Superkouč? Berdychův otec v něm přínos nevidí. Tomáš má hledáčku jedno jméno

15. 11. 2014, 13:30
Aktuality 40
Tomáš Berdych by rád doplnil svůj realizační tým o osobnost. Jednání s Ivanem Lendlem ve spolupráci nevyústila a aktuálně má sedmý hráč světa v hledáčku jiného odborníka. Jeho jméno ale prozradí až v momentu, pokud si podají ruce na známku dohody.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"To jméno ze mne nedostanete. Až něco bude, tak se to dozvíte," řekl Berdych po vyřazení ve skupině na Turnaji mistrů. Před cestou do Londýna se mluvilo o seznamu jmen, který má připravený. "Žádný nemám, maximálně jedno jméno, které mě napadlo. Je to zatím jedno jméno. Když nedopadne, tak budeme třeba pokračovat dál."

Nemá stanoveno, že se za každou cenu chce domluvit na spolupráci před novou sezonou. "Až se domluvíme a obě dvě strany to budou schopny akceptovat a domluví se na podmínkách, tak od té doby to teprve začne," řekl Berdych.

Prozradit jméno Berdych za žádnou cenu nechce, aby se nespekulovalo, co a jak mu může spolupráce přinést, jak to bylo okolo Lendla. "Co bylo kolem Ivana, tak to bylo zbytečně přehnaný. Nechci dopustit to stejný," konstatoval.

Berdych neplánuje vyměnit stávající realizační tým s trenérem Tomášem Krupou, s kterým je pět let součástí světové špičky. Touhou je po vzoru ostatní hráčů ze špičku přibrat osobnost či bývalého šampiona, aby měl šanci vyhrát grandslam.

Kouč Krupa řekl, že nemá problém s případným rozšířením týmu. "Je otázka, jak to bude fungovat. Jak si sedneme. Nejvíc to ukážou výsledky," řekl Krupa.

Berdychův otec: Pomoc superkoučů je minimální
Naopak třeba Berdychův otec názor svého syna na superkouče nesdílí. "Já se s ním nepřu, ale patřím k těm, kteří si myslí, že bývalí hráči by mu moc nepomohli, protože jejich pomoc je minimální," uvedl Martin Berdych. Nelíbí se mu poměr vynaložených peněz. "Je to obchod. Peníze a něco za to, a je to strašný nepoměr."

Bývalý čtvrtý hráč světa Brit Tim Henman považuje koncept supertrenérů za zajímavý. "Můžou pomoci svými zkušenostmi a radou ve velkých zápasech, které Krupa nemá, protože je nezažil. Bude zajímavé sledovat, kdo to případně bude," řekl trojnásobný semifinalista Wimbledonnu Henman směrem k Berdychovi.

Henman či další bývalý britský tenista Greg Rusedski litovali, že se Berdych nedomluvil s Lendlem, který dovedl k olympijskému a grandslamovým titulům Andyho Murrayho. "To by bylo ideální," podotkl Rusedski a dodal, že není moc jmen, která je možné oslovit. "Tomáš má potenciál, ale potřebuje ještě udělat poslední krok. Potřebujete někoho, kdo měl podobný styl hry a kdo už něco takového dokázal. Musí zariskovat," řekl.

Legendární Martina Navrátilová se při předchozím Turnaji mistryň v Singapuru pro MF Dnes a Radiožurnál vyjádřila, že by Berdychovi prospěl tvrdší kouč. "Já jí to nebudu brát. Nevím, jak zná lidi kolem mě a moji přípravu. Zatím vše fungovalo super. A ne vždy, když někdo přijde s přísným drilem, to může být cesta, která funguje," reagoval Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Když jsem viděl hru Nišikoriho a jeho dva trenéry, pochopil jsem jeho opakující se zranění zápěstí.
Většinu jeho vinnerů dělá zápěstím. Je poměrně malý, proti Djokovičovi, Berdychovi atd., proto hraje rychle po dopadu, kde je rychlost míčku vysoká a on to praští proti a se spinem.Odhaduji
120 km/h x 120 km/ h t.j 240 km/h na ZÁPĚSTÍ !!!
Takže cesta na vrchol je, ale možná by to Berdycha vyřadilo jako Söderlinga nebo Murray e.
Murray hraje s ortézami na obou kotnících jako invalida!!!!!!
Reagovat
Patri.k
Hráči obecně mají skepci k těmhle superkoučům. Ale výsledky hovoří jasně, většinou koho se nějaký superkouč ujmul, nejen v tenise, přinášelo to nemalé výsledky, těch případů opaku není moc. Takže prostě tyhle legendy mají co nabídnout, né že ne. Problém je spíš v tom, že hráči se řídí často příliš subjektivníma pocitama, podle mě jim hlavně vadí, že jsou drazí, bojí se, že se přiživí na jejich úspěch a v neposlední řadě, nikdo nemá rád moc velké změny, znamenalo by to od základu změnit všechno a to je pro hráče trošku strašák. Navíc nějaký hráči, hlavně tenistky si ze svých trenérů udělali mazlíčky, jako třeba Kvitová, nebo je trénují rodiný příslušníci.
Reagovat
jb007
Jediný možný superkouč, který ještě nemá svěřence, je Sampras. Nebo Agassi. Nebo Laver...
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/VictoriaAzarenka/photos/a.153730907975214.30075.120532084628430/963036210378009/?type=1&theater

škoda, že nechodím na Twitter:(
by sme pokecali.
Reagovat
smazaný uživatel
sousedova kočka je větší kočka. Ale na twitter zatím nechodí.
Reagovat
gigin
http://www.tennis-arena.cz/posledni-gesto-li-na-vylepsila-kolegynim-rating-4596cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Ale třeba se taky nechtěla dívat na to, jak postupně padá žebříčkem.
Reagovat
PetaM
Proč to ale vysvětlovat tímto způsobem :D
Reagovat
mrafe
to spíš zase novináři
Reagovat
PetaM
"Myslím, že nemá cenu brzdit zbytečně jména za mnou, takže je lepší, když se nechám vyškrtnout, snad to holkám nějak pomůže do další sezóny." - Na Li.
Reagovat
mrafe
Jasně Na Li chtěla pomoc, ostatním tenistkám a novináři si k tomu přidali tu svoji bramboračku.
Reagovat
tommr
informace uváděný v tom článku se mi moc nezdají ...
Podle oficiálních statistik WTA se konečný umístění bere jako umístění v týdnu po skončení TM a odstoupení Li Na na to tudíž nemá žádnej vliv. Cibulková proto oficiálně skončila sezónu na 14.místě, Lucka Šafářová na 17.místě atd. ...
Pravda není ani tvrzení, že se v žebříčku nic nemění. Velký turnaje se už sice nehrajou, ale výsledky z malejch turnajů ITF se dál průběžně započítávají a žebříček se na pozicích od 50.místa níž nestále mění ...
Reagovat
VlS
Navíc už nanovo jede novej Race ranking
Reagovat
ptpc
Má VIS pravdu s tým Race rankingom?
Reagovat
blixa
Jasně že má. Terka je druhá ;-)
Reagovat
ptpc
Díky.
Reagovat
tommr
jj letošní oficiální sezóna už skončila a rozběhla se už Race pro příští rok. Tady je průběžný pořadí:
http://www.wtatennis.com/road-singles-leaderboard
Tereza Smitková je momentálně v Race na děleným prvním místě ... :)
Reagovat
ptpc
Díky.
Reagovat
gigin
!!!!!

http://imgup.cz/images/2014/11/15/bj.jpg
Reagovat
Cico93
som blbec, kto to?
Reagovat
gigin
Bojana.
Reagovat
Cico93
ooou nepoznal by som. Ja, že daaku Viktorku mi pošleš:)
Reagovat
Roger_Federer
manzelka?..
Reagovat
gigin
Nemám :)
Reagovat
VlS
je tu a tam schopná plácat hrozný nesmysly. Ví vůbec, jaký tréningový dávky si Tomáš dává?
No už se jí to stalo běkolikrát, jak v tenisu, tak mimo tenis pak si s tím docela užila a bylo to i dost nákladný. Tenistka byla geniální, mimo tenis to zas taková sláva není.
Reagovat
Roger_Federer
co ja vim z doslechu..Berdych je "pozitkar", ma rad svoje..Z Kroupou si jiste sedi prave prozo, ze ten na nej nijak extreme za ty roky netlacil..ke zmenam.Uz roky je to u Berdycha temer to same..Absence planu B, ve chvili kdy se nedari.
Reagovat
VlS
Co já vím, tak si Berďa dává v kondiční přípravě dávky, který by zdaleka ne každej vydržel a na jeho figuře a poměrně velmi pevném zdraví je to sakra vidět.
Co myslíš tím požitkářem? Trénink viditelně nešidí. A že si jinak dopřeje nějakou tu radost? A proč by se jinak tak dřel?
Reagovat
Roger_Federer
Vubec nespochybnuju jeho trenink.davky, neznsm je..Narazim spise na to, ze Berdych neni asi tip cloveka, ktery pry nerad meni svuj "zivot",ktery by po sobe nechal nekym rvat a mrdat..Proto mu to jiste vyhovuje co z Kroupou pracuji uz roky..Potencial mel, ale podle meho nazoru ho nevytezili..A ted uz v jeho veku tezko rict, zda zkutecne chce slevit ze svych zivotnich standardu a zacit se pod nekym drit jak vul..
Reagovat
George_Renel
Kdo to je ten Kroupa co ho stále jmenuješ?
Reagovat
Roger_Federer
Kroupa nebo Krupa...neni to fuk?
Reagovat
George_Renel
Zcela jistě to fuk není, pokud to ovšem nemíníš jako urážku. Stejně tak, jako používání dvojitého záporu způsobem, který z věty dělá nesmysl...
Reagovat
VlS
Nevím co chce on. Na jeho místě bych komukoliv řekl, že je každýmu prdlajs do mejch životních standardů a že rozhodně od nikoho nečekám žádný povolení, jak můžu žít a ať si s tím nikdo laskavě nedělá starosti a plně ať se věnuje těm svejm.
Reagovat
smazaný uživatel
Veselého bude trénovat od nové sezóny Simon... Podle mě hodně nešťastné.
Reagovat
smazaný uživatel
Gilles?
Reagovat
smazaný uživatel
Slovák Ladislav Simon. Trénoval třeba Cibilu, Rybárikovou nebo Lacka.
Reagovat
smazaný uživatel
*Cibulu
Reagovat
VlS
Ne, ten od Garfunkela ;-)
Reagovat
Chrenda
v jeho případě, když je tak spokojený se svou přípravou a nechce nic měnit. Je to marný případ.
Reagovat
smazaný uživatel
byl rychlejší, sorry. :D
Reagovat
Cico93
:)
lightning
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist