Tenistky odletěly do Belgie. Dočkají se po 23 letech finále Fed Cupu?

11. 4. 2011, 18:34
Aktuality 6
České tenistky dnes odletěly do Belgie, kde chtějí prolomit bariéru, využít nabídnutou šanci a postoupit po dlouhých 23 letech do finále Fed Cupu. Snad se do třetice dočkáme, doufá kapitán týmu Petr Pála, jehož svěřenkyně v posledních dvou letech právě v semifinále vypadly.
Fed Cup

Tým kapitána Petra Pály se v hale v Charleroi utká o nadcházejícím víkendu v semifinále s domácím týmem, který je oslaben o zraněnou druhou hráčku světa Kim Clijstersovou.

Z Prahy přes Brusel do Charleroi zamířilo kvarteto Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová. "Nejhezčí tým světa už jste a bylo by dobrý být i nejlepší tým světa," rozloučil se s nimi tenisový šéf Ivo Kaderka.

Češky jsou potřetí za sebou v semifinále Fed Cupu, ale loni ani předloni do finále nepostoupily. Velkou šanci měly v roce 2009 v Brně proti Američankám, ale ve čtyřhře Květa Peschkeová s Benešovou nevyužily mečbol. Loni jasně prohrály v Itálii.

Teď se pokusí uspět napotřetí. "Snad bude platit, že do třetice všeho dobrého. Oni nemají Clijstersovou, a tak se role favoritů otočily. Věřím, že nám to nevadí a zhostíme se toho dobře a v Belgii vyhrajeme," vyhlásil kapitán Pála. "Nepřemýšlel jsem nad tím, kdy by mohlo být rozhodnuto. Hlavní je, aby to bylo pro nás."

Tenistky se sjely na letiště z různých koutů republiky. Šafářová s Kvitovou z Prostějova, Benešová z Prahy, Záhlavová-Strýcová zůstala po příletu z Marbelly rovněž v české metropoli. "Šance na finále je velká a bylo by krásné se do něj dostat. Už semifinále je ale velký úspěch a udělám vše, abychom vyhrály," řekla Šafářová.

Finále ženské obdoby Davis Cupu hrály české tenistky naposledy v roce 1988 ještě pod hlavičkou Československa, tehdy se z titulu radovaly hvězdy Jana Novotná s Helenou Sukovou. Navázat na ně by pro hráčky bylo velkou poctou. "Určitě, historie je pěkná, ale teď žijeme současností a všechny chceme nakouknout do finále," řekla Kvitová. "Nejdříve ale musíme vyhrát semifinále a pak až se bavme o finále a porovnávejme generace," řekla Záhlavová-Strýcová.

V Charleroi se bude hrát v hale na povrchu decotruf. Hráčky se už připravovaly na antukovou sezonu, ale návrat do haly jim nevadí. "Každý týden si na nějaký povrch zvykáme a jsou rozdíly i mezi jednotlivými antukami," řekla Šafářová.

Pozici jedničky místo Clijstersové zaujme v belgické nominaci Yanina Wickmayerová (23. v žebříčku WTA), druhou singlistkou bude Kirsten Flipkensová, až 103. hráčka světa. "Jsem favority, ale jednoduché to určitě nebude. Musíme bojovat," konstatoval Pála.

V jediném dosavadním vzájemném duelu Belgie v roce 1989 prohrála s tehdejším československým výběrem v prvním kole v Tokiu všechny tři zápasy.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to 50na50 ale tipuju vyhru domácích.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D:D::D vy ste blbci
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se panu Pálovi, ale od včerejška si říkám, že se Kvitová s tím šálkem kolem krku a vlasy staženými čelenkou, dosti odvázala :-)

pzn.: Lucie "Freddy Kruger" Šafářová, dává svým svetříkem Belgičankám jasně najevo, že je odhodlaná se stát jejich noční můrou. Tak ať se Vám to všem holky podaří, držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitku bych hned vzal na koně.... plnokrevná klisnička pro mě, škoda, že je na malé penisy :(
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký a šikovný holky máme. Tak do toho, holky, ať to vyjde!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hmm hned bych si dal říct raff
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist