Tenisté mají novou hymnu, která zní šatnou v Poreči

18. 9. 2009, 18:43
Aktuality 3
K postupu do finále Davisova poháru a k zisku salátové mísy má českým tenistům pomoci i nová píseň. Hymna daviscupového týmu zní od dneška šatnou výběru kapitána Jaroslava Navrátila v Poreči, kde Češi hrají semifinále s Chorvatskem.

Na zakázku Lukáše Dlouhého složil píseň rocker Ota Balage. Na songu se dohodli letos ve Wimbledonu. "Přijel se tam podívat, a protože on miluje tenis a všechny nás zná, tak řekl, že to s kumpánama udělá," konstatoval Dlouhý. Balage píseň otextoval společně s Petrem Pečeným a tenistům ji poslal e-mailem dnes těsně před první dvouhrou.

Česká tenisová hymna se dá poslechnout na YouTube a mimo jiné se v ní optimisticky zpívá: "...božskej českej tým, tvrdejch smečí záruka; taraflex, tráva, antuka, z těch povrchů se zvedá dým, když řádí český tým." V refrénu se nadšeně opakuje: "Hej Davis Cup, český davisový družstvo měl bys znát!"

Dlouhý, čerstvý vítěz čtyřhry na US Open, před spoluhráči píseň celé léto tajil a řekl jim o ní až po příjezdu do Poreče. A hudba sklidila v šatně úspěch. "Všichni řekli: 'Jo, dobrá písnička'."

Tenisté bojují o postup do finále Davisova poháru poprvé od triumfu Československa v roce 1980. Radek Štěpánek a spol. se snaží napodobit slavný tým kolem Ivana Lendla a teď si v šatně notují:. "...každý by si připil rád, z tý starý mísy na salát; vítězný šampaňský z tý mísy můžeš sát."

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Děs a hrůůůůůůůůza. Nechápu totiž chápu, že se žádná naše kapela nemůže prosadit za hranicemi. Toto že má být hymna???? Fuj HANBA
Reagovat
smazaný uživatel
babybluedj
tady jde o tenis ne o hymnu , a proč hanba ani napsat to neumíš ,tak nekritizuj
Reagovat
smazaný uživatel
co placas co neumim napsat každej má svůj názor a toto je hnus
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist