Tenis už je zase zpátky ve starých kolejích, míní Berdych

29. 7. 2014, 22:57
Aktuality 8
Tomáš Berdych je v nejlepší světové desítce již několik let, na grandslamový titul však stále čeká. Podle něj byl úspěch Stana Wawrinky na Australian Open tenisovou bombou, která už byla potřeba. Tenis to potřeboval, ale pak se zase vrátil do starých kolejí - Roland Garros znovu vyhrál Rafa a ve Wimbledonu zvítězil Novak. Není to lehké, konstatoval Berdych těsně před turnajem ve Washingtonu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se po nevydařeném Wimbledonu, kde vypadl již ve třetím kole s Chorvatem Čiličem, po měsíci znovu vrací na kurty. Tento týden je nejlepší český tenista nasazenou jedničkou na turnaji v americkém Washingtonu, kde startuje díky divoké kartě.

"Jsem moc rád, že zase uvidím všechny fanoušky ve Washingtonu. Moc se těším," napsal na svůj profil na Twitteru pátý hráč světa. Nejlepší výsledek si ve Washingtonu připsal hned při své premiéře, když tu v roce 2005 došel až do semifinále. V letech 2009 a 2010 tu vypadl ve čtvrtfinále.

Po nevyvedeném Wimbledonu si Berdych vzal pár dní volna, které strávil se svou přítelkyní Ester Sátorovou na řeckém ostrově Mykonos. Poté ale začal s intenzivní přípravou na americkou tour. Po Washingtonu čekají českou jedničku tradičně dva turnaje ATP Masters 1000 - v Torontu a poté v Cincinnati. 28. srpna pak v New Yorku startuje US Open.

Berdych se ve Washingtonu rozpovídal o tom, jak vidí současný mužský tenis. "Jsou tu tři kluci, kteří jsou nahoře už hrozně dlouho," konstatoval pátý hráč světa. "Letošní rok začal trošku neobvykle, když Australian Open vyhrál Stan Wawrinka. Byla to senzace, ale pro tenis to byla velká bomba, která už byla potřeba. Stan na chvíli přerušil nadvládu Nadala, Djokoviče a Federera. V Melbourne odehrál parádní turnaj a zasloužil si vyhrát."

"Stan dal naději nám, kteří na první grandslam ještě čekáme, ukázal, že to jde, ale je za tím velká dřina. Musí se sejít řada věcí dohromady, pak můžete vyhrát," zhodnotil Berdych, jenž měl ke grandslamovému titulu nejblíže v roce 2010 ve Wimbledonu, kde ve čtvrtfinále porazil Federera a v semifinále Djokoviče, posledního ze 'tří mušketýrů' Nadala už ale Berdych nezdolal.

"V Melbourne vyhrál Stan, na dalších grandslamech už se to ale zase vrátilo do těch starých kolejí a pořádků. Rafa znovu vyhrál Roland Garros a ve Wimbledonu uspěl Novak."

Berdych je jedním z nejlepších hráčů světa, již několik let se drží v nejlepší světové desítce, v roce 2010 hrál finále Wimbledonu, k tomu hrál třikrát grandslamové semifinále, na titul však zatím stále čeká. "Snažím se dělat to nejlepší, s týmem poctivě pracujeme, ale není to lehké. Je to sice skvělé, že jsem na takové pozici už tolik let, ale není lehké vydržet. Kdyby na to byl recept, jak to jde lehce, tak bych ho rád věděl. Zatím jsem ho nenašel, je to jen o tvrdé práci," uzavřel rodák z Valašského Meziříčí.

Komentáře

8
Přidat komentář
Jan
Kdoví jestli by Wawrinka AO vyhrál, nebýt Nadalova zranění, takže to byl spíš takový úlet než bomba.
Reagovat
tommr
jako Lucka. Na GS nemá cenu myslet dokud nedokážeš vyhrávat aspoň ty menší turnaje ... :)
Reagovat
Frick
By se pak mohli navzájem utěšit na hotelovym pokoji. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
a ty hlavně nezapomeň na všem vidět to nejhorší, to je tvůj denni chleba. Podle mě s tebou strávit jedinej den, tak mi zkazíš celej život těma svýma kecama
Reagovat
EllNino
jono, já bych se musel asi sjet, aby mi bylo všecko jednO :DD..ikdyž jsem hodně splachovací člověk
Reagovat
smazaný uživatel
Ostuda je už jen to, že vůbec takového hráče máme, takže jestli vyhraje nebo prohraje je vlastně úplně jedno :D:D
Reagovat
EllNino
Přesně tak, hlavně, aby to neskončilo debaklem nabo katastrofou, měl by se stydět, aby nespadl v žebříčku, bojím se, že pokud bude hrát špatně, bude to mít těžký :) ...myslím, že v článcích jistého bručouna tahle slova nechybí ...
Reagovat
gusticek
Nezbývá Tome než abys zabral na USO.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist