Tenistky slavily do noci. A už myslí na Rusko

18. 4. 2011, 16:22
Aktuality 9
Dlouho do noci oslavovaly české tenistky postup do finále Fed Cupu, první v historii samostatné České republiky. Kvarteto Petra Kvitová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Iveta Benešová a Lucie Hradecká porazilo o víkendu v Charleroi Belgii a dnes po příletu do Prahy všechny věřily i ve výhru nad Ruskem.
Český fedcupový tým (© fedcup.com)

"Samozřejmě že pojedeme do Ruska vyhrát," řekla jednička Kvitová, která je letos ve fedcupových dvouhrách neporažená. Finále se hraje za sedm měsíců 5. a 6. listopadu zřejmě v Moskvě a favoritem bude ruský výběr. Ten může mít k dispozici světovou trojku Věru Zvonarevovou nebo bývalou jedničku Marii Šarapovovou.

"Já ale doufám, že jsme ještě neřekli letos poslední slovo a v listopadu v Rusku vyhrajeme. Teď si ale užíváme postup do finále," prohlásil kapitán Petr Pála. Hráčky slíbily, že přivezou pohár, a zpívaly: "My ten Fed Cup stejně vyhrajem!"

Benešová: Lepší to nikdy nebylo
Postup do finále si tým užíval. Po vyhrané čtyřhře se slavilo na dvorci, v šatně a posléze v restauraci La Bruxellaise. "Bylo to náročné," smál se Pála. "Pomalu přicházím o hlas, jak jsme vykřičené," říkala Benešová po druhé hodině ráno ve videu při děkovačce fanouškům českého fedcupového týmu na sociální síti Facebook.

Dále čtěte:

"Euforie po vyhraném deblu byla obrovská, moc jsme si to užily. Ale asi až za pár hodin a dnů nám dojde, jak velký úspěch to je," podotkla Kvitová. "Když jsem viděl hráčky všude na fotkách, tak jsem si říkal, že to je opravdu úspěch. Na holky jsem hrdý, moc mě těšilo, když jsem viděl jejich radost, a i realizační tým je skvělý," dodal Pála.

Nejvíce blahopřání údajně dostal kapitán Pála, jen krátce po finále měl v mobilu 36 textových zpráv. "Druhá byla Iveta," tvrdil Pála. Benešová řekla, že několik z nich bylo překvapivých. "Ale nechám si pro sebe, jaké to byly," usmála se tenistka. "Každá gratulace je pěkná a potěší, ať už je od rodiny, nebo od přátel," poznamenala Kvitová.

Tenistky podle svých slov zažily nejlepší partu. "Byla sranda, lepší to nikdy nebylo," uvedla Benešová, která se do týmu vrátila po dvou letech. "Je vidět, že si to užíváme a navenek neděláme herečky. Bez toho by nešlo hrát," prohlásila Záhlavová-Strýcová.

Stejně jako předloni tenisté budou hrát i tenistky o titul mimo Českou republiku. "Je to z marketingového hlediska nejdražší destinace," řekl Miroslav Černošek, šéf společnosti České sportovní, která pro tenisový svaz soutěže družstev zajišťuje. "Ale už teď děláme vše, aby byl na finále zajištěn co nejlepší servis a byla šance vyhrát," doplnil.

pva, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak vim že marii výkony hlavně při svom podání jsou hrůza ale je to až v listopadu,takže víme prd jak se zvedne...
Reagovat
smazaný uživatel
No, pokud bude hrat Sarapovova, tak by se pres ni daly udelat dva body a pak spolehat na ctyrhru..
Reagovat
smazaný uživatel
ani zvonareva není neporazitelná. tudlevá prohrála i s nějakou slovenkou
Reagovat
VlS
Myslím si, že Rusko dnes nemá neporazitelnou hráčku a kterákoliv dokáže prohrát i s papírovým outsiderem, ale při pohledu na žebříček je jasné, že favoritem náš tým nebude. To může být i určitá výhoda, Rusky budou pod tlakem favorita v domácím prostředí a to může dost svazovat.
Reagovat
smazaný uživatel
ale pokud Maria zahraje svůj standard jako na posledních dvou turnajích, tak si o ní neotře žádná češka ani nos.. a Zvonareva s češkama nemá žádný problém, takže není o čem řeč.. a ikdyby tyto dvě hráčky nenastoupily.. tak Anastazia s Kuzňou by to dokázaly taky... Rusky to vyhrajou..
Reagovat
VlS
No, já si na to počkám.

Tvé "pokud" bude Mária .......... je právě závislé na tom pokud.

Pavlyuchenko má s Petrou H2H 2:2,s Luckou sice vede 3:1, ale vždy to jsou těsné 3 sety.
Poslední zápas Světlany s Luckou byl sice pro Světlanu, ale byly tam 2 tiebreaks, takže žádná jasná záležitost, s Petrou Světlana nehrála. Petra s Věrou 1:2, s Marií 0:1, Lucka s Věrou 0:1, s Marií 1:0

Takže ta prognóza , že Rusky s jistotou vyhrají, i kdyby postavily "béčko" je spíš projevem tvého rusofilského přání, než nějakou analýzou skutečnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Nechtěl jsem se do tématu vměšovat, protože do finále Fed Cupu je strašně daleko, ale na tohle nemohu nereagovat. Pokud Maria zahraje tak, jako v Miami a IW, mohou ji klidně porazit jak Šafářová, tak zejména Kvitová, pokud budou mít dobrou formu. Ono se nedá říci, že by Maria v zápase se Shuai Peng, Wozniackou, Dulgheru nebo Azarenkou zrovna nějak zářila. :-) Ale na tyhle úvahy je jěště brzy. Přidejme k tomu fakt, že Maria obvykle podává před domácím publikem v Moskvě doslova tragické výkony, čehož si jako její fanoušek musíš být vědom. :-)

"Kuznu" mám rád, ale ta nepochybně schopna prohrát s Kvitovou i se Šafářovou. S Pavlju je to zhruba 50:50.
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná pozitivní bilance je Lucka s Marií, kdy se Maria vrátila po zranění a ještě k tomu na antuce a Lucie měla zrovna formu, a jak bylo řečeno, do listopadu je dlouhá doba, může se hodně změnit, ale favoritky jsou Rusky bez debat... :-)
Reagovat
VlS
Ale Peťánku, ty jsi napsal:
"ale pokud Maria zahraje svůj standard jako na posledních dvou turnajích, tak si o ní neotře žádná češka ani nos.. a Zvonareva s češkama nemá žádný problém"

A to je tedy trochu exprtesivní vyjádření prostého faktu, že Rusky budou favoritkami, což nikdo ani nezastírá, ani nepopírá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist