Strýcová: I ve třiceti se můžu každý den zlepšovat

11. 4. 2016, 18:38
Aktuality 87
Vydařený začátek sezony má za sebou Barbora Strýcová. V žebříčku se vrátila k elitní třicítce, k čemuž jí pomohl i trenér Tomáš Krupa, se kterým po krátké pauze znovu spolupracuje na plný úvazek. "Snažím se brát tenis s nadhledem a neřešit blbosti," řekla před dnešním odletem do Švýcarska.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Plzeňská rodačka dnes odjela s českým týmem k semifinále Fed Cupu do Švýcarska dobře naladěna díky povedenému čtvrtroku, ale své výkony nepřeceňuje. "Zatím to jde, ale jsem ráda při zemi, protože v tenise se může všechno rychle změnit. Nechci nic zakřiknout. Bylo to dobrý. Za tři," zhodnotila sama sebe pro česká média a doplnila: "Zatím jsem spokojená a doufám, že mi to půjde i v Lucernu."

K nejlepším výsledkům patří především premiérový postup do osmifinále Australian Open. Stejně daleko se dostala v Indian Wells a v Dubaji si v půlce února zahrála o titul. "Dost jsem v prosinci trénovala a možná si začala říkat, že je dobré mít nad tenisem nadhled. Nebrat ho až tak moc vážně, ale jako věc, kterou hrozně miluju a spíš si na kurtu užívat. Snažím se neřešit blbosti," přemýšlela, proč se jí daří.

Za dobrými výsledky se skrývá i Krupův rukopis. S bývalým koučem Tomáše Berdycha spolupracovala v druhé půlce loňského roku. Pak Krupa zkusil vést Jiřího Veselého, Strýcová se domluvila s Igorem Bruknerem a Krupa byl jen poradcem. Jenže Krupa u Veselého po Australian Open skončil. "Hned jsem se ho zeptala. Vzal si pár týdnů na rozmyšlenou a zase jsme do toho šlápli," řekla Strýcová.

Podle svých slov se od Krupy učí hodně nových věcí. "Je dobře, že se i ve třiceti letech můžu každý den zlepšovat. Hlavně mě to baví," pochvaluje si. Snaží se hrát agresivněji, aby jen nevracela míče na polovinou soupeřky. "A trochu šetřila síly. Musím jinak přemýšlet na kurtu. Využívat sílu soupeře a hrát pestřeji. Možná mně to říká i kvůli sobě, aby tam nemusel tak dlouho sedět," smála se Strýcová.

Krupův autoritativní přístup Strýcové vyhovuje. Kouč dokáže hráčku, známou emočními projevy na kurtu, výrazně zklidnit. "To je asi fakt. Když se na něj kouknu a vidím ten jeho přísný pohled, tak vím, že musím být pořád koncentrovaná do konce zápasu, jinak mám průser," vtipkovala 33. tenistka světa. "My z něho děláme hrozného přísňáka, ale to není tak pravda. Mně to vyhovuje. Na mě nic jiného neplatí, protože jinak lítám myšlenkami všude možně a v hlavě mám blbosti."

Ve Fed Cupu debutovala v roce 2002 jako šestnáctiletá a do Lucernu nyní odjela jako čerstvá třicátnice. "Necítím se na třicet. Někdy mě tělo bolí, že si říkám: Už je to tady. Ale ne, je to jenom číslo. A cítím se na dvacet," řekla.

Narozeniny oslavila koncem března a v Plzni měla oslavu u tety v hotelu. "Bylo to příjemné. Sešlo se asi třicet lidí, tak akorát. Všichni, které miluju," řekla Strýcová, která dostala hodně dárků, třeba profesionálního robota na pečení buchet. "Dostala jsem i oblíbené čaje, řetízek a mnoho kytek, které jsem nerada opouštěla," dodala.

pva, ČTK

Komentáře

87
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Kde vidíte tu hlavní příčinu toho, že Denisa má na to, kde jak je schopna hrát, málo bodů. Pokud to tedy není ten mnou zmiňovaný malý počet turnajů, resp. zápasů, event. jejich výběr, který příliš nebyl předurčen si je někde "nahrabat"
Reagovat
George_Renel
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/767025-strycova-zapomnela-podprsenky-trenovala-v-plavkach-a-rozesmala-pliskovou.html#hp-sez
Reagovat
VlS
Jo, tak Pála má na noze zlomenej malíček? To teda tu Petru z Luckou nemusel z týmu vyprovázet až tak razantně :-)
Reagovat
blixa
Má houby techniku. Nártem a ne bodlem !!! :D
Reagovat
George_Renel
Asi to zkoušel šajtlí :-).
Reagovat
Frick
Báro - tak se v nich pak ukaž, ať lid ví, zda ti sluší :-D
Reagovat
Frick
Ale co tedy koukám, je to, jak holkám vyhovuje ten povrch. Od Švýcarů to nebyl zřejmě moc taktický výběr :o) Jestli už nelitujou, že nás nevzali na cihlu :o)

Každopádně o důvod víc věřit holkám, že to bez problémů dají...
Reagovat
Fandina
Martina Hingis
http://sport.aktualne.cz/pred-20-lety-vyhrala-wimbledon-ted-tenisova-horakyne-hingiso/r~58f4d21400a711e6be7c0025900fea04/
Reagovat
blixa
Nad ránem jeden citát Jana Wericha :
"S blbejma nikdy nediskutujte, jednak je to ztráta času a jednak jim tím prokazujete laskavost, že je vůbec berete na vědomí .... "

Měli bychom se tím řídit, sakra už ... ;-)
Reagovat
Frick
Mne hlavně děsí, že z takový "blbosti", že Denise v seznamu turnajů chybí takový, kde by body nebyly tak "drahé" a kde by měla dobrou šanci si nabrat nějaké body navíc, strhne v zásadě nesmyslná hádka.
Reagovat
EllNino
ze který máš radost a onanuješ nad ní ;)
Reagovat
Cico93
No už len vy sa tým budete řídit:-))
Nejaká skupinka mu neustále nadáva, neustále ho stade vyhadzuje ale vždy mu podľahne, to už sa často len pousmejem.

Frickovi sa niektoré veci vysvetliť skrátka nedajú, na niektoré veci sa s ním proste nedá.......tak ako sa nedá variť bez soli, keď už si spomenul pána Wericha.
Reagovat
FulnekUltras
a konflikty jsou kořením nejen virtuálu... ;)
Reagovat
Tornes
Nevím, jestli je to přímo něčí citát, ale mě se strašně líbí takhle hláška: "Nikdy se nehádej s blbcem. Stáhne tě na svou úroveň a tam tě umlátí svýma zkušenostma."
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) predbehls, nenasla jsem presnou citaci J.B.S., volne: "Hovoril jsem chvilku s jistym id*otem a zda se mi, ze jsem ponekud zhloupl."
Reagovat
FulnekUltras
což používají obvykle jedinci, kteří si vlastní blbost nikdy nepřipustí... ;)
Reagovat
Frick
Kdy vlastně naše singlistka prohrála ve Fed Cupu zápas, kterej vyhrát měla? Petra proti Niculescu a dál do minulosti prakticky nic...

Je tedy fakt, že ve finále FC 2012 byla Petra proti Aně velkou favortikou s kurzem 1,25, na druhou stranu Petra na konci roku nebyla úplně v pohodě a navíce Ana končila sezónu na 13. místě...

Možná v roce 2010, když Petra i Lucka prohrály s Grönefeldovou.

Nicméně tím skutečným zklamáním asi byly až těžké debakly Petry a Ivety od Glatchový v roce 2009...

I z tohoto pohledu můžeme být optimisté - Naše holky pozice favoritek ve FC zvládají velice dobře :o)
Reagovat
Haitik
Nasťa má novou posilu ve svém týmu.. :-))
Ve Stuttgartu s ní bude Dieter Kindlmann, což je Mashy sparing partner..

https://twitter.com/VladasLasitskas/status/719926730669080576
Reagovat
EllNino
no snad jí trochu nakopne, začátek sezony slibnej a teď 3x letěla v 1. zápase
Reagovat
George_Renel
Loď je již opouštěna......
Reagovat
gigin
Ty si ten majitel toho Outúčka, tak jsem si na tebe vzpomněl:

https://www.o2sport.cz/tenis/o2-sport-bude-vysilat-hokejovou-extraligu-zensky-tenis-chysta-3-kanaly/
Reagovat
George_Renel
Taková náplast na ztrátu anglické PL.
(Být majitel, pořeším to úplně jinak .-) )
Reagovat
George_Renel
Ale teď jsem si přečet závěry z jejich tiskovky ohledně tenisu a nevypadá to vůbec špatně:
Tenis je s WTA podepsán pro následující tři sezóny a k vidění má být ženská část představující 54 turnajů a až 2000 zápasů. Smlouva je uzavřena na tři roky (2017 až 2019). Co se týče série ATP, ta pokračuje i nadále a pro rok 2017 je nasmlouváno čtrnáct turnajů, pro rok 2018 minimálně pět turnajů, celkem až 300 zápasů. Chybět nebude ani tuzemský podnik Prague Open.

?Jsme moc rádi, že jeden z nejúspěšnějších českých sportů za poslední roky se stěhuje na O2 Sport. Plánujeme zprostředkovat maximální počet zápasů, kde naplno využijeme funkce multidimenze. Divák tedy bude moci sledovat souběžně i několik zápasů z různých turnajů,? prozrazuje Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 Sport.
Reagovat
gigin
Jj, to jsem měl na mysli.
Reagovat
Fandina
Pro majitele outůčka je to dobré, ale co já chudinka, která ho nemám ... úsměv
Reagovat
George_Renel
komu jsem marně vysvětloval, že honit tenistky z kontinentu na kontinent je blbost.
http://sport.idnes.cz/tenis-fed-cup-denisa-allertova-dem-/tenis.aspx?c=A160411_142516_tenis_tny
Reagovat
Fanda67
Myslím že ani ten odkaz nepomůže, neboť Denisa nemůže vědět co je pro ní dobře, to může vědět jen ON a je MARNÉ se mu snažit něco vysvětlit :-)
Reagovat
Frick
Denise bohužel chyběl jeden slaběji obsazeny turnaj navíc. Důsledkem čehož je příliš málo bodů na posun nahoru.

Mohla třeba nechat plavat Arábii a místo toho Petrohrad a Kuala Lumpur.
Reagovat
VlS
Jak všichni vědí, Petrohrad a Kuala Lumpur jsou vedle sebe, ve stejném časovém a klimatickém pásmu. Ne, gigin fakt nemá největšího génia na TP, klanějme se a modleme se k našemu géniovi géniů.
Reagovat
Frick
Možná by ses mohl podívat do kalendáře turnajů.
Reagovat
VlS
A tam zjistím úžasnou věc, že je mezi nimi 14 dní? Z arktickýho zimního Petrohradu do tropickýho Kuala? Cca 10 hodin časovýho rozdílu? A to napíšeš jako koment k odkazu na článek, kde holka popisuje, jak má cestování plný kecky? Zažil sis někdy jet leg? Zkusil sis rozdíl 40, 50 stupňů teplot? Rozdíl 50% vlhkosti? Něco jinýho je absolvovat to jako turista, kterej to vyválí na pláži a něco jinýho je podávat v tom vrcholnej fyzickej výkon. A takovou pí..inu máme brát vážně. A ty se divíš a seš uraženej, že se tomu směju?
Reagovat
Frick
Co to zas na mne zkoušíš, OMG? Jakože hráčka, která hrála Petrohrad, měla bejt odepsaná až do IW nebo co? Nebo že v KL nemohl hrát nikdo, kdo si zahrál v Arábii?!

Spíš teda možná bohužel Denisa není tak odolná jako třeba Kája, ano, to je samozřejmě možné. Ale to není důvod, abys mi takto nadával.

http://www.tenisportal.cz/hrac/svitolina/

Svitolinová třeba jela Arábii a pak vyhrála v KL....

http://www.tenisportal.cz/hrac/bencic/
Benčičová hrála finále Petrohradu po dvou těžkejch singlech ve FC + si následně dala Arábii (pravda, úspěšná tam nebyla)

http://www.tenisportal.cz/hrac/vinci/
Vinci vyhrála Petrohrad, v Dubaji sice vylítla s Jarkou v první rundě, ale v Dohá to bylo zase ČF. A pak si dala dokonce i to KL - nicméně to už asi bylo poněkud "přes závit" a vypadla v něm hned v prvním kole. Zřejmě si jela jen pro šek.
Reagovat
VlS
A kdo byl v Petrohradu a pak v Kuala Lumpur, jak radíš Denise?
Reagovat
Frick
Klárka s Bobibou :o)
Reagovat
Frick
Ale já to myslel spíše jako příklad, no. Třeba mohla jet Petrohrad + Mexiko (pak už by přesun do IW nebyl tak těžký)
Reagovat
VlS
Jo a k Robertě - tak schválně - tušíš jaký asi startovný inkasuje semifinalistka USO na takovejch turnajích, kde potřebujou dostat hvězdu? Víš jaký jsou náklady na absolvování? Vnímáš rozdíl v PM v Arábii a jinde? Víš, jakej má Denisa celkovej rozpočet a jak se nejlíp naplní? Víš prd, ale děláš z ní i z jejího týmu trubku, která si neumí vybrat program. Furt budeš někomu radit, co má dělat. Tobě tady skoro všichni říkají, abys šel do háje a nejdeš. Myslíš si, že je tady někdo, kdo by si myslel, že jsi normální?
Reagovat
Frick
Já se prostě jen snažim přijít na příčiny toho, že Denisa nebyla schopna udělat výsledky, který by jí umožnily dostat se nahoru.

Že letos porazila Angie (Svtitolinu, Lisickou...) je moc super, ale když se člověk podívá na race, tak jí nenajde ani na 25. ani 40. ani na 50. a dokonce ani na 75. místě. Je až na 77.

Když se podívám na místa, kde zatím hrála, tak zjišťuju, že to ve všech případech byly velký a složitý turnaje. Tj. že si nepomohla nějakým snažším, kde by si třeba pomohla tím, že by byla nasazená.

V zásadě se dá říct, že se ta holka na každej bodík až příliš nadře. :-(
Reagovat
Frick
Docela by mne zajímalo, co kdyby Klára předloni místo Ria a Florianopolisu si dala po Dauhá už jen Dubai a já tu psal, že měla letět do Brazílie, že by tam měla velkou šanci.

Častoval bys mne podobně. A hle, ono to krásně vyšlo.
Reagovat
Frick
Jo a když už tak hezky poučuješ a jsem pro tebe takový póvl, tak by sis měl dávat pozor, abys nesekal ve svých kázání poměrně velké faktické chyby.
Reagovat
Frick
A skutečně opravdu asi diskuze s někým, kdo si účelově vybere arugumenty a s jejich pomocí je hnán touhou protstranu shodit, to skuetečně ztrácí smysl.
Reagovat
Tornes
Osobně bych řekl, že diskuse nemá smysl spíš s těmi, kdo neví takřka nic, ale na základě tohoto nic si vytvořili jasné závěry, kterými si jsou stoprocentně jistí a všude je prosazují.
Reagovat
EllNino
souhlas :)
Reagovat
VlS
Hlavně, že ty můžeš holky shazovat libovolně a to je OK? Vlastní medicínka nechutná? Ty jsi tedy narcis.
Reagovat
lars
BeBe hrala FC na podobnym hard povrchu jako byl v Petrohradu a nemusela hrat 1. kolo v Petrohradu
Reagovat
Frick
No ale zase Denisa nic nemusela hrát.

Nicméně tedy Denča ten FC celkem schytává - naruší jí to dva tejdny a nezahrála si ani jeden ostrej zápas.

Třeba bych si to porovnal s Karolínou v roce 2014. Tenkrát ČF Fed Cupu nebylo hned po AO, ale mezitim byl ještě týden s turnajema. Karolína v tomto týdnu si dala finále v Pattayi. Dost možná by to nechla plavat, kdyby věděla, že je nominovaná.

Když se hrálo SF, tak Kája místo zahřívání lavičky hrála v Kuala Lumpuru semifinále.

A to pak prostě k tomu vzestupu pomůže. Kája jednoduše ty body před dvěma lety uměla krásně sbírat a v roce 2014 vlítla ze 71. na 23. místo...

Samozřejmě je možné, že Denče to tělo nedovolí...
Reagovat
lars
tam jde o to ,ze by Denisa nemela dost asi casu zvyknout si na jiny hard povrch
Bara vypadla v Petrohradu v 1. kole
Reagovat
Frick
Jasně, no. Ale je to hráčka od hráčky.

Zase si vezmu ten extrémní FC 2014 ve Španělsku. Klára a Šafina se dokázaly za míň jak 24 hodin zadaptovat z antuky na dožskej hard. Obě tam pak udělaly osmifinále...
Reagovat
lars
V Petrohradu by si asi nestihla zvyknou na jiny hard povrch
A z KL by se asi nestihla aklimatizovat vcas na IW
Reagovat
Frick
Denisa sice říká, že je se sezónou spokojená, ale ty počty bohužel optimický nejsou. Za první třetinu 284 bodů, pokud bude nadále stejně úspěšná, zakončí sezónu na nějakých 850 bodech a to stačí jen na 75. místo...

Některé zápasy se jí velice povedly, ale bohužel bodů vybojovala málo. :-(

A opravdu mne to mrzí, protože jsem přesvědčen, že má na mnohem více. Tak TOP 30... :o)
Reagovat
Frick
No ale tedy mne co mne štve, že místo Stuttgartu (ze kterýho se samozřejmě musela odhlásit) nemohla hrát ten Istanbul. To by se mi líbilo. Tam nebude nikdo.

Pokud je to tam tak nebezpečný, tak ten turnaj měla WTA zrušit.
Reagovat
FulnekUltras
zvlášť když nás TO baví... ;)

Barče ještě hodně výborných výsledků - nejlíp hned tento víkend !
Reagovat
Frick
No jo, ale co když tělo začne říkat, že už má dost?
Reagovat
FulnekUltras
U Barči snad zatím jen ta achillovka - KLEPU NA DUBOVÝ MASIV !!!!! ;)
Reagovat
VlS
No, tak si pořídí mimčo a bude jezdit s kočárkem a tu a tam nás poťeší spolukomentováním tenisu v bedně. Dřív, nebo pozděj to přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
to by ma teda zaujimalo:)
Reagovat
Frick
Který tenistky by jste dokázali představit s cigaretou? Báru nebo Plíščata jo (Radek P. bude na 95% kuřák), ale třeba Šafinu rozhodně ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje problémy a Rotschildovy prachy..
Reagovat
Frick
Nějak mne to napadlo. Vlastně je dobře, že je to tak něco těžce nepředstavitelného...

No ale fakt - představte si, kdyby nějaká tenistka dala třeba na IG fotku s pivem a cigaretou...
Reagovat
mayday
Těm klepům o duševní nemoci začínám silně věřit, bez urážky.
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
PetaM
Klepům? Jakým? :D Však je to pravda :D :D
Reagovat
blixa
Však už tu patologický stav jeho psýchy komentovali takové kapacity, jako profesor Vlk, známý svým brilantním dílem "Psychopaté a jejich zvířecí podoby" a docent Janek_da, který proslul skvělým příspěvkem světové psychiatrii svým bestsellerem "Psychické poruchy a jejich využití v praxi". ;-)
Reagovat
Fandina
Pochybuji, že ti dva jsou normální.
Reagovat
George_Renel
Těžce nepředstavitelné = lehce představitelné.....
Reagovat
Pedronegro
nebo taky nelehký fricek = těžký mamlas ;)
Reagovat
Cico93
Karolíne by som aj tu cigaru prepáčil:-))
Reagovat
turista
Holky Plíškovy by se s takovou blbostí jako je kouření cigaret nezatěžovaly.
Reagovat
Frick
Snad. Nicméně jejich fóťa Ráďa kvůli nim dal všanc i svou svobodu.
Reagovat
VlS
Kterou tenistku ( nebo jinou ženu ) byste si dokázali představit jako Frickovu partnerku ? Já hlasuji pro Helenu Fibingerovou v nejlepší formě :-)
Reagovat
FulnekUltras
Docent Šmíd svůj výzkum nadějně začal, ale potom... ;)))
Reagovat
gedzitka
http://www.tenisportal.cz/hrac/falkenberg/

mazec...

ovšem s Townsendovou double kanár, když uhrála jen 12 míčků.
Reagovat
EllNino
:O
Reagovat
Frick
Tu by snad i Šafina porazila...
Reagovat
sprchon
Super. :D Zase ale když koukneš na výsledky té Malé Rozalyndy, tak jako snad v žádném utkání nevyhrála víc jak 2 gamy.
Reagovat
smazaný uživatel
No tě pic. Proti ní je Kimiko ještě mládě. :-)
Reagovat
rusedski
Když vidím tohle video z předchozího kola, tak těch 12 míčků mi přijde ještě hodně: https://www.youtube.com/watch?v=xboscvSG_vs
Reagovat
Frick
Tak asi TT nehrála naplno... Jako vůbec..
Reagovat
rusedski
To asi ne, no. Dokonce se babča dostala k jednomu gameballu, ale nevyužila :)
Kdysi tam dokonce uhrála game na Albanese, ale to jí bylo jenom 65, teď už je zřejmě za zenitem :/
Reagovat
janek_da
Tohle mě zaujalo nejvíc

Krupův autoritativní přístup Strýcové vyhovuje. Kouč dokáže hráčku, známou emočními projevy na kurtu, výrazně zklidnit.
Reagovat
gigin
času máš mrak:

http://www.tenisovysvet.sk/clanok/18849/69-rocna-tenistka-zvitazila-na-profesionalnom-turnaji
Reagovat
VlS
trhej v tom Luzernu, ať viděj, co je to divá Bára.
Reagovat
Frick
0 výher - Zklamání :-(
1 výhra (nad dvojkou) + 1 porážka (s Timeou) - Své si splnila
1 výhra (nad Timeou) - Bezva
1 výhra (nad Timeou) + 1 porážka (s dvojkou) - Bezva, ale s kyselou pachutí
2 výhry - HRDINKA!!!!
Reagovat
VlS
Jdi už někam s těma tvejma poťapanejma kalkulacema. Furt nechápeš, že se tenis kalkulovat nedá? Že je tam rozhodující kouzlo okamžiku? Že tam hraje podstatnou roli štěstí?
Reagovat
Frick
Jako ve všech sportech....
Reagovat
tommr
pokud by Bára porazila Bacsinszkou a na její druhou dvouhru by už nedošlo v případě, že by Karolína vyhrála obě svoje dvouhry tak bude Bára taky za hrdinku ... :)
Reagovat
Frick
To kdybych jí dal za 1/4 sezóny já, tak bych to schytal :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist