Šwiateková v New Yorku rozdrtila japonskou deblistku, Rybakinová odstoupila z další velké akce

30. 8., 00:14
Aktuality 0
US OPEN - Světová jednička a předloňská šampionka Iga Šwiateková (22) ve druhém kole US Open problémy z úvodního vystoupení nezopakovala, japonskou deblistku Enu Šibaharovou (26) rozdrtila 6:0, 6:1. Ke svému druhému zápasu vůbec nenastoupila čtvrtá hráčka světa Jelena Rybakinová (25), Kazaška kvůli zranění přichází o další velký turnaj.
Iga Šwiateková (© AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia)

Šwiateková – Šibaharová 6:1, 6:0

Iga Šwiateková po vydřené úvodní výhře proti Kamille Rachimovové tentokrát předvedla suverénní představení proti Eně Šibiharové. V prvním setu nadělila zkušené japonské deblistce, která ale aktuálně figuruje v žebříčku dvouhry až na 217. místě, za 23 minut kanára. Na elitním okruhu vyhrála set 6:0 už poosmašedesáté v kariéře.

Šibaharaová získala první game až ve druhé hře druhého setu, kdy vyrovnala na 1:1 a vysloužila si bouřlivé ovace publika. Další zdržení už ale šampionka US Open z roku 2022 nepřipustila.

O postup do osmifinále se polská šampionka z roku 2022 střetne s Elisabettou Cocciarettovou, nebo Anastasií Pavljučenkovovou.

Rybakinová – Ponchetová / P. bez boje

Zdravotní potíže světové čtyřky Jeleny Rybakinové neberou konce. Pětadvacetiletá Kazaška, která letos přišla o několik velkých turnajů ještě před jeho startem, či v jeho průběhu, odstoupila před utkáním druhého kola US Open.

"Nechtěla jsem končit poslední grandslam sezony takhle, ale musím poslouchat své tělo," vzkázala v prohlášení wimbledonská vítězka z roku 2022 Rybakinová, jež neprožívá šťastné období.

Od semifinále Wimbledonu, v němž podlehla pozdější šampionce Barboře Krejčíkové, se kvůli nemoci odhlásila z dvouhry i smíšené čtyřhry olympijského turnaje, na generálce před US Open v Cincinnati prohrála svůj první zápas a navíc ukončila spolupráci s dlouholetým trenérem. Celkově letos přichází už o osmý velký turnaj.

Francouzka Jessika Ponchetová, která v New Yorku v hlavní soutěži hraje poprvé, tak prošla bez boje do 3. kola.

Výsledky US Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist