Tenisté vybrali fotbalem 100 tisíc dolarů. A plánují další zápas

25. 3. 2011, 10:27
Aktuality 1
Sto tisíc dolarů vynesl charitativní fotbalový zápas, který v Miami sehrály tenisové hvězdy s místním klubem Fort Lauderdale Strikers na pomoc Japonsku postiženému přírodní katastrofou. V přepočtu 1,7 milionu korun dostane japonský Červený kříž, a jak uvedl organizátor akce Novak Djokovič, další podobné zápasy budou následovat.
David Ferrer, Feliciano López a Viktor Troicki (© atptennis.com)

V samotném utkání na 2x20 minut tenisté neuspěli, s účastníkem druhé nejvyšší americké ligy prohráli 2:4. Góly výběru tenisových hvězd dali Kypřan Marcos Baghdatis a Brit Andy Murray.

Podle Djokoviče měl jeho tým největší problém domluvit se, kdo kde bude hrát. "Bylo nás deset nebo patnáct a všichni chtěli být v útoku. To byl před zápasem dost velký problém," žertoval druhý hráč světa, který letos na kurtech ještě nenašel přemožitele.

"V šatně se teď bavíme o tom, jak zapracovat na naší hře. Baghdatis si vzal pero a papír a řekl: Dejme tomu nějaký řád. Každopádně musíme potrénovat a najít někoho, kdo bude hrát v obraně. Jinak tam budu jenom já," dodal srbský vtipálek, který chce uspořádat další charitativní zápasy. "Napadlo nás, že bychom v příštích měsících mohli uspořádat další zápas někde v Evropě, možná proti nějakému velkému týmu. Nedokážu ještě říct, kdy a kde to bude, ale uvažujeme nad tím," uvedl Djokovič.

Výběr tenistů prohrál, i když za něj nastoupili hned čtyři tenisté ze země fotbalových mistrů světa Španělé Fernando Verdasco, David Ferrer, Feliciano López a Rafael Nadal. První hráč světa je sice velkým fotbalovým fanouškem, čerstvým čestným členem Realu Madrid a má podíl v Realu Mallorca, ale do základní sestavy se nevešel.

Diváci se nedočkali Švýcara Rogera Federera, jenž se nedávno nechal slyšet, že ve zbytku tenisové kariéry rizikové sporty vypustí. Mezi patnáctkou tenisových hvězd naopak nechyběl nejlepší z japonských hráčů Kei Nišikori, kterého nápad jeho kolegů potěšil.

"Chtěl jsem všem hráčům poděkovat, že takhle pomáhají Japonsku. Jsem na ně velmi hrdý. A byla to zábava," řekl Nišikori.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je škoda, že dnešní zápasy nikde nevysílají. Třeba Dodig - Soderling musí být moc zajímavý zápas, stejně jako Devvarman - Raonic.

V ženách bych se pak docela podíval na Záhlavovou-Strýcovou jak válčí s Agnieszkou, i když zatím to vypadá docela jednoznačně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist