Strýcová 11 let dlouhé čekání na výhru v Paříži neukončila. Nejsem trpělivá, řekla

25. 5. 2015, 23:11
Aktuality 3
Spojení tenistky Barbory Strýcové s druhým grandslamem sezony nefunguje. Trpělivost není vlastnost aktuálně světové třiadvacítky a přesto, že se změnil její vztah k Paříži, na antuce v Roland Garros se jí nedaří.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Strýcová na French Open vyhrála jen při své premiéře v hlavní soutěži před jedenácti lety, ale od té doby vypadla už poosmé v 1. kole. K tomu přidala tři neúspěchy v kvalifikaci.

Dnes Strýcová nezvládla zápas s Cvetanou Pironkovovou z Bulharska. "Mrzí mě to. Dřív jsem Paříž nenáviděla úplně šíleně. Teď už je to naopak, ale turnaj mi tady nějak nesedí," řekla. 

Zápas přitom rozehrála dobře. Vedla 5-3 a za stavu 5-4 podávala na zisk sady, ale neuspěla. "Udělala jsem žákovský chyby," zlobila se na sebe. "Tady to je o trpělivosti, dřít na kurtu a bojovat. Bojovnost mám, ale trpělivost ne. Nejsem moc trpělivá ani v životě. V podstatě to nebylo prohráno tenisem, ale hlavou," řekla Strýcová. 

Přitom se letos před startem turnaje cítila dobře. Přijela včas a dobře si zatrénovala. "Říkala jsem si, že by to mohlo být celkem fajn, ale přijedu sem a zas to nejde. Nikdy jsem tady nezahrála a je to vidět na výsledcích," řekla plzeňská rodačka. 

Každému se někde nedaří. Třeba Klára Koukalová ještě nevyhrála zápas na US Open, Hradecká zase ve Wimbledonu. "Pro mě to je tenhle turnaj. Nikdy se mi tady nehrálo dobře a nemám ten turnaj moc ráda. Organizačně je skvělý, ale necítím se tady dobře. Třeba se to zlomí, ale momentálně to tak nevypadá," řekla Strýcová. 

Ještě hodinu po prohře na sebe byla naštvaná a cítila zklamání. "Nejde to hned hodit za hlavu, ale nejsme stroje," řekla. Pomalinku pak začínala myslet na travnatou část sezony. Plánuje hrát v Birminghamu, Eastbourne a ve Wimbledonu.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
do konce školního roku to zase zvedneme... ;-)
Reagovat
Frick
No, dostává se do rejže. Řím - Štrasburk/Norimberk - Paříž... všade byla dobrá šance něco uhrát. Neuhrála nic, resp. ani nestartovala.

A její další turnaj je až Birmingham za tři týdny, kde již obhajuje finále.

A skutečně - její zápasový objem bude velice nízký. Mezi 9.5. a 14.6. to vychází na pouhé dva singlové zápasy.

Nicméně, těžko s tím něco dělat. Hrát už v Nottinghamu nebo Hertogenboschi? To by znamenalo hrát během 4 týdnů čtyři turnaje.

Hrát během 2. týdne RG? Tak hraje se ITF 100.000 v Marseille, ale obsazení tam asi bude silné (a nejlépe) získat 140 bodů? Asi trochu málo.

Takže asi nejlépe to nechat tak, jak je, pokusit se co nejvíce obhájit co nejvíce v Birmingahamu, v následném týdnu něco vytěžit v Eastbourne (kde neobhajuje z loňska nic) a pak ten Wimbl.
Reagovat
FulnekUltras
Myslím, že na dvou travnatých turnajích by Bára nějaký solidní výsledek udělat mohla. Nejlíp asi na tom prvním a posledním...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist