Šwiateková se dostává do laufu. Proti Pavljučenkovové skoro nechybovala a byla suverénní na podání

1. 9., 06:48
Aktuality 6
US OPEN - Světová jednička Iga Šwiateková (23) na US Open po úvodním rozpačitém výkonu nabírá na obrátkách. Anastasii Pavljučenkovovou (33) ve večerním duelu na Arthur Ashe Stadium porazila 6:4, 6:2, když udělala jen devět nevynucených chyb a nečelila brejkbolu, a bez ztráty setu postoupila čtvrtý rok po sobě do osmifinále. V něm se polská šampionka z roku 2022 utká s další Ruskou Ljudmilou Samsonovovou (25).
Iga Šwiateková (© ČTK / Panoramic / Chryslene Caillaud / Panoramic)

Šwiateková – Pavljučenkovová 6:4, 6:2

Iga Šwiateková po vydřené úvodní výhře proti náhradnici Kamille Rachimovové, proti které musela odvracet tři setboly, nečelila v dalších dvou duelech jedinému brejkbolu. Po rozdrcení japonské deblistky Eny Šibaharové dominovala na podání i proti Anastasii Pavljučenkovové.

Dvaadvacetiletá Polka v jediném předchozím střetnutí s o deset let starší Ruskou neztratila loni na antuce v Římě jediný game. Nyní na betonu v New Yorku sice tak jednoznačně nevyhrála, ale pro výhru 6:4, 6:2 si dokráčela bez komplikací, přičemž ani o jeden z devíti servisů nemusela hrát přes shodu.

"Dnes jsem si to opravdu užila. Moc děkuji fanouškům, že vytvořili takovou atmosféru. Cítím se tu velmi dobře," pochvalovala si v pozápasovém rozhovoru na kurtu Šwiateková, jež trefila 19 winnerů a jen 9 nevynucených chyb.

"Na začátku turnaje jsem hledala rytmus, ale teď už je to mnohem lepší. Na kurtu se cítím dobře a snad to tak bude pokračovat i dál," dodala rodačka z Varšavy, která vyhrála 32 z 35 posledních utkání.

Statistiky zápasu Iga Šwiateková – Anastasia PavljučenkovováStatistiky zápasu Iga Šwiateková – Anastasia Pavljučenkovová (@ Livesport)

Třiadvacetiletá Polka startuje na US Open pošesté a počtvrté v řadě nechybí v osmifinále. Dál to ale dotáhla jen v roce 2022, kdy získala jedinou z pěti grandslamových trofejí mimo antukové Roland Garros.

O druhé newyorské čtvrtfinále si Šwiateková zahraje letos ve Flushing Meadows už se třetí Ruskou. Narazí na světovou šestnáctku Ljudmilu Samsonovovou (H2H 3:0), s níž vyhrála všechny tři vzájemné duely, ve dvou loňských střetnutích na tvrdém povrchu prohrála dohromady jen pět her.

Pětadvacetiletá Samsonovová ve třetím kole deklasovala 6:1, 6:1 domácí Ashlyn Kruegerovou a postupem do osmifinále vyrovnala nejlepší výsledek na majorech z Wimbledonu 2021 a US Open 2022.

Výsledky US Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Nola
Nasta Igu nastrelila na sieti, neospravedlnila sa, Iga za lopticku, ktora sa odrazila od siete a padla tesne za, ano, komentator samozrejme Nastu riadne skritizoval a neskor, ked prehravala - karma je zdarma /pozrela som kusok zaznam, bola som zvedava ako Iga hra/
asi ta Iga nie je velmi oblubena, a hracky si pamataju ako ich chcela vylucit z okruhu, teda tie, ktorych sa to tyka....
bol to velmi zaujimavy incident, tiez som necakala, ze Nasta sa takto zachova a pritom ju vnimam ako totalne pohodovu hracku, a hlavne hracku co mala naviac
Reagovat
Krisboy
Žádnej kanár? Tak to ještě není ten správnej lauf
Reagovat
paddy
Pouze o zápas blíž prohře smile
Reagovat
com
Uz je na case ji sejmout
Reagovat
aape
Tu rusku určitě, už jen za to, že porazila Marušku To od ní nebylo hezký
Reagovat
frenkie57
Snad se tak stane, nechci jí ve finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist