Tenisová "důchodkyně" Kim Clijstersová oslaví pětadvacátiny

7. 6. 2008, 09:32
Aktuality 0
Dvacáté páté narozeniny oslaví 8. června bývalá trojnásobná světová tenisová jednička a první Belgičanka, která stanula v čele světového žebříčku, Kim Clijstersová.
Profily hráčů
Kim Clijstersová

Ve světě profesionálního tenisu se pohybovala od roku 1999 osm let, vyhrála celkem 34 turnajů WTA ve dvouhře a jedenáct turnajů ve čtyřhře.

Jejími největšími úspěchy bylo vítězství na US Open v roce 2005, dva triumfy na Turnaji mistryň (2002 a 2003) a vítězství ve Fed Cupu (2001).

Kvůli častým zdravotním problémům a touze založit rodinu loni v květnu svou úspěšnou kariéru nečekaně ukončila. V červenci se pak provdala za amerického basketbalistu Briana Lynche působícího v belgické lize a letos v únoru se jim narodil první potomek - holčička Jada.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist