Šwiateková si zahrávala. S Gračovovou zahodila vedení i pět mečbolů a musela do tří setů

15. 8., 07:56
Aktuality 10
WTA CINCINNATI - Iga Šwiateková (23) v prvním utkání od zisku bronzové medaile z olympiády nezaváhala, byť musela po ztrátě vedení 6:0 a 5:2 a nevyužití pěti mečbolů do tří setů. Naturalizovanou Francouzku Varvaru Gračovovou (24) na tisícovce v Cincinnati porazila 6:0, 6:7, 6:2 a postoupila do osmifinále. V něm se světová jednička střetne s Ukrajinkou Martou Kosťukovou.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© Profimedia)

Šwiateková – Gračovová 6:0, 6:7, 6:2

Iga Šwiateková po již čtvrtém triumfu na Roland Garros odehrála jen dvě velké akce bez většího úspěchu. Na neoblíbené trávě ve Wimbledonu vypadla už ve třetím kole s Julií Putincevovou a na olympiádě na naopak oblíbené pařížské antuce získala po překvapivé semifinálové porážce s Qinwen Zheng alespoň bronzovou medaili.

Po krátkém odpočinku si před US Open naordinovala pouze tisícovku v Cincinnati, do které vstoupila třísetovou výhrou. Ruskou rodačku reprezentující Francii Varvaru Gračovovou porazila 6:0, 6:7, 6:2, když ve druhém setu neudržela vedení 5:2 a neproměnila celkem pět mečbolů.

"Věděla jsem, že mám hru na to, abych ji porazila. Měla jsem pět mečbolů a byla to moje chyba, že jsem to neukončila. Ale to se stává. Nechtěla jsem se litovat. Těšila jsem se na další set a chtěla jsem se poučit z toho, co se stalo. Hrát jinak, tak jak jsem zápas začala," komentovala třiadvacetiletá Polka zaváhání ve druhém dějství.

Šwiateková v Cincinnati startuje popáté, o teprve druhé čtvrtfinále se loňská semifinalistka utká s Martou Kosťukovou. Ukrajinku v obou vzájemných duelech porazila 2:0 na sety.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Cincinnati


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
alcaraz.dva
dopredu avizovala,ze Cincinnati bere jako trenimk
Reagovat
hanz
Bodejť né, když tam hraje tužku...obdobně se vyjádřila po období po FO, že si bude muset dát dlouhou pauzu, že to pak nezvládá... no nezvládá hlavně trávu... měla by ty výmluvy zlepšit...
Reagovat
alcaraz.dva
rekla to v rozhovoru pred turnajem
Reagovat
Krisboy
"Zahrávala si", nebo "pohrávala si se soupeřkou"?
Reagovat
tommr
přikláním se spíš k tomu druhýmu ...
Reagovat
Krisboy
Já neviděl ani loptičku, ale vzhledem k tomu, jak dokáže být Bagel Queen krutá, taky bych se nedivil.
Reagovat
hanz
Nesouhlasím, Pšonice na amerických betonech nehraje nic extra, dokonce tam vyhučela i s jejím otloukánkem Korýskem ... myslím, že měla zase nějaké zatmění v makovici... jenže Gračevojc to neuměla využít...
Reagovat
Krisboy
Sorry, teď jsem trochu zmatený...s čím nesouhlasíš?
Reagovat
hanz
Nesouhlasím s tím, že si měla pohrávat se soupeřkou... tzn. s tommrem...
Reagovat
Krisboy
Pardon, já myslel, že to byla reakce na mě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist