Tenisté v Indii poprvé trénovali, zvykají si na vysokou vlhkost

14. 9. 2015, 14:34
Aktuality 15
První trénink v Dillí mají za sebou čeští tenisté, kteří se o víkendu utkají v baráži o účast ve Světové skupině s domácí Indií. Kurty v komplexu Rádže Kumára Khánny jsou středně rychlé, ale nepříjemné je horko s vysokou vlhkostí vzduchu, na kterou si hráči musejí do zápasu zvyknout.
Radek Štěpánek (© Česká sportovní/Karel Tejkal)

V Indii se připravují Jiří Veselý, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Adam Pavlásek, který nahradil jedničku Tomáše Berdycha, jenž se ze zápasu omluvil.

"Trénovalo se mi dobře prvních čtyřicet minut, pak na mě dolehla trochu cesta a počasí. První den jsme to vzali zlehka, nemáme kam spěchat," řekl šestatřicetiletý Štěpánek, autor vítězných bodů z finále Davis Cupu v letech 2012 a 2013.

"Počasí bude náš největší nepřítel. Je tady velká vlhkost. Kluci dostanou zabrat, nicméně se s tím musí vyrovnat. Ale do pátku budeme stoprocentně připraveni," řekl kapitán Jaroslav Navrátil na facebooku českého týmu.

I Štěpánek potvrdil, že hlavní bude přivyknout místním klimatickým podmínkám. "Zima rozhodně není," vtipkoval. "Jediný, kdo potřebuje šálu na krk, je Veselka," řekl Štěpánek s odkazem na Veselého, jenž si chrání krk, kvůli kterému nedohrál 3. kolo na US Open.

Zázemí v hotelu, který doporučil Berdych po zkušenostech z loňské exhibiční ligy IPTL, je podle Navrátila vynikající. Hrát se bude na tvrdém povrchu Rebound Ace, který je na otevřeném kurtu s hledištěm pro asi pět tisíc lidí. "Povrch je středně rychlý a míče Wilson, které známe, takže s tím není problém," řekl Navrátil.

Češi jsou žebříčkovými favority utkání. Jedničkou do dvouher bude čtyřicátý hráč světa Veselý a dvojkou nejspíše Rosol (85. ve dvouhře ATP). Domácí by proti nim měli v pátek poslat Yuki Bhambriho (125. ) a Somdeva Devvarmana (161.).

pva, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hezký by byl debl Štěpec-Pavlásek.Pak by mohli jít hned zapít Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky Nicole ;-)
Reagovat
slacker
Debl jedine Stepanek-Paez
Reagovat
smazaný uživatel
To asi bude, ale každý bude stát na jiné straně sítě :-)
Reagovat
janek_da
A proč nehraje Paes-Štěpánek?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ideální by bylo, kdyby první den hrál Jirka s Radkem, hlásí bouřky, takže by si Radek i mohl během zápasu odpočinout, sobotu bych obětoval - takže bych tam hodil Lukáše s Adamem. (V tom vedru budou Indové jako doma a stejně by je Štěpánek bez Tomáše neporazil) a aspoň by si během soboty Jirka s Radkem odpočinuli a v neděli bych opět poslal do boje Radka s Jirkou.
Reagovat
tommr
já bych do dvouher postavil Veselýho a Rosola a Radka bych nechal hrát už jen debla. Partnera v deblu mu může dělat kdokoli z těch tří zbývajících a určil by se podle okamžitý situace po pátečních dvouhrách ...
Reagovat
Jan
Taky bych to viděl takhle.
Reagovat
Frick
O tom, jak Štepec vytáhl parádní kšiltku :o)

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156114385815523.1073741841.253559905522&type=3
Reagovat
Frick
Je tam?
Reagovat
Frick
http://poul.blog.idnes.cz/c/328052/Reka-Ganga-matka-zivota-sestra-smrti.html
Reagovat
kohlik
Co to má Radek na tý hlavě :D
Reagovat
kohlik
?
Reagovat
gigin
Pokrývku hlavy, čepicu. Kšilt alá Pumpaři od Zlaté podkovy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá jako strýček Pompo :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist