Tenis miluje, cestování ji dělá šťastnou. Serena o konci nepřemýšlí

8. 12. 2012, 20:11
Aktuality 23
Letošní rok přinesl odchod hned několika hráčů Top 20 i světových jedniček. O konci kariéry však naopak ani zdaleka neuvažuje Serena Williamsová. Jednatřicetiletá Američanka před exhibičním zápasem v Sao Paulu řekla, že tenis a cestování ním spojené miluje, tak nemá důvod končit.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová během kariéry prožila vinou zdravotních problémů už spoustu krizových momentů. Loni v březnu se dokonce kvůli plicní embolii strachovala o svůj život. Po svém návratu ale rychle ožila a letos už patřila zase mezi nejlepší tenistky světa. Na posledních deseti turnajích našla jen dvě přemožitelky (Virginii Razzanovou na French Open a Angelique Kerberovou v Cincinnati) a i díky triumfům ve Wimbledonu, na olympiádě a US Open byla už počtvrté zvolena hráčkou roku. Byť v žebříčku skončila za Azarenkovou a Šarapovovou.

Ambice stát se opět jedničkou má už v úvodu nové sezonu a elán do tenisu jednatřicetileté Američance rozhodně nechybí. Že by měla nejlepší roky za sebou a plánovala s tenisem seknout, prý rozhodně nehrozí. "Nepřemýšlím o tom, že bych někdy v nejbližší době ukončila kariéru. Tenis miluju a příležitost cestovat po nádherných zemích mě dělá šťastnou," prohlásila patnáctinásobná grandslamová vítězka.

Serena Williamsová v Sao Paulu"Když jsem zdravá, konec mé kariéry je v nedohlednu. Je důležité být světovou jedničkou, ale je také rozhodující hrát na grandslamech. Co může být lepší než cestovat po světě a dělat to, co milujete? Nemohlo by to být lepší," řekla na dnešní tiskové konferenci v Sao Paulu, kde se večer utká v exhibičním zápase se současnou světovou jedničkou Victorií Azarenkovou z Běloruska.

"Doufám, že si tu užiju spoustu legrace, jsem tu z toho nadšená. Chic tu předvést svůj nejlepší tenis. Není tu na nás žádný tlak, je to úplně jiná situace, než na turnajích," uvedla.

V Brazílii si prý dopřeje také nákupy. "Chci si vyzkoušet brazilské bikiny a uvidíme, jak mi padnou, protože bikiny miluju. Doufám, že brzy najdu to, co hledám," dodala a na Twitter připojila odkaz na bikiny, které má vyhlédnuté.

Serena by tak měla dál bavit diváky svou agresivní hrou, podobně jako její vrstevník Roger Federer, který chce soutěžit minimálně ještě čtyři roky. Ani jedna z bývalých světových jedniček tak v brzké době nebude následovat své kolegy, kterých letos skončilo opravdu požehnaně.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Bob
Serena jen tak neskončí a je to jenom dobře. Na její tenis se krásně dívá, obzvlášť když poráží Mášenu :)
Reagovat
Heather_Fedex
nejkrasnejsi to je, kdyz porazi vichku ;pp
Reagovat
smazaný uživatel
Nejkrásnější je pohled na aktuální žebříček! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si ho užívej, dokuď to jde, něco mi říká, že tvoje favoritka se na prvním místě dlouho vyhřívat nebude :-)
Reagovat
Bob
jen se kochej, dokud máš čas :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si tady loni četl taky a nakonec Vika vystřídala Caro a jelo se dál. :D Je fakt, že Vika a Masha budou na AO obhajovat spoustu bodů. Na druhou stranu, Vika má před Serenou docela slušný náskok... Já to momentálně neřeším a užívám si exhibice. :)

Bob: To víš, ne každý se může kochat... :)
Reagovat
Bob
tak to se pleteš, Serena letos vypleskla Mařenu a Viku hned několikrát, pokochal jsem se dost :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že mluvíš o tom žebříčku... Vika a Masha zdaleka nebyly jediné, koho Serena letos porazila. Ale aspoň nad ní už někdy v kariéře vyhrály, na rozdíl od někoho... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten náskok je přesně 1195 bodů. Zdá se být velký, ale vzhledem k tomu, kolik toho na začátku sezony obhajuje Vika a kolik toho obhajuje Serena se ten náskok může ztratit hodně rychle. Ale snad tě uklidní, že Serena je patrně jediná, kdo může v první části sezony tvoje děvčata předhonit. ;-)
Reagovat
Bob
No ne, pan honibrk už to bere vážně :D Škoda, že tvoje provokativní řeci jsou tak slabé, že i s tomrrem se mi hádá líp ;) Doufám, že jsem tě při exibici nevyrušil. Tak suchý večer přeju :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám zapotřebí se s tebou hádat... A co se týká provokativních řečí, tak nejslabší byl jeden tvůj včerejší komentář. :D Exhibice začíná až teď. Holky se zrovna rozpinkávají, takže se jdu dívat... Ty se jdi vyčurat a spát. :D

quesh: Já jsem naprosto v klidu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dobře. ;-)

P.S.: pánové, nechcete alespoň během zimní přestávky uzavřít příměří a využít ji k načerpání nových fyzických a psychických sil na novou sezonu? A netřeba pochybovat, že ty síly budou zde na diskuzi velice potřeba. ;-)
Reagovat
Bob
Kdyby v tobě nevyvolal alespoň kousek nasranosti, nebudeš ho teď zmiňovat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já s nikým neválčím, takže ani nemusím uzavírat příměří. :) Že si Bob trochu zaprovokuje? Když ho to baví... Můžeš si být jistý, že něco podobného jako jemu bych tobě nikdy nenapsal. :)

Exhibice: Vika vede 4:3. Holky nehrajou v takovém tempu jako včera Masha a Caro, zatím převažujou chyby. Vika už stačila brazilské diváky potěšit svým fotbalovým umem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A teď si holky hodně dobře zatancovaly s maskotem. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Serena hraje uplně bez pohybu, jako by čekala, že jí to Vika bude dávat do prostřed všechno.. Ale tancovat umí, to se musí uznat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dívala jsem se ted chvíli, zatím nuda..převažují chyby, a do exhibice to má daleko, ale nemám motivaci se dál dívat, takže třeba to ještě bude dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec Vika vyhrála 6:3, 7:5. Občas tam byly nějaké dobré údery, ale obraz hry se nezměnil... Líbilo se mi, jak Vika po zápase střílela do hlediště podepsané míčky a s tím posledním šla mezi diváky a dala ho jednomu chlapci. Pak se po cestě ještě podepisovala a fotila s fanoušky, to bylo moc hezké. :) Pane Černošku, chci Viku v Praze! :D

Dobrou noc, Emičko. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za report :-)
Jinak nevím, zda tě Černošek poslechne, zdá se mi, že má svoji hlavu a čich na "správný" lidi :-)
třeba Máša je ohromně populární, umí se marketingově "prodat", v tomhle je asi bezkonkurenční. A je úplně jedno, na jakým místě bude momentálně na žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač, Emičko. To snad ani nebyl žádný "report". :) Já myslel, že touhle dobou už tady bude nějaký článek a videa, ale zatím pořád nic... No rozhodně se ten včerejší zápas nedá brát moc vážně. Ani ten výsledek, ani výkony obou hráček. Samozřejmě je fajn, že Vika vyhrála, ale na exhibici o ten výsledek až tak nejde. :) Sám nevím, proč tam bylo tolik chyb. Věřím tomu, že holky chtěly nabídnout divákům víc, ale asi prostě měly v hlavě, že to není ostrý zápas a nebyla tam taková motivace... No prostě se potvrdilo, že nejsoutěživější tenistkou světa je Masha, protože ta chce vyhrát vždycky, exhibice-neexhibice. :D

Tak já bych šel na Mashu klidně znova. :) Ale příští rok přijede určitě někdo jiný, protože seriál těch exhibic Advantage Tennis by měl pokračovat... No spíš bych si vsadil na to, že přijede nějaký chlap nebo možná zase nějaká legenda. Černošek je v tomhle hodně schopný, tak uvidíme. On říkal, že s lidmi kolem Mashy má nadstandartní vztahy, takže to nebyl problém. :) Masha je velká osobnost a příští rok by to chtělo někoho podobného. Jestli Vika udrží pozici jedničky, tak proč by to nemohla být ona? :) Anebo je možné, že by sem přilákali Serenu? No, sám jsem zvědavý... Bude záležet na tom, jaké má Černošek kontakty. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, já právě myslím, že to není jen o tý pozici jedničky..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě je to o nějaké atraktivnosti a jak se kdo dokáže "prodat". V tom je Masha asi výš než Vika a taky je mnohem déle ve špičce. Ale nemyslím si, že by Vika byla neatraktivní, právě naopak. :) Anebo je taky možné, že by pozvali dvě hráčky a udělali nějakou čtyřhru... Pak je těch variant samozřejmě víc. :)
Reagovat
Heather_Fedex
no tak marus dokazal vytezit hlavne z toho, ze se prosadila jako velmi mlada. tim driv se nekomu podari prosadit se, tim lip pro nej. kdezto vika se prosadila "az" ve 22ti a porad je jeste "mlada ryba"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist