Stuttgart: Benešová nestačila na Bartoliovou, Šafářová na Na Li

24. 4. 2012, 16:47
Aktuality 52
Iveta Benešová odjede ze Stuttgartu i letos s nepořízenou. Česká tenistka se ve svém druhém vystoupení na turnaji utkala o postup s favorizovanou Francouzkou Bartoliovou, které podlehla 3-6 a 2-6.
Iveta Benešová

Devětadvacetiletá Iveta Benešová se do hlavní soutěže ve Stuttgartu musela probojovat z kvalifikace, což díky včerejšímu vydřenému vítězství nad Akgul Amanmuradovou zvládla. Los jí do prvního kola přisoudil sedmou nasazenou Marion Bartoliovou, s níž česká tenistka držela krok jen v úvodních čtyřech hrách. Po prvním brejku si Bartoliová vypracovala vedení, které už nepustila, a sadu vyhrála 6-3.

V úvodu druhého setu Benešová naznačila, že se nehodlá vzdát, a ujala se vedení 2-0, ale to od ní bylo vše. Sedmá hráčka světa poté získala šest her za sebou a zápas ukončila.

Ve Stuttgartu se v úterý o překvapení nepostarala ani Lucie Šafářová. Česká dvojka v doslova nočním zápase, který skončil až po půlnoci, podlehla 6-7 4-6 světové osmičce Na Li z Číny.

22. hráčka světa Šafářová v zápase sice odvrátila 7 z 8 brejkbolů, sama ale žádný neproměnila a prohrála za 92 minut hry. Pětadvacetiletá Češka tak s o pět let starší Číňankou prohrála popáté v řadě a má s ní bilanci 1-5.

Na německé antuce se představí ještě Petra Kvitová, která měla v prvním kole volný los. Českou tenistku v prvním letošním zápase na antuce čeká vítězka předloňského French Open Francesca Schiavoneová, kterou v neděli porazila v semifinále Fed Cupu. Italka dnes vstoupila do turnaje ve Stuttgartu výhrou 6-3 7-5 nad Rumunkou Monikou Niculescuovou, se kterou si poradila i ve čtvrtém vzájemném zápase.

Petkovicová je zpět, vyzve Azarenkovou
Po tříměsíční pauze, během které léčila únavovou zlomeninu v bederní části zad, se na okruh WTA vrátila Andrea Petkovicová. Německá tenistka, jež se fanouškům představila už o víkendu ve Fed Cupu, porazila hladce 6-1 6-4 krajanku Kristinu Barroisovou a se světovou jedničkou Azarenkovou si zahraje o čtvrtfinále.

Výsledky - Stuttgart (antuka, dotace 740.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Bartoliová (7-Fr.) - Benešová (ČR) 6:3, 6:2, Li Na (8-Čína) - Šafářová (ČR) 7:6 (7:4), 6:4, Stosurová (5-Austr.) - Peng (Čína) 6:2, 6:2, Schiavoneová (It.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 7:5, Cornetová (Fr.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6:3, 6:4, Kerberová (Něm.) - Vinciová (It.) 6:2, 6:3, Arnová (Maď.) - K. Bondarenková (Ukr.) 7:5, 6:3, Görgesová (Něm.) - Pavljučenkovová (Rus.) 5:7, 6:3, 6:4. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (5-ČR) - Gajdošová/Hantuchová (Austr./SR) 6:3, 6:2, Dulková/Suárezová (Arg.) - Grandinová/Uhlířová (4-JAR/ČR) 7:6 (7:4), 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

52
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mě by hrozně zajímalo, jak je možné, že Ruská Hekna má zase tak lehký los, Aza jako světová jednička má v OF 12 hráčku světa, podobně je na tom Petra a ostatní, jen Hekna jako vždy má lehký los, stává se to často, je to divný!!!!
Reagovat
VlS
Asi má prostě kliku. Kdyby chtěl někdo s něčím manipulovat, tak by asi Petko nepadla v druhým kole na Viku.
Reagovat
Heather_Fedex
mne potesil hlavne postup andrey. nevite nekdo, jestli si pripravil nejake oslavne kreace po vyhratem zapase?? ;) a netvrdte mi, ze ne. to by se na petko napodobalo, aby neoslavila svuj 1. vyhraty zapas po 2 mesicech nejakem originalnim spusobem ;))
Reagovat
freeteepek
Na Li byla dnes fakt těžká soupeřka. S touhle hrou by mohla vyhrát zase French Open. Uvidíme, jak bude konzistentní v průběhu turnaje. Byl to docela rychlý tenis plný tvrdých úderů. Zdá se, že to jde, a že by ten povrch mohl Petře i vyhovovat. Jenomže v zápase s Francescou musí zlepšit čopy. Ohledně toho utkání zůstávám pesimistou a sázím spíš na Italku. Jde o to, jak rychle si Petra dokáže zvyknout na antuku. Ať je ta antuka seberychlejší, ve srovnání s tím, na čem naposledy hrála, to bude obrovský rozdíl.
Reagovat
tommr
Lucka nehrála špatně, ale Li byla dneska na ní příliš silná. Výborně servírovala a chyb udělala taky jen minimum. Pokud by jí tahle forma vydržela tak může klidně pomýšlet na obhajobu titulu z FO ...
Reagovat
dadaft
kuňa, vždycky mi chvíli trvá než pochopím, že FO je RG. ;-)
Reagovat
Fandina
... pochopil ale ... tak na oplátku, pořád pátrám co je to to RG ... :-)
Reagovat
tommr
pokud to opravdu nevíš tak RG=Roland Garros ... :)
Reagovat
dadaft
no grandslamy se jmenují:
The Championships Wimbledon (W)
Roland Garros Paris (RG)
Australian Open (AO)
US Open (USO)
french open je nějaká amerikánská vymyšlenina, ne?
Reagovat
tommr
název French Open je naprosto rovnocennej názvu Roland Garros a používá se běžně i na oficiálních stránkách ATP a WTA Tady jeden příklad:

http://www.wtatennis.com/gallery/20120419/gallery-the-last-20-french-open-champs_2256674_2741809
Reagovat
Fandina
tommr a dadaft
... třikrát úsměv ... pro každého z vas jeden, třetí je můj ...

samo, že vím co je RG ... můj neúspěšný pokus o vtip ... ach jo
Reagovat
tommr
já to tušil, že je tam nějakej chyták, ale jsem už strašně utahanej a moc mi to nemyslí. Radši jdu spát ... :)
Reagovat
dadaft
my víme .......... úsměv

tommr: ale žádný francouz by "french open" do huby nevzal )))))))
Reagovat
freeteepek
Jak jsem Lucku tady kritizoval za servis, tak dnes takřka perfektní. Levácká zatáčka - super. Jenomže Na Li nechybuje, takřka vůbec. A L. slabší na returnu + nějaké ty dvojchyby.
Reagovat
dadaft
to je fakt. už dlouho jsem neviděl hrát Na Li tak bezchybně.
jsem zvědav, kam dojde, protože Stuttgart je obsazený skoro jako RG.
Reagovat
VlS
se zatím drží, Lucko go go go
Reagovat
VlS
Bohužel, v TB moc chyb, Na Li vede 1:0 - Lucko - zakousni se a pojď. Fandíme
Reagovat
dadaft
ani ne.
1. set 6 : 7
Li celý set na servisu dominantní. Lucka za stavu 3:4 odvracela dva brejkboly, za stavu 4:5 další dva brejkboly/setboly. v tajbrejku minimálně 4 hloupé UE.
ne že by hrála úplně špatně, ale tohle nestačilo...
Reagovat
dadaft
na začátku 2. setu Na Lucku hned brejkla a mám pocit, že už si to pohlídá.
Reagovat
dadaft
stalo se.
tenis o půl jedné v noci je ale trochu na palici.

nicméně od zítřka už hodně hustý zápasy...
***
Reagovat
VlS
Takže zápas, kde rozhodoval servis a musím říct, že obě holky servírovaly skvěle, na esa vyhrála Na Li 8:7, ale byla spousta přímých bodů ze servisu z obou stran.
Celý zápas měla Na Li mírnou převahu, své servisy (snad s výjimkou jednoho) držela s větší jistotou, Lucka odvracela dost BB. To, že servis prohrála jen jednou nakonec bohužel stačilo.
Lucka - pistolnice Billy Kid měla dnes mušku lehce nakřivo, i když auty byly vesměs centimetrové, ne metrové. Na Li vypadá v dobré formě a bohužel na ni Lucka prostě neumí.
Celkově - delších výměn málo, ani to nevypadalo na antukový zápas. Obě holky hrály strašidelně rychle hned po odskoku - super. Vyhrála ta, která těch chyb vyrobila míň.
Tak Luci, obě máte s Nasťou volno na debla, tak tam udělejte nějaký výsledek, ať se na antuce rozehraješ, v Madridu máš pytel bodů k obhajobě.
Mimo hru - Eurosport opět ostudnej - místo přímého přenosu Petko s Kristinou přiblblý kulečník, místo přímého přenosu Lucky s Na-Li záznam Petko s Kristinou a po něm nějaký trapný záznam automobilových závodů. Asi to opravdu přestanu platit, program úplně na ho..., pokud někdo není milovník biliáru nebo šipek. Fuj, hanba, hnus.
Reagovat
dadaft
ale no tak, kapku tolerance. ve snookeru se hraje MS, největší turnaj roku.
tím nechci říct, že bych si přímý přenos Lucky nepřál. ))
Reagovat
Fandina
dadaft - koukám, že jsi stihl obojí :-)
VlS - Eurosport na nic ... místo záznamu tam fakt měl být přímý přenos ... úsměv

Ale když jsem dnes viděla hrát Luci s Na, jako bych viděla jednu hráčku, zrcadlově, hrály ty holky snad úplně stejně, jedna žlutá druhá modrá, jen jedna míň chybovala ... rychlé pěkné střely ... úsměv
Reagovat
VlS
Tak to mám moc rád a bezva se na to kouká. Nevím, kdy naposled jsem viděl zápas s takovou úspěšností servisu a všechno hrané v takové rychlosti.
Reagovat
dadaft
sice porazila Pavljučenkovou, ale od Samanthy dostane náklep .... bych řekl. ))
Reagovat
tommr
Niculescu měla obhájit lonský semifinále z Estorilu a protože vypadla už v prvním kole, příjde o 100 bodů do žebříčku. Píšu to hlavně proto, že profitovat na tom bude Petra Cetkovská, která si díky tomu polepší v žebříčku minimálně o jednu příčku. Takže co je pro jednu Petru (Kvitovou) nepříjemný je pro druhou Petru (Cetkovskou) výhodný ... :)
Reagovat
VlS
Tak ona taky něco odepíše Sára Errani, která nikde nehraje (půjde na 1840 bodů) a Medina obhajuje 280 bodů, takže by taky mohla dost odepsat, pokud neobhájí titul. Takže, pokud Peťa jako 4. nasazená splní předpoklad a zahraje si aspoň SF, tak by mohla poskočit o 3 příčky.
Reagovat
tommr
proto jsem psal, že si Petra polepší minimálně o jednu příčku. Pokud přidá ještě nějaký svoje body - a na relativně slabě obsazeným turnaji ve Fesu k tomu má velkou příležitost - tak si samozřejmě může polepšit i o víc ...
Reagovat
tommr
a dojde tak na repete FC utkání. Tentokrát ovšem nebude mít Petra výhodu rychlýho povrchu a podporu diváků, ale bude se hrát v neutrálním prostředí na antuce, která by měla mírně zvýhodnovat Schiavone. Nicméně bude se hrát v hale a tak by snad Petra mohla tu krajně nepříjemnou soupeřku zase udolat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Iveto s takovou pojedeš dořiti a ne na olympiádu jak budeš takhle pokračovat , kdo ví co s tebou ten Melzer vyváděl v noci na hotelu že si sotva lezla potom kurtu .
Reagovat
VlS
A tys čekal, že porazí Marion? To by bylo trochu překvapení, nemyslíš? Vzhledem k tomu, že Klára ve Fezu prohrála v 1. kole, tak se posune ještě trochu doleji a Ivetu teď neohrozí.
Reagovat
smazaný uživatel
Iveta má taky docela smůlu na losy po postupu z kvalifikací. V Charlestonu jich šlo třináct a dostala Venus Williams. Ted' jich šlo pět a dostala Bartoli. Ostatní čtyři hrají proti sobě.
Reagovat
VlS
To je taky pravda
Reagovat
smazaný uživatel
To ne ale potrápit ji snad mohla ne přeci když furt tvrdí že se chce připravit na Olympiádu .Jako Bartoli není nic nehratelného co by nešlo hrát a podle kurzu zas taková favoritka Bartoli nebyla .
Reagovat
ludolf
Přijde mi nefér, že se nenasazovaly i hráčky v pořadí 9-16. Doplatila na to nejvíc Wozniacki, která má ve své 1/8 3 takovéto hráčky (kompletně zaplněno) - Kerber, Jankovic a Vinci, a Li, která má 2 (Cibulkovou, Hantuchovou). Naproti tomu Stosur, Radwanska a Sharapova žádnou nemají, poslední 2 dokonce mají ve svých 1/8 jen kvalifikantky! A taky došlo k tomu, že některé hráčky z pořadí 9-16 hrají proti sobě v prvním kole (Kerber-Vinci, Cibulková-Hantuchová) a jedna dokonce proti nasazené (Jankovic-Wozniacki).
Reagovat
smazaný uživatel
Já se k losu turnaje dopředu většinou nevyjadřuju, ale tentokrát musím naprosto souhlasit...
Reagovat
Fandina
Filcky - Iveta vůbec nelezla po kurtu, co jsem viděla, tak se hodně snažila, Marion prostě byla lepší a Iveta navíc s ní dnes už prohrála počtvrté dvakrát loni a jednou předloni. A vyhrála jen jednou před osmi lety. Kurz byl vyrovnaný asi proto, že jindy spolu hrály na hardu a jen to jediné vítězství Ivet bylo na antuce. Třeba proto. Podle žebříčku jsou Iveta s Marion od sebe dost daleko a Marion je na vzestupu.
Reagovat
VlS
Co je to potrápit? A promiň, ale srovnávat Ivetu s Marion - respektive konstatovat, že Marion je pro Ivetu hratelná, tak to je opravdu na úsměv. Dívej se na hru, ne na kurzy sázek :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Flicky? Vlsi, nepotřebuješ silnější brýle?
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde ti nefér? Je směšný požadovat, aby v malém pětikolovém turnaji s 32(28) místy v main draw byla polovina tenistů nasazená! Budeš kritizovat úplně stejný systém všech turnajů tohoto typu?
Nespravedlnosti často vznikají na grandslamech, kde jde o mnohem víc. Kvalifikanti, lůzrové, wildcardisti a hráči ze začátku druhé stovky žebříčku se běžně v 1. kole potkávají. Opačný extrém - vysoce nasazený tenista klidně v 1. kole může chytnout silného soupeře, který má ranking těsně pod hranicí nasazení - 33, 34, 35...
Reagovat
freeteepek
Smůlu má taky Petra. Ve Miami na úvod Venus, ve Stuttgartu ve svém letos úplně prvním zápase na antuce předloňskou vítězku French Open, která se dnes dobře rozehrála s Niculescuovou. Kdyby to nebyl ten první zápas, tak neřeknu ani popel. Ostatní předsazený hráčky dostaly nějaký kvalifikantky...
Reagovat
tommr
máš bohužel naprostou pravdu. Petra hraje na úvod se Schiavone, zatímco Azarenková bude hrát nejspíš s Petkovičovou, která se vrací po těžkým zranění a Sharapovová a Radwanská dokonce s kvalifikantkama ...
Reagovat
VlS
Já si myslím, že je ten pavouk docela fér. Bavit se o pavouku mezi prvním a druhým kolem - to je trochu divný. Pavouk je krátkej, protože je jen pro 28 hráček a je tam našlapáno jak snad nikde jinde. Snad sibiřská fúrie a Aga to má trochu jednodužší na jeden zápas do QF, ale jinde je to vyrovnané. Tobě připadá Shuai Peng jako jednoduchý los pro Sam?
Reagovat
smazaný uživatel
Sharapove, můžeš nám objasnit tvůj systém překladu cizích ženských jmen? Některé jsou -ová a jiné -ová nejsou? Poněkud legrační.
Reagovat
VlS
Asi jo, ale možná i jiný prsty :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já to nepsal...
Reagovat
VlS
Promiň, to bylo na 3,14
Reagovat
VlS
Takže Andělka připravila Robertu o obhajobu 280 bodů za loňskou Barcelonu. Pro milovníky žebříků to znamená, že v pondělí vypadne z dvacítky a Lucka se posune minimálně na číslo 21 (uvidíme, co uhraje).
Komentátor nad výkonem Andělky slintal a posílal jí do první pětky. Nevím, viděl jsem jen posledních 5 her, ale nepřipadalo mi to na nějaký supertenis, spíš Roberta se vyházela a likvidovala se špatně a nesmyslně hranými kraťasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Kerber by mohla v dalším kole proti jedné z dvojice Wozniacki/Jankovic překvapit, ale u Kvitové bude snad konečná. :)
Reagovat
VlS
Myslím, že prohra Angeliky s Jankovič nebo Wozniacki by byla lehce překvapivá, výhra nikoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ho tak nenazýval, Vinci nezahrála jedinej backhand jinak než čopem. To mi přijde na takovém turnaji a na antuce docela divný.
Reagovat
VlS
No, podobně Niculesku loni těmi slice překvapovala, ale už ji ostatní asi prokoukly, tak by se měla naučit něco novýho :-).
Ale zpátky k Robertě a Angeliqe - myslím, že Ang měla docela kliku, že se Robertě dnes opravdu nedařilo a na její poměry dělala strašně moc UE - to byly metrové auty. Dro shots - vysoké, dlouhé, jasně dopředu avizované - prostě odevzdané body. Angeliqe zahrála - nalila spoustu míčů na koncový míč, jenže většina z nich skončila v autu (nebo v saku). Celkově podle mě zápas nic moc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist