Suverénní Nadal je v semifinále

28. 1. 2009, 12:44
Aktuality 40
Nejlepší hráč světa Rafael Nadal postoupil Australian Open mezi nejlepší čtyři. Španělský tenista v Melbourne stále neztratil ani set, když porazil Francouze Gillese Simona 6-2 7-5 7-5. V čistě španělském semifinále se Nadal utká s krajanem Fernandem Verdaskem, který předtím vyřadil Jo-Wilfrieda Tsongu.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© australianopen.com)

V posledním měření sil obou hráčů se loni v Madridu radoval Gilles Simon, který odehrál svou životní sezonu. Tentokrát ale souboj s Rafaelem Nadalem nezačal vůbec dobře: hned první podání mu Španěl sebral a pak znovu pátém a sedmém gamu.

Šestý nasazený Simon se ale otřepal a po zbytek prvního grandslamového čtvrtfinále v kariéře odehrál s favoritem vyrovnanou partii. Ve druhém setu měl dokonce setbol, jenže v klíčových okamžicích byl lepší Nadal. Ten vzal svému soupeři v jedenácté hře druhé znovu podání a sadu už dotáhl do vítězného konce. Ve třetím setu sebrala světová jednička Simonovi podání znovu, Francouz se ještě dokázal vrátit do zápasu a vyrovnat na 3-3, čtvrtá dvojchyba v utkání a následná chyba z bekhendu mu ale znovu zlomily vaz. Nadal už si šanci nenechal ujít a čistou hrou doservíroval zápas a stejně jako loni postoupil na Australian Open mezi poslední čtyři.

"Dnes to ale bylo velmi těžké, protože hrát proti Simonovi je vždy hodně obtížné. Nemohl jsem hrát svou hru, protože on hraje dva metry za koncovou čárou a stále běhá. Musel jsem změnit styl hry, hrát kratší míče a měnit rytmus," zhodnotil zápas Nadal. Zároveň prozradil, že se těší na španělský souboj s Verdaskem. "Ještě jsem nikdy nehrál proti Fernandovi v takové formě, v jaké hraje nyní. Tak dobře totiž dosud nikdy nehrál," dodal Nadal.

Jeho soupeřem v boji o finále bude čtrnáctý nasazený přemožitel českého tenisty Radka Štěpánka Fernando Verdasco, jenž krátce předtím vyřadil loňského finalistu Tsongu.

Australian Open - středeční výsledky mužů:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Simon (6-Fr.) 6:2, 7:5, 7:5, Verdasco (15-Šp.) - Tsonga (5-Fr.) 7:6 (7:2), 3:6, 6:3, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý
, Paes (4-ČR/Indie) - Bolelli, Seppi (It.) 6:1, 7:6 (7:5).

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
D.A.N
Když se podíváš na Andyho jak se strašně potí a Nadal to samé a podívám se na Rogera ten je skoro suchý, čili to jsou fakta brozíku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo bodeď by se Roger nepotil když je to míšenec a jeho matka je afričanka nebo co je to za národnost.
Reagovat
D.A.N
Pánové a dámy dívejte se na koncert ala Roger a ti kdo ho odepisovali vy se už probuďte, jelikož Roger je spátky!
Reagovat
smazaný uživatel
28.7.2008: Je mi z vás na blití jak tu pořád vyzdvyhujete toho řiťohraboše, a že prý hraje krásný tenis nenechte se vysmát pro mne hraje odporný a nic s krásou to nemá společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Charakteristika obou hráčů asi takto : Nadal, takový kovář umělecký věčně spocený a hodně udřený! Pozor to není urážka jen přirovnání. A Roger : no to je pravý umělec, který maluje štětcem a zanechává za sebou dílo na které jse budou dívat ještě generace po nás. U Nadala prostě nevidím nic co by připomínalo štětec prostě je tam to kladivo.
Reagovat
D.A.N
Brozi opakuješ se a nehrabej se pořád v nosu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, co je na tom přirovnání tak špatného, že ho furt vytahuješ pro pobavení, Brozi. Mně Nadal taky připomíná spíš kováře. Jeho silové pojetí, muskulatura, hekání.. Nemyslím to nijak hanlivě.
Reagovat
smazaný uživatel
Broži už jsi docela trapnej... ale zase na druhou stránku aspon je tu nějaká sranda že jo.... :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
ženské zápasy mě více berou než ty mužské. Před AO to bylo naopak. Na zápasy Federera a Nadala se nedá dívat, oni tenis prostě hrát neumí.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi proto si to psal tak pozde v noci,prtotože jinak nepochopím kde si na takové h*vna přišel.Bud tenisu vůbec nerozumíš a tenis si nikdy neviděl nebo si to tu napsal schválně nebo si nemocny!!
Reagovat
smazaný uživatel
chcel asi zaujat alebo mal chut si vybit komplexy ked sa tu s niekym zacne urazat lebo vie ze budu reakcie take ake budu.
Reagovat
smazaný uživatel
včeara když jsem čakal na zápas Sereny, tak jsem napsal komentář do všech článků, jest-li chcete tak mě pojďte i tam zkritizovat
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že Nadal vyhraje wimbledon bo bych chtěl aby ukázal Federerovi že ho umí porazit i na tomhle velkém turnaji s tvrdým povrchem, tenhle turnaj je hodně důležitý to je každému jasné, on na to má to se nedá popřít. Tenhle zápas nebyl úplně jasný je to i vidět na výsledku bo kdyby Simon nedělal také chyby tak určitě by Nadal měl co dělat aby vůbec vyhrál, ale to je už o připravenosti, formě a psychice toho hráče. Jo a určitě ten Simon nebyl a není svou hrou nudný tenhle tenista sice není uplně nejlepší, ale já si myslím že on má dobrou hru a určitě ne nudnou. Jinak si myslím že Nadal má na Federera jak už tady zaznělo bo to ukázal i v minulém roce, takže GO GO NADAL.
Reagovat
D.A.N
Málem jsem se zblul jak jsem to četl:-)))no fuj takové řečy!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Milánku, co máš za problém? Předveď někdy zase ty svoje řečy, třeba o tom jak "Rafa je spocený kovář a Roger pravý umělec".
GR8 RAFA FOREVER !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se to přirovnání ke kováři a malíři libí :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tohoto odborníka má ten první tenista kladivo a druhý štětec, hahaha :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Je naozaj neuveriteľné, že kováčovi prisúdil do ruky kladivo a maliarovi štetec...
Reagovat
D.A.N
brozi: Napsal jsi to úplně správně:-)
Reagovat
D.A.N
Jo Brozi a kdyby jsi to nevěděl tak i Nadal sám řekl, že Roger je nejspíš nej. tenista historie tak nevím čemu se pořád divíš a další co to řekli tak namátkou, abych to nebyl jen já sám třeba Sampras, Edberk a další, čili není to jen z mé hlavy milánku:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to tvoje přirovnání zkopíruju celý, ať se pobaví i další čtenáři, jo?
Reagovat
smazaný uživatel
je to pravda že ten Federer je vynikající hráč a asi patří mezi ty fakt nejlepší hráče historie, jako že neříkal jsem nic o tom že Federer není super takže ty D.A.N.E. přečti si můj komentář pořádně, já tam jen píšu že chci aby Nadal vyhrál nad Federerem ale vůbec tam není napsané že Roger je lama nebo takého něco to vůbec sem takého nic neřekl ani neřeknu bo Federera já uznávám, ale prostě můj oblíbený hráč je Nadal a temu bych to přál. Každý má svého oblíbeného hráče favorita já to nikomu neberu, ale ty D.A.N.E. prosím DRŽ HUBU ty jak vidím moc temu nerozumíš bo jinak bys tady neházel také kecy, jako já nejsem žádný profesionál v tenise, já umím uznat když má někdo nějakého hráče za svého oblíbence ja mu to neberu TAK MI TO DO PRDE..... neber ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Som fakt zvedavá na ten rebríček po AO..
Reagovat
smazaný uživatel
NO tak proti Simonovi se taky hodně težko hraje:-)je jako odrážecí zeď,tím pádem musí vice riskovat a z toho plynou chyby,spíš se těším na zápas dvou leváku,to už sem dlouho neviděl:-)
Reagovat
smazaný uživatel
zas tak suverenni nebyl. simon si ho solidne daval. jen kdyby tolik nechyboval...
Reagovat
smazaný uživatel
je jasne ze si simon rafu sem tam povodil po kurtu a zahral niekolko vybornych vymien je hrac top 10 to neznamena ze hral rafa zle alebo priemerne prave naopak mnohi by proti simonovi sa minimalne zdrzali o 1 az 2sety a urcite niekolki z 10 aj vypadli
rafa hral vyborne porazil simona 3:0 co je vyborne simon neni del potro ze po 2 gamoch zdal zapas.
Reagovat
D.A.N
Rafa celkem" bez problémů, ikdyž to byl pro něho zatím nejtěžší zápas, každopádně to vypadá na finále Rafa-Roger, takže by to měla být záruka kvality, nicméně můj favorit je jasný Great Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak finále je více než jasný,bude to Rafa-Roger,souhlasím s těmi,co říkají, že jejich soupeři se jich zaleknou.Pokud předvede Féďa svouji nejlepší hru a nebude na něj působit,,Nadalovský komplex'',tak ho má na lopatě.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že jestli se ti dva potkají ve finále tak Roger vyhraje. Myslim, že je Roger natolik vyzrálý a cílevědomý hráč že ho určitě netrápí nějaký komplex naopak. Pokud se opravdu ti dva potkají tak do toho dá Roger vše aby ho už konečně porazil. Go Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
ROGER ROGER !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by ho mohl Verdasco pořádně protáhnout:)) Uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
strach mu to nedovoli urobi par chyb spomenie na RG a bude po zapase ,dalsie finale snov sa blizi a titul ide do spanielska!!WAMOSSSSSS
Reagovat
skott
Obavam se, ze ne.Verdasco bude z Nadala tak pripos**ny, ze bych si nedivil, kdyby ho pozadal o podpis.Hraci, kteri mohli Nadala zastavit uz jsou vsichni out(Tsonga, Murray...).Ani Simon nevyuzil zatahnute strechy aby vzal pasivnimu Nadalovi, ktery hodne kazil, set.Posledni zapas na ktery se bude dat divat, bude zitra semi Andy/Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední větu skutečný fanda tenisu nemůže myslet vážně.
A diváky, které Rafael irituje, nikdo ke sledování nenutí.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak Broži lépe bych to eřekl :) jinak VAMOS RAFA
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal že byl pasivní a hodně kazil??? No tak to jsem se asi díval na nějaký jiný zápas...A jak můžeš vůbec vyplodit takovou pitomost, že by ses nedivil, kdyby požádal Verdasco Nadala o podpis? Po tom, co zatím předvádí, nikoho o podpis žádat nemusí:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby si scott přečetl rozhovor s Nadalem (což zřejmě nudělal) tak by se tam dočetl že Rafa přispůsobil svou hru Simonově hře proto se mu to mohlo zdát pasivní.Jinak ve španělsku maj Rafu za boha,ještě aby ne vždyť je to nejlepší Španělskej hráč všech dob,ale rozhoně si nemyslím že by se to nějak projevilo na kurtu.Fenando má teď tolik sebevědomí že by ho mohl rozdávat.
Reagovat
skott
Ja nevim na co jste koukali vy, ale pokud i takovy nudny hrac jako Simon proti Nadalovi zahraje jednou tolik vietznych micu, tak je to pro me pasivni vykon.Nadal mel velke stesti, ze pokazde kdyz vyhral prvni fiftyn pri Simonove servisu tak ho lehce brejknul, protoze Simon se v te chvili zhroutil jako domecek z karet a zacal kazit.Tyhle spanelske souboje mezi Nadalem a jeho "boys", dopadaji, krome zapsu s Ferrerem na USO, vzdy stejne - jedna velka nuda a vyhraje Rafa:/ Nejsem naivni, Verdasco mu odstranil tezke soupere, neunese tihu okamziku a postup mu defacto daruje, ikdyz bych se rad mylil.
Reagovat
skott
a mas pravdu Secco, rozhovory s Nadalem opravdu nectu:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist