Tarpiščev se Sereně písemně omluvil za urážku

23. 10. 2014, 16:51
Aktuality 5
Serena Williamsová se dočkala omluvy od ruského funkcionáře Šamila Tarpiščeva za to, že ji a její sestru Venus označil v televizním pořadu za bratry Williamsovy. Světová jednička dnes na Turnaji mistryň v Singapusu oznámila, že omluvu dostala písemně, osobně se s šéfem ruské tenisové federace nesetkala.
Profily hráčů
Šamil Tarpiščev

Tarpiščev pronesl poznámku v sobotním pořadu ruské televize a takřka ihned za ni po celém světě sklidil ostrou kritiku. Vedení WTA ho vzápětí potrestalo pokutou 25.000 dolarů a ročním zákazem působení na elitním ženském okruhu. Serena Williamsová jeho narážku označila za necitlivou, sexistickou a zároveň rasistickou, zastání se dočkala i u své rivalky Marie Šarapovové.

Ruský funkcionář, jenž je zároveň členem Mezinárodního olympijského výboru, se o víkendu omluvil s tím, že jeho slova byla vytržena z kontextu. Vysvětlení po něm ještě budou požadovat i zástupci MOV.

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Stan_Borowitz
teď jim ještě pošli kytku a vydej prohlášení, že radši než bys platil absurdní a právně nevymahatelnou pokutu, kterou bafuňáři WTA prožerou na nějakých večírcích, vyjádříš svou lítost nad svým nešťastným výrokem tím, že 25.000 USD pošleš na nějakou dobročinnou aktivitu související například s podporou dětských tenisových nadějí z chudých rodin.

Schválně, jak na to ta slavná šéfka WTA zareaguje...
Reagovat
blixa
Jak asi ? Dej sem prachy a nemel ! Sami máme málo :D
Reagovat
slacker
Omluvi se WTA za neprimereny trest a protiruskou hysterii?
Reagovat
blixa
Neomluvi. Nepřiměřený trest, souhlasím. Protiruskou hysterii jsem žádnou neviděl, to je něco jako ten údajný rasizmus co tvrdí Serena ? :D
Reagovat
spaniel
Dobre ty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist