Strýcovou trénuje bývalý Berdychův kouč Krupa

15. 7. 2015, 09:57
Aktuality 18
Bývalý dlouholetý trenér Tomáše Berdycha Tomáš Krupa se podle informací portálu Tennis Arena stal novým koučem Barbory Strýcové. Česká čtyřka podle aktuálního žebříčku WTA, jež v tomto týdnu hraje turnaj na antuce ve švédském Bastadu, angažovala Krupu místo Jeroma Adamece.
Profily hráčů
Barbora Záhlavová-Strýcová

Pod vedením Francouze žijícího na Mallorce slavila devětadvacetiletá Strýcová největší úspěchy v kariéře, mezi něž patří čtvrtfinále loňského Wimbledonu a umístění na 20. příčce světového žebříčku. Po solidním startu do této sezony však Strýcová prohrála od březnového turnaje v Indian Wells šestkrát z deseti startů už první zápas, i proto se rozhodla po dvou letech pro změnu.

Dvaačtyřicetiletý Krupa spolupracoval se světovou šestkou Berdychem od konce roku 2008 do loňského prosince. Podle informací Tennis Areny nyní trénoval dvacetiletou Barboru Štefkovou, hráčku ze čtvrté stovky žebříčku. Fedcupová reprezentantka Strýcová pro něj znamená novou výzvu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Frick
Petra C. s Bárou K., by se měly obejvit za 14 dní v Polsku na 75.000

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100035150
Reagovat
EllNino
Zdravím z Olomouce. :)
Tak dneska jsem si přivstal a jel se podívat do centra Olomouce, jelikož jsem tam už dlouho nebyl, a udělal si menší výlet. Po pul jedenácté jsem opět dorazil do Omegy, nepršelo, takže se mohlo začít hrát. Těšil jsem se hlavně na druhý zápas na centru mezi Slovenkou Petrou Uberalovou a domácí Olomoučankou Bárou Štefkovou, který měl přijít na řadu po zápase Malíková ? Ramialison. Čekal jsem tedy na skončení tohoto zápasu a vydal jsem se na obchůzku vedlejších kurtů.
Reagovat
EllNino
Původně jsem chtěl vidět zápas Karolíny Muchové proti druhé ze sester Ianchuk Olze. Nakonec jsem ale dal přednost po prvním setu,který prohrála Karolína 4:6, zápasu Lekaj ? Burger. Holanďanka Cindy Burger patří mezi nasazené hráčky na turnaji a její hra se mi celkem zamlouvala. Chorvatku Lekaj už jsem viděl v úterý v deblu proti jedničkám Krejčíkové a Ostapenko, pohodu z vyhraného deblu si ale do prvního setu nepřinesla (mimochodem prohrála už finále kvaldy a dostala se do soutěže jako LL). Ten patřil jasně nasazené hráčce, která ho vyhrála poměrem 6:1. Ve druhém setu se začala situace otáčet. Lekaj konečně zpřesnila hru, vzala Cindy servis na 2:1 a i přes problémy si servis na 3:1 udržela. Za stavu 3:2 měla na servisu zase problémy, holky se tahaly o každý míček v delších výměnách. Přesto zvýšila na 4:2 a zápas začal nabírat na obrátkách, kvalita hry na obou stranách stoupala. Adrijana přidala další brejk na 5:2 a šla podávat na výhru 2. sady. Bohužel na ní dolehla tíha okamžiku a vyrobila pár chyb, čímž soupeřce servis darovala. Ta bleskově snížla na 4:5 a Lekaj měla 2. šanci na zisk setu při vlastním podání. Bohužel to dopadlo stejně jako před 2 gamy a bylo vyrovnáno na 5:5. (Mezitím na vedlejším kurtu vyrovnala na 1:1 na sety i Kája Muchová proti Ianchuk.) Cindy Burger vyhrála 4. gem zasebou a vedla 6:5. Pro Adrijanu to vubec nevypadalo dobře a jestli v předchozích 2 servírujících gemech nemusela udržet, teď neměla jinou možnost. Po několika výlevech vzteku v boji o 12. gem nakonec Cindy proměnila 5. mečbol a vyhrála tedy konečným skóre 6:1 7:5. Druhý set nabídl kvalitní podívanou a rozhodně se ještě na Cindy ve 2. kole kouknu. :)
Reagovat
EllNino
Na centru sice už skončily Ramialison a Terka Malíková (Francouzka vyhrála 6:3 6:3), já jsem ale dokoukal zápas Káji Muchové s Ukrajinkou Ianchuk. Duel pozorovala i sestry Olgy Elizavetya která včera porazila Martinu Boreckou a večer čeká ještě sestry debl. Myslím, že chvilkami pozorovala i Cindy s Adrijanou, neboť ve 2. kole se právě s vítěznou Nizozemkou utká. Karolína se po prvním setu, který jsem viděl celý, uvolnila, vyhrála 2. set a ve 3. vedla 5:2 s brejkem a směřovala za postupem. Soupeřka i za podporování sestry snížila na 3:5 a Kája tak měla první příležitost zápas dopodávat. Bohužel se nezadařilo, dostala se do stavu 0:40 a 3. brejkbol se jí odvrátit nepodařilo, stav byl tedy 4:5 z pohledu podávající. V následujícím gemu si Kája vypracovala při servisu Olgy 3 mečboly. První dva nevyužila, třetí se jí ale povedlo proměnit a i za mého výkřiku si šla pro podání ruky k síti. :))
Konečný výsledek 4:6 6:2 6:4. Kája byla opravdu moc šťastná, přeci jen už zde vyhrála 4 zápasy a rozhodně to nemusí být konečná :)
Reagovat
EllNino
Tyto dva zápasy tedy trochu pozměnily můj původní plán a na centr na zápas Uberalová-Štefková jsem dorazil v době, kdy Bára servírovala na výhru v prvním setu za stavu 5:3. Nakonec se jí to povedlo a první set tedy patřil jí. :) Holky jsou hodně sympatické a je škoda, že nemohly postoupit obě dvě. Mezitím jsem se šel mrknout zpátky na kurt po Káje Muchové, kde se rozcvičovala Uzbečka Amanmuradová s Slovenkou Wienerovou. Nikdy jsem ji neviděl naživo, a opravdu, kraťasy, kšiltovka, vysoká postava. Pak jsem se vrátil na centr a konečně pozorně sledoval Báru s Petrou. Barča hned v úvodu získala brejk, který sice hned ztratila, v další hře však opět rebrejkla Petru a vedla 2:1. Podporovali ji místní fanoušci a holky předváděly dobrý tenis, Petra i přes menší postavu hraje rychlé údery. Bára držela servis a čistou hrou zvýšila na 4:2, Petra se však nevzdávala a po odvrácení brejkbolu snížila na 3:4. Češka byla ale na servisu silná a za stavu 5:3 jí dělila od výhry už jenom jedna hra. Při Petřině servisu si vytvořila 2 mečboly a hned ten první skvěle proměnila. Po výsledku 6:3 6:3 tedy postoupila Bára. Po zápase se mi dokonce podepsala, takže po včerejším podpisu Petry Cetkovské vlastním i podpis Báry Štefkové. :)
Reagovat
EllNino
Z centru jsem šel na něco k snědku a pak na sedmičku, kde vedla Myrtille Georges z Francie proti Petře Rohanové 6:1 5:2 a měla mečbol, který ihned proměnila, takže jsem viděl opravdu jen podání ruky u sítě. Zápas Báry Krejčíkové začínal až od 2 hodin, tak jsem ještě chvíli pozoroval zápas Amanmuradova ? Wienerová, kdy vedla Akgul 5:2. Hraje celkem takový mužský styl, čopuje, zkracuje, má lepší forhend než bekhend. Zápas mě ale příliš nezaujal, tak jsem se vrátil na centr, kde už se rozehrávaly Krejčíková proti Rakušance Pie Konig, která ji včera spolu s Lekaj vyřadila v deblu. Bára tedy měla motivaci k odvetě. Bohužel 1. set nezačala nejlépe a po ztrátě servisu a spoustě chyb prohrávala 0:3. Soupeřka se jevila jako nahecovaná, ale Barča ji pak trochu zklidnila a snížila na 2:3. Ani tady nepovolila a dalšími třemi hrami otočila z 0:3 na 5:3. V následném gemu se jí podařilo znovu brejknout Rakušanku a ?obloženým? kanárkem zpečetila první sadu poměrem 6:3.
Druhý set už byl zcela v režii nasazené jedničky, která za stavu 5:1 využila 2. mečbol a postoupila tak do 2. kola. :) Barča po pomalejším startu tedy potvrdila roli velké favoritky na celkový triumf, ikdyž si spíš myslím, že vyhraje někdo ze spodní půlky pavouka. Bára ale předvedla docela dobrý výkon, snad už se trochu zlepší i její výsledky.
Reagovat
EllNino
Poslední zápas, který jsem v Olomouci viděl, byl mezi Jelenou Ostapenko, nasazenou dvojkou z Lotyšska, a Ruskou Alexandrovou, která porazila například na loňském Sparta Prague Open Lucku Šafářovou. Přišel jsem ke kurtu za stavu 4:4 a musím říct, že obě dvě předváděly výborný tenis. Jelena je opravdu talent, ale ještě potřebuje trochu zkrotit nervy, protože z velmi dobře rozehraného prvního setu nebylo nakonec nic, set brala Ruska 7:5. Několik peprných slov tam taky padlo, jen co je pravda :)) Bohužel druhý set a zápas skončil rychleji, než jsem chtěl. Jelena měla nějaký zdravotní problém a tak zápas musela vzdát, což je škoda, nakonec jsem se ani neptal na podpis, protože by mi ho stejně asi nedala :) Turnaj tedy bohužel přišel o nasazenou dvojku a favoritku turnaje, což je škoda, protože jsem se těšil na semifinále s Petrou Cetkovskou. Tu jsem ještě zahlédl na centru, jak spolu s Kramperovou bojují ve čtyřhře proti páru Burger/Vaňková.

Zítra se těším na další zápasy a hlavně opět na Petru Cetkovskou, kterou čeká Ramialison z Francie.
Zajímavý by mohl být taky zápas Pantůčkové proti Káje Muchové.
Mějte se fajn na TP. S pozdravem Ell.
Reagovat
skott
znova pěkný info, dík za něj.
Bez Ostapenko už ale turnaj ztrácí šmrnc. Byla opravdu zraněná nebo to jen nechtěla otáčet? Je přihlášená v kvaldě Istanbulu.
Petry Rohanové výsledky mě mrzí, za poslední roky to byla jediná naše nadějě, která mě zaujala a rád ji sledoval jako juniorku.
Reagovat
tommr
bez Ostapenko má ale zase "tvář turnaje" Petra Cetkovská větší šanci na finále a to je na takovým turnaji asi to nejdůležitější ... :)
Reagovat
skott
ale jak pro koho...:)
Reagovat
EllNino
Myslím si, že po tom 1. setu se jí už ani moc nechtělo a skreč pro ni byla taková "polehčující" okolnoust, než kdyby měla prohrát ve 2 setech. :)
Reagovat
EllNino
Snad se vám to bude chtít číst dokonce :))
Reagovat
slacker
Me ne , presto diky :_D
Reagovat
janek_da
až do konce. dobrý report monty.
Reagovat
EllNino
tak jistá inspirace by tam byla :D
Reagovat
sprchon
Musím uznat, že jsem pár řádků přeskočil, ale díky za report. ;) Většinu hráček neznám, tak se aspoň něco málo dozvím, pár těchto snad bude hrát i v té Praze, tak aspoň vím, na které se zaměřit...
BTW ty jsi tam fakt nebyl na záchodě? :D
Reagovat
Frick
Je to supermoderní sportovní centrum...
Reagovat
smazaný uživatel
Užij si to. Fandím taky Petře C. Super zpravodajství.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist