Thiem si v Pekingu zajistil Turnaj mistrů. O titul se utká s Tsitsipasem

5. 10. 2019, 22:08
Aktuality 4
ATP PEKING - Dominic Thiem v Pekingu udolal po obratu Rusa Karena Chačanova a definitivně si zajistil účast na Turnaji mistrů, na který se kvalifikoval čtvrtý rok po sobě. O čtvrtý letošní a celkově 15. titul si nejvýše nasazený Rakušan zahraje s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, jenž zdolal Němce Alexandera Zvereva.
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem v Pekingu vyhrál první tři zápasy proti Richardu Gasquetovi, Zhizhenu Zhangovi a Andymu Murraymu ve dvou setech, v dnešním semifinále se ale na vítězství nad Karenem Chačanovem pořádně nadřel. 

Šestadvacetiletý Rakušan udolal o tři roky mladšího Rusa 2-6 7-6 7-5, přestože ve druhém setu prohrával 3-5 a ve třetím 1-3.

"Neodehrál jsem dobrý zápas. Stačilo pár míčků a byl jsem z turnaje venku. Ale jsem moc rád, že jsem to v těžkých chvílích nevzdal a nakonec vítězství strhl na svou stranu. Bylo to náročné, ale stálo to za to," komentoval Thiem.

"Byl jsem blízko, ale nedokázal jsem udělat poslední krok. Mrzí mě to, že jsem tedy neukončil čekání na finále," řekl devátý hráč světa Chačanov po svém teprve druhém letošním semifinále, v němž marně usiloval o první finále od loňského triumfu na Masters v Paříži.



Thiemovi dal postup do pátého letošního finále jistotu, že si v listopadu zahraje na Turnaji mistrů v Londýně. Na akci pro osmičku nejlepších tenistů sezony se kvalifikoval čtvrtý rok po sobě.

Na seznamu hvězd pro Turnaj mistrů, jenž začne v londýnské O2 Areně 10. listopadu, doplnil Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala, Rogera Federera a ruského debutanta Daniila Medveděva.

Thiem letos získal tři tituly: v březnu v Indian Wells vyhrál poprvé Masters a triumfoval také na antuce v Barceloně i doma v Kitzbühelu. Na Roland Garros zopakoval finále, v němž ale znovu nestačil na rekordmana Nadala.

Šest týdnů před Turnajem mistrů aktuálně zabírají zbývající tři volná místa Stefanos Tsitsipas, Roberto Bautista a obhájce titulu Alexander Zverev. V těsném závěsu jsou David Goffin, Matteo Berrettini a Kei Nišikori.

V nedělním finále Thiema čeká boj o celkově 15. titul proti Stefanosi Tsitsipasovi, s nímž vede ve vzájemné bilanci 3-2. Jednadvacetiletý Řek dnes porazil 7-6 6-4 Němce Alexandera Zvereva, kterého porazil potřetí v řadě.

Tsitsipas v Pekingu útočí na čtvrtý titul a první z turnaje kategorie ATP 500. Pokud ho získá, připíše si navíc dalších dvě stě bodů v boji o premiérový start na Turnaji mistrů.

• ATP 500 PEKING •
Čína, tv. povrch, 3.666.275 dolarů
sobotní výsledky (05. 10. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Thiem (1-Rak.) - Chačanov (4-Rus.) 2-6 7-6(5) 7-5
Tsitsipas (3-Řec.) - A. Zverev (2-Něm.) 7-6(6) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Neskutečný výměny! Jsou snad na amfetaminech? Domi si dal asi dvojitou dávku...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas se neskutecne zlepsil. Thiem nedela skoro nic špatně, ale nemá nárok
Reagovat
Krisboy
Skvělej tenis. Přestřelky OHBH :)
Reagovat
Krisboy
Pekingská semifinále nabídla nádhernej tenis. Neviděl jsem celé zápasy, necelé půlky obou. Myslím, že o budoucnost tenisu nemusíme mít strach. Řeči o tom, co bude, až skončí Big3, jsou za mě úplně zbytečné. Asi ze současných mladých nebude nikdo tak úspěšný ani takouvou osobností, ale co se týká samotné tenisové kvality, jsem klidný. Jak Dom s Karenem, tak Saša se Stefanem včera předváděli neuvěřitelné výměny, úžasné winnery, skvělé drama.
Semifinálovým složením a předvedenou hrou hodnotím Peking jako jeden z nejlepších letošních turnajů.
Těším se na finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist