh oproti 1x RG. Pro tebe je tráva stejně podřadný povrch, očekávat od tebe objektivní stanovisko v tomto případě absolutně nejde.

Argumentovat Thiemovými výhrami nad Djokerem na antuce v souvislosti s AO, to je fakt mazec. Ale co, Thiem na AO dokázal prohrát s hráči, které by No1e v dobré formě sfoukl jak svíčku. Stojím si za svým - AO není GS turnaj, který Dom v budoucnosti vyhraje.
Reagovat
Mayo
Takze Djokovic je na GS fackovacim panákom nie iba pre Stana ale aj Doma :O
Reagovat
turista
Myslím si, že když má Nole na antuce 14 titulů, z toho 10 velkých a úspěšnost 80% tak je na ní sakramentsky dobrý, myslím, že hned za Nadalem. Thiemova velká úspěšnost to je poslední řekněme 4 sezóny. Ostatní jsou na antuce až za těmi třemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Není hard jako hard.

Na AO nemá šanci, je to na něj moc rychlé. Jediný GS, který může Thiem na hardu dle mého reálně vyhrát je USO, tam to je takový pseudohard ve velké vlhkosti.

Na ty rychlé povrchy nemá zatím moc tenis. V Šanghaji bude mít problém dojít do čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
AO je rýchlejšie, ale nijak dramaticky. Ten, kto vie hrat v NY/AO ma vzdy vysoké šance aj vedla.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Kozoroh
Najdou se vyjímky - DelPo je v NY tradičně jednou z hrozeb (když je zdravý), ale AO mu nevyhovuje, častokrát vypadl během 1. týdne. Dalším příkladem je Rafter - po obou triumfech na USO v následujícím roce na AO vyletěl v 3. kole. Není hard jako hard, Thiem se umí na hardu předvést, pokud jsou odskoky míčů dostatečně vysoké na jeho vkus. Když ne, má problém a proti celé škále hráčů je zranitelný.
Reagovat
Pe3k
Nevím no, četl jsem, že Dom nemá nárok, inu místní odborníci...
Gratulace, mám rád oba, fandil jsem Cipiskovi.
Reagovat
Krisboy
Jeden z nejlepších zápasů poslední doby. Chvílema až skoro exhibice, ovšem ve strhujícím tempu a brutální intenzitě. Gratulace oběma!
Reagovat
kada.tom
Gratulace Domovi, titul mu moc přeju, druhý významný turnaj, co vyhrál a druhý na hardu. Antukář zatím letos na hardu velmi slušně :-)

Tento týden může Dom hodnotit velmi pozitivně - vyhrál titul, získal slušné body do žebříčku, kvalifikoval se do TM, porazil silné hráče (Murray, Tsitsipas, Kchachanov) a zvýšil si sebevědomí. Teď na to navázat v Shangaji :-)

I pro Stefanose dobrý titul, přijde mi, že se zase trochu chytil po těch slabších výsledcích. I když dneska si to tedy nechal utýct, no. Ale tak já tu psal už včera, že dneska nebudu nespokojen s vítězem :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist