Tenisté Berdych a Štěpánek nastoupí ve čtyřhře proti Chorvatsku

19. 9. 2009, 14:16
Aktuality 3
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych nastoupí podle očekávání do dnešní čtyřhry v semifinále Davisova poháru proti Chorvatsku. Češi vedou v Poreči po dvouhrách 2:0 na zápasy a pokud dnešní zápas vyhrají, poprvé v historii samostatné České republiky si zajistí účast ve finále soutěže.

Berdych a Štěpánek budou hrát místo původně nahlášených Lukáše Dlouhého a Jana Hájka. I chorvatský pár doznal změn: Roka Karanušiče nahradí Marin Čilič, který bude hrát s Lovrem Zovkem.

"Snad už v deblu rozhodneme o našem postupu do finále," doufal Berdych po své páteční dvouhře, v které až půl hodiny po půlnocí z pátku na sobotu porazil domácí jedničku Čiliče v pěti setech 6:3, 6:3, 3:6, 4:6 a 6:3. Štěpánek před ním získal první bod, když v šestihodinovém maratonu porazil Iva Karloviče 6:7, 7:6, 7:6, 6:7 a 16:14. "Přijeli jsme sem vyhrát a je jedno, jestli jsem byl na kurtu šest nebo deset hodin. Chceme získat třetí bod," řekl Štěpánek.

Berdych a Štěpánek drží v Davis Cupu ve čtyřhře neporazitelnost. Vyhráli čtyřikrát v řadě, poprvé je spolu kapitán Jaroslav Navrátil postavil v baráži proti Švýcarsku v roce 2007, o rok později vyhráli v Belgii a letos doma proti Francii i Argentině. Berdych má daviscupovou deblovou bilanci dokonce 7:0. Vedle Štěpánka ještě dokázal vyhrát s Dlouhým, Martinem Dammem a Jiřím Novákem.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
a.magerova
Jsou to šikulkýýýýýýýýýýýýýý. Blahopřeji oběma :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě jsme ve čtyřhře favoriti a nebyl by žádný zázrak, kdyby jsme vyhráli. Navíc máme psychickou výhodu. Jen doufám, že se nemílým. Ohledně případného zápasu se Španělskem to vidím taky černě.
Reagovat
smazaný uživatel
držím palce :) aj keď neviem, že či v prípadnom finále Česko-Španielsko dokážete uspieť :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist