The Times: Kvitová musí udržet nervy na uzdě

1. 7. 2011, 12:55
Aktuality 13
V sobotu půjde ve Wimbledonu zřejmě nakonec o to, zda Petra Kvitová udrží nervy na uzdě, až nastoupí na kurt ke svému prvnímu grandslamovému finále. Napsal to dnes list The Times, který stejně jako další britské deníky věnuje české tenistce poměrně velký prostor.
Petra Kvitová (© wimbledon.org)

"Trvá na tom, že není nervózní, že si to užívá a chce v tom pokračovat. Ale ve čtvrtek nastoupila proti hráčce, která je stejně stará a byla poprvé v semifinále grandslamu," napsaly The Times o výhře nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Ve finále Kvitovou čeká čtyřiadvacetiletá Ruska Maria Šarapovová, která Wimbledon už vyhrála v roce 2004.

"Tak zvaná stará dáma mezi semifinalistkami má vyrovnanost bývalé šampionky, která už všechno viděla a čelila každé otázce, na kterou je možné se zeptat," napsal list. "V kontrastu s ní Kvitová, jejíž angličtina je poměrně omezená, tam sedí s rozpuštěnými vlasy a tváří se ohromeně, že by se někdo vůbec mohl zajímat o to, na jaké filmy se dívá nebo jaké byly její emoce, když zlikvidovala svou soupeřku," uvedl.

"Byla to totiž opravdu likvidace. Utkání se protáhlo na tři sety, ale Kvitová stále vypadala jako vítězka a diváci z ní byli nadšení," dodal list k semifinálovému zápasu s Azarenkovou.

"Petra umlčela vřeštění Azarenkové," nadepsal článek o semifinále Daily Mail. "Jedna věc je jistá - díky tomu, že Petra Kvitová postoupila, bude sobotní finále tišší."

Výkřiků, kterými provázejí své údery Azarenková i Šarapovová, si všiml i další bulvární list The Sun. "Nyní Kvitová čelí opravdu velkému rámusu ženského tenisu, Marii Šarapovové," napsal The Sun.

Z křehké krásky Šarapovové je odhodlaná obchodnice
Britské listy se ve sportovních přílohách zaměřují především na semifinálové utkání domácího favorita Andyho Murrayho a mezi ženami přece jen věnují víc místa Šarapovové, která patří mezi největší tenisové celebrity. Avšak i v jejím případě si všímají, že nepředvedla v semifinále bezchybný výkon a zahrála 13 dvojchyb.

The Daily Telegraph píše o "nejisté Šarapovové", zatímco Daily Mail ji uvedl titulkem "Servis není v ceně". "Křehkou krásku, která si podmanila zemi před sedmi lety, už dávno nahradila zcestovalá obchodnice s hrozivým odhodláním a ohromným majetkem. Na tom není samozřejmě nic špatného, ale nepředpokládejte, že se bude situace opakovat a diváci na centrálním kurtu projeví stejnou vřelost," myslí si The Daily Telegraph.

Zájem zahraničních novinářů o Kvitovou vzrostl až po čtvrtfinálovém vítězství na Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, kdy musela poprvé na tiskové konferenci čelit otázkám v angličtině. Když porazila Azarenkovou, byl sál už skoro plný zahraničních korespondentů, kteří se zajímali nejen o zápas a tenis, ale snažili se o ní získat i nějaké osobní informace.

"Tak nám o sobě něco řekněte, Petro. Co děláte, když nehrajete tenis?" ptal se italský novinář. Když Kvitová odpověděla, že je ráda s rodinou, chodí do kina a čte, tak aspoň navrhoval, jestli chodí tančit nebo nakupovat. Když svou odpověď zopakovala, vypáčili z ní novináři aspoň to, že má ráda detektivky.

Osobní informace o Kvitové se snažil přinést i The Daily Telegraph, když napsal o otci české tenistky, že má rád filmy. Ztroskotal ale na záludnostech slovanských jmen a uvedl, že se jmenuje Jiří Kvitová.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
MICHAELHUDY
Azarenka Petře nabijela na ty jeji bomby,to Maria delat nebude takže to bude mit o hodně težší a myslim že Šharapový styl jí nevyhovuje.Takže SHARAPOVA -KVÍTOVÁ 3:6,6:3,8:6 bohužel
Reagovat
frufru77
Právě že styl hekny BUDE Petře vyhovovat a Mařka bude také chybovat. Navíc jak Cibulková, tak Lisická hrály proti ní jak zparalyzované, neodvedly ani 60% svého standardu, takže jasné není nic (... a ty dvojchyby - Kvitová jich taky občas pár vyrobí, ale Mařena je na ně expert).
Reagovat
smazaný uživatel
No to je dobrá otázka. A jak se vůbec otec Petry jmenuje? Kvita? Nebo Kvitový? Kvito?
Reagovat
smazaný uživatel
Kvita
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to myslel, dík! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová kdyby vyhrála tak by se v letošním žebříčku posunula na 2. místo. měla by přes 5000 bodů za letošek.
Reagovat
Jiri
Ono to vypada, ze by se mohla dostat do top3 dlouhodobeho hodnoceni. Minuly rok po WIM vse prohravala, takze pokud si udrzi svuj standart, pravdepodobne se hodne posune. Ale asi uplne nerozumim tem obhajovanym bodum, resp. bodovacimu systemu.
Reagovat
VlS
Jestli umíš anglicky, tak si stáhni na WTA stránkách návod : tady
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/howitworks.pdf

Velmi zjednodušeně - započítává se nejlepších 16 výsledků za plovoucích 12 měsíců, ale má to určitá specifika, je to trochu jiné pro špičku a pro ty za ní. GS a premier turnaje za 1000 bodů jsou povinné, pro nejlepších 20 na konci roku k tomu přibudou 2 z 5 ti premiere five turnajů - i když se hráčka turnaje nezúčastní, tak má do rankingu 0 bodů a nemůže ho nahradit jiným turnajem . Ale to opravdu ve dvou či třech větách nejde. Myslím, že to najddeš i na Wikipedii a dokonce i na český.
Reagovat
petrulinka
Teda složité jak žebřík!!
Reagovat
VlS
Jasně, jak dvoják s háčkem na kýbl :-D
Reagovat
VlS
Ještě upřesnění, není to na měsíce, ale na týdny, prakticky každé pondělí mimo období GS, tam je to pak po GS se vydává nový žebříček. V rankingu na WTA najdeš i podobu PDF, kde je u každé hráčky kolik bodů ji v příslušném týdnu expiruje, kolika bodovou hodnotu má aktuálně 16 zápas a kolik případný 17. zápas, ale tím se fakt musíš trochu prokousat a bez databáze výsledků to doma těžko uděláš, takže orientačně ti odhady budou sedět, ale v detailech pak může být oficiální žebříček jiný (pokud nemáš k ruce tu dokonalou dabázi včetně výsledků ITF turnajů a tak dál. .
Reagovat
Jiri
Diky. Prijde mi to docela slozity:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kedze obe su vyborne na returne a vedia atakovat 2.servis perfektne tak servis samozrejme, ze rozhodne a pokial psych. Kvitova sa nezosype tak v tomto vidim vyhodu na jej strane, kvalitny lavacky servis, aj von z kurtu s rotaciou alebo tvrdy na stred vsetko vie na druhej strane Sarapova, ktora ak bude robit tolko dvojchyb ako proti Lisickej tak to moze zabalit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist