Suárezová-Navarrová postoupila do životního finále a bude v Top 10

2. 4. 2015, 23:28
Aktuality 398
WTA MIAMI - Carla Suárezová-Navarrová v Miami porazila Němku Andreu Petkovicovou a postoupila do svého největšího finále, čímž si zároveň zajistila premiérový posun do Top 10. O svůj teprve druhý titul se utká se sedminásobnou šampionkou Serenou Williamsovou, jež v semifinále udolala Halepovou.
Carla Suárezová-Navarrová

Španělka Carla Suárezová--Navarrová si na turnaji v Miami zahraje největší finále ve své dosavadní kariéře. Dvanáctá nasazená hráčka porazila v dnešním semifinále 6-3 6-3 Němku Andreu Petkovicovou, čtvrtfinálovou přemožitelku Karolíny Plíškové. 

"Carla hrála opravdu dobře, během minulého roku svou hru hodně vylepšila. Je hezké vidět ji takhle hrát," řekla poražená Petkovicová. "Ale dnes to bylo hodně o mě, nešlo mi to. Snažila jsem se bojovat, ale dělala jsem příliš mnoho chyb," dodala. 

Šestadvacetiletá Suárezová nečelila ani jednomu brejkbolu a postoupila do osmého finále v kariéře, ale zdaleka nejcennějšího. Semifinále podniku WTA Premier Mandatory hrála v Miami poprvé v kariéře. Usilovat bude o teprve druhý titul v životě, ale už nyní by se měla rodačka z Las Palmas poprvé posunout do elitní desítky žebříčku.

"Jsem teď tak šťastná. Je to pro mě moc důležité," řekla Suárezová, jež je teprve třetí Španělkou v Top 10. Arantxa Sánchezová-Vicariová byla dokonce světovou jedničkou Conchita Martínezová to dotáhla nejvýše na 2. místo. "Celý rok jsem se svým týmem tvrdě trénovala, abych se jednou této chvíle dočkala."

V sobotním semifinále se Suárezová-Navarrová utká s dvojnásobnou obhájkyní titulu a sedminásobnou šampionkou Serenou Williamsovou, s níž prohrála všechny čtyři vzájemné duely. Uhrála v nich celkem pouhých deset gamů a čtyřikrát dostala kanára, na předloňském US Open dokonce neuhrála jedinou hru.

Williamsová postoupila do finále turnaje v Miami už podesáté poté, co v semifinálové bitvě porazila Rumunku Simonu Halepovou 6-2 4-6 7-5.

"Jsem ráda, že jsem to zvládla. Byl to zábavný zápas, ale v druhém setu jsem dělala spoustu chyb. Na grandslamech už si to nebudu moci dovolit," uvedla světová jednička Williamsová po více než dvouhodinovém utkání. 

Třetí nasazená Halepová se po jasně prohraném prvním setu vrátila do zápasu, vybojovala třetí sadu, v ní ještě dokázala vyrovnat z 2-5 na 5-5, zbylé dva gamy ale patřily Williamsové. "Byla jsem blízko. Viděla jsem, že jí můžu porazit, můžu s ní hrát až do konce. Ale byla lepší než já. Je lepší, protože je to světová jednička a protože je to Serena," řekla Halepová. 

Třiadvacetiletá rodačka z Konstanty je poslední hráčkou, která dokázala Williamsovou porazit. V základní skupině říjnového Turnaje mistryň v Singapuru slavnou Američanku rozdrtila 6-0 6-2, od té doby však Williamsová vyhrála dvacet zápasů za sebou. Obě rivalky se měly utkat před dvěma týdny v semifinále v Indian Wells, světová jednička však k zápasu kvůli zranění kolena nenastoupila. 

Díky čtvrtečnímu vítězství má Williamsová jistotu, že protáhne své současné kralování v žebříčku WTA na 116 týdnů v řadě. Překoná tak sérii Chris Evertové (113) na třetím místě historických tabulek. Déle byly nepřetržitě v čele žebříčku už jen Steffi Grafová (186 týdnů) a Martina Navrátilová (156).

Williamsová turnaj v Miami už sedmkrát vyhrála. Triumfovala v letech 2002, 2003, 2004, 2007, 2008, 2013 a 2014.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 5.381.235 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 04. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
S. Williamsová (1-USA) - Halepová (3-Rum.) 6-2 4-6 7-5
Suárezová-Navarrová (12-Šp.) - Petkovicová (9-Něm.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

398
Přidat komentář
smazaný uživatel
Serena vlastně letos oficiálně ještě neprohrála :)
Reagovat
smazaný uživatel
bože, jak mě štve to IW
Reagovat
kada.tom
přesně tak, je stále neporažena :-)
a IW je škoda, ale tak ... v Miami si to Serena dokonale vynahradila :-)
nedivil bych se, kdyby letos ovládla i antuku :-)
Reagovat
lars
Aga ji porazila na HC:)
Reagovat
Frick
Nikdo nechce riskovat obvinění z rasysmu.
Reagovat
EllNino
Terka Smitková se odhlásila z kvaldy ve Stuttgartu, to moc nechápu ...že by FedCup ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To se za pár dní dozvíme.. :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ze by Petra nejela?
Reagovat
smazaný uživatel
velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi velmi silně pochynuji že by Petra nejela na Fed Cup
Reagovat
lars
Ona do Ostravy nemusi jet, muze tam z Fulneku dobehnout :)
Reagovat
Fandina
Nebo třeba doletět, když bude v Prostějově ...
Reagovat
tommr
chybí nám ještě čtvrtá hráčka a tou by mohla být právě Tereza ...
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud budou OK všechny tři singlistky, tj. Petra, Lucka i Kája, tak tou čtvrtou bude někdo do debla, čili spíš Lucka Hradecká než Terka.
Reagovat
EllNino
osobně bych to viděl na Petru, Lucku, Káju a Terezu, už na finále Báru nevzal udajně kvuli povrchu ...navíc je asi zraněná, pak je dlouhá šňura turnajů ...Tereza zazářila v Kanadě, myslím, že to je i dost pravděpodobný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by jenom zajímalo, jakou bys z této čtveřice namíchal dvojici do případného debla..
Reagovat
Fandina
Lucka, Kája?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejspíš. Což by ale znamenalo, že jedna z nich by byla utahaná po nedělním singlu týmových dvojek a další věc je, jak vážné problémy se zády Lucka má, jestli by to vůbec zvládla.
Reagovat
Fandina
Takže možná, že je to kvůli Lucii. Že se třeba povolává Terka kvůli tomu, že se neví, jak to bude s Luckou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se právě obávám toho, že pokud je fakt do FC povolána Terka, tak to znamená, že někdo z trojice Petra - Lucka - Kája vypadl ze sestavy (a v tuhle chvíli to vypadá na Lucku), protože si nemyslím, že by Pála povolal Terku na úkor deblistky.
Reagovat
EllNino
tak to bude Petra, Kája, Terka a Hráďa, Lucku s Barčou nechá odpočívat, Lucce by to asi i prospělo, má pak tu dlouhou šňuru turnajů :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky to tak vidím :-)
Reagovat
Fandina
Pokud nebude chtít Pála spoléhat na Háčka, jako při finále, tak klidně může postavit debla z kohokoli a může tam být třeba i Bára.
Reagovat
smazaný uživatel
Může, ale předpokládám, že bude chtít postavit to nejsilnější.
Reagovat
Fandina
Tak to samozřejmě a podle toho bude předem povolávat holky a potom stavět do zápasů. Určitě chce to nejsilnější. Uvidíme.
Reagovat
EllNino
já bych tam dal Petru s Terkou, ať je sranda :)
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud by fakt jely tyhle čtyři, tak tam by bylo možný úplně všechno :-))
Reagovat
Fandina
Ale já si pamatuji, že v jedné extralize a myslím, že to bylo 2011, prohrála Petra singla s Luckou Hradeckou, ale pak to zachránily s Šafi v deblu. Takže nepodceňovat Petru v deblu!
Reagovat
EllNino
já někoho podceňuju ? :D
Reagovat
Fandina
To nevím, ale třeba nemusí být debl s Petrou jen z legrace.
Reagovat
EllNino
spíš by to byly nervy, legrace by to byla pak tady na TP, kdyby to nevyšlo :D
Reagovat
Fandina
Pokud by měl rozhodovat debl, tak by to bylo o nervy každopádně. A tam by to už bylo opravdu na Pálovi, jak by rozhodl, koho tam poslal, pokud tam nebudou a to asi ne Háčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že v tuhle chvíli se tam Háčka asi nevejdou, holt Pála může nominovat jenom čtyři, i když by potřeboval tak aspoň šest. :-)
Reagovat
Fandina
Šest by bylo ideální :-). Také myslím, že Háčka nebudou.
Reagovat
EllNino
tam bude ta Terka, jinak není duvod odhlášky z takovýho turnaje, navíc, když není zraněná, v Katovicích normálně hraje :) ...hala jí sedí, zazářila proti Kanadě ...
Reagovat
Fandina
Vypadá to tak. Je otázka, jak je to s Luckou a jejími zády. Potom by ještě chyběla jedna.
Reagovat
smazaný uživatel
To asi bude, ale pak to znamená, že někdo z trojice singlistek vypadl, asi ta Lucka.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se akorát bojím, jestli Petra bude FC vůbec hrát. Ale snad jo...
Reagovat
EllNino
to zase jo :) neboj
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně mě překvapí, pokud Petra bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty asi tenis moc nesleduješ, co? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč myslíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Že by tě překvapilo, kdyby Petra hrála Fed Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou dvě možnosti: buď proti Francii nenastoupí (nepřekvapí mě to), nebo nastoupí (překvapí mě to). Za týden uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělé. Neuvěřitelné. Nepřemožitelné. Gratuluji moc Sereně. Forma skvělá. Škoda toho kolena v IW, mohla mít 2 PM letos. :)
Carle ale taky musím pogratulovat. Hrála skvěle celý turnaj. Dnes však na to neměla nárok. Na antuce si určitě titul připíše. Tím jsem si jistý. A to možná právě v Praze.
Reagovat
smazaný uživatel
a za 56 minut je opravdu hrozivé. mě by asi deklasovala za 10 minut :DD
Reagovat
kada.tom
Woooow!!
Serena dneska opět ukázala, že když chce, nikdo na ní nemá - ani tenistky ve velké formě :-)
Velká gratulace k dalšímu titulu z Miami :-)))
Reagovat
EllNino
Neuvěřitelný zápas, dokonalý výkon, prostě Serena, pokud se jí chce, nemá konkurenci ...:)
Reagovat
blixa
No jasně, ale dá se něčemu takovému fandit ? Serena je v podstatě monstrum, výborná tenistka s neskutečnými fyzikými dispozicemi zcela mimo dosah toho co běhá dneska po kurtech. Dokud hraje a slouží jí zdraví, hraje se jen o druhou příčku.
Reagovat
EllNino
já jí obdivuju, je to šampionka a fandit se jí rozhodně dá :)
Reagovat
kada.tom
já jí fandím, je to světová osobnost sportu a tenisu dělá dokonalou čest :-) a není pravda, že na ní nikdo nestačí, občas jí někdo porazí supervýkonem :-)
Reagovat
blixa
To ne, ona občas prohraje , protože se jí nechce, nebo není úplně fit, ale pokud je ready, žádný supervýkon nestačí.
Reagovat
Pedronegro
zasloužila by si zvláštní kategorii, ale byla by tam sama, mezi ostatní holky se nehodí, mohla by zkusit challengery, aby to bylo vyrovnanější :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to tam, Carla byla dnes bez šance
Reagovat
George_Renel
Dnes jsou to Rumuni nějak potichu......
Reagovat
EllNino
Wow Serena je ďábel :D
Reagovat
lars
Proc CSN nehraje jako s Venus ?? :)
Reagovat
blixa
Jednak jí odešla hlava a jednak proti ní nestojí Venus.
Reagovat
lars
takhle to odflakla, ani za posled. mickem nebezela :)
Reagovat
kada.tom
exkluzivní zápas, parádní finále :-)
ano, libuju si v tom, že Serena si s CSN dělá naprosto co chce :-D
Sereno, dej jí toho kanára!!
Reagovat
Michaelus
To muselo být každému jasné jak to dopadne :D
Reagovat
kada.tom
a tak já přeci jen očekával maličko vyrovnanější partii (tipoval jsem 6-4 6-2) :-D
Reagovat
smazaný uživatel
naprostá dominance. :) skvělé
Reagovat
smazaný uživatel
chudák Karlička.
Reagovat
Michaelus
V čem?
Reagovat
kada.tom
naopak, je to fantazie jak jí Serena drtí :-D
Reagovat
Michaelus
jj
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/video.php?v=425522537608506
Reagovat
kada.tom
Serena drtí! CSN bez šance!!
Reagovat
EllNino
Dneska to není ta uplakaná Serena ze zápasu z Niculescu Blescu ...teď je ta smrt v očích vidět :D ...koncentrace nevídaná :D
Reagovat
blixa
Hmmmm, Karličce už to nedává ani hlava .. těžký ...
Reagovat
smazaný uživatel
kanárek se rýsuje
Reagovat
smazaný uživatel
brejk potvrzen. dnes je to jasná záležitost Sereny.
Reagovat
kada.tom
breeeejk!!
Reagovat
kada.tom
CSN má brejkball a Serena tam vystřihne 2 esa a jedno poloeso :-D
milují jí :-)
Reagovat
lars
mas divny vkus na milovani :)
Reagovat
blixa
Jak se dá milovat Buldozer ... no, nic , jsem už starej, nemusím všemu rozumět ... ;-)
Reagovat
kada.tom
Serena má set v kapse a je na nejlepší cestě zkrotit CSN a vzít si tak další titul v Miami :-)
Go Serena!!
Reagovat
smazaný uživatel
Když Serena chce, tak běhá jak laňka :) Jinak opravdu skvělá finálková forma :) Tak a nyní ten KANÁR :D
Reagovat
dadaft
Serena - Carla je asi nejhorší finále jaké může být.
nemyslím to nijak zle, ale Carla není Justine Henin, nedokáže Sereně pořádně zatopit, natož aby jí naklepala faldy,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Fandina
Mohla by jí rozběhat, nějaké ty úhly, ale Serena diktuje výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Videls zapas Venuse vs. Karlicka? heeee!
Chytroline...taky to vypadalo, ze bude hotovo do hodiny a do dvou setu...

Jako mrtve z hrobu nevyzenes....prestan narikat, ze uz neni Justine, a tlac tu Karlicku...;D)))

pryyyy nejhorsi finale....a jeste to neskoncilo...

Se na to tady uz vyprdnu fakt...Isner rupne uz predem proti spatne hrajicimu Djokovicovi, Andy je loser, ktery nema ve finale sanci, Karlicka je vracecka...
...a v kazdem prispevku se to hemzi dementama....a do toho, takovy drzak jak ty prijdees s nejhorsim finale s Karlickou....

do prkna uz;D))))
Kaslu na to;D))))
Reagovat
dadaft
Justine byla Justine,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, áááááách.

ale už mlčím. ))
Reagovat
blixa
Ani mi nemluv ... uáááááá ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stef byla uzasna.....
....druha podobna nikdy neprisla....
cekani na godota...
Nebo Marina, to byla nadhera....
....vsechny ted hrajou jak prilepene pecky na BL....a jde jen uz o vysku a lajna lajna....zadna invence, zadne sacko....tfujtajbl sakrble...;D))))))

ale taky mlcim, bo malicka Karlicka vypada na rucnik....
sakra a ja mam po nalade...;/

Nic mej se pekne...nezlob se...
mas pravdu...hrozny finale...
ja to balim...;/
Reagovat
smazaný uživatel
No s tema jednickama Kar11cka vypada bozi;)))
Lepsi nez nejaky No1e...

Vamoooos!
Hlavne do druheho setu;D))))
Reagovat
Fandina
Neporazitelná ............
Reagovat
blixa
A Buldozer zase rozhrnuje ...
Reagovat
kada.tom
Serena má brejk! Potvrdit a jít si pro set :-)
Reagovat
kada.tom
olééé, stvrzeno :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena na se sápe po brejku
Reagovat
smazaný uživatel
a uzmula ho
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Karlicka dava ty prvni sety gratis vpohode....;)
Venus to dala cely;) Ale pak se zacaly dit veci, panecku...jen pockej, az vse poradne vysteluje Karlicka...;)))
Reagovat
blixa
Jen jestli stačila vykopat pořádný jámy na slony. Jinak to Buldozer zase přejede ...
Reagovat
smazaný uživatel
klídek. dnes to bude ve dvou :) je to finále a to Serena neprohrává ;¨)
Reagovat
smazaný uživatel
Vpohode, Venuse taky antilopovala, a jak sa Kar11cka chytla trochu vic na tom FH a BH, uz to slo, ....a vypadalo to na uplny prusvih....ona jen potrebuje cas;)
Jinak jako je mne jasny, na ktere strane site stoji favoritka...ale ted tady o to nejde;)))
Dokud je ve hre, Vamos;)!
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvíli se Serča rozjede a je to 6:2 6:0 :)
Reagovat
smazaný uživatel
nebuďme tak krutí. stačí 6:3 6:0 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A už to tak skončilo...
Reagovat
smazaný uživatel
Karlicka Vamooos;)
Jde o hodne, tak nezlob a pekne to vyhraj;)
Reagovat
smazaný uživatel
Super začátek. Snad to bude dnes jasná záležitost Sereny :)
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady. Sereno come on!!
Reagovat
kada.tom
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za 15 minut začínáme. GO SERENA!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
https://instagram.com/p/1A4bNsO6u6/
Reagovat
Frick
To v tom USA fakt je všude ten popel místo cihly?
Reagovat
tommr
taky už se těším až se objeví na antuce ... :)
Reagovat
Frick
Tak snad jí to půjde líp než v lednu, kdy se 3x v řadě nedokázala dostat z kvaldy do hlavní soutěže.

To tehdy skutečně měl člověk strach, zda s tim nepraští.
Reagovat
tommr
od tý doby se ale hodně změnilo a Nicole si ted určitě víc věří ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mne se treba ta veta take nelibi, z hlediska cestiny, ikdyz ja uz jsem trosku mimo...v tomhle jazyce.
Rozhodne bych uvital, kdyby se prestalo porazet, mne se to konotuje s porazenim prasete na zabijacce...treba;)
Bych spis uzival neco ve smyslu.

Williams zvitezila ve finale nad Halep. Zvitezit nad nekym, nad necim mne prijde takove vic vybrousene;)

Treba to prechylovani by mohlo urcite pomoci v tom duchu sklonovani...aby z toho nebyla takova zvlastni cestina...

Takze:

Williams zvitezila ve finale nad Halepovou...tohle mne zni celkem genialne;)))
Ale pochopitelne Simonu bych nechal jako Halep, pokud bych vypisoval jen jmeno sportovce, a k prechylovani bych se uchylil prave v tech beznych vetach, aby se to pekne zduraznilo a znelo;)
Jako na priklad take nerikam jedu do Whasington;D) Ale jedu do Washingtonu;)))
No, ale kvuli tomu jeste nemusim specielne menit nazev mesta...dle nejakych vzoru...
Myslim, ze prechylovani je proste v tomhle ohledu urcite prakticke, ale take jsem nikdy moc nepochopil, proc v zakladnim tvaru prijmeni prechylujeme...v te vysledkove listine je to podle mne uplne zbytecne...pokud jde o cizinky...potom v dalsich vetach si prave tim sklonovanim pekne muzeme pomoci, od toho ta Cestina je, a v tom je proste obecne slovanska rec krasna...;)

No, nejlepe by bylo, kdyby to hlavne rozhodli na tom ustave pro JC, teda;) Hlavne bez extremistu typu slacker....a jeho cerno-bilym videnim.... podle mne potom by v tom byl konecne poradek...uz z toho duvodu, ze si proste muzeme poslechnout krasnou desku sansonu Edith Piaf a nastesti je zde ta pekna vyjimka, a tak tezko poslechnout desku Edith Piafove...
...takze ja bych ze sve strany klidne i poslechl i desku Edith Piafove;) Fakt;)
Hlavne aby na CDecku nebylo napsano.... Edith Piafova, a zustalo tam to pekne Edith Piaf;) Pak bych byl spokojen a vrnel blahem;)
Reagovat
smazaný uživatel
No a jeste mne tak napadlo;)))
Abyste to nepochopili zle, proste bych neprechyloval v zakladnim tvaru ale ohybal, sklonoval, a bavil se v jinych padech;) Bez ohraniceni;) Cestina je plasticka...

Ale co rikate na tenhle jev...mozna uz to vnimam spatne, nejsem v cestine fakt uz dobry...;/

----
Vsichni znate asi Nejistou Sezonu...a hlasku:

Az pujdu jednou prez most Karla, do divadla Naroda na stenu Certa, smirim se s tim, ze jste zvitezili...
...ale upozornuji Vas, ze to bude vitezstvi Pyrhy...drive Pyrhovo vitezstvi;)
----

Vsimli jste si, ze muzeme rict...
Berdychovo vitezstvi...
a ti vedci na UJC nam dali moznost uzit vitezstvi Berdycha...?

A ted v tom zenskem rode vlastne jsme "nuceni" rikat vitezstvi Kvitove...proste naopak by to bylo - Kvitove vitezstvi...a to je dost podivne;)

Ale v tom muzskem rode, Stepankovo vitezstvi, Henrychovo vitezstvi...to jde...
a ne vitezstvi Henrycha, Stepanka jak oponuji Cimrmanologove...

Zajimave;) Proste nemuzete rict Williamsovo vitezstvi, ale pekne vitezstvi Williamsove....da se rict, ze pokud jde o zenu, nejdriv vitezstvi pak jmeno, a pokud jde o muze tak nejdriv jmeno a potom vitezstvi;)

No a ted pozor...;)

Zkuste kombinovat u zenskych jmen a muzskych jmen s tim vitezstvi...no tezko cpeme Serenino vitezstvi, ale jdeme radeji do vitezstvi Sereny.

A ted konecne:
co byste vic pouzili?

Jiriho vitezstvi!
nebo
Vitezstvi Jiriho!;)
Reagovat
Fandina
Ani tak mi na tom tvaru nezáleží :-)))))))), ale opravdu už je na čase, aby Jirka prolomil neúspěšnou řadu proher, teď v Casablance ve druhém kole to vychází na Youzhneho, také mohl mít někoho lehčího, nicméně držím palce, Jirko pojď!!!
Reagovat
blixa
Krásně napsáno Vlku ! Ty to umíš podat tak pěkně lidsky, holt jsi proti mě literát ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No kdyz jste tady otevreli ten jazykovy krouzek...
A take hned navrh bych mel v ramci tohoto lingvistickeho koutku...

...bych to nazval > "Kratka chvilka invence"!

Jako, aby se nam tu dokolecka neopakovaly nektere slova;D)
a byla tu sance na jejich zastoupeni....
nebot ta neschopnost opustit myslenku jednoho slova... bych nerekl, ze je zpusobena starim;) ale spis necim jinym....a clovek velmi nadejne ceka na proces u prispivatelu ze budou mit problem myslenku jednoho slova udrzet;D)))
Reagovat
dadaft
já myslím, že by se to moc zamotalo.
oficiálně přechylování vždy a všude v oficiální mluvě - noviny, televize, rozhlas - je asi nutností (((a popravdě - nezní to tak špatně)))
na diskusích, fejsbůku a tak si to žije vlastním životem a často se nepřechyluje,,,,,,,,
Reagovat
slacker
Nevim co je na mem postoji k prechylovani extremistickeho kdyz je na 98% shodny s tim tvym?
Extremisticke povazuji vyzadovani zruseni prechylovani ve vsech pripadech nebo ty ruzne uskleby nad udajnym zdvojovanim -ova nebo tajdtrdlikovani a umyslne porusovani jazykoveho citu pri konstrunkci koncovek typy -aova -oova -eova -yova
Reagovat
Frick
Souhlasíte?
Reagovat
smazaný uživatel
NE!
Reagovat
blixa
NE !!!!
Reagovat
lars
tak zacni svym dan. priznanim :))
Reagovat
blixa
Ty myslíš že Frick někdy platil nějaký daně ? :D
Reagovat
Fandina
Když tu píše o tom, kolik vydělává sázením, tak musí ne?
Reagovat
Frick
Bože Fandino, to byla jen hypotéza o tom, jak moc je pravděpodobný, že hráčka vyhraje 6x v řadě poměrem 2:1 na sety a jak by se to dalo zpeněžit beze strachu, že najednou o všechno přijdu.
Reagovat
Fandina
Ale jinak předpokládám, že daně platíš. Když se neplatí ze sázek, tak jinak je platíš ne?
Reagovat
blixa
Nevím, ale řekl bych, že ze sociálních dávek se daně neplatí ;-)
Reagovat
Fandina
Aha ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
;)..Vyhry u sazkovych kancelari se nastesti nedani.;).Dan plati sazkovky.
Reagovat
Fandina
Díky za vysvětlení. První příspěvek od tebe v životě, který byl pro mě přínosem.
Reagovat
Roger_Federer
tak to kecas..Uz jsem ti vydvetloval rozdil mezi navstevnosti challenderu v Bratislave a plne obsazeneho wta v Linci.
Reagovat
Fandina
To nebylo nutné, to ty si jen myslíš, že jsou druzí hlupáci, kterým musíš ledacos vysvětlovat, tvůj problém, ale to ty nepoznáš, jestli ten druhý něco ví nebo neví, není ti to dáno. Ale teď jsi konečně zareagoval jako znalý věci, sázkař.
Reagovat
Roger_Federer
No pockej, resilo se tady navstevnost na zenskych a muzskych samostatnych turnajich.
Z veci jasne vyplynula velka rozdilnost v navstevnosti pro Atp..Prrisla si ty na argumentovala si, ze na Wta turnaji v Linci bylo vice divaku ( tvuj osobni dojem), nez na challengeres v Bratislave..
Coz byla asi pravda, ale porovnavala si neporovnatelne kategirie turnaju, kdy v Linci startovale zenska spicja a Blave hraci top 50 a nize.
Presto si si jela svoji a dokrve si se hadala ze mas pravdu...
Reagovat
Fandina
Máš zvláštní dar vykládat o druhých nesmysly. Napsala jsem jen, že tam byla větší návštěvnost. Nic jiného. O tom se nehádá. Nepiš o mně nesmysly.
Reagovat
Roger_Federer
37Od: Fandina
Re: r.Fever
Proč myslíš, že nejde porovnávat turnaje v Linci a Bratislavě. Oba jsou v podobném prostředí, na obou hrají srovnatelní tenisté. A v Linci bylo víc lidí, přestože nemají žádnou top tenistku.
[ Reagovat ]

www.tenisportal.cz/zpravy/berdych-s-robertem-nezavahal-byt-odvracel-setbol-13937/pridat-komentar/?id=316211
Reagovat
Fandina
A? Co tím básník chtěl říci? To se nemohu bavit o obsazení turnajů? Jseš praštěnej.
Reagovat
Roger_Federer
Prosim? V tomto vlakne si me narkla ze vykladam nesmysly, takze jsem dodal dukaz diskuze.Tot vse.bavit se muzes ocem chces..
Reagovat
Fandina
Ano diskutovalo se o tom a tím to pro mě končí. Diskuse jako každá jiná. Co se týká tebe, tak obecně tu píšeš o mně nesmysly. Už to nerozlišuji.
Reagovat
Roger_Federer
Kroutis se jak slizky had..Precti si cele to vlakno..a aspon jednou v zivote priznej, ze si nemela pravdu.
Reagovat
Fandina
Trvám si na tom, co jsem psala. Pokud se chceš bavit o nesmsyslech, já ne. Co řeknu, platí. Tím to pro mě končí.
Reagovat
Roger_Federer
Hm..Co k tomu vic dodat nez :):)....
Reagovat
Fandina
Mě nebude nikdo vykládat, že nemám pravdu. Bav se o tom se svou babičkou. Mě neotravuj.
Reagovat
Frick
Jo a jak čim argumentoval?

Já se možná budu časem psát na rozdíl návštěvnosti obdobně osazenejch WTA trunajů, z niž jeden je za peníze a druhej gratis.
Reagovat
Fandina
Že na challengeru v Blavě nehrál žádný top hráč, na rozdíl od WTA v Linci atd..
Reagovat
blixa
Tak už víme proč se odhlásila z Katowic a co bude dělat nejbližších 14 dní :D ;-)

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/232463/pliskova-nepodala-ruku-rozhodcimu-a-pak-omluvila-se-ze-clunu.html
Reagovat
tommr
ty umíš číst mezi řádky? O odhlášení z FC se tam přece nic nepíše ... :)
Reagovat
blixa
No nepíše, pravda, ale komu by se chtělo ... z jachtičky .. :D
Reagovat
Frick
To je taky úroveň žurnalistiky. Opsat něco z IG....
Reagovat
Fandina
Alespoň si každý může ověřit, že si nevymýšlí.
Reagovat
slacker
Kdo si nevymysli? Blesk nebo IG? Jak si to muze overit?
Reagovat
Fandina
Když novinář píše článek a ty nevíš, kde čerpal, nemusíš mu věřit. Ale když vezme fotky z osobních stránek, které jsou na internetu, tak je důvěryhodnost článku větší.
Reagovat
lars
mozna kvuli Jagrovi :))
Reagovat
Fandina
:-))))))))))
Reagovat
lars
snad ji Jagr nezranil srdce, nebot se odhlasila kvuli zraneni !
Reagovat
tommr
kvůli zranění zad se odhlásila Lucka, ale Karolína pokud vím nikde nic o zranění neříkala. Nebo víš něco co my ne? :)
Reagovat
lars
Karol se odhlasila kvuli zraneni. Vic k tomu nevim. Snad to neni skutecny duvod.
Nechce se ji z proslunene Jagrovi Floridy do snehu v Polsku :)
Reagovat
PH94
Marie Bouzková zvládla 1.kvalifikační kolo :)
Reagovat
kada.tom
Williams S. > Suarez Navarro (6-4 6-2)

aneb Serena si nenechá utéci titul takřka ve svém domovském městě a Suarez Navarro podlehne atmosféře jejího prvního opravdu velkého finále a také strachu ze Sereny :-)
Reagovat
kada.tom
http://www.wtatennis.com/photos/article/3734161/title/miami-gallery-thirty-years-of-winning

a když se podívám na galerii vítězek v Miami od roku 1985, tak doufám, že do společnosti takových šampionek nepřibude někdo jako CSN ... upínám se k Sereně, aby nepřipustila překvapení a vyhrála - jakkoliv :-)
Reagovat
baggik
Carla zaslouženě v top 10, má nyní po Sereně a Halepce nejvyrovnanější formu a výsledky. Sice vypadá jako Nadalovo ošklivější brácha a její hra neni nijak oslnivá, ale vem to čert.
Reagovat
Mayo
no, čo tá Suarézová? vyhrá to finálčo?
Reagovat
Frick
To záleží na Sereně. Na ní ne.
Reagovat
Frick
Měla by to zkusit. Já myslim, že jí to určitě musí vrtat hlavou.
Reagovat
blixa
No nevím. Řekl bych že síla Martiny je v paži a v hlavě, ne v nohách a v plicích ;-)
Reagovat
Frick
Dyž nejsou daně, tak tu jede lingvistika. :o)
Reagovat
blixa
Se přidej, třeba z tebe konečně vypadne něco zajímavého :D
Reagovat
Frick
Tady je zásadní problém, že to nepřechýlený jméno je pak ve všech pádech identický.

Williams porazila Halep.
Williamsová porazila Halepovou???
Williamsovou porazila Halepová???
Reagovat
slacker
Na tenhle argument oppurcici nikdy nemeli zadny protiargument, nejradeji by slovosled a gramatiku upravili podle anglictiny
Reagovat
tommr
co to je "oppurcici" ty demente? Proč se montuješ do diskusí o českým jazyce když ho nezvládáš? :(
Reagovat
slacker
Bez si pripravovat dalsi minitaturni aktualizaci live rankingu at ti ji muzu okomentovat jako nadbytecnou a nepuvodni praci.
Reagovat
tommr
co to je "minitaturni" ty demente? Nauč se nejdřív aspoň psát než začneš komentovat a odsuzovat druhý ... :(
Reagovat
slacker
Jen autista jako ty se necha vykolejit drobnou odchylkou. Tyhle vypady proti me ti radi pan doktor nebo maminka?
Reagovat
tommr
a kdo radí tobě demente? Od samýho začátku tady neustále napadáš druhý a ještě se tím chvástáš. To je součást nějaký terapie? :(
Reagovat
slacker
Nenapadam druhy, napadam primarne obsah jejich komentu pokud mi v nich neco nesedi. Kdyz to neunesou a zacnou mi nadavat tak pak v automaticke obrane zacnu byt take osobni. Mozna s jednou nebo dvema vyjimkami.
Reagovat
blixa
Jeh, no, nevím, jestli tu debatu tady ještě dál rozvíjet :D
ale dobře, tak ještě něco krátce. Pokud by si chtěl zachovat nesklonnost, tak jasně, teoreticky nevíš kdo koho. Ale tenhle problém má čeština obecně, protože má řadu slov které mají v prvním a čtvrtém pádě stejný tvar. Příklad ? "Stroj porazil strom". Mohl by sis pomoci jinak, třeba "Williams porazila Simonu Halep". Ale já nevidím důvod, proč nutně neskloňovat, takže "Williams porazila Halepovou" je ok. Tady jsme omezeni jen u Češek s nesklonnými jmény (Kaplický, Smetana, Svoboda), kde dle zákona je musíme užívat v nesklonné podobě. Nesmíš tomu rozumět tak, že jsem nějaký fanatický odpůrce jakékoliv podoby přechýlení. Čeština skloňuje, při tom přechýlení potřebuje, takže pokud je to jméno k tomu vhodné tak proč ne. Mě jde především o první pád jednotného čísla a o oslovení, tady podle mě není k přechýlení žádný důvod. Už jen proto, abych se vůbec dozvěděl, jak se dotyčná správně jmenuje (třeba právě u česky přechýlených slovanských jmen to nemusí být vůbec jasné).
Já bych to snad ukončil dvěma citacemi. První je od předsedy Ústavu pro jazyk český, pana Olivy :
?Tohle je hluboký kulturní problém, který nemá dobré řešení: zvyklosti staletí zaběhnuté v české kotlině narazily na zbytek světa, a jsou dobré argumenty pro to, abychom si ty zvyklosti podrželi a rozšířili i na ten zbytek světa, a jsou zrovna tak dobré argumenty pro to, abychom postupovali právě opačně,?
Reagovat
blixa
A druhý od lingvistky z Ostravské univerzity, Diany Svobodové :
"Přechylování je jen doporučeno, není uzákoněno, a tak každý uživatel (pokud ovšem nepracuje např. ve veřejnoprávní televizi), může užívat příjmení přechýlená i nepřechýlená dle libosti. Může ale vypadat podivně, když se totéž příjmení objevuje paralelně v obou podobách, tedy Sharon Stone vedle Sharon Stoneová (příp. Stonová). Funkčnost a vhodnost obou
přístupů je třeba posuzovat individuálně a diferencovaně s ohledem na konkrétní komunikační situaci a jen budoucnost jazyka ukáže, který z nich převáží."
Odkaz na celý její text :
https://www.pulib.sk/web/kniznica/elpub/dokument/.../13-svobodova.pdf
(podotýkám ,že to rozhodně není žádná odpůrkyně přechylování)

Oni jsou totiž vědci a lingvisté k problému přechylování nesrovnatelně tolerantnější, než zdejší přechylovací fanatici :D
Reagovat
slacker
Si nevidis do huby, fanatici jsou antiprechylovaci co se dozaduji temer mocenskeho zasahu proti prechylovani.
Reagovat
tommr
do huby si nevidíš akorát ty demente. Ničemu nerozumíš a do všeho by si pořád kecal ... :(
Reagovat
blixa
Koukám, že ten odkaz na text paní Svobodové se tam vložil špatně a ten funkční je zase moc dlouhý a vložit nelze. Nejsnáze k textu tedy asi přes vyhledávač google a do něj vložit hledání textu :
Přechylování cizojazyčných příjmení ve světle aktuálního úzu

vyběhne to hned jako první odkaz ;-)
Reagovat
ta-dah
Vychozi veta, kterou ty a zrejme i mnoho dalsich, soudic dle nize vedene diskuze, povazujete za matouci, nam podava 3 dulezite informace:
1)Williams je zena.
2)Williams je vitezka (Kdo porazil koho).
3)Halep je zena (pokud neslo o show).

Nechapu proto, co je na takove vete zavadejici. Cestina ma dostatek jazykovych prostredku, aby dokazala presne vyjadrit obsah i bez prechylovani zenskych prijmeni. Jazyk je preci neustale se vyvijejici, pruzny system, ktery musi byt schopny reflektovat menici se realitu, jinak se od ni odtahuje a stava se ve sve svereposti az komickym.
Reagovat
slacker
Williams porazila Halep.
Kde ty vase 3 body maji oporu? Cestina nema pevny slovosled takze pady odlisuji predmet od podmetu a pricesti minule mozna neco prozradi o podmetu ale kdyz ani nemate jistotu co je predmet a co podmet.
Reagovat
ta-dah
...je tezke cokoli vysvetlovat, chybi-li zakladni znalosti a schopnost aplikace.
Pokusim se to strucne absolvovat:
1) Shoda podmetu s prisudkem (Williams porazil-A)= je zena
2 Kdo porazil koho= Williams porazila Halep, Williams je vitezka (podmet dela to, co vyjadruje prisudek)
Reagovat
slacker
To je jak busit hluchym na vrata.
2) Kdo porazil koho, poradi neni pevne dano. Koho porazil kdo je stejne pripustne. Nemame jazyk s pevnym slevosledem.
1) z toho vypliva ze pricesti minule se muze vztahovat jak k Wiliams tak k Halep. Muselo by se to asi vyresit pridanim dalsich genderove zabarvenych slov jako tenistka.
Reagovat
ta-dah
...i podle tve logiky by ti ta shoda rekla, ze obe jsou zeny...
Reagovat
tommr
víš co znamená sloveso "vypliva" ty demente? Jak se může takovej dement jako ty pouštět do debat o českým jazyce? :(
Reagovat
George_Renel
Pokud ovšem chceš poučovat, měl bys znát vyjmenovaná slova. Vyplývat rozhodně není odvozeno od slova plivat. ( I když to je ti dost vlastní....)
Reagovat
slacker
chlapce, vyjmenovana slova jsou jedna vec a dysgrafie (a prib-uzna disortografie) je vec druha.
Reagovat
George_Renel
Chlapečku. Já o voze, ty o koze. Howgh.
Reagovat
slacker
Myslis ze lide s disorthografii neznaji vyjmenovana slova? Antiprechylovaci tedy zrejme zase neznaji ceskou gramatiku.
Reagovat
ta-dah
...a jeste jedna poznamka ke slovosledu. Ten je v cestine sice volny, nicmene i on ma sva pravidla, jejichz znalost se promita do urovne jazykoveho projevu kazdeho z nas. V pripade, ze veta neni jednoclena, tj. ma podmet a prisudek, stoji podmet pred slovesem a predmet za nim, nebot sloveso rozviji.
Nicmene z praxe vim, ze nekterym lidem se veci vysvetlit nedaji :-)))
Reagovat
slacker
Vet kde se poradi podmet prisudek a predmet nedrzi tveho pravidla je fura a je to motivovano odlisnym zduraznenim podstaty sdeleni. Nejdulezitejsi cast vety se obvykle prehodi na zacatek vety. Nebo naopak se pointa umisti pro vetsi dramaticnost az na samotny konec.
Samorejme poradi podmet - prisudek - predmet je beznejsi a pokud se bude z cestiny bude stavat anglictina s ceskou slovni zasobou tak to bude nutne zacit pevne dodrzovat
Reagovat
tommr
nauč se nejdřív pořádně česky a pak tady mudruj ty demente. Jedinej kdo tady českej jazyk przní si ty ... :(
Reagovat
slacker
A neco k meritu diskuze (prechylovani) mas nebo nemas?
Reagovat
tommr
tohle je tenisovej portál ty demente a nekonečný diskuse o přechylování tady nemají co dělat. Najdi si nějakej portál o českým jazyce a jdi otravovat tam. S tvojí skvělou češtinou tam budeš určitě jednička ... :(
Reagovat
slacker
1) slovo nekonecne je pateticke
2) vsechno souvisi se vsim. Dane, prechylovani, matematika, archeologie, politika - kdyz se resi zdanlive netenisove tema ma svuj puvod v diskuzi o tenisu a hracich tenisu. Kazdy se zapoji do diskuze podle svych preferenci. Ty sis vybral osobni utoky.
Reagovat
tommr
patetickej si hlavně ty demente. Neustále někoho napadáš a ted tady budeš něco blábolit o osobních útocích ... :(
Reagovat
slacker
Tenhle tvuj omyl jsme vysvetlil v odpovedi z 14:07. Vim ze od cerne varianty queshe nic vic ani cekat nemuzu.
Reagovat
tommr
"jsme" vysvetlil? Ty o sobě mluvíš v množným čísle demente? :(
Reagovat
slacker
Nemluvim, to bych napsal "jsme vysvetlili"
a ty se div proc jsi cernym queshem.
Reagovat
tommr
já se hlavně divím jak může takovej dement jako si ty vynášet soudy nad ostatníma. Kde se v tobě bere ta nebetyčná drzost ... :(
Reagovat
Fandina
To je přece normální, že chytrý člověk rozliší kdy a co má říkat a jen hlupák to nepozná.
Reagovat
slacker
No treba je to tim ze zadnej dement nejsem, proto muzu soudit :-DD
Reagovat
Fandina
I kdybys byl, tak můžeš soudit. Každý může vyjádřit svůj názor. Otázkou je, jakou to má úroveň a jestli to má význam. Psát někomu, že je dement je o ničem. Dement to nevezme a chytrý se tomu zasměje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem šťastná, že jsem hrála v 70.letech. Tenkrát to bylo zábavnější. Podívejte se jen na jména hráčů z naší doby: Billie King, Jean King, Martina Navrátilová, já, Arthure Ashe, Jimmy Connors a John McEnroe. Všichni jsme byli utkvělí na tenise, ale nebyl žádný tlak a pozornost vůči nám, a to nám umožnilo mít soukromý život.
V současné době hráči nemohou mít žádné soukromí, protože jsou stále ve středu pozornosti sociálních medií. Za mých časů ženy si byly vice blízké: trénovaly jsme společně a chodily na večeři. Teď je to jiné. Je to velký ?business?.
Vdala jsem se ve 32 letech, odešla jsem z okruhu ve 34 letech a ve 36 letech jsem měla děti. Nelituji toho, co jsem udělala. Mít děti mě učinilo šťastnější, než když jsem vyhrála Wimbledon.? - Chris Evert
Reagovat
smazaný uživatel
Těm siamkám bych rád navrátil normální podobu. Udělal z nich třas Billie Jean Kingovou, jestli Cris užívá dívčí jmono, pak možná Moffittovou. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
jmono = jméno
Reagovat
Frick
Když jsem se ještě díval na výsledky Pavlu (jakožto haluzářky), tak jsem si všiml, že loni v tý Paříži (která se jí tedy povedla, to jako jo) vyhrála všechny zápasy 2:1 na sety. U Tipsportu byl na to kurz 4168,27 :o)
Reagovat
EllNino
Pavlyu není haluzářka
Reagovat
Frick
V Moskvě byla. Kvalita jejich soupeřek byla tak na úrovni slabšího internationalu.

Taková Heather Watson to měla loni v Praze skoro stejně těžký. Až na Uberalovou ze 4. stovky ve druhém kole.
Reagovat
EllNino
vyhrála a nikdo se jí už nezeptá, koho porazila, stejně tak jako koho porazila Lucka v Doha, oba tituly mají stejnou hodnotu,ikdyž to u Lucy bylo mnohonásobně těžší ...ale jak říkám, oba tituly mají stejnou váhu co se týče bodů :D
Reagovat
janek_da
koho v tej Mokve vlastne porazila?
Reagovat
Frick
Žádnou hráčku TOP 40
Reagovat
tommr
nevím proč to zase vytahuješ. Lucka a Karolína to tam přece mohly taky uhaluzit ...
Reagovat
EllNino
no asi tak, tyhle spekulace jsou neadekvátní, stejně tak uhaluzila letošní Sydney v tom případě Petra, když se podíváš, koho porazila :)
Reagovat
lars
nikoliv v Sydney hralo vice hracek top10 nez v Moskve 2014
Reagovat
EllNino
ale tady přece nejde o hráčky,který tam hrály, ale o to, se kterejma ta hráčka hrála ...
Reagovat
lars
ale jde, ty dobry hracky z top10 musel nekdo porazit a tim byl lepsi
Reagovat
EllNino
no jasný, ale když Petra ani s jednou nehrála, tak to asi trochu postrádá logiku :D
Reagovat
Frick
No se dá říct, že ano. Všechny hráčky mimo TOP 20, z toho dvě mimo TOP 60. Těžké to neměla. V zásadě to koresponduje s Petřinou horší formou - tj. kdyby měla těžší soupeřky, tak dost možná ten titul nemá.
Reagovat
Frick
Kdyby Karolína/Lucka vyhrála Antverpy, tak by musela porazit Lucku/Karolínu, CSN a Andreu. To by žádný soupeřky neadekvátních kvalit nebyly.
Reagovat
Frick
Následně pak v 1. kole v Dauhá také vyhrála 2:1 na sety.

Pak už by kurz vyrostl na 20424,54 :o)
Reagovat
sprchon
A k čemu takovej kurz je, když se dá vsadit jen na jeden následující zápas? :D
Reagovat
Frick
Jak to myslíš? Prostě vsadim, vyhraju, vsadim výhru, vyhraju atp...

Lepe řečeno - vsadim vždy půlku výhry, aby mi zbylo, až prohraju :o)
Reagovat
Frick
vsadim 100 - vyhraju 420, 210 si nechám
vsadim 210 - vyhraju 861, 430 si nechám
vsadim 430 - vyhraju 3139, 1570 si nechám
vsadim 1569 - vyhraju 17 259, 8630 si nechám
vsadim 8629 - vyhraju 37365, 18 682 si nechám
vsadim 18 682 - vyhraju 100 887, 50 443 si nechám
vsadim 50443 - prohraju

Celkově jsem ze 100 Kč vyhrál téměř 80 000 :o)
Reagovat
blixa
Hmmm, já jsem to v životě zkusil jen jednou. Vsadil jsem 200, vyhrál jsem ho.no a tím moje sázkařská kariéra byla navždy pohřbena. Teď vidím, kde jsem udělal osudnou chybu. Měl jsem vsadit 100 ...
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
sprchon
Jo tak. :D Tak to gratuluju k výhře.
Já jsem si vsadil tento týden poprvé po půl roce, dvakrát jsem ztrestal vyšší kurz na Carličku a tím zase na nějakou dobu končím.
Reagovat
Roger_Federer
Co znamena ten kurz?
Reagovat
Roger_Federer
02.02. Pavlyuchenkov - Errani S. F 3-6, 6-2, 6-3 1.52 2.46
01.02. Pavlyuchenkov - Sharapova M. SF 4-6, 6-3, 6-4 5.15 1.15
31.01. Pavlyuchenkov - Kerber A. ČF 5-7, 6-3, 7-63 3.41 1.30
29.01. Pavlyuchenkov - Suarez-Navarr OF 6-2, 3-6, 6-3 1.58 2.31
27.01. Pavlyuchenkov - Schiavone F. 1K 1-6, 6-4, 6-1 1.31 3.32

Vysvetli mi proc je haluzarka?
Reagovat
Frick
V Páříži ne, tam měla veeeelmi dobrý souepeřky. V Moskvě ale jo.
Reagovat
Frick
Pokud to finále Carla nedá, tak budou v TOP 10 dvě hráčky, co mají na kontě WTA titul pouze jeden International, takže to naprosté minimum.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Bouchardová je v TOP 10 jen díky GS mimo GS nic nehraje. Nechápu proč se dělá z Evženy pořád taková hvězda když vyhrála jeden malý turnaj, sice byla ve Finále Wimbledonu a hrála myslím 2x SF, ale na Tour hraje nic. Carla je v TOP 10 oprávněně i když vyhrála jen jeden Int, letos se jí nesmírně daří
Reagovat
Titan
Správně se píše Navarroová...:-))
Takhle se jmenuje Navarr... :P
Reagovat
lars
maji to spravne
pan Styblo a pani Styblova :))
Reagovat
Titan
Ale my se nebavíme o českých jménech...
Carla Navarr - Navarrová
Carla Navarro - Navarroová
Nemůžeš jí přece říkat, jak se má v rodném jazyce jmenovat. Ale někomu se zná, že úchylné přechylování v případech, kdy je to naprosto zbytečné je správné...
Příklady španělských příjmení končících na R:
Cuellar, Claver, Aznar, nají se snad kvůli někomu jmenovat Cuellaro, Clavero, Aznaro nebo naopak...?
Reagovat
slacker
Ach tihle zoufaly anti-prechylovaci, a jejich podvratacke zpusoby argumentace
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto, ale naprosto špatně. Z hlediska češtiny je naprosto jedno, jestli jde o jméno české, ruské, španělské nebo svahilské. Koncovka -ová se přidává ke kořeni slova, proto je správně tvar Navarrová. Naopak špatně je hodně rozšířený tvar Pennettaová - správně je to Pennettová. Stejně jako by nikdo nenapsal Azarenkoová nebo dokonce Azarenkaová.
Reagovat
blixa
Přechylování cizích ženských jmen v prvním pádě jednotného času je úchylnost ale budiž. Ovšem přechylování slovanských ženských jmen končících na "a", to je ryzí demence ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám stejný názor, proč přidávat další -ova tam, kde už jedno je. Šarapova je snad dost srozumiltené i v jiných pádech ("Kvitová porazila Šarapovu/Šarapovou") Navíc z tohoto uvažování pak vznikají takové paskvily, jako (sorry, že sem zase zatahuju biatlon :D ) SemerenkoVOVÁ (ze základu Semerenko). Tuším, že to kdysi používal jak Rejman, tak komentátoři Eurosportu, než je na to někdo upozornil.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože v příjmení Šarapova žádné -ova není. Tam je pouze -a, její táta je totiž Šarapov, ne Šarap. A že někteří komentátoři neumí přechylovat fakt není argument.
Reagovat
LukasH
Z hlediska češtiny je ale paskvil to, cos napsal ty. Šarapova v sobě žádný -ová nemá, tudíž se nedá skloňovat např. o Šarapové. Když už tedy, tak podle vzoru žena - k Šarapově - divný, co? Aby se to dalo skloňovat jako přídavný jméno, musí tam být koncovka -ová. Jinak se z toho jazyka stává blázinec bez pravidel, kdy se každej řídí podle pocitu. Pak to sklouzne do toho, kdy bude vlastně všechno jedno. Proč vlastně psát y/i, stačilo by jedno, ne?
A komentátorům se nadává na to, že dodržují oficiální pravidla našeho jazyka.
Reagovat
LukasH
Jo, promiň, s tou Semerenkovou samozřejmě blbě, pokud to řekli takhle, ale vím, že se tu těm komentátorům nadává i za to, když to říkají dobře a těm místním odpůrcům se to nelíbí...
Reagovat
smazaný uživatel
Přechylování není úchylnost, ale nutnost. Připouštím ale, že aby si to člověk uvědomil, je třeba, aby měl nějaký cit pro jazyk, což je dneska většině lidí bohužel cizí. A demence je naopak argumentovat tím, že slovanská jména není nutno přechylovat - že jméno vypadá slovansky ještě neznamená, že je slovanské a těžko můžeš po mluvčím chtít, aby znal rodokmen každého člověka, o kterém nebo s kterým mluví.
Reagovat
Fandina
Kdyby tady bylo zvykem, nebo se nějak dohodlo, že se cizí jména nebudou přechylovat, tak by se také asi nic nedělo. Ale přechyluje se, co se dá dělat.
Reagovat
blixa
Přechylování je úchylnost, naprosto nehodná 21 století. V dnešním globalizovaném světě je to projev arogance a neúcty k ženám - cizinkám, kterým nechutně przníme jejich příjmení mnohdy až pro ně samotné k nepoznání. To co mělo jazykový smysl někdy v 17 století, kdy tenhle paskvil vznikl a kdy díky relativně malé komunikaci běžných lidí s cizinou nemusel nějak vadit (a v příhraničí se stejně mluvilo německy, polsky, maďarsky), dneska je akorát absurdním archaizmem. Přechylování není žádný zákon, není vůbec třeba ho užívat, je to pouhé doporučení Ústavu pro jazyk český. Představu, že snad jde téměř o zákon :D vzbuzují média jako česká televize či rozhlas, kde interní změstnanci mají nařízeno ho užívat (externisté pak už nikoliv jak snadno zjistíte u sportovních přenosů). Pro mě je to záležitost zcela nepřijatelná (úcta k originálu jména má pro mě jednoznačnou přednost před nějakým jazykovým citem) ale obecné doporučení by se mělo změnit tak, aby bylo na uvážení každého člověka zda přechyluje či nikoliv. Co se týče slovanských jmen končících na "a", tam padají všechny argumenty pro přechylování, tedy to že nejsme schopni dle jména určit zda jde o ženu či a o muže a to že nejsme schopni jméno správně skloňovat. Proto tvrdím, že v takovém případě už nejde jen o aroganci ale přímo o demenci. Nakonec i současná doporučení připouští nepřechylovat, pokud jde o jméno všeobecně známé. Takže když to jde v takovém případě, proč ne v jiných, jen se netvářit, že jsme pupek světa (to my rádi) a že si budeme dělat co se nám zamane a cizinci ať si trhnou nohou.
Reagovat
slacker
Uchylnost je zurivy boj proti prechylovani. Ohanet se 21. stoleti a globalizaci.
Dokud cestina ma rody a sklonovani ma prechylovani svuj duvod.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale cos teď napsal, je směska totální neznalosti fungování a historie češtiny, neúcty k mateřskému jazyku a snahy o světovost tam, kde není nutná (anglicky hovořící se s přepisem neanglických jmen do angličtiny vůbec nepářou a przní je takovým způsobem, že je proti tomu české přechylování naprosto nic; a Navarrové je fakt úplně u zadele, že se v češtině přechyluje). Ve stručnosti jsi napsal totální hovadinu - nic osobního.
Reagovat
blixa
Tvoje odpověď je zase totální směskou sebestředné arogance (čeština je pupek světa a podle ní se bude všechno řídit), naprosté neúcty k ženám-cizinkám a rovněž naprosté neznalosti historie jazyka, ze které obviňuješ mě. Napsal si totání hovadinu - taky nic osobního. A divil by ses, jak moc cizinkám prznění jejich jmen vadí, asi jich moc osobně neznáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Sebestředné je myslet si, že přechylování v češtině za hranicema někoho zajímá. Ne, světu je české přechylování úplně u zadele, to jsme si jenom my z nudy uměle vytvořili problém, který ve skutečnosti neexistuje. Přechylování je nedílnou součástí českého jazyka, které je nutné k tomu, abychom mohli skloňovat, v žádném případě se tedy nemůže jednat o prznění. Prznění je, když se z Berdycha udělá Berdyč, z Görgesové Džerdžesová nebo z Hradecké Hradeka. Obojí jak anglicky hovořící komentátoři, tak anglicky hovořící umpiroví rozhodčí dělají vcelku běžně, Julča se dokonce kdysi skrz to s jedním umpirem pohádala.

Věřím tomu, že někomu vadí, když przní jeho příjmení. Přechylování ale v žádném případě není prznění a pokud nevěříš mě, obrať se na ÚJČ, ti pro tebe třeba budou větší autoritou než já.
Reagovat
LukasH
Přesně. Nechápu, co s tím všichni pořád mají. Každej jazyk má snad nějaká pravidla. Promiň, Blixo, ale takhle tady fakt vyšiluješ kvůli tomu? Když se budu bavit s cizinkou v její řeči nebo anglicky, samozřejmě nebudu používat -ová. Když se o ní budu bavit česky, tak to použiju a jí to bude u zadku. V tomhle má Ige pravdu. A to, že oni przní naše jména mnohem víc než my jim, je pravda.
Jasně, že je to některých jmen divný, to připouštím a sám se u toho řídím podle pocitu. Nemůžeš přece říct - Williams porazila Halep, protože nevíš, kdo koho porazil. V tom je hlavní smysl přechylování. Nebo - viděl jsem na kurtu Willims...hodně divný, ne? Ano, jména končící na a (Azarenka) by se přechylovat nemusela, to je fakt. Já to taky nedělám, takže by se dala do pravidel zavést výjimka, čímž by jména týhle "šťastnější" části žen "prznit" přestala.
Spíš rostu z toho, když si ženská - Češka vezme za muže Čecha a jeho jméno si nechá nepřechýlený. To by snad ani nemělo bejt povolený. Jako třeba Eliška Kaplický??? Tohle je to pravý prznění.
Reagovat
blixa
Pánové pánové, děláte si ze mě srandu nebo to myslíte vážně ? Prasení českých jmen a příjmení přeci nemá s našim přechlováním absolutně nic společného. Prasíme to všichni, my i oni, jde jen o neznalost konkrétní osoby s tím, jak se jméno v originále vysloví. A radši nechtějte ani vědět , jak my třeba prasíme asijská jména a pod. To je ale něco absolutně jiného, než když svévolně a systematicky přidáváme ke jménu cizinek jakési nesmyslné "ová". Něco obdobně šíleného dělají snad jen Litevci, kteří třeba s Pavla Kuky udělají Pavlase Kukase :D . A co se týče "Williams porazila Halep", hehe, to jako myslíš vážně ? Co třeba "stroj porazil strom", taky nevíš kdo koho porazil ? V principu nevíš, ale to je obecná vlastnost Češtiny, kdy "kdo" a "koho" mají vždy identický tvar. A taky s tím žijeme a nepláčeme. Ale mě nejde o nějaký jazykový fanatizmus, kdy bychom museli vše používat nesklonně, taky je to otázka osobní volby co komu víc vyhovuje, i s ohledem na konkrétní jméno, asi běžné anglosaské jméno budu spíš skloňovat kdežto jmémo asijské bude spíš nesklonné, tady jde především o první pád jednotného čísla a o oslovení, kdy záměrné kurvení ženského jména je podle mě nepřípustné. Ale jak už jsem psal, já mám daleko k tomu někoho k něčemu nutit, jen by měl být oficiálně uznávaný prostor pro to, když někdo přechylovat nehodlá, a to i třeba i ve státních médiích. Ono to přechylování je problém právě hlavně ve sportu, kde se uplatňuje ten nejhorší fanatizmus, třeba kulturní sféra už s s tím vyrovnává mnohem lépe a často respektuje originální tvary ženských jmen. A pan Kaplický, v době kdy si Elišku bral byl už dávno cizinec. Takže Eliška Kaplický je zcela v pořádku. On je to zajímavý paradox, ale nakonec nám v respektování nepřechýlených ženských jmen cizinek pomůžou Češky, které si berou cizince. Protože u těch jejich nepřechýlené jméno musíme respektovat. A když to jde u nich, že by to nešlo u těch cizinek ? Ale pročpak prosím ? Utrpěla by naše maločeská zaprděnost ? :D
Reagovat
slacker
0) fanatismus a radoby svetacvi je na strane militantnich antiprechylovacu
1) Lukash ti rekl ze kazdy jazyk ma sva pravidla.
2) Take ti rekl ze je rozdil pri v prime komunikaci (nejedna se o ceksy jazyk) s dotycnou osobou
3) Kaplicky a dalsi cesky nejsou prokopnice ale zneuzivatelky nepochopitelne a nelogicke vyjimky. V obcance at si przni jmeno jak chteji ale ve zpravodajstvi trvani na vyjimce tvori krkolomne texty
4) iqe kupodivu v tomhle pripade zacal argumentovat solidne
Reagovat
smazaný uživatel
Nějaký nick Habr si myslí že jsem Petra Kvitová. Pořád mi píše kdy se vrátím na kurty a že mi přeje hodně štěstí :) a takový blbosti a ať vyhraju Wimbledon. Nevím jestli si dělá srandu nebo jestli si opravdu myslí že jsem Petra Kvitová :)))
Reagovat
slacker
opravdu myslí že jsi Petra Kvitová
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba tohle mi napsal: Petro vidím,že také nemůžeš spát, tak se zatím měj.hezké velikonoce a pořádnou pomlázku. KK
Reagovat
smazaný uživatel
nebo tohle: Petro už se moc těším Stutgart,věřím Ti,Zatím,ať se Ti daří,KK
Petro kdy předpokládáš , že se objevíš na kurtu v turnaji?
Jinak držím moc a moc palce.
K.K.
Já mu odepisuji jako bych byla Petra.
Reagovat
slacker
Soukrome vzkazy sem netahej, Tenhle zlozvyk dela pravidelne Fandina.
Reagovat
Fandina
Já ti píšu?
Reagovat
Pedronegro
To je milý...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schvalne jsem si dal tu praci.
Nasel si jejich posledni souboj.
Indoor!!! Petra tam mela ty nej podminky, ktere potrebuje. Takze nemuzete namitat problem ameriky atd. atd. Rychly tvrdy povrch...zadne horko, zadny vitr a ja nevim co jeste...nic, proste.

Takze jak se tu kasate tema winnerama vs. UE.

Kvitova vs. Petkovic

Winners
23:11

UE
31:22

Takze z toho pomeru W/UE jde vlastne o stejny vykon...jako u Karlicky

Ode dneska rikam Kvitove proste vracecka!;D)))
---
https://youtu.be/jAqMdZSTqlQ?t=1h30m10s
Reagovat
blixa
Tomu nějak nerozumím. Já myslel, že vracečka má minimum winnerů a minimum UE. Nebo jak to teda je ?
Reagovat
sprchon
To asi měla být sranda a reakce na to, že někdo srovnává hru Petry s hrou CSN. ;)
Pokud platí moje představa o vracečce, Petra rozhodně není vracečka a Carla taky ne.
Jako vracečku bych viděl opravdu hráčku, která nic nevymýšlí, neútočí, jen se snaží vracet míčky do kurtu a počkat na chybu soupeřky. Vracečka by tedy skutečně měla dělat málo chyb.
Reagovat
Fandina
Žádná vracečka jen nevrací. Také mají winery. Vyčkávají, aby je mohly udělat.
Reagovat
Roger_Federer
A kolik je tech bodu z tech winneru 15-20%?, oproti utocnym hrackam.
Reagovat
smazaný uživatel
dik;)
Je to tezka ironie, ale myslim, ze se da pochopit;)
Reagovat
blixa
Sorry, já mám dneska IQ50 :D Špatnej den ...
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném semifinále turnaje v Miami.
Všem hráčkám už byly odečteny body za lonské výsledky v Miami, Charlestonu a Monterrey.
Hvězdička * znamená, že hráčka je v Miami ve finále.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou ...

1. Williams, S. 9631 (+3571) *
2. Sharapova 7890 (+1830)
3. Halep 7571 (+1511)
-----------------------------------
4. Kvitová 6060
-----------------------------------
5. Wozniacki 4675 (-1385)
6. Ivanovic 4200 (-1860)
7. Bouchard 4122 (-1938)
8. Makarova 3420 (-2640)
9. Radwanska, A. 3385 (-2675)
10. Suarez Navarro 3340 (-2720) *
11. Petkovic 3135 (-2925)
------------------------------------------
12. Plíšková, Karolína 2880 (-3180)
13. Šafářová 2870 (-3190)
------------------------------------------
14. Errani 2735 (-3325)
15. Williams, V. 2591 (-3469)
16. Kerber 2500 (-3560)
17. Jankovic 2420 (-3640)
18. Lisicki 2127 (-3933)
19. Muguruza 2125 (-3935)
20. Keys 2075 (-3985)
21. Peng 1985 (-4075)
22. Bacsinszky 1971 (-4089)
------------------------------------------
23. Záhlavová-Strýcová 1945 (-4115)
------------------------------------------
24. Stosur 1890 (-4170)
25. Cornet 1870 (-4190)
...
Reagovat
tommr
Našim nejlepším hráčkám se v Miami opět nedařilo - Petra Kvitová se na turnaji vůbec neobjevila a Bára Strýcová a Lucka Šafářová vypadly hned v prvním zápase. Naší čest tak zase zachranovala jen Karolína Plíšková ...

Petra Kvitová si i přes neúčast v Miami udrží čtvrtý místo s poměrně velkým náskokem před svými pronásledovatelkami. Její ztráta na trio před ní se ale opět o něco zvětšila ...

Karolína Plíšková se díky postupu do čtvrtfinále posunula na 12.místo před Lucku Šafářovou a stala se z ní česká dvojka. Přímej souboj o první desítku proti Petkovicový ale bohužel nezvládla ...

Lucka Šafářová v Miami nedokázala využít příznivýho losu a vypadla už v prvním zápase s průměrnou Larssonovou. Místo očekávanýho posunu na 10.místo se tak propadla až na 13.místo ...

Bára Strýcová klesla na 23.místo ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku hlavně vypadnutí Agy Radwanský z elitní osmičky a posun CSN do první desítky (ta se ještě v případě zisku titulu může posunout až na osmý místo) ...
Reagovat
slacker
No a?
Reagovat
Fandina
No nic.
Reagovat
smazaný uživatel
No Maruš horko těžko udrží to 2. místo během antukové sezony.. I když Simona taky neobhajuje málo, Maruš toho má přece jenom o trochu víc.. :D
Reagovat
lars
Mozna uz ve Stutgartu ztrati 2. pozici :)
Reagovat
smazaný uživatel
keby sa na antuke vytiahla Petra :) predsa tam obhajuje len SF v Madride.
Reagovat
Frick
Řekl bych, že jsou tam jisté paraely. Stejně jako Lucku, tak i Carlu katapultoval do výšin čtvrtfinálový úspěch na GS ve věku necelých 20 let, načež pak místo pokračujícího vzestupu mladé hráčky přišla spíše stagnace mezi kolem hranice první třicítky až šedesátky.

Samozřejmě, dá se tam najít řada rozdílů. Např. ten že Lucka vybojovala svůj první WTA titul o 9 let a 2 dny dříve. Na stejném místě :o)
Reagovat
Pedronegro
Jen jestli to nebude spíš ta "paraela" či jiný bazmek, ale pošouplý :)
Reagovat
blixa
A co že je to ta "paraela" ? Promiňte nevzdělanci, neznám ..
Reagovat
sprchon
Nojo, ono je to tam víckrát. :D Tak to asi nebude náhoda...
Reagovat
Frick
Jo, koukám, ono je tam ještě jedno "l". Stanou se y horšý vjecy.
Reagovat
smazaný uživatel
Karlicka vs. Petkovic

Esa
3:1

Winners
18:9!!!

UE
27:32!!!

Ztrapnujete se nekteri sami, kdyz pisete ze jen tzv "vraci"...
...a to Karlicka meri 1,62... a dokaze si touhle hrou a somatickym handicapem povodit souperku, cim to!!!???
tak jednak na tom kurtu mysli...a za druhe ne nahodou jeji variabilni hra je oblibena u mnohych tenisovych fachmanu...
...a ja rikam konecne! v top10 i ve WTA poradne vybavena tech. hracka a ten jednorucak, to uz je jen takova tresinka....
Vamooos!!!
Reagovat
A.R.R.
No jo Vlku, ono když tenistka neservíruje rychlostí 200 Km/h tak je prostě pinkálistka, vracečka atd. Jsou lidé kterým to prostě nevysvětlíš....já už to raději neřeším :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on ten styl bum, bum, bum se stal modnim az tak, ze cokoliv jineho je proste spatne uz...
...a to mne fakt utocny tenis - s vyuzitim vysky hracky nejak nevadi...;) Naopak... Chapu to normalne...ale preci takhle nemuze hrat hracka 1,62...jako...
To, co nechapu, ze nekomu se muze libit jak se holka vyhazuje jak trapka, protoze nic jineho nemuze na kurtu vymyslet...rekl bych spis ostuda, a ne prednost, a z tech 45 UEcek Kvitove jsou tu nekteri schopni udelat jeste i prednost...;-O

...no a rekneme si rovinu tady....ze 27 chyb Karlicky ve dvou setech nejsou asi zpusobeny tim, ze mela spatny den...ale tim, ze Petkovic prehrat neni jen tak...
...te na BL prispendli, a musis se sakra snazit...;) Takze kdyby jen vracela, tak pochopitelne ve finale je Andrea...a v suchym...

Asi mas pravdu, je to zbytec...takze ode dneska jak da hracka kolem 20winneru proti nejake skvele BL hracce, bude to vracecka. Super...;) By mne jen zajimalo, kdo v tech nevraceckach zustane;D))))
Reagovat
A.R.R.
Je to zbytečné....já také nikomu neberu, že se mu líbí styl servis - return - winner/out, nicméně pro mě je to hrozný tenis, jasně že to do hry patří, dovedu ocenit pěkný return, který je zakončený winnerem, ale koukat na to celý zápas je děs.Já mám rád když hráčka ma kurtu myslí je schopná si nakrokovat k síti a pak to zabít atd.

Pokud je hráčka menší a fyzicky slabší, tak ono jí víceméně nezbývá než se naučit těžit z chyb soupeřek, případně je k těm chybám tlačit....

Jinak Karličku tu teď trhá spousta lidí víceméně kvůli tomu, že porazila naše holky....
Reagovat
slacker
Nejen porazila ale zacla hlavne zaclanet na ceste do Top 10
Reagovat
A.R.R.
ano a může za to, že Lucka není v TOP :-D
Reagovat
A.R.R.
10
Reagovat
slacker
Sem si vzpomel na Broze a jeho boj proti ryze ceskemu TOP10. Mozna kdyz Karel da tak bude Lucka v TOP09 :-D
Reagovat
A.R.R.
Jo jasně, Lucka bude Karla budit při jednání v PS :-D
Reagovat
Frick
A Karolína bude podepírat nalitýho Miloše, no...
Reagovat
A.R.R.
:-D tož ještě něco vymyslet pro Petru :-D
Reagovat
Frick
Ta bude s budoucím prezidentem - kamarádem Černouška.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen at tam zaclani holka jedna sikovna :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo neumi prohravat...mikdy niceho nic nedosahne, nebot nikdy se nebude schopen poucit z vlastnich chyb...

Krom toho, Karlicka rozhodne nepatri do prubirskych kamenu WTA.

Na tohle jsou jine dobre sefky;)
Sara Errani > skvely inteligencni test hracek.!!!
Andrea Petkovic > dalsi skvely test na inteligenci!!!
jeste bych par vyjmenoval, ale tyhle staci...

Pokud si s nema nejen ceske hracky neumi poradit.... nemaji co v top10 pohledavat,,,
Reagovat
A.R.R.
No tak Sára je tu také často trhana na kusy, já jí mám rád hraje krásný tenis a fascinuje mě to její podání.

Jinak já moc ten žebříček neprožívám, je mi celkem jedno kolikátá ta holka je, hlavně že hraje pěkný tenis. A hlavně ono to dost zkresluje. Vemu-li příklad Petra/Aga.....Petra letos až na Sydney výsledky mizerné, teď nehrála vůbec a drží se, díky loňskému W + turnaje Asie. Aga letos hraje jak hraje a žebříčkem padá.....
Reagovat
rosm
presne tak, CSN je utocna hracka, o tom neni sporu, navic k tomu i se super obranou
Reagovat
janek_da
bych to obratil. Zakladem je u ni jasne obrana. Ale jak se zlepsuje i v utoku, tak postupuje zebrickem. Porad se mluvi jejim backhandu, ale její forehand už má tedy parametry! Ne že by to bylo měřítko, ale Petko byla i se svym oblibenym forehandem pod tlakem.

Zajimave, že horu i postavou hodně podobná Simona mě moc nebaví. U ní si jenom říkám "levá, pravá, levá, pravá".
Reagovat
blixa
Hmm, tak já to mám herně přesně opačně. Simona mě baví, Karlička ne. To jsou paradoxy ..
Reagovat
Michaelus
A mě ani jedna O.o to jous věci :D
Reagovat
slacker
Mam to podobne :-D
Reagovat
rosm
tak jeste porad je Halep utocnejsi nez CSN, ale ten pokrok je u CSN markantni v utoku. Ja jsem nepsal o poradi, ja psal k tomu navic obrana, jako bonus oproti ostatnim...
Reagovat
smazaný uživatel
Spise bych rekl...
"levá, pravá, levá, pravá, lajna".
"levá, pravá, levá, pravá, out". Kdyz ma blby den...
Tak Simona je podle mne dost ucelova hracka...a v porovnani s Petkovic je to porad zajimavejsi proste, to zase jo, aspon pro mne;)
Jinak si myslim, ze je Simona tzv. dost "prereklamovana", sice k tem holkam ala Masa, Vika, Ana, kde to je uz pomalu na modni tenisove molo ma daleko...ale...i tak...se stale hovori o jeji inteligenci bych rekl v nejakych az superlativech...

Ucel sveti prostredky, jako proc ne...ale Karlicka si proste s tim hraje na mnoho zpusobu...
...mozna tohle je spis asi pro ty fajnsmekry typu Davor, jinak tak nejak obecne tem lidem to je jedno...hlavne ze vyhrava, a nejak winnruje...jedno jak...nebo staci jak jen vyhrava;)
Reagovat
Davor1
Z čisto objektívneho hľadiska je aj pre mňa jednoznačne výživnejšia Carlina hra. Simonu som si ale tak, ako by som to povedal, vychoval, podobne ako ty niektoré tvoje favoritky :-)). Sledoval som ju už niekedy v 2012-tom, kedy to bola ešte prakticky antukárka, najprv ma zaujal jej prejav, osobnosť a príbeh, ani nie tak hra...sledoval som ju ďalej a dostala ma v Ríme 2013, kde prehrala až v semi so Serenou...po tej prehre som si povedal, tá kočka na to má, musí ísť hore...Odvtedy som ju tlačil na každom turnaji a toho roku vyhrala prvý WTA turnaj v Norimbergu a do konca roka ďalších myslím 5 turnajov na každom povrchu. Videl som všetky jej finále a na Turnaji šampióniek dokonca všetky zápasy. Vtedy som ňou bol doslova pobláznený :D

Na jej hru som si zvykol a už ju teraz nesledujem úplne objektívne, skôr sa zameriavam na tie pozitívne prvky v jej hre a tú taktickú stránku...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasne, ja v tom prispevku trochu tu Simcu i podrzel;)
Ze to je proste porad vyzivnejsi idea, nez u te Andrejky, ale zase treba priznat, ze kazda ta holka se snazi najit nejaky ten zpusob hry a uplatnit ho...to bez debat;)
Ale jak se uz tu hodnoti ta vracecka Karlicka...
...;/
Reagovat
Davor1
Ja to vnímam tak, že väčšia časť diskutérov proste tomu tenisu nerozumie, nesledujú to až tak podrobne, vnímajú len tú najužšiu špičku, kde to skoro všetky hrajú agresívne, mediálne najznámejšie hráčky sú Sharapova, Serena, Ivanovič... A najviac to ovplyvňuje asi tá Petra, keďže väčšina čechov má najviac napozeranú práve ju. Keď potom vidia menšiu hráčku, ktorá ten agresívny štýl nemôže z logických dôvodov praktizovať, tak hoc aj hraje tú nádheru čo Carla, tak keď to nie je štýl "jedu bomby", tak je to proste vracačka no :/
Reagovat
janek_da
Z tech stovek strýmů si pár pamatuji. A jeden z nich byl se Simčou v Moskve. Mladičká, hrála s Petrovou velkou favoitkou. Ta ji v pohodě mlela. V druhém setu vedla nějak 4:2 a měla BP. V těch chvílich se začly dít věci. Simča začala hrát na svojem dnešním levelu.
A k tomu ještě parádní winnery. Od té doby používám od ruského komentátora "čest i sláva, jestli to tak chtěla" :D
Nakonec Simona set otočila a po boji vyhrála i zápas.
Reagovat
Roger_Federer
Tak to ti reknu presne, byla to Moskva 2012, kurz na Halep 5,2..otocila sety 3:6 7:5 7:5.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Simona prý dala včera jen 10 winnerů. Tohle není hra GS vítězek, takhle GS nevyhraje. Poslední roky ukázali že na to aby mohla tenistka vyhrát GS tak musí mít skvělý servis a agresivní hru se spoustou winnerů. Li Na, Šarapka, Serena, Vika, Petra tohle vše mají a proto vyhráli GS. Aga, Caro, Simona se možná dostanou do finále ale tam je vždy sestřelí ranařka. Antuka simoně sedí, ale když narazí na Marfušu nebo Serenu tak prohraje. Wimbledon simona nevyhraje ani náhodou na to nemá hru. Nemá hru u sítě, nemá servis, nemá winnery a to vše je na trávě potřeba. USO také nevyhraje to vyhraje zase Serena možná Vika
Reagovat
rosm
ale tak to zase nemusis tak odsuzovat hru Simony, defenzivni hracky zdaleka nemaji ani deset winneru za zapas kolikrat. A o slabem servisu bych pomlcel, to je nesmysl...
Reagovat
smazaný uživatel
no Caro má méně winnerů, Ale prostě její hře něco chybí. Servis nemá úplně dokonalý, Nicole asi 10x dala za zápas winner z returnu při 1.servisu Simony. její jediná šance je RG tam by to mohla uhaluzit, ale není to vítězný typ jako Petra, která má na to vyhrát ještě minimálně 3 GS.
Reagovat
rosm
Caro urcite to mas pravdu, ale to je ultradefenziva, rozhodne to neni pripad Simony, naposledy prestrilela i Kvitovou co jsem videl... S pristupem ke hre co ma Kvitova, mam pocit, ze uz si nemusi na GS skrtrnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, hra GS vitezek je dat 60 UE a presto vyhrat
Reagovat
Michaelus
GS vítěz by hlavně měl mít koule na to převzít iniciativu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak Petra hraje na trave, a je vpohode, je to jeji turnaj, a ten GS da... nikdy tak nudnych vysokych cisel na UE nedosahuje;) To zase prrr;)
Reagovat
slacker
Tak na trave evidentne pocitaji UE vyrazne jinak nez na hardu
Reagovat
LukasH
Na trávě se spousta míčů nedají vrátit jako na antuce nebo pomalým hardu. Proto těch málo UE.
Reagovat
slacker
Cast pravdy, druha cast je ze se subjektivne chyby pocitaji jako vynucene chyby
Reagovat
smazaný uživatel
V Halle, Newportu, Holandsku ani ne...
Tohle je spis domena Anglicanu, nebot davaji vetsi hodnotu tomu, ze hrac protihrace prinuti k chybe, nez ze ji udela sam...coz se mne obecne libi...je to lepsi kriterium, ponevadz se prevadi pozornost spise na umeni hrace, nez na jeho chyby, ktere mohou pramenit nejen z toho, ze si blbe zakrokuje atd., ale prave ze hry soupere...se kterou si nevi rady.
Reagovat
slacker
problem je ze ta statistika UE je vzdy silne subjektivni
Reagovat
rosm
jj presne tak, statistika muze byt zavadejici
Reagovat
smazaný uživatel
No a proto je lepsi se soustredit na ty vynucene chyby, tedy na vykony hracu, a ne na to ze se vyhodi...sami, ponevadz, priciny mohou byt ruzne...
...nemam problem s tim, ze neco je vic subjetivnejsi nebo neni...

Jenom rikam, ze v Halle, Holandsku, Newportu hodnoti proste ty UE jinak nez Anglani...takze to nemusi byt jen povrchem...jakt tu nabizite...coz je hodne zavadejici...ikdyz chapu, ze kdyz se rekna trava, hned logicky Anglie naskoci!
Reagovat
janek_da
Ono je UE a UE.
* Hrajes na jistotu na stred a mic skonci v siti.
* Hrajes radsi dlouho mice a sem tam to skonci v autu.
* Hraješ z nesmyslné pozic na winner a je to UE.
* Máš na raketě winner a je UE.
* Přiriskneš úder a je to těsně UE.

2. a 5. jsou pro mě "dobré" UE

U winnerů mě fascinuje, že se počítá
* po výborném úderu jsem pod tlakem a jsem rád, že odehraju míč. A ještě k tomu přes síť do kurtu. Díky tomu, že soupeř riskoval, tak je mimo normální postavení a i tento pomalý míč nestíhá. To bych snad ani nepočítal za winner :D
Reagovat
smazaný uživatel
S tim celkem souhlasim;) Ale jinak mne se ten Anglicky zpusob mysleni celkem zamlouva...
Reagovat
slacker
nevim, UA a vynucena chyba je rub a lic tehoz a obe statistiky jsou zatizenou stejnou subjektivni chybou. Potiz je pak pri ruzne nastavenem metru pomerovat ve statistikach ruzne zapasy.
Reagovat
smazaný uživatel
No pro poradek, ty bys mel hlavne psat NCH, kontra VCH, kdyz uz...!!!!!
---
A take si aspon poradneji cti, co pisu. Rikam, ze nemam problem prijmout to, ze to je vic subjektivni. Je mne proste blizsi, kdyz se Anglani pozornosti vic soustreduji na ten aspekt hry hracky, ktera nuti k te chybe...nez naopak. (coz klidne muze byt i vic subjektivnejsi, ze...)
Ono tyhle stats se treba vzdycky ani neuvadeji...prave z toho duvodu, ktery pises...

Jinak hlavni vec, proc jsem reagoval je, ze neni pravda, ze to je jen kvuli trave! Protoze tohle delaji proste vylozene Anglani.
Reagovat
slacker
Dobra, ja sleduji prevazne jen Eastbourne a Wimbledon, takze ti k tomuto postrehu (anglie misto travy) nemuzu ani pritakat ani se prit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemluvim jen o Petre a o trave taky ne. Jen taky nechapu proc se vubec snazi holky, ktere do toho neumej prastit. Doufam, ze je nekdo necha aspon ten Premier turnaj vyhrat, aspon za tu snahu...
Reagovat
rosm
a to nas moc bavi se divat na 60 UE :))
Reagovat
Frick
Taky ještě jedna věc - od srpna 2014 do ledna 2015 udělala celkem čtyři stobodový výsledky, který nemůže započítávat. 2x 100 je dokonce za letošní Brisbane a Sydney.

Čili naděje na nějaký propady se dělat moc nedaj. Má čin nahrazovat.

Zase výhoda, že pokud neudělá věší úspěch, tak si žádný body nepřipočte.

No, nevychází z toho to, že Praha pro ní nemá tolik smysl? Pokud tam neudělá aspoň finále, tak si bodově ABSOLUTNĚ nepomůže. A pokud udělá finále, tak zase bude mít "hoňku" do Madridu, kterej má asi pro ni mimořádně vysokou prioritu.
Reagovat
sprchon
Proto jedu do Prahy primárně už v úterý, kdy se bude hrát 1. a 2. kolo. Stihnu tak většinu hráček, které chci opravdu vidět. ;)
Reagovat
blixa
Já myslím že se Karlička odhlásí. Hrát budou jen Černoškovy "otrokyně" :D
Reagovat
sprchon
Asi jo, ale určitě v tom 1./2. kole bude na co koukat. V pátek na SF už třeba nemusí být žádná moje oblíbenkyně. :)
Reagovat
Frick
Že hlavně Navrítilová bude mít radost.
Reagovat
smazaný uživatel
pro? z čeho? ze Sereny nebo Karly? nebo z něčeho jiného?
Reagovat
rosm
Frick mluvi z hladu, to nic...
Reagovat
Michaelus
jj určitě to pomůže k větší expanzi lesbické komunity uvnitř WTA :D
Reagovat
smazaný uživatel
????
Reagovat
rosm
jo to by tak odpovidalo nesmyslum co tady pise Frick
Reagovat
smazaný uživatel
To je vtip, hrají na centru a on není stream. To je takový problém zmáčknout tlačítko na kameře aby se zapla, to je pro Američany moc velká námaha. Americká de.bilita nezná meze, hrají na kurtu s kamerou tak proč sakra není stream. Je to už Semifinále tak stream prostě musí být. Obama by s tím měl něco dělat
Reagovat
rosm
to se tam mozna objevi jeste, hraji druhy zapas...
Reagovat
smazaný uživatel
no to doufám, hrají na centru tak by neměl být problém to vyslíat
Reagovat
smazaný uživatel
vysílat
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Acier
Po dlouhe dobe bude v top10 zase nejaka hracka s jednorucnym bekhendem.
Reagovat
Frick
Co to je? Kdo to je? Troll?
Reagovat
rosm
Frick kdo jsi ty? Vis co je to svobodny nazor bambulo?
Reagovat
Frick
"ano je to haluz Dauha jak jinak, se svoji hrou to jinak Safarova ani neumi"

A co si mám myslet o tomto? Pokud se ti Lucčina hra / výsledky / kvalita konkurence v Doha nezdála adekvátní kategorii turnaje, tak to snad můžeš udělat sofistikovanějc.
Reagovat
rosm
Frick, kdyz pises o ostatnich jak uhaluzili turnaj, to stejne plati o Lucce, u ni vic nez u ostatnich, protoze ostatni aspon neco uhrali, ona lepsi vysledky nikdy nepotvrdi... ba naopak sype se psychicky
Reagovat
Frick
Moskva 2014 - Pavljučenka

Konjuh 100.
Riske 44.
Diatchensko 140.
Siniakova 128.
Begu 61.

Dvě hráčky mimo TOP 100 a všechny hráčky mimo TOP 40. Dost možná nehlehčí Premier všech dob.

Anverpy 2015 - Pektovič
BYE
Uytvanck 103.
Cibulkova 18.
Strýcová 23.
W/O

Sice dvě hráčky TOP 25, ale tomu předcházelo 8 odvrácených MP od zrzatky a ve finále W/O

Doha 2015 - Šafi
Stosur 25
Makraova 9
Petkovič 10
Navarro 14
Azarenka 48

Dvě hráčky TOP 10, tři hráčky TOP 15, čtyři hráčky TOP 25

Myslím, že to je trochu rozdíl...
Reagovat
rosm
to nic nerika, hracky v Dauha byly mimo formu uplne. Naopak na slabsim turnaji mohli byt v lepsi forme nize postavene hracky. Napr. Petkovic formu potvrzuje, stejne tak Pavlucenka. Co potvrdila Lucie? To jedno kolo v Miami?
Reagovat
Frick
Pavljučenka? Ta teda loni formu neměla skoro celou sezónu.
Reagovat
smazaný uživatel
a formu nemá ani letos
Reagovat
Empe
Myslím, že si to momentálně zaslouží, hraje opravdu dobře a v pavouku je lepší se jí vyhnout. Ale doufám, že to nebude trvat dlouho a někdo ji tam vystřídá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už aby jej Serena vo finale pristrihla krídla.
Reagovat
Frick
Jako fandovi Lucky se mi na to strašně špatně kouká. :-( O co je ta Carla tak lepší? :-( Bohužel se ale Lucka o tu TOP 10 připravila trojící zbytečných porážek, které bohužel navíc přišly na povinných turnajích, takže jí to bude strašit po zbytek sezóny. Tak snad nás může těšit to Dauhá, kde Lucka tyto soupeřky "okolo" TOP 10 kosila. Káťa, Andrea, Carla... Snad se tedy dá říct, že tímto triumf v Dohá stoupá na ceně a i za předpokladu, že finále bylo ulehčeno tím, že Vika nebyla fit, tak ty tři předchozí výhry nad Kaťou, Andreou a Carlou byly skutečně cenné, čímž se titul Dohá neřadí k "haluz-Premierům" typu Moskva (fin. Pavlučenka - Begu) či Antverpy ("fin." Andrea - Kim). Ale tak zase asi je dobře to, že na TOP 10 zkrátka musí být aspoň těch 3 000 bodů, že se tím tedy ta TOP 10 "nedegraduje". Lucka prostě musí jít dál.

Pokud není zdravotně fit, přičemž Petra s Kájou jsou, tak bych jí skutečně nechal opočívat.
Reagovat
rosm
ano je to haluz Dauha jak jinak, se svoji hrou to jinak Safarova ani neumi
Reagovat
Empe
Lucka může být desetkrát lepší, než Karla, ale pokud to nedokáže prodat, je to k ničemu... :(
Reagovat
rosm
10x lepsi :)) v čem proboha? můžeš napsat v čem je lepší?
Reagovat
rosm
nemusi to byt 10x staci bohate 1x...
Reagovat
Empe
Já neříkám, že je 10x lepší, ale že i kdyby byla, tak je to k ničemu, pokud to nedokáže zúročit...
Reagovat
rosm
proto jsem napsal aspon 1x lepsi v cem?
Reagovat
Empe
Ale já vůbec neposuzuju, jestli je nebo není lepší hráčka a kolikrát... reaguju na Frickovo "O co je ta Carla tak lepší?" - a to je schopnost prosadit se na kurtu.
Reagovat
rosm
kdyz to tak pises, neberu v potaz, ze na neco reagujes, mel by jsi objektivne napsat aspon neco...
Reagovat
smazaný uživatel
Serena dnes krásně Simoně ukázala, že je skvělá. Moc pěkný zápas, druhý set sice prohraný, ale spíš vinou chyb Sereny než dobrou hrou Halepky. Těším se na finále a snad titul zůstane v Miami. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ne že snad :D
Reagovat
blixa
Buldozer rozhrnul zeminu. Pastičky na slony byly vykopány, jenže malé a buldozer je přejel. No jo no.
Reagovat
lars
SEre nedoservirovala zapas a je vyrovnano 5:5
Reagovat
lars
Sere vyhrala 7:5
asi to bylo "predcasne" finale
Reagovat
Chrenda
No tak to rozhodně. Pěkná bitva. Simona je vážně ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace velika. \o/ \o/ \o/ \o/ Uzasne zatim letos hraje---
Reagovat
Chrenda
nechala Simonu uhrát jeden set, ale teď jí ve třetím už brutálně ničí. Tipuji, že to bude kanár, zatím je to 3:0. No a v sobotu zadupe do betonu Karličku, tedy žádný nový objev Miami nedobude...zase. Chybí mi tam ta Kája v tom finále, škoda. Tak snad příště.
Reagovat
Chrenda
No teda nakonec to dala s odřenýma ušima, je vidět, že je k poražení a že Simona má opravdu velkou fazónu. Myslím, že útočí na post světové dvojky, pokud se Mařena neprobere k větší aktivitě. Pěkný zápas.
Reagovat
Chrenda
Tady nejde o vzhled, ale o tu šílenou hru co předvádí. je to nepochopitelné, že se s tím dokázala dostat do top 10.
Reagovat
Davor1
Chlape, ty si vedle jak tá jedle. Carla hrá krásny variabilný tenis, ktorý medzi súčasnou ženskou špičkou takmer nemá obdobu. Začni sa radšej venovať inému športu.
Reagovat
gigin
:DDDDD To je co? Chrenda no, on to tak má.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máme o krásném variabilním tenisu každý jinou představu, ale to je věc názoru. :-)
Reagovat
gigin
Petra určitě variuje daleko líp.
Reagovat
Fandina
Také si to myslím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Proč do toho taháš Petru?
Reagovat
Davor1
Tak nám tu odhaľ tú svoju predstavu :-))
Reagovat
janek_da
tipl bych tohle - winner, UE(do hlediště), UE(do sítě), winner(čára), winner, winner(prase), UE, UE, UE,
Reagovat
Davor1
ešte si zabudol na DF...či to už je vrátane tých UE ? :-DD
Reagovat
janek_da
aneb tichá krása dvojchyby
Reagovat
smazaný uživatel
"ticha krasa" :D :D :D omg
Reagovat
blixa
No jo, všechno má svoje :D Ta Karlička , já nevím, jednotlivé prvky jako dobrý, skoro za plný počet bodů, ale ten umělecký dojem tam prostě není .. oko to nepotěší .. teda to moje ..
Reagovat
Chrenda
Tak přesně to vidím já. nedá se na to koukat, vrací, vrací, vrací až já z toho zvracím.
Reagovat
rosm
presne tak CSN hraje vyborne, umi naprosto vse, narozdil od mnoha nasich hracek....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jdu spát. Chtěl jsem ponocovat, ale nedávám to. Serena to stejně dá a finále si už ujít nenechám já ani ona :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klučina dostane do top 10 :D
Reagovat
gigin
Přijde ti to vtipné?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ne? Od tý doby co vyřadila naše holky, nemám ji rád!
Reagovat
Fandina
gigin je místní inkvizitor, ten musí ... úsměv
Reagovat
gigin
Nemusí. Ale přijde mi to ujeté, posmívat se vzhledu hráčky. Omlouvám se za to.
Reagovat
Davor1
Tak ty sa teda rozhodne nemáš za čo omlouvat...zato henten truľo...
Reagovat
gigin
Kašli na to Davore. Jak se do toho začne jebat Fandina, rychlo pryč.
Reagovat
Davor1
pravda...
Reagovat
Fandina
Tady se toho napíše.
Reagovat
George_Renel
To je v pohodě. Stejně, ne-li více úchylné, mi však přijde vynášení do nebes krásy některých jiných.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc vice? Kdyz rovina tak rovina...
Podtrhuje se jen zvhled a popisovana osobnost se tim strasne zplostuje do povrchnich primitivnich meritek...

...ale jestli jde o mne, ja OPRAVDU citim ROZDIL jestli se povrchne vynasi do nebes nejaka prdla hracka, a nebo se ukaji lide svou malomernou malosti na druhem cloveku tim, ze maji pocit, ze nekdo vypada jeste hur nez on sam, ale vetsinou to stejne je pouhy pocit...nerekl bych ze to je uchylka, spis malomernost naplnena vlastni frustraci...a kdo vi co jeste...zbytecne asi ted resit.

Ono je totiz jedno, jak a cim je to casto zpusobene, ale to co je jiste, ze to vypovida hodne o cloveku, ktery za tim nickem proste sedi... a je asi fajn, ze se k temhle jevum nemlci... nejhorsi jsou prikyvovaci bez nazoru...

Takze rozhodne ten rozdil tedy citim. Chapu asi co melo byt povezeno. Stejne skody vznikaji z obou druhu prehaneni.... Ale jestli jde o mne - rozhodne horsi povrchnost - kdyz si druhy vyleva na druhem sve mindraky, nez adoranti tzv. krasy...ktera se stejne za par let zmeni...si pamatuji, jak "topova" byla Sabatini...jako nechapal jsem to tehdy, a dnes by asi nejak zvlast brana za krasku nebyla...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ten prispevek nebyl namiren nejak na Vas georgi.
Jen ten zacatek, Zbytek je proste k celku;)
Reagovat
George_Renel
V pohodě. Mně je prostě to uctívání kultu krásy cizí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mne taky;)
Ale porad citim hur ten aspekt nad nekym se sklanet a posmivat se za vzhled...ale jak jsem psal - nepopiram, ze ty nasledky pak mohou byt stejne;)...tzn. povrchni jednani;)
Reagovat
FulnekUltras
Teď na to máš !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist