Tenisté na novou sezonu "posilují", mění trenéry

1. 12. 2008, 14:40
Aktuality 1
Francouz Nicolas Mahut a nejlepší Kypřan Marcos Baghadtis se na novou sezonu připravují pod vedením nových trenérů. Mahuta povede Lionel Zimbler, Baghdatise převzal Olivier Soules, jenž odešel právě od Francouze. A finalistu Davisova poháru Davida Nalbandiana už nevede Martin Jaite.
David Nalbandian

David Nalbandian vstoupí do nové sezony bez trenéra Martina Jaiteho, s nímž po roce a půl ukončil spolupráci. Jaite, který je vážným kandidátem na funkci kapitána argentinského daviscupového týmu, dovedl Nalbandiana ke čtyřem titulům. Jméno nového kouče zatím známo není.

Šestadvacetiletý Argentinec poslední dvě sezony v závěru roku bojoval o svou čtvrtou účast na Turnaji mistrů, ani jednou však neuspěl. Letos mu letenka do Šanghaje unikla velmi těsně. Cenný úspěch si mohl připsat alespoň v Davisově poháru. V úvodní dvouhře sice získal první bod pro svůj tým, ale v klíčové čtyřhře po boku Calleriho neuspěl a v neděli o triumfu Španělů rozhodl Verdasco. Nalbandian je současně jedenáctým hráčem světa.

Rok 2009 zahájí pod vedením nového trenéra také francouzský tenista Nicolas Mahut, který se dohodl na spolupráci s Lionelem Zimblerem, jenž v minulosti vedl dalšího Francouze Fabrice Santora. Ten je v současnosti nejstarším hráčem v TOP 100 a krok kupředu se od něj už očekávat nedá. Šestadvacetiletý Mahut si od angažování Zimblera slibuje především posun v žebříčku, v němž se sice na přelomu roku poprvé dostal do první světové padesátky, ale aktuálně mu patří až 94. pozice.

Olivier Soules po odchodu od Mahuta dlouho bez práce nezůstal. Spolupráci si s ním domluvila bývalá světová osmička Marcos Baghdatis. Třiadvacetiletý showman z Kypru jen smutně vzpomíná na rok 2006, kdy hrál finále Australian Open a semifinále Wimbledonu. Právě před letošním grandslamem v Londýně se začal připravovat také s bývalým koučem Federera Peterem Lundgrenem.

Nicméně letos Baghdatise limitovaly především zranění, když měl přes léto problémy se zápěstím a na podzim se zády. Turnaj v Métách pro Baghdatise skončil dokonce na nosítkách a jen o pár bodů ho minul pád do druhé stovky světového žebříčku.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist