Tenisté otestují novou týmovou soutěž v Asii. Hrát bude i Berdych

27. 11. 2014, 09:59
Aktuality 180
Propojení současných hvězd a legend v netradičním formátu nabízí nová tenisová soutěž družstev. Asijského podniku nazvaného International Premier Tennis League (IPTL) se zúčastní i česká jednička Tomáš Berdych. Hrát se bude od 28. listopadu do 13. prosince. V pátek se začne v Manile na Filipínách, pak se všichni přesunou do Singapuru, do indického Dillí a na závěr do Dubaje.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Berdych je členem výběru Singapore Slammers, jehož spoluvlastníkem je slavný kriketový hráč Sunil Gavaskar. Partnery českého tenisty v sestavě jsou světová jednička Serena Williamsová z USA, bývalý první hráč žebříčku Andre Agassi, Australané Lleyton Hewitt, Nick Kyrgios a Patrick Rafter či Slovenka Daniela Hantuchová.

"Je to spíš nová zkušenost. Možnost zažít, co to je. Může to být zajímavá konkurence zaběhlému systému," řekl Berdych na Turnaji mistrů v Londýně. "Když se člověk podívá, kdo se k tomu upsal, tak není špatné být toho součástí. V tomhle to je docela prestižní a může to být docela sranda," poznamenal sedmý hráč světa.

Za Manila Maverics nastoupí Brit Andy Murray, Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Ruska Maria Šarapovová, Micromax Indian Aces se opírají o Rogera Federera, Gaëla Monfilse, Anu Ivanovičovou a z veteránů Petea Samprase. "Dres" EA Royals obléknou první hráč světa Srb Novak Djokovič, Dánka Caroline Wozniacká, chorvatský vítěz US Open Marin Čilič a jeho trenér Goran Ivaniševič. Kanaďanka Eugenie Bouchardová svou účast na poslední chvíli kvůli zranění odřekla.

"Je to revoluční tenisový podnik, který vybočuje z tradičních tenisových formátů a přiláká diváky i obchodníky," řekl zakladatel soutěže a bývalý první deblista světa Ind Maheš Bhúpathí, který plánuje do roku 2020 rozšíření až na osm týmů.

Týmy se budou utkávat v mužské a ženské dvouhře, v mužské čtyřhře, mixu a ve dvouhře legend. Hrát se bude na jeden set bez výhod v gamech a s tie-breakem už za stavu 5-5. Zajímavostí je možnost jednou využít zdvojení fiftýnu. Hráč na příjmu zahlásí tzv. "power point", a když ho vyhraje, může třeba z 0-15 rovnou otočit na 30-15.

O vítězi rozhoduje počet získaných gamů, přičemž za nerozhodného stavu nastoupí muži ve dvouhře k "rozstřelu" do sedmi bodů. "Doufám, že si nový formát všichni užijeme," řekla osmnáctinásobná grandslamová vítězka Williamsová.

Prezident mužské ATP Chris Kermode nebere soutěž IPTL jako konkurenci zavedeným turnajům. "Nemám s tím problém. Nemá to nic společného s obchodními zájmy ATP," uvedl. "Je věcí hráčů, co dělají mimo sezonu, i když předtím kritizují nabitý program turnajů a pak létají přes půl zeměkoule na exhibice," řekl Kermode.

ČTK

Komentáře

180
Přidat komentář
gigin
http://tn.nova.cz/sport/blogy/vojtech-bidrmantenisova-exhibicni-liga-iptl-kdyz-jde-jen-a-pouze-o-penize.html
Reagovat
smazaný uživatel
Že by závist? :D Já myslím, že je to jejich věc, kde a proč budou hrát. Srovnání IPTL a Fed Cupu/Davis Cupu mi připadá úplně zcestné, protože ty soutěže jsou naprosto odlišné. V IPTL se hraje jenom na jeden set, není tam prakticky žádný tlak a pro účastníky je to hlavně zábava. Navíc si myslím, že to není vůbec špatná příprava před novou sezonou, když si někdo zahraje v podstatě tréninkový set proti kvalitnímu soupeři...

BTW: Řekl bych, že kdyby chtěli na Nově přidat Vojtovi 100 tisíc, tak by taky neodmítl... :)
Reagovat
PetaM
Jasně, však je to jejich věc, ale kdo má na konci sezóny poslouchat kecy, jak je sezóna strašně dlouhá, jak TM nemůžou odehrát, protože jsou unavení a pak jeden zápas trvá 30 minut. Sorry, ale dost trapárna. Na konci sezóny jsou všichni strááááááášně unavení, ale klidně můžou v přestávce, kterou by měli využít k regeneraci, hrát dále? Sorry, ale buď ať drží hubu a nelžou, že jsou unavení a nebo ať to nehrajou.
Reagovat
blixa
Co to meleš, dyk tohle je vyložený relax !
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak Turnaj mistryň skončil před více než měsícem (26. října), takže to je asi dostatečná doba na regeneraci... Tvoje (a Vojtovo) rozhořčení asi spíš směřuje na muže, což já nedokážu tak úplně posoudit, protože mužský tenis nesleduju. Tam skončil TM před 14 dny, ale ze zúčastněných v ITPL tam hráli jenom Berdych a Murray. Djokovic a Federer (který hrál potom ještě Davis Cup) začnou v IPTL až později. Tak nevím, jestli právě někdo z nich si stěžoval na únavu (akorát Federer měl potíže se zraněním)... V každém případě, zápasy v IPTL vážně nejsou nic moc namáhavého.
Reagovat
a.magerova
Mě by i docela zajímalo, jestli hráči dostávaj "reprízovné" čili prachy za to, že se jejich dávno odehraný zápas reprízuje v televizi.... protože srovnám-li to s našimi herci, kteří furt kňučí, jak málo mají peněz a pak se dozvím, že vdova po Petru Haničincovi si za reprízu seriálu Dobrá Voda nechala opravit domek.... a to ani nemluvím o zpěvácích :-/
Tenis je práce, tak je jasné, že zde hrají peníze hlavní roli, navíc tvrdá dřina od 5 let dítěte, tak pokud se někdo za těch 20 a více let makačky dopracuje k tomu, že mu chtěj dát milióny za účast v nějakém cirkuse, tak by byl hloupý, kdyby TO nevzal. Jo a že tenisti remcaj?! No a kdo občas v práci nebo na svou práci neremcá a nesnaží se o vyjednání lepších pracovních podmínek?!
Reagovat
VlS
Napsala jsi mi to z duše, dík.
Reagovat
a.magerova
Není zač, zbytek bychom mohli doprobrat u Tebe v kabinetě ;-)
Reagovat
slacker
smajchkabinete
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktuality.sk/c/178372/sezonu-otvori-zapas-murray-monfils/

Štartovné zostáva tajomstvom :)
Reagovat
sprchon
http://live.drakulastream.eu/static/popups/257218872367680.html
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se dívá tomasinho. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapova a štvorhra? :D :)
Finally :D
Reagovat
sprchon
Škoda, že to Kiki nedotáhla, měla dva mečboly...
Reagovat
smazaný uživatel
Do stavu 5:2 hrála Kiki dobře. Potom se začala trochu vyhazovat a Masha zabojovala, jak je u ní zvykem. :) Pro Mashu je zápas na jeden set docela těžký, protože ona občas začíná hrát až od druhého. :D Jinak mě celkem zaujalo, co všechno je možné v IPTL. "Power Point" (jeden fiftýn za cenu dvou), "shootout" (tie-break hraný na čas), time-out přímo na kurtu, prasátka z podání, klakson při překročení časového limitu atd. :D Tak ale má to být zábava pro lidi, což si myslím, že tenhle formát splňuje. :)
Reagovat
sprchon
Jo, ale na pravidlech WTA bych nic neměnil... Maximálně to prase při podání bych povolil. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To se mi právě moc nelíbí. :D Ale překvapilo mě v zápase Masha - Kiki, že se na to holky naučily celkem rychle reagovat...
Reagovat
sprchon
Právě... Myslím si, že by to bylo pestřejší. Ale je mi to jedno. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohu uvěřit, že jsem to zmeškal! :-/ :D
Reagovat
smazaný uživatel
Řeknu ti, že takhle si Masha už asi dlouho neprocvičila voleje. :D Ze začátku bylo vidět, že Kiki a Nenad jsou v mixu daleko zkušenější než Masha a Andy. Ty hlavně srážely dvojchyby, protože Masha ji dala za stavu 1:1 a 40-40 (hraje se "no-ad") a Andy za stavu 1:3 a 0-30, když si jejich tým vzal "Power Point" (to se počítá jako dva fiftýny). Prohrávali už 1:5, pak ale zabojovali. Měli taky trochu štěstí, že za stavu 2:5 a 40-40 se asi Nenad dotkl sítě a díky tomu získali brejk při podání Kiki. Nakonec snížili ještě na 4:5, ale pak to Nenad doservíroval... No ale byla to sranda. :D U každého týmu jsou vždycky všichni hráči na lavičce a Masha tam byla nejvíc v kontaktu s Kirsten Flipkens. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dík, vůbec o tom nemám ponětí, tak jsem nekoukal. U takovýchto exhibicí postrádám to napětí.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale kde jinde uvidíš svého oblíbeného tenistu a oblíbenou tenistku hrát spolu mix... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo no :-) Mám teď toho ale hrozně moc.
Reagovat
smazaný uživatel
myslite , si že dokaže Serena ešte aspon raz vyhrať Wimbledon?

prave som dopozeral highlights Serena vs Sabine na WImbledone'13 a napadla ma tato otazka.
Reagovat
blixa
Jedině kdyby nedejbože byla Petra zraněná nebo nemocná.
Reagovat
Fandina
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
tiež si myslím. Petra hraje v dnešnej dobe na trave rychlejší tenis ako Serena.
Reagovat
Roger_Federer
To usuzujes podle ceho?
Reagovat
smazaný uživatel
podla toho ako som sledoval minuločorný a tohtoročny Wimbledon
Reagovat
blixa
Kouknu a vidim ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Petra nevypadne v prvních kolech, tak šanci má. Ale s ní je to věčná sázka do loterie. :)
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak :D S Petrou nikdy človek nevie. Ale dufam, že sa čoskoro presadí aj na inych GS :)
na USO to bude ťažké ale na prvych dvoch šancu ma :)
Reagovat
smazaný uživatel
AO bude její, pokud tedy nechytne do první kola Kumkhum. :D
Reagovat
smazaný uživatel
tu prehru som strašne dlho nevedel pochopiť, a vlastne ani teraz nechapem ako ju mohla poraziť takato hračka. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ten zápas naštěstí neviděla, takže žiju v iluzi, že Kumkhum měla životní den, všechno jí tam padalo apod. Realitu radši ani znát nechci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
tiež som ten zapas nevidel a som tiež rad. :D ale neviem či si mam pozrieť highlights alebo nie :D
Reagovat
Roger_Federer
AO?..pri tech teplotach a astmatu, povrchu je nejmene pravdepodobne.
Reagovat
smazaný uživatel
AO ? ako to , že tam dala SF? skor si myslím , že na USO by mohol byť problem presadiť sa.
Reagovat
Roger_Federer
To semifinale tam dala 1x, v roce 2012, dojizdela na vytezne vlne z 2011 a HC.cap.2013,14.Tam mela dva desive kolapsy v prvnich kolech..a pokazde si stezovala na vedro a dychani.
Reagovat
smazaný uživatel
ale dala tam SF, na USO nedala ani SF ani len QF a po vypadnutí v prvych kolach sa tiež sťažuje na dychanie, takže si myslím, že väčšiu šancu na uspech ma na AO ako na USO, kedže sa jej na AO podarilo prejsť 'aspon' do SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejméně pravděpodobné je, že vyhraje USO. Upřímně nevevěřím tomu, že by USO někdy vyhrála. Největší šanci na další GS má samozřejmě ve Wimbledonu, tam je schopná porazit kohokoli, pak na AO a při shodě okolností i na FO.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda , že tento rok na FO prehrala ten zapas so Svetlanou :O ktovie kam by to dotiahla :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Petra vyhraje každý rok wimbl, mně to úplně stačí. Tomu se říká fanouškovská skromnost. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD to by tiež nebolo zle :D
ale osobne chcem aby sa presadila aj na ostatnych GS :)
takisto aj Vika , chcem aby sa presadila aj na inych GS ako je AO
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ale náročnej, vzpomeň si na loňský rok, kdy naše zoufalství nebralo konce, kdo čekal, že letos bude mít wimbl? Skoro nikdo. Takže já už postupuju malými krůčky a okolo Petry tiše našlapuju, aby se zase něco nepo..... :D
Reagovat
smazaný uživatel
verím, že tohtoročné víťazstvo na Wimbledone ju nakopne a bude hrať konzistentne . :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je jedno co nebo kdo ji nakopne, hlavně ať je to pořádně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne žiadnych Štepánkov a bude dobrá sezóna :D
Reagovat
sprchon
Náhodou zrovna ve Wimbledonu hrál Štěpánek dost dobrej zápas proti Djokovičovi... Pěkně ho potrápil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To hej..
Ale Petre už žiadnych Stepankov :D
Reagovat
sprchon
Petra bude v pohodě. ;) Spíš bych teď měl menší obavy o Lucku. Na dotaz divákům odpověděla, že má ráda, když je chlap sportovec a trochu gentleman. A někdo jí tam psal k věci "Pozor na Radka v Austrálii". :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa už nič neprekvapí :D
Ale hlavne budem celý rok sledovať Vaidiš a Schmiedlovky. Nech sa derú hore..
Reagovat
blixa
Ty si neslyšel ten drb, že Vika končí s tenisem a otevírá si řetětec obchodů s outdoorem ? Baťohy, baťůžky a tak ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=414171834828
Reagovat
blixa
Já věděl že neodoláš ... :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
že mu na to skáčeš :D:D
Reagovat
blixa
Monty nikdy nezklame ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
no ty taky ne :D
Reagovat
blixa
No dyk, sranda muší bejt ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že tenhle obrázek začnu používat až od nového roku, ale jelikož si blixa skoro denně neodpustí nějakou narážku na Viku, tak jsem to otestoval hned. :D Tohle budu používat častěji. Je to mnohem lepší než nějaké hádky o ničem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je to rychlejší, výstižnější a nebude to zasahovat na druhou obrazovku při velkém množství komentů :D Ušetříš si nervy, prsty a klávesnici, takže dávám like :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jo. :) Nehádám se, ale zároveň ten dotyčný ví, co si o něm myslím. :D A to není všechno. Pak mám ještě tenhle obrázek (a přemýšlím o dalších)... :)
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=6141718486111
Reagovat
blixa
Tssssssss, jaký narážky, a ještě denně jo ? :D Člověk už ani nemůže napsat zaslechnutej drb :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám energii teď hledat tvoje příspěvky o Vice. Každopádně tady pár lidí v posledních dnech napsalo, že v příští sezoně očekávají návrat Viky do Top 10. Ty na to pravidelně odpovídáš, že "ještě neshodila baťůžek"... Ani jednou jsem na to nezareagoval, tak jsem to udělal teď.
Reagovat
blixa
Nonono, se nepofini, to bylo asi jednou, maximálně dvakrát .. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Viku mam rad :D veľmi :D ale vždy ked napišeš že ešte neodložila svoj 'baťužek' alebo niečo na ten zmysel , tak sa strašne smejem :D :D
Reagovat
blixa
No ty jo, ale Monty nám zase nějak ztrácí humor :D A to ho přitom popichuju vyloženě jemně a něžně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
blixa , ty komu fandíš? :) :D
Reagovat
slacker
Urcite Petre
Reagovat
smazaný uživatel
Sám sobě :D
Reagovat
blixa
Své nejoblíbenější čarodějnici kterou je ... chvilka napětí ... Lunej !!! ;-)
Reagovat
blixa
Ty nevíš ?? Dyk to tu pořád omílám ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pořád to tu omílá, že mně :D a vůbec, blixo, asi jsi mě urazil ne? Sakra musím popřemýšlet.. :)
Reagovat
blixa
No toto ??!!! S blbcem ??!!!! Tak nevím, nemám se urazit ? :D :D
No komu fandím .. Češkám, všem ;-) Petře a Lucce zejména, pak Aničce, Garbine, Caro, Andrejce Petkovic, a tak, všechno na sebe zase nevykecám ;-)
Reagovat
blixa
Ha, to patřilo o kousek níže pro POJD
Reagovat
smazaný uživatel
už si to budem pamätať , blixa :D
Reagovat
blixa
Jen aby !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD fakt neviem , mýlim si ťa s blbcom :D :D
neviem , Petre? Simone? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Blixa a blbec? Fakt nevím... :D:D:D
Reagovat
blixa
No jooo, ty aby sis nepřisadila !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
já si to myslím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dufajme, že Wimbledon '15 :D predsa už vela času nema.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon ešte dá.
Stačí zhodiť 2 kila tuku a bude ako znovuzrodená ;)
Reagovat
smazaný uživatel
chcelo by to aby podavala ako v roku 2012 :D vtedy to bola fakt pecka a s takym podanim by to bolo o niečo ľahšie :D
Reagovat
smazaný uživatel
2012 som ju nesledoval, ale tak jej ide servis vždy poväčšinu sezóny.

Akurát tento rok ten kolaps a 4 dvojchyby v geme bol unikát :)
Reagovat
smazaný uživatel
kedy urobila 4 dvojchyby? :O v geme
Reagovat
smazaný uživatel
http://m.youtube.com/watch?v=kZeAQRhb66U
Reagovat
smazaný uživatel
no jasne. kokos. prečo ma to nenapadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial si chcel polozit otazku s otvoreným koncom, mal si sa radsej spytat..Myslite, že Serena vyhrá Wimbledon ešte viac ako jedenkrát?..
Reagovat
Kozoroh
Neměli bychom zapomínat na to, že Sereně je 33. Letošní rok ukázal, že se u ní zhoršil pohyb po kurtu, což bylo krásně vidět v zápase s Cornetovou.
Krom toho prvenství nejstarší wimbledonské šampionky ve dvouhře drží (v rámci profesionální éry) Martina Navrátilová, které v roce '90 bylo 33 let a 9 měsíců. Serena by tento rekord předčila o měsíc. A ať si nelžeme do kapsy, Martina byla lepší travařkou než Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak , Martina bola na trave lepšia ako je teraz Serena.
Ale Seeree by mohla v roku 2015 aspon ešte raz vyhrať Wimbledon. Celkovo si myslím, že rok 2015 bude hrať Serena vyrovnanejšie ako hrala tento rok.
Síce bude o niečo staršia ale určite sa po tohtoročnych chybach/skratoch na GS buduci rok pripraví aby predišla vypadnutie v prvych kolach.
Reagovat
Kozoroh
Sezóna 2014 je za námi. A jak to tak pokaždé bývá, tak se za uplynulou sezónou ohlížime. Porovnáváme nejlepší soupeření, statistiky, zápasy, finále atd.
Před nedávnem jsem na TP vyhlásil o nejlepší rivalitu. Zvítězilo soupeření Murray-Robredo.
Nyní se Vás ptám na nejlepší granslamový zápas roku. Je jím finále Wimbledonu Djokovič-Federer? Čtvrtfinálový střet AO Djokovič-Wawrinka, o kterém se později ukázalo, že se jednalo o předčasné finále? Zápasy Nishikoriho na US Open proti Raoničovi, Wawrinkovi, Djokovičovi? Famózní obrat Federera proti Monfilsovi na US Open? Nebo ještě famoznější comeback Kyrgiose proti Gasquetovi ve Wimbledonu, kdy mladý a nadějný Australan porazil frantíka z 10 mečbolů? Hlasujte a diskutujte! :))
PS - můj hlas patří Nolemu a Féďovi za wimbledonské finále. Byl to střet oplývající vysokou úrovní, kterou předváděli oba protagonisté.
Reagovat
Alois_Mlok
Pro mě asi zápas Federer-Wawrinka na turnaji mistrů. Ten měl všechno - vysokou kvalitu hry, dramatické vyvrcholení v tie-breaku, odvrácené matchpointy... Wimbledonské finále se mně osobně zase tak moc nelíbilo, nebýt kolapsu Djokoviče ve 4. setu, tak to byl celkem obyčejný čtyřsetový zápas s průměrným výkonem Federera, který se mohl opírat jen o servis, ale v mezihře to byla dost bída. Je fakt že ta koncovka to pak trochu vynahradila.
Reagovat
Denis92
Nasiel som na YT jeden kanal kde je dost celych aj starsich velkych zapasov na pozretie. Tak kto by mal zaujem..

http://www.youtube.com/channel/UCz24oRd4UNtrqC46rkd7alg/videos
Reagovat
Fandina
Berďa s Nickem mají mečbol a Monfiels ss Bopannou si vybrali tajmaut, to jsou věci.
Reagovat
Fandina
Super Berďa s Nickem vyhráli 6:2. To byla rychlovka!!!
Reagovat
Fandina
A nakonec ta jejich výhra byla jediná pro celé Slammers. Aces je porazilo.
Reagovat
Fandina
Berďa s Kyrgiosev ve čtyřhře proti Bopanna Monfiels zatím 3:1 super. A atmosféra na kurtu je super. Všichni sedí spolu na místě hráčů a vzájemně se baví, jako při DC nehrající kapitán s nimi. Jsou tam všichni.
Berďo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak má Tomáš čepiči jako nosí Tommy tak vypadá jak klučík :D
Reagovat
smazaný uživatel
Anča se rozcvičuje a Kyrgios ty růžový boty, to je něco teda :D:D
Reagovat
SwissMaestro
Tak Berdyč asi nič :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co ta poznámka má znamenat? :) dneska se juknu na Marina, už jsem ho dlouho neviděla, doufám, že zapomene, že nějaké TM vůbec hrál :D
Reagovat
SwissMaestro
Zápas je zrušen. Monfils hraje s Hewittem místo Tomáše
Reagovat
smazaný uživatel
aha, díky, já to nesleduju, jen jsem teď náhodou jukla na stream, že se hraje, tak se na něco podívám.
Reagovat
tedi
Hraje ctyrhru.
Reagovat
SwissMaestro
Ahaaaaaaaa! :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
asi se juknu na Gorana, toho když jsem viděla naposledy hrát, tak jsem ještě měla o životě spoustu iluzí :D:D
Reagovat
Fandina
Na Gorana si také pamatuji jak hrál. Bylo to super a vždycky se mi líbil. Ale já také zažila dobu Borga, to bylo krásné období, když kraloval a pak Wilandera, také super. Samozřejmě Ivana a když vyhrál Kodeš Wimbledon, tak jsem to také sledovala. Nádhera!!!
Reagovat
Fandina
Co se týká Gorana, tak když jsem byla letos ve Wimbledonu, tak mám dojem, že se tam také nabízela možnost se s ním setkat a možná i zahrát u jednoho kurtu, který byl komerční. Byl tam na kurtu a bavil se tam s nějakými fanoušky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zažila dobu všech, Borg, Lendl, Edberg, Kodeš, Hřebec, Šmíd, McEnroe atd, jen jsem v té době byla malá a tenis jsem vnímala jinak, protože jsem tomu až tak nerozuměla, teda ne že by to teď bylo lepší :D:D ale mnohem víc si to užívám a hlavně tenkrát nebyla vůbec možnost vidět tolik zápasů, co teď. škoda.
Reagovat
Fandina
Já fandila tenisu odmalička. Od Kodeše nahoru pořád. A také jsem chodila na něj. Když se hrála pohár Federace u nás, na nově postavené Štvanici a hrála tady Martina s Evrt a Shriverovou proti naší Haně Mandlíkové s Helenou Sukovou. Tenkrát to byl i trochu politický protest proti zřízení v souvislostí s Martinou Navrátilovou. Ale tenisově to byl úžasný zážitek. A na tenis jsem potom chodila fandit různě, je to můj velký koníček.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takové zážitky nemám, já viděla v telce to, co dávali, tzn. DC plus občas různé zápasy, ale žádná sláva. O tom protestu vím, to bylo jak tenkrát české publikum fandilo víc "cizí" Martině než Hance? Četla jsem, že to Hanku tenkrát dost vzalo, no já se ani nedivím, když hrála za naše barvy a domácí byli proti ní. Tak sis dost užila. :)
Reagovat
Fandina
Ano fandilo se Martině. Každý jí přál. A vůbec nevadilo, že hraje za USA. Ale Hance a Heleně se také fandilo. Ale Američanky hrály líp. Zážitek to byl obrovský, nádhera.
Reagovat
smazaný uživatel
To věřím, vůbec v té doby byly zápasy hodně emotivní, i co se týče hokeje, lidi neměli tolik zábavy co teď, takže sportovní dění brali jako velký relax a zároveň i jako vyjádření svých vlastních pocitů, které v té době měli. Hokejové zápasy ČSSR a SSSR byly vždy o emoci jako prase :D
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě. SSSR jsme chtěli vždycky porazit. Na hokeji jsem také někdy byla, ale jen výjmečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, že v té době se to fandění nějak prožívalo víc, se mi zdá, ale možná je to tím, že jsem to vnímala coby holka a viděla to jinýma očima vzhledem ke svému věku. Tak vidíš, já si svůj tenisový sen splnila vloni, byla jsem poprvé naživo na tenise a zkoušela ho hrát. Takže sice později, ale přece. A je to super. :)
Reagovat
Fandina
Já tenis hrála vždycky jen rekreačně. S rodinou, kamarády. Nikdy jsem neměla trenéra, na rozdíl od golfu, který jsem hrála i soutěžně. Ale tenis jsem sledovala, fandila mu odedávna. A také na něj chodila.
Reagovat
smazaný uživatel
já nehrála nic, tak to musím všechno dohnat :D:D
Reagovat
Fandina
Já zase vyzkoušela všechno ... úsměv
Reagovat
George_Renel
Když jsme u těch veteránů, přidal bych Jirku Javorského. Jeho smeč z výskoku neměl obdobu.
Reagovat
panzer.dragon
fedex 100 a stan 95 v double rankingu, olé

http://www.atpworldtour.com/rankings/doubles.aspx
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
já to říkala, že jsou skvělí :))
Reagovat
Padme
ptákovina... Nečetla jsem komenty níže, ale taky nechápu, proč radši neodpočívají... :-o
Reagovat
smazaný uživatel
protože Rogera není nikdy dost, už se vyspal z daviscupové kocoviny a hurá zase dělat nám radost :))
Reagovat
Padme
by mě zajímalo, kolik zlata jim nabídli :D
Reagovat
smazaný uživatel
mám se ho zeptat? zrovna jsme byli na společné dovolené ve čtyřech, na jeho ostrově a bez dětí :DDD
Reagovat
a.magerova
Roger nahradil v týmu Rafu, a tomu prý nabídli milión dolarů za zápas, takže Roger asi totéž ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger mi říkal, že si ho cení víc než Rafana, přece to není žádnej náhradník ;))
Reagovat
Padme
To jako fakt??? :-o :D
Reagovat
gigin
Ernie:

https://vine.co/v/OMBw16iBw1t

No a já - přítelkyně odjela tak valíme se synkem:

https://vine.co/v/OMBw16iBw1t
Reagovat
gigin
Ernests včera sorry :DDD

https://www.facebook.com/physionovotny/photos/a.226189294153291.41342.213602632078624/595911210514429/?type=1&relevant_count=1
Reagovat
smazaný uživatel
TenisovýSvet.sk - Poznáme víťazov prvého ročníka Ligy šampiónov! http://www.tenisovysvet.sk/clanok/6236/pozname-vitazov-prveho-rocnika-ligy-sampionov
Reagovat
Stan_Borowitz
dobrá fotka. Něco mezi Jamesem Bondem (nemyslím Craiga), Davidem Backhamem a Neem z Matrixu.
Reagovat
smazaný uživatel
šmrncnutý trochou Johnnyho Brava
Reagovat
Frick
Myslíš Rogera?
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/11/27/proc.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Murray pátý :O
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako něco extraliga u nás? Protože co vím, BerĎa extraligu hrál za nás..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych teď bude hrát za Singapur. Od příštího roku prý i DC.
Reagovat
smazaný uživatel
vtipálku.
Reagovat
Fandina
Podle mě je to něco jako extraliga, která se hraje u nás. Také jsou to smíšená družstva, která hrají za jednotlivé kluby a také za ně hrají třeba i zahraniční hráči.
Reagovat
Fandina
I když toto je v obsazení opravdu jiné, jedná se o celosvětové tenisové špičky, současné i minulé. Takže je to spíš zaměřené na jejich představení.
Reagovat
slacker
Melo by se to brat stejne jako sluzba v cizi armade nebo pro cizi tajnou sluzbu. Zrada
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.aktuality.sk/c/178503/martin-klizan-nadala-som-zdolal-so-zlomenou-raketou/?nomobile=1

Ešte nalomenú by som uveril ale zlomenú? A preto ho ako človeka nemusim.
Asi má pravdu, že keď bol mladý bol hlúpy./ale prečo píše v minulom čase?/
A ešte tam chýba, zdolal som Nadala so zápalom slepaka.. Tuším, že o týždeň nato vyšlo najavo, že má slepaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Však to je výbornej rozhovor, tu zlomenou raketu vysvětlil dobře, nevidím problém.. celkově to bylo zajímavý čtení, já jsem rád za každý interview s upřímnými odpovědmi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"Môj súper v prvom kole Stefan Kozlov bol taký slabý, že som vedel, že s ním nemôžem prehrať." víc Kližana! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Keby o vás raz mali natočiť film, ktorého herca by ste si vybrali, aby vás stvárnil?
"To viem úplne presne. Bol by to jeden z dvoch akčných hrdinov - Jason Statham alebo Dwayne Johnson, ktorý vystupuje aj pod umeleckým pseudonymom The Rock"

Pravdepodobne ten rozhovor dával nejakej žabe v bare o 2:26 am hod. :)
Reagovat
blixa
Já bych váhal mezi Tomem Waitsem, Iggy Popem a Johnny Deppem :D
Reagovat
smazaný uživatel
????
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, a je jich víc, kteří umí říkat i něco jiného než naučené fráze:

http://sport.aktuality.sk/c/178581/rumun-mozno-odhalil-najvacsi-tenisovy-skandal-v-historii/
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mám zlomené dve a nedá sa s nimi odohrať nič, lebo sú zlomené. Potom mám nalomenú alebo prasknutú, ktorú mám ako poslednú záchranu keď mi odídu výplety. S tou sa ešte dá hrať.
Preto si myslím, že tam má iba nejakú prasklinku. Ale je to iba moj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdá se mi to... jsem zvědavej, v jakým se to ponese duchu.. jestli taková pinkačka a srandičky, nebo pojedou na max.. hodně udělá atmoška, ale já prostě zápas na 1 vítězný set vážně brát nemůžu...
Reagovat
Kozoroh
http://sport.idnes.cz/jan-kodes-po-transplantaci-tenis-doy-/tenis.aspx?c=A141015_000405_tenis_ten

"Neustálé přemlouvání hráčů k reprezentaci či věčné připomínky k Davis Cupu, aby se vůbec nehrál nebo aby se konal třeba jen jednou za dva roky, je nedůstojné. Až nechutně urážející je to vůči této slavné soutěži, která tenis společně s grandslamy vynesla do dnešních výšin.

Na exhibice za prachy slyší všichni. Jinak jsou unavení z ?náročných? týdenních ATP turnajů a Davis Cup jim překáží. Když je DC tak psychicky náročný, proč ITF dovolila fanouškům všechny ty instrumenty? Ty bubny, píšťaly či řehtačky, které hráče ještě více stresují a kvůli nimž si diváci musí dávat špunty do uší?"

Šarapovová - svou zemi nereprezentuje, ale do asijské ligy se hrne ostošest! To samé se dá říct i o Sereně.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Veľa hráčov ide na DC alebo FC iba kvôli olympiáde..
Reagovat
Alois_Mlok
Nenapsal bych to líp.
Reagovat
Fandina
Jsem na to zvědavá a na SuperTennisu to budou dávat, tak se určitě podívám. Těším se.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Digi Sport 1
Reagovat
smazaný uživatel
Pořad že je dlouhá sezona, jak je vidět vše je o penězich. Najednou nepotřebujou odpočinek.
Reagovat
tommr
přesně tak. Všichni brečí jak je sezóna dlouhá a náročná a pak stačí zatřepat plným měšcem a místo odpočinku a přípravy ze sebe dělají tajtrlíky někde v Asii ...
Reagovat
Fandina
Něco jiného je hrát exibice a něco jiného ostrou soutěž v roce. Takže zbrojení proti délce sezony s tím nemusí souviset. Ostatně i exibice s ostatními špičkovými hráči může mít něco do sebe a přinést zkušenosti do další hry pro každého konkrétního tenistu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky bych to viděl spíše jako dobře placený trénink.
Reagovat
tommr
tady ale nejde jen o zápasový zatížení, ale i o časově i fyzicky náročný cestování a o výpadky v přípravě ...
Reagovat
Fandina
To je samozřejmě na každém, jak to pojme. Jestli si zajistí tam, kde hraje exibici také trénování, jako kdyby byl třeba doma, tak to nemusí mít žádnou stresující stránku. A navíc, tady jde o exibici, nemusí se stresovat, že musí vyhrát. Hraje pro zábavu a zkušenost. Když to někdo chce spojit i s intenzivním tréninkem, tak vždycky cestu najde.
Reagovat
Stan_Borowitz
Navíc na cestování jsou zvyklí. Cestujou celý život. Pro ně je možná větší zátěž zůstávat delší dobu na jednom místě...
Reagovat
VlS
Trochu zapomínáme na drobnost, že jde o lidi, kteří si tenisem vydělávají peníze. Proč by proboha neměli slyšet na lukrativní nabídku? Oni nehrají primárně pro reprezentaci, ale pro peníze. Zcela je chápu.
Reagovat
rod_laver
Přesně tak.
Reagovat
Fandina
Oni primárně reprezentují i tady na exibicích. Vždycky si člověk vybaví dotyčného, jak se jmenuje a pak i odkud je. Každý od někud je. Nejde jen o reprezentaci při DC nebo OH. V podstatě reprezentují pořád.
Reagovat
Stan_Borowitz
A to je taky pravda...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to je taková samozřejmost, že mi připadlo zbytečné se o tom vůbec zmiňovat :-)
Reagovat
VlS
Stane, mě jen fascinuje, jak vždycky víme, jak by nás měl někdo reprezentovat víc a líp, jen furt čekám, kdy někdo plácne na stůl deset tisíc a řekne přidejte taky všichni desítku, ať jim za to můžeme zaplatit. Když to uděláme, tak lehce zjistíme, že pičet vlastenců se zájmem o reprezentaci limituje k nule. Já vím, ty to klidně cvakneš i za celej tenis portál, tak si odpustíš jednu milenku a bude, ale proč by jsi to dělal. Každej, kdo pi běkom něco chce, by si to měl zaplatit:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, ale znáš to, spousta lidí to prostě vidí jinak. Jsi přece pamětník, také jsi jistě vystudoval ?za dělnické peníze?, že... :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Haha, TenisPortal nezná české uvozovky ?...? a tvrdě trvá na používání značky pro palce "..."
Reagovat
slacker
a takhle to delaji v singaporu? skladaji se?
Reagovat
VlS
Jasně, tam se složili
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, to jsi na omylu. Stan by si nemusel odpoustet ani tu jednu milenku. A vůbec nechápu, proc na TP, tahas osobní věci. Že by závist? Promiň, takhle tvoje vyzněla.
Reagovat
smazaný uživatel
*reakce vyznela
Reagovat
VlS
Asi jsi nepichopila poslání, na rozdíl od Stana, ten to pochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist