Také Nadal svedl třísetovou bitvu, Fishe zdolal po třech hodinách

21. 11. 2011, 07:14
Aktuality 22
TURNAJ MISTRŮ - Turnaj mistrů nabídl hned v první hrací den dvě třísetové bitvy. Oba favorité a loňští finalisté zvítězili, Roger Federer i Rafael Nadal však museli pořádně zabojovat. Španělský tenista udolal Američana Fishe až po třech hodinách v tie-breaku třetího setu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal od poloviny října, kdy v Šanghaji překvapivě prohrál už ve 3. kole s Němcem Mayerem, měsíc nehrál a nabíral nové síly na závěr sezony. V něm ho čeká nejen Turnaj mistrů, ale také finále Davisova poháru.

Neděle na Trnaji mistrů:

Federer na úvod Turnaje mistrů porazil Tsongu

A právě pořádnou porci fyzických sil Nadal v Londýně potřeboval hned v úvodní hrací den. Druhý tenista žebříčku začal duel s Mardym Fishem navlas stejně jako Federer proti Tsongovi a po dvou brejcích vedl 6-2. Pak ale Fish využíval sebemenší šance zvrátit duel, vycházely mu náběhy na síť, a poté co za stavu 5-2 zahodil čtyři setboly, pátý o game později při vlastním servisu už využil.

Španělský favorit rozhodující sadu zahájil vedením 2-0, pak požádal o krátkou pauzu na toaletu a po úporné bitvě nakonec Fishe udolal až v rozhodujícím tie-breaku. Na kurtu oba tenisté bojovali bez pěti minut tři hodiny a Nadal proměnil až svůj třetí mečbol, neboť předtím v desáté hře dvě šance k ukončení duelu při soupeřově servisu promarnil.

"Jsem strašně rád, že jsem to zvládl. Vítězství v prvním zápase je vždy nesmírně důležité, hlavně pro mé sebevědomí" řekl Nadal v rozhovoru na dvorci. "Omlouvám se za to, co se stalo na začátku třetího setu, ale udělalo se mi špatně od žaludku," dodal španělský hráč. 

"V prvním setu jsem hrál dobře. Druhý set byl už mnohem těžší, obzvlášť poté velké chybě za stavu 0-1 a 40-15. Mardymu narostlo sebevědomí a třetí set už byl hodně nahoru dolů. Bylo to šťastné vítězství," uznal pětadvacetiletý rodák z Malorky. 

Fish, který začátkem prosince oslaví už 30. narozeniny, zažívá na Turnaji mistrů premiéru. "Byl jsem nadšený už jen z toho, že jsem se sem dostal a můžu být součástí této velké události. Dnes jsem nehrál dobře, ale poté, co jsem uhrál set, jsem se už uklidnil," komentoval Američan. "Zdejší podmínky jsou pro tenis ideální, jen mi chvíli trvalo, než jsem si na ně zvyknul," dodal Fish, kterého v úterý odpoledne čeká duel proti Tsongovi.

Zítra večer pak dojde k repríze loňského finále mezi Federerem a Nadalem. Pořadatelé upravují program až na základě výsledků, aby se nestalo, že by po dvou kolech bylo o postupujících rozhodnuto. "Bude to pro mě velká výzva. On teď hraje fantasticky. Vyhrál dva turnaje v řadě a tady porazil Tsongu. Bude to moc těžké utkání," řekl Nadal k souboji s Federerem.

Tomáš Berdych se poprvé představí na turnaji pro elitní osmičku až v pondělí proti světové jedničce Novaku Djokovičovi. Jejich duel uzavře program druhého dne a nezačne dříve než v 21:00 SEČ.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.930.000 eur)
nedělní výsledky (20. 11. 2011)

Skupina B:
Nadal (2-Šp.) - Fish (8-USA) 6-2 3-6 7-6(3)
Federer (4-Švýc.) - Tsonga (6-Fr.) 6-2 2-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak Rafo gratuluju a přeju hodně štěstí na zítřejší zápas proti Federerovi, douf?%A
Reagovat
smazaný uživatel
doufám že vyhraješ a konečně zavřeš hubu tady ŠPe3kovi... budu držet palce tak POME RAFA !! GL ......
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby jsme se o tomto bavili minuli rok řikali by jste všichni opak
Reagovat
smazaný uživatel
toto si najděte na You tube jestli chcete [HD] Nadal vs Fish [RR1 ATP WTF London 2011] - Full Match HD See Description.mp4
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalova hra,jeho štýl je hrozný.Nechápem fakt jak sa to niekomu môže páčiť.Nadalov štýl hrania..Najkrajší štýl na oko má Federer..Nadal nehrá tenis,on sa tenisovo akurát tak pretláča.
Reagovat
Pe3k
Agree.
Reagovat
smazaný uživatel
KDYŽ už si to nepochopil tak ti to vysvětlim. Kdyby hral Nadal naplno tak ho da ve dvou setech. A jak si věděl že odpovidam na otázku -co se mi libi na jeho stylu takže zase zpomal.
Reagovat
Pe3k
A jako třešnička na dortu napíšeš, že Nadal je ve špičce 3 roky...Počítání jste ještě nebrali že?
Reagovat
smazaný uživatel
Za prve: Nadal skoro měsíc nehrál ostrý zápas
Za druhé: Pochybuju že hral proti fishovi na 100%
Za třetí: Už tři roky hraje ve světové špičce a předvádí neuvěřitelný tenis a vy kvuli jednomu nepovedenemu zapasu z toho dělate tragedii......:P
Reagovat
Pe3k
Takže další fanda Rafy, jehož iq nepřesahuje jeho počet zubů. No nic takže zaprvé: Nadal nehrál, protože se tak sám rozhodnul, klidně hrát mohl. Za druhé: Hrál na 100%, proč by ten zápas jinak končil v tie-breaku 3. setu a trval více než 3 hodiny?

Za třetí: otázka zněla co se ti líbí na jeho stylu a tys neodpověděl ani v jednom bodu. Klasická demence, klasický Nadalův fanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže další trapnej fanoušek Federera.. možná jeho IQ nepřesahuje počet zubů ale tvoje ani počet prstů na rukou, kterýma tady furt píšeš celý dny totální hovna, které se nedají číst. Jestli Rafu tak nesnášíš tak proč na něj koukáš ? Jdi si raději vyGooglit fotky Federera a můžeš na něj celej den koukat, si blbej ty vole :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu co máte proti Nadalovýmu stylu. Ste jen banda co si myslí jak tomu rozumí....
Reagovat
Pe3k
ROFL. Co se ti líbí na jeho hře?
Reagovat
dessperadoss
Mě se nelibi jen hra Djokovice protože skoro vubec není vidět na síti co obdivuju na Mardym, ale abych někomu nadával jak hraje tak toto je ubohost proto nemá cenu komentovt co tady něktěří ubohý lidí řikají
Reagovat
Vojtaakk
První set tam byl Fish do počtu, stačilo mu to tam pákrát pinknout a vyhodil se. Ve druhém začal hrát svůj obvyklý tenis s náběhy na síť, navíc přestal dělat zbytečné chyby, zejména stopvoleje a dropshoty se mu dařili, paráda. Ve třetím to vypadalo dobře, byl brejk nahoře a pak zkrat na servisu kterej prohrál asi za 30 vteřin... a pak v tiebreaku 7 UE... prohrál si to sám

A nadal... NEJVĚTŠÍ nuda tenis, oproti němu bylo odpolední bumbum zápasem roku. Jak to někoho může bavit nechápu, já málem tak čtyřikrát usnul.
Reagovat
Pe3k
Naprostý souhlas. Nadal hrál antitenis a Fish se porazil sám. Nejhorší zápas co jsem kdy na turnaji mistrů viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Petříku, ty už jsi vážně trapný. Když toho "antitenistu" Nadala tak nenávidíš, proč se vůbec díváš na jeho zápasy?
Reagovat
Pe3k
Sám si trapný. O tenisu nenapíšeš nic a hodnotíš něco o čem nic nevíš. Nadal hraje katastrofální tenis a jestli to nepoznáš měl by ses zaměřit na jiný sport, třeba kuličky.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že člověk, který hraje katastrofální tenis nemá šanci se na turnaj mistrů dostat, ale Nadal tam je, takže to asi tak katastrofální není a být nemůže. Je fakt, že Nadal stagnuje, dlouho nehrál, což musí bejt někde znát. Jeho tenis není v posledních měsících moc koukatelný, to uznávám, to je pravda, ale uvidíme, co ukáže v dalších dvou zápasech ve skupině.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela zajímavé, že i s tím svým katastrofálním tenisem dokázal zakončit sezónu na 2. příčce. A neboj, já se tady zase hodně dlouho neukážu, s tebou o tenisu ani o Nadalovi už diskutovat nehodlám. Čus.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš fakt blb a nejhorší je, že to nikdy nepochopíš!
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to pěkný tenis, bavil mě. Fish hrál od druhého setu skvěle, perfektně se pohyboval, dobrá hra u sítě. Agresivní, silový tenis obou hráčů, dlouhé výměny. Jsem natěšená na další zápasy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist