Tenisty roku jsou Serena a Djokovič

18. 12. 2013, 16:17
Aktuality 31
Serena Williamsová a Novak Djokovič obhájili svá prvenství v anketě mezinárodní federace ITF o nejlepšího tenistu roku. Druhý muž světového žebříčku Djokovič opanoval volbu potřetí za sebou, jednička pořadí WTA Williamsová triumfovala celkově počtvrté.
Novak Djokovič a Serena Williamsová

Dvaatřicetiletá Serena Williamsová se vloni stala v anketě nástupkyní Petry Kvitové, předtím získala ocenění v letech 2002 a 2009. Letošní vítězství jí zajistilo 11 turnajových triumfů, mezi nimi i na Roland Garros a US Open, a výborná bilance 78-4.

V mužské kategorii měla ITF mnohem těžší úkol. Rafael Nadal má za sebou skvělou sezonu, v níž vyhrál deset turnajů, stejně jako Serena Williamsová ovládl Paříž a New York a vrátil se na první místo světového žebříčku. V anketě však zvítězil Novak Djokovič, vítěz letošního Australian Open a dalších šest turnajů včetně závěrečného Turnaje mistrů.

"Rafael Nadal slavil pozoruhodný návrat, ale byl to Novak Djokovič, kdo předváděl tak konzistentní výkony na všech grandslamech, v Davis Cupu i Turnaji mistrů, že byl jmenován světovým šampionem," uvedl prezident ITF Francesco Ricci Bitti.

Deblovou dvojicí roku je podesáté v kariéře americké bratrské duo Bob a Mike Bryanovi, mezi ženami také obhájily loňský triumf Italky Sara Erraniová a Roberta Vinciová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
Sonja
8-) (k sežrání)

http://novakdjokovic.com/wp-content/uploads/2013/12/001.jpg
Reagovat
Nola
"ITF nikdo moc vážně nebere narozdíl od ATP" :D
vážne tu už nikto neberie teba, stala sa skutočná tragédia, agresívny cvok, protekčné hovado Novak získal bezvýznamné ocenenie...
vyplač sa, to pomôže, ja, osobne bezvýznamné ocenenie nemám vo zvyku riešiť, vyhnem sa náporu na psychiku....
Reagovat
Rafaeoli25
Za tím, že se občas chová jako agresivní cvok si stojím, jsou to otřesný projevy, ale kde jsem psal, že je protekční hovado to mi teda ukaž..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem fanousek ani jednoho a myslim si, ze to mel treba taky vyhrat Rafa, ale Rafa neni take zrovna svatousek a neni duvod kvuli touto na Novaka vytahovat spinu...
Reagovat
Nola
trebárs ITF má lepšie informácie ako verejnosť to pri udeľovaní ocenenia zavážilo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když tu tak sleduju, jak se hádáte, kdo je větší agresivní cvok apod., tak dost marně hledám nějakého tenistu, který ve vypjaté situaci aspoň občas nevybouchne. Každý má něco a každý někdy neudrží nervy na uzdě. Oba tito pánové jsou vynikající tenisté a oba hrají férově. Myslím, že jsou daleko daleko častěji ozdobou tenisu než jeho hanbou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem fanynkou Djoka a nemám ráda Nadala, jenže se i tak nemůžu zbavit pocitu, že soudruzi někde udělali chybu. Letošním nejlepším hráčem byl zcela bez debat Rafa.
Reagovat
Sonja
:-D Nechápu to zdejší rozčílení...Nadal je světová jednička, což je nejobjektivnější ukazatel toho, že byl letos nejlepší. Přesto v některých natolik hlodají pochyby, že se neštítí ani nadávat samotnému Novakovi, který si tu cenu podle nich asi vyprosil nebo co...je mi tady z toho čím dál víc na blití:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť já Djokovi nenadávám. Je to pořád vynikající tenista, ale i přec averzi, kterou k Nadalovi cítím, musím i já uznat, že byl letos lepším hráčem než Nole.
Reagovat
Sonja
Pardon, napsala jsem to sice v reakci na tebe, ale tebe jsem na mysli neměla.
Reagovat
Rafaeoli25
Ve mně nehlodají pochyby vážená, mně vadí, že jsou Rafovy výsledky mnohými nadále umenšovány a je stavěn do stínu, dříve Rogera, teď Noleho a je šumafuk, že čísla mluví v jeho prospěch, v jeho případě nestačí dva gs a pět Masters, ne, asi by musel vyhrát všechno, aby byl pro některé nejlepší, jo holt na něj jsou zjevně uplatňována jiná měřítka než na ostatní..
Reagovat
Sonja
To, jak se chováš, mluví samo za sebe.
Hlavně se nerozbreč.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, za to ty se chováš zcela korektně a distingovaně, fakt že jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna az se zbavis toho fanatismu tak te nekdo bude brat vazne (a nemluvim jen o komentech k tomuto clanku). Ti nestaci, ze Rafa vyhral Poker turnaj a Spanelskeho sportovce? Jeste budes nadavat na Novaka, ze ho zvolili v nejake vcelku bezvyznamne ankete?!
Reagovat
Sonja
Pro mě je hlavní, že ses v tom mém popisu našel a jako správná potrefená husa se ozval:-)
Kecy jako "ve mně nehlodají pochyby" jsou už pak naprosto zbytečné. Takhle se nechová člověk, který je v klidu, bez pochybností.
Reagovat
Rafaeoli25
S martym nic společnýho nemám, už mě neba to tu neustále opakovat, jinak v klidu jsem, buď bez obav.
Reagovat
Sonja
Naprosto zaslouženě.
IDEMO!
Reagovat
Rafaeoli25
Hm, takže od letoška není rozhodující počet vyhraných gs titulů, Masters a titulů v sezoně celkově, potažmo počet bodů, to je vážně k smíchu, že tenistou roku se stane hráč, který krom výše zmíněného půl roku nic nevyhrál, ještěže ITF nikdo moc vážně nebere narozdíl od ATP, takže si z toho Rafa nic dělat nemusí, skoro každý ví, že nejlepší byl letos on, ať si tuhle anketu strčí někam, důležitá jsou fakta, ne sympatie posuzujících..
Reagovat
Pe3k
Nadalovi asi uškodilo to, že vynechal AO i když byl zcela zdráv a raději si počkal na antuku, kde přece jen nemá takový strach.
Reagovat
Madrileno
Pokud dobre pocitam, 2 vyhrane GS jsou vic nez 1, zracene 1. misto na zebricku vs. ziskane ............proste je to Rafa a hotovo.
Vyhlasujte si co chcete, kazdy kdo sleduje tenis, tam videl Rafu.
Nole je arogantni protekcni chlapec, co se na kurtu chova jako hovado.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to dávno není pravda. Alespoň se chová k protihráčům u sítě, při porážce stejně jako při výhře. Na rozdíl od Nadala, který se tváří příjemně jak h****. Djoko je pan tenista :)
Reagovat
Rafaeoli25
Jdi se bodnout ty trapáku, Rafa se při porážce chová normálně, to spíš ty se radši zamysli nad Nolem, kterej se chová jako agresivní cvok když se mu nedaří, skutečně takhle se chová pan tenista..
Reagovat
Mayo
každý videl kto sa ako správal že (:
Reagovat
smazaný uživatel
Ocenění, které uděluje ITF, se jmenuje Mistr(yně) světa. Tenistu a Tenistku (tedy přesněji Hráče a Hráčku roku) udělují jednotlivé hráčské asociace. Nevím, proč to snad všechna česká média neustále uvádějí blbě..
Reagovat
Nola
to som nečakala, automaticky som priradila na miesto najlepšieho tenistu roku Rafu, že by protekcia? :D
za konzistetné výkony v sezone ne GS si to určite zaslúži, 1 titul, 2 finále, 1 semi, žiadne výpadky v úvodných kolách, iba škoda tých prehraných finále na GS... a taktiež víťazná šnúra na DC
Reagovat
Mayo
je to ich miláčik darmo
Reagovat
Mayo
no cemment
Reagovat
Stan_Borowitz
A pak že je TM nevýznamný turnaj...

Zajímalo by mne, jestli vyhlašovali také zklamání roku - aby si Roger letos taky něco odnesl...
Reagovat
Fandina
TM je hodně důležitý a také Davis Cup. I o tom mluvil prezident ITF.
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi Rafovi spíš hodně ublížilo, jak brzy vypadl na Wimbledonu. Kdyby hrál finále, tak by asi Francesco na Davis Cup zapomněl.
Reagovat
Fandina
ITF Davis cup organizuje, podle mě by na něj nezapomněl, ale naopak ho bere v ceně v úvahu. V článku se to píše jasně. Nole hrál hodně vyrovnaně konzistentně celý rok a na všech GS. Ten první AO vyhrál, dvakrát byl ve finále a jednou myslím semifinále. A vyhrál končné soutěžení, TM. Chybí mu ta jednička, ale paradoxně Nole v době v říjnu, kdy o ní přišel hrál super šňůru bez porážky a od jedničky ho dělí pár bodů. Jestli se nepletu, tak Rafa má cenu za návrat roku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist