Strýcová: Na oslavy není čas. Večer letíme do Dauhá

12. 2. 2017, 18:29
Aktuality 6
Barbora Strýcová zařídila v utkání 1. kola Fed Cupu proti Španělsku českým tenistkám rozhodující bod a vítězstvím nad španělskou dvojkou Larou Arruabarrenaovou stvrdila postup obhájkyň prvenství do semifinále. Jejich soupeřkami budou buď Američanky, nebo Němky.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© Česká sportovní)

"Brala bych raději Německo, je to blíž, ale Američanky vedou a asi to vyhrajou. Musíme to vzít. Amerika je silný tým, ještě kdyby hrály sestry Williamsovy. Ale byla by to zase výzva zkusit je porazit," řekla Strýcová.

Češky ve Fed Cupu vyhrály sedmnáctý z posledních osmnácti zápasů. Třicetiletá rodačka z Plzně si výjimečnost této série ještě moc neuvědomuje. "Nedochází nám to, všechno to je tak zrychlené, že nad tím člověk nemá čas ani uvažovat. Hned večer letíme do Dauhá na další turnaj, není čas si ani v klidu sednout a oslavit to. Ale určitě to, co jsme dokázaly, je neuvěřitelné," řekla Strýcová, kterou v úterý v Kataru vyzve Fatma Al Nabhaníová z Ománu.

V duelu týmových dvojek si ve dvou setech poradila s Arruabarrenaovou, ale přiznala se, že na hřiště nenastupovala v ideálním stavu. "Musím říct, že jsem nebyla v rozpoložení, kdy bych si na ni úplně věřila. Ale jak jsem vyhrála ten dlouhý game v prvním setu, tak mě to nakoplo a cítila jsem se dobře. A pomohl mi i ten sobotní zápas, byť jsem ho prohrála. Já předtím čtrnáct dnů nehrála zápas, což je na mě dost," řekla Strýcová.

Kvitovala, že jí situaci usnadnila Karolína Plíšková vítězstvím v první dnešní dvouhře. "To mi pomohlo strašně moc. Kdybych nastupovala za stavu 1-2, bylo by to jiné, ale takhle jsem věděla, že jsme měly ještě dvě šance," řekla Strýcová.

Její cesta k rozhodujícímu bodu se zadrhla ve druhé sadě za stavu 5-2, když jí Španělka sebrala podání a přiblížila se na 5-4. "Já do stavu 5-2 ale v podstatě neudělala chybu. Tak jsem si pořád říkala, že jsem neudělala nic tak strašně špatného a snažila jsem se držet hlavu a taktiku. Když mi za stavu 5-4 a 40-0 zahrála ty dva balony, řekla jsem si, že musím zahrát něco jiného a povedlo se to," vrátila se Strýcová k vítěznému kraťasu.

Z hlediště ji aplaudovali i rodiče a přítel. I tím byl zápas pro Strýcovou výjimečný. "Oni se mnou normálně na turnaje nejezdí. Jednou za čas je fajn vidět, že si to užívají a že mě rodiče dali na správný sport," řekla Strýcová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
FulnekUltras
A nebudou za tím ani peníze, ani nějaký vlastenecký patos, ani jen samozřejmá herní kvalita, která se sešla v daném období - spíš společná chuť holek psát jedna každá za sebe a zároveň za všechny dál ten jedinečný příběh, v němž se nikdy nic nemůže opakovat a kde není žádný plán na příště, ale prostě jen bezprostřední tady a teď, dokud to jde a jsme živí... Sedm let tyhle dámy neuhnuly před ničím a věřím, že tomu nebude jinak ani koncem dubna v USA. Ztratit tam mohou jedině domácí... ;)
Reagovat
horska.kraslice
Všimli jsre si, že Arruabarrena je podobná výšková kategorie jako Bára?
Reagovat
tommr
Španělky bývají většinou menších postav. Muguruza je spíš výjimkou ... :)
Reagovat
Frick
Bo není Španělka.
Reagovat
Fandina
Obe deblistky byly take vyšší, ne jako Mugu, ale male rozhodne ne.
Reagovat
FulnekUltras
Do tepla a s Ománkou předvést všechno, co umíš. Hodně štěstí při obhajobě bodů - a ta výzva z USA ať motivuje, doufám že i Káju... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist